1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce uleiuri folosim

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dorutzu, 18 Iun 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. jemil

jemil 1st Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ex Golf 6 2.0 TDI
    Audi B4, 1.9 TDI

Salut!

Eu la inceput am mers pe Mobil1.
    Acum merg cu Castrol Magnatec 10w40.
    ...cred ca urmeaza Aral sau Liqui Moly.

Auzeam tot felul de chestii legat de Mobil si Castrol, ca unu din ele ar fi facut la noi in tara, ca celalalt ar fi facut prin Turcia...:(

O cunostinta are service si a adus Castrol din Germania la butoi, de 30L parca, si zicea ca merge si la diesel si la benzina.:blink:
    Exista asa ulei?:)

2. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Da exista castrol la butoi dar sa iti spuna exact ce tip de ulei ii.

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Si eu am auzit numai de bine despre Motul si Repsol. Nu am incercat personal pana acum.
    Mobil este made in Turcia, calitatea lui lasa de dorit. E jenant pt o marca ca Mobil sa scrie pe eticheta import Belgia si sub eticheta sa scrie facut in Turcia :banghead:. Probabil cel made in Germany e mult mai bun.
    Castrol e facut in UE, posibil sa fie chiar Romania.
    Urmatorul ulei care il voi folosi va fi cu siguranta Aral made in Germany.
    Am avut pana acum Mobil si Catrol.

Ultima editare: 16 Sep 2010
  4. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Eu nu vreau sa fac reclama,dar ce se face in Germania! si ma refer la uleiurile de motor,sunt cele mai bune si dau un expl. care cred ca e si cel mai bun ulei din lume ? ARAL !!! spun asta deoarece la mine la masina am avut ulei Castrol 10w40 pe care motorasul meu il consuma ca 100ml la 1000km,am facut schimbul de ulei cu tot cu filtru (Ulei ARAL 5w40 filtru VAICO) si acum pur si simplu nu imi mai consuma ulei(230 mii km) si motorul parca ar merge mai ''uns'' sa zic asa...

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    si eu am auzit numai de bine de Aral, o singura persoana mi-a zis ca mai de mult au fost ceva probleme cu el ca facea depuneri. Ai bagat cumva Aral HighTronic 5 W 40? Cat este ca pret? Exista de 5l ?

6. bogdan.prichici 3rd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4
    da, o nimica toata. spor la "adunat" :)

pentru motorul tau iti ajunge cel de 4 litri

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    4.2 litrii trebuie si neaparat sa am de rezerva la mine ;).
    Cu depunerile e adevarat pana la urma?

8. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Da Aral HighTronic 5w40 e la bidonas de 4 litri si am dat cca 35 de euro comandat de pe net..nu stiu cat e in magazin! Eu sunt super multumit de el!

9. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    cu aral ma inteleg foarte bine
    il folosesc deja de aproape 2 ani si am vreo 5 schimburi facute
    pusesem castrol inainte si il consuma, cu aral nu am problema asta si e si mai ieftin.
    am facut rost si de istoricul de service din germania si acolo tot aral bagau in motorul meu.
    se gaseste in bidoane de 4l sau de 1l asa ca iti poti lua pentru completare linistit. pentru PD-uri un bidon de 1l e~ 30 ron iar 4l~110 ron.
    marius uite informativ specificatiile pentru high tronic. vezi sa respecte normele motorului tau: http://www.oilshop.ro/uleimotor/pro...id=78&osCsid=daeb5ae42e9478a5318c2b0050173c4b . pretul e informativ pentru ca vad ca aral-ul pentru PD are pret dublu la ei fata de ce iau eu in magazin http://www.oilshop.ro/uleimotor/pro...id=74&osCsid=daeb5ae42e9478a5318c2b0050173c4b

Ultima editare: 17 Sep 2010
  10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Aveti grija ce bagati in motoare . Anumite uleiuri au fost folosite de AUDI si au avut depuneri . EX: Aral pentru ca au continut de sulphated ash ridicat si face depuneri . De asta s-a trecut pe castrol . A doua problema ar fi ca acum 2 luni s-a facut o deschindere intr-o localitate din vestul tarii , unde s-a gasit un hangar cu vreo 100 de butoaie de 200 de litri pline cu ulei de motor dar nu se stia ce marca,si ce vascozitate este . In acelasi hangar s-au gasit prox 1.000 de bidoane de 1 si 4 litri , goale cu etichete de Castrol , Aral, Mobil , Motul , ETC ETC. pregatite sa intre pe piata . Patronii de magazine de piese auto abia asteapta o "oferta" avantajoasa pentru afacerea lor . Voi sunteti siguri ca vrei sa riscati ? Cumparati numai de la reprezentanta . Eu am luat 1 litru de CASTROL SLX 5W40 la pretul de 45 lei iar la magazin era 43 de lei . SE MERITA ?

11. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    pai am avut si ulei de reprezentanta, cel cu eticheta audi, skoda si seat si ala l-a consumat cel mai tare.
    de ce crezi ca daca e din reprezentanta nu poate sa faca parte din acelasi lot sa zicem cu bidoanel din vest? si acolo tot patroni romani avem care abia asteapta si ei o oferta buna ca si asa nu prea mai au cum sa faca bani din masinile oamenilor ca nu mai calca nimeni la ei.
    esteun risc de oriunde le iei.
    eu cumpar uleiul si filtrele pe mann numai dintr-un magazin de piese unde am si card de fidelitate. prima oara cand am luat aral era 100 ron bidonul de 4l, apoi a crescut la 120, 140 si acum iar a scazut.
    m-am interesat de curiozitate si la alte magazine si a scazut pretul si in alte parti

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    perfect de acord cu stefan, cand am avut mobil am descoperit ulterior ca locul de fabricatie in loc de Belgia era Turcia. Am fost in reprezentanta si aveau exact acelasi ulei (pe capac Belgia si sub eticheta Turcia). La partea cu uleiurile 99% sunt convins ca este acelasi ulei ca in magazin numai cu pret mai mare. Exceptie face uleiul pe care scrie Audi,w,seat.....

Nici nu stiu ce sa mai fac acum, chiar azi mi-a zis cineva ca Aral ar fi cel mai prost ulei, se face marmelada in motor. Altii zic ca e super bun. Cert este ca multe Audi vin direct din Germania cu schimb facut acolo si ulei Aral.

In magazine pe Aral scrie made in Germany fata de Mobil sau Castrol.
    O sa mai fac cercetari de piata. Ideea e ca daca nu e bun, efectul nu o sa se vada imediat ca sa-ti dai seama, ci in timp.
    Eram hotarat sa trec pe aral ca sa vad consumul fata de mobil si castrol, dar acum.....

13. carlan 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 1.8 97
    ulei

Am fost si eu la reprezentanta sa iau ulei castrol slx si miau spus ca au un inlocuitor si anume castrol edge 5w-40....si ca castrol slx au numai la butoi la 30 lei+tva...acuma care sa iau.....am i9nteles de la tine ca tu ati faci schimbul cu castrol slx...numai bine

14. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    ulei

Castrol EDGE 5W40 ? EDGE simplu ? Nu cumva este EDGE TURBO DIESEL ? Sa nu pui la butoi pentru ca nu vezi ce-ti baga . Sa cumperi numai imbuteliat Eu am gasit SLX PROFFESIONAL 5W40 cu 45 lei / litru la reprezentanta

Ultima editare de un moderator: 24 Sep 2010
  15. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Ba Jack, se cam bate cam in cap ce spui....pai daca in acel hangar aveau pregatite cutii "originale", atunci cum naiba sa mai ai inceredere in ele? ;)
    Revenind...pentru ca stiu si cateva persoane care au service-uri, pot spune ca ULEIUL DE LA BUTOI ESTE CEL MAI ORIGINAL POSIBIL !!! In primul rand,e foarte dezavantajos ca pret sa produci butoaie mari, inscriptionate Castrol (etc.) si mai ales, sa le furnizezi si mecanismul special de scos ulei din ele cu stante Castrol....deci e aproape imposibil sa existe vreo astfel de "facatura":)
    Tot ce trebuie sa fiti atenti, este norma uleiului.... (asta apropo de referirea pe care ai facut-o la faptul ca la EDGE nu e mentionat Turbo Diesel si e problema :)))) )

16. carlan 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 1.8 97
    pai am cumparat azi uleiul de la reprezentanta din iasi castrol slx 5w-40 la butoi....am dat pe 4 litri 150 lei....si cum sa-mi fi bagat alt ulei decat care am cerut eu???pai am factura la ulei tot daca se intampla ceva cu motorul o bag in showroom la ei:) si acolo o las....mai tarziu il schimb si va tin la curent daca ami dispare acea bataie de tachet si daca merge altfel motorasul....numai bine

17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Reprezentanta nu cumpara decat de la importatorul oficial . Este contract pe toata tara si cand se cumpara , se cumpara o cantitate mare pentru toti . Pai ...la butoi e mai usor de falsificat :)) Ala descoperit era deja la butoi si se pregateau sa-l puna in bidoane mici . Daca are comanda pentru butoi mare , nu poate sa faca decat sa-l inscriptioneze . China a falsificat ea un BMW ..daramite un butoi cu ulei . Am vrut sa zic ca cel mai sigur e sa-l iei de la importator , de la reprezentanta sau din afara . eu nu mai am incredere in magazinele de piese auto deloc . V-am spus ca lucrez in domeniul combaterii fraudelor si pirateriei . Credeti-ma pe cuvant . Voi puteti sa puneti ulei de gatit in masina . E treaba voastra .

Bataia la tachet e permananta ? La cald sau la rece ? S-ar putea sa nu te poata ajuta nici un ulei . Cred ca schimbarea tachetilor poate sa fie o solutie .

Ultima editare de un moderator: 26 Sep 2010
  18. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Ok, doar ca din ce i-ai raspuns lui carlan, acolo ii zici clar sa nu cumpere ulei de la butoi din reprezentanta ca nu stie ce fel de ulei e .Cel putin citeste si tu, si veai vedea ca asta se intelege din mesajul postat de tine acolo.
    Bine ca ai lamurit ce voiai sa zici de fapt. :)

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pai ..am zis sa se uite exact de unde ii da uleiul ! Daca e de la butoi ...el ramane afara si vine nenea mecanicul cu galeata cu ulei si ii toarna in motor ...si gata . Voila !!! Sa se uite de unde ii da

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    si in concluzie care ulei e bun? sau de unde trebuie sa-l cumparam aici in Romania ? Si ala din magazine care e made in UE sau Turcia, se pare ca nu e asa bun fata de original. Concluzia ?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta