1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce uleiuri folosim

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dorutzu, 18 Iun 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Am aflat azi ca a aparut de curand pe piata Castrol Edge 5w40 norma 502 00 pt benzina?
    Este nou sau m-a mintit vanzatorul, care il lauda foarte mult, in comparatie cu SLX PROFESSIONAL tot 5w40 despre care spunea ca nu aduce ca nu se vinde ?
    Eu zic ca poate e mai bun decat Magnatec dar decat SLX nu stiu ce sa zic.
    Poate ma ajuti inca odata jack. Mersi ;)

2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    mariusik : LA motorul tau ar fi trebuit sa folosesti 5W40 sau 10W40 in cazul in care nu vrei sa dai prea multi bani pe un ulei . 15W40 este un ulei mineral , aparut pe piata acum 1000 de ani care merge foarte bine la Dacia 1310 , oltcit, si Lada 1500 . Baga-i un 10W40 sau daca vrei si nu consuma ulei si nu pierde ii poti pune un 5W40 .
    "marius bv" daca ai sa citesti thereadul pe care l-a facut impreuna cu ASHIHARA ai sa vezi ca datele tehnice ale lui SLX sunt mai bune decat cele ale lui EDGE. Edge este mai bun pentru ca i s-au taiat din multi aditivi sa polueze mai putin . Cica este mai nou ...adica mai putin poluant...adica nu neaparat mai bun.

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    am inteles jack, mersi inca o data, o sa merg pe slx cu toate ca se gaseste greu, insa raman la varianta 5w40. De consumat consuma ca toate 2.0i, 400-500 ml la 1000 km. Sper sa ne auzim cu vesti bune dupa ce trec pe slx si voi avea un consum mai mic;)

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    nu vei avea un consum mai mic, dar parerea mea este ca are parametrii mai buni . Gasesti slx 5w40 la reprezentanta

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Eu totusi sper la un consum mai mic decat acum cu magnatec, reprezentantele au si ele cand si cand, dar mi se pare putin cam scump 55 lei litrul.

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu ai cum sa ai consum mai mic pentru ca este normal din fabrica ca orice motor sa consume ulei . In cartea ta scrie ca masina ta are un consum de ulei de pana la 1 litru / 1.000 km .55 lei pe litru ...adica ai vrut sa zici 65 lei /litru . Poti sa-i pui orice ulei cu norma VW 502 00 la ambele si la golf si la A4

Ultima editare de un moderator: 11 Feb 2011
  7. cipuiscool

cipuiscool 2nd Gear Member

Locație:
    prin europa
    Masina:
    A4 1.8T '98 B5 AEB
    Interesant, dar tot nu sunt hotarat ce ulei sa folosesc la urmatorul schimb. In magazin am luat dupa pret, cel mai scump, Castrol 4 litri, cam 100 € cel mai bun, dar nu e o regula. Astept niste recomandari va rog... Si ca tot imi adusai aminte acu vreo 10 ani cel mai recomandat ulei pt dacie era uleiul de transformator:)

8. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    CIPUISCOOL Eu am acelasi motor ca si tine numai ca a mea e din 2001 si e A6 . Dar tot 1.8T am . Eu personal pun Castrol SLX Professional 5W40 cu norma VW 502 00 . Pe care l-am achizitionat numai de la reprezentanta (ori Audi , Skoda, Seat ori reprezentanta Castrol) de firca celor contrafacute. Acum am cumparat de la Reprezentanta Audi ulei original in bidon gri pretul e de 100 lei/litru cu sigla VW dar l-am luat la pretul de 80 lei/litru (am reducere de 20%...nu ma intrebati cum) si are norma VW 502 00 , 505 01, 505 00. Dupa norma cred ca ar fi un 0W40 pentru ca u scrie ce vascozitate are. Am fost super multumit de castrol dar in ultima vreme m-am jurat ca nici macar becuri la faruri nu am sa mai cumpar din alta parte decat de la reprezentanta. Cumpar piesele de la ei si le schimb la mecanicul meu .

9. cipuiscool

Locație:
    prin europa
    Masina:
    A4 1.8T '98 B5 AEB
    Ms mult. Oricum firma aleasa e castrol. Nu stiu ce ulei am acum, dar dupa 30 sec de burnout in 5-6000 rpm se aprinde beculetu de ulei pe bord si nivelu e la mai putin de jumate. Ceasu de temperatura la ulei nu se ridica. Dar se stie ca daca vrei performanta alege ce e mai bun de pe piata.:racer:

10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    POFTIM ????? Vrei sa-mi spui ca ti se aprinde becul ROSU la bord ?

11. cipuiscool

Locație:
    prin europa
    Masina:
    A4 1.8T '98 B5 AEB
    Exact... Dupa un anumit timp apare desenu cela cu canuta de ulei:)... Cred ca depinde de fortarea motorului ca dupa vreo 60 de km parcursi nu e nici o problema, in limite normale...

12. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu e bine deloc. DELOC. Ori e pompa pe duca , ori ai motorul infundat cu mizerie . Te-as sfatui sa dai jos pompa de ulei sa o schimbi, sa dai jos chiuloasa si sa o speli bine (are un orificiu foarte mic care duce uleiul la axele cu came) si sa speli motorul in interior . Eu nu sunt deacord cu flush .Fiecare alege ce vrea. Nu mai merge asa cu ea , pentru ca daca iti pica pompa de ulei PA SI LA REVEDERE motor.

13. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi
    Eu am un consum de 1.5 L la 11.000 km cu 15W40. Din care am ceva pierderi la garnitura capac supape si pe la semeringul de la axul cu came pe care le voi rezolva inainte de schimbul de ulei. Va creste consumul de ulei daca trec la 10W40?

14. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    mariusik, nu e cam gros uleiul, este si iarna? 15 este densitatea la temperatura mica, deci cam ce conteaza iarna. Cred ca poti pune linistit si cu rezultate bune un ulei bun 5w40. Cauta si un manual sa vezi ce ti se recomanda. ai consum de ulei pentru ca il pierzi, dar urmareste si fumul.

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Este prea gros 15W40 . Parerea mea este ca si un 10W40 e destul de gros . Unii zic ca nu . Eu as sfatui un ulei 5W40 . Fratilor suntem in 2011 nu in 1971 . Deja si 5W40 e ulei vechi pentru vremurile astea.

16. panteraboy

panteraboy 1st Gear Member

Locație:
    Lunguletu
    Masina:
    A4 B5 1,6 ADP 96
  17. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    sunt de acord cu ce spui tu,insa e valabil pentru motoarele facute azi,trebuie inteles ca in momentul in care s-au fabricat acelr motoare in anii 95-98 spre exemplu,nu era nici macar 5w 40 pe piata,ele au fost concepute cu 10w 40,degeaba au trecut 15 ani,si deja si 5w 40 e depasit,pentru ca acele motoare tot cu 10w 40 functioneaza.Pentru motorarele facute azi intr-adevar 5w 40 poate deja e slab si trebuie ceva mai nou,insa asta trebuie avut in vedere cat se poate de clar,sa se verifice anul fabricatiei unui motor si ce ulei folosea atunci.
    de exemplu si eu am 1,9 TDI non pd din 98' motor conceput cu 10w 40 si folosesc acum 5w 40 care mai bine nu il foloseam ,pentru ca la inceput nu stiam exact cum sta treaba,la urmatorul schimb clar trec la 10w 40,pana nu o sa fie prea tarziu.MAsina asta am luat-o de 3 luni si cand a venit in tara avea in motor Aral 10w 40,deci clar 10w 40 si nu 5w 40.insa eu am pus 5w 40 din nestiinta si datorita faptului ca e perioada de iarna si e bun un pic prea subtire,dar parca face cateodata motorul urat la frig cu acest ulei care e prea subtire pentru 266.000 km

18. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Eu folosesc de 4 ani Castrol Professional Powerflow SLX Longlife III 5W30 (VW 504 00 si 507 00) si sunt super super multumit de el, la 28.000km-30.000km facuti adaug cam 200ml de ulei, numai ca l-au scumpit astia de la Audi acum de zici cai AUR :) 30Eu/L pana acum il luam la 18Eu/L tot de la ei. Apropo am gasit ceva la nemti pe ebay la un pret beton cred ca urmatorul schimb o sa cumpar de AICI 12L 80Eu + transportul 23Eu =103 dar nui 360Eu ca la Audi. :banghead:

19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Super,...si cred ca e de incredere (chiar daca am cumparat si chestii de peste 500 de E si ar trebui sa ma arunc mai cu tupeu). In primul rand ca are vanzari multe, feedback-ul e excelent si totodata are si magazin,....deci nu e o simpla persoana fizica.
    Ma bag si eu,...bine ca nu am apucat sa cumpar. Astept un raspuns de la cineva cu un magazin, sa vada daca poate face rost. Ii dau pass.
    De obicei, din Germania face o saptamana, dar depinde si cu ce e trimis.
    Odata DHL-ul a lasat coletul la Bucuresti si de acolo a venit cu Posta Romana (a facut mai mult ca din Germania, desi nu se vamuieste !!! ) iar alta data mi-a venit direct DHL-ul la scara.
    Apropo, sa zicem ca tii 1 litru, ca nu se stie... Dar ce faci cu ceilalti 2... E o cantitate ce nu te prea ajuta la ceva... Nu e mai bine ASA ?
    La 89 Euro.
    AICI e tot ce are cu specificatia noastra.

UP-DATE :
    Vai da' ce misto e faza,....nu ma pot abtine :jump::yahoo:. Super. Merci de pont... CB927MF (parca vorbesc cu un robot.... 3PO ! :) Glumesc, sa nu interpretezi gresit.)

Ultima editare: 14 Feb 2011
  20. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Salut, ce parere aveti despre Vapsoil 5W30 la Audi A4 ,BKE , 116cai? Eu sunt foarte multumit.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta