1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce uleiuri folosim

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dorutzu, 18 Iun 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Flo RIo ...Ce intelegi tu prin motoare facute pentru un anumit tip de ulei ? Tu stii ce trebuie sa faca un ulei in motor? Uleiul 15W40 face acelasi lucru ca si un 5W40 numai ca primul mentionat este mineral , isi pierde proprietatile dupa 5000 de km iar al doilea este sintetic si duce 15.000 km. Primul este foarte gros la rece pentru ca atunci cand ajunge la cald sa nu devina apa....iar al doilea este un pic mai subtire la rece dar ramane asa si la cald...adica la fel ca 15W40. Un ulei de generatie veche a fost gandit avand la baza o tehnologie care la acea vreme atat putea. NU EXISTA MOTOR VECHI CARE SA NU ACCEPTE ULEI NOU . INVERS DA. La un Mercedes din 1965 "bot de cal" poti folosi un ulei de generatie 2011 foarte efecient . Citeste topicul "uleiuri-date tehnice" si ai sa te lamuresti ce trebuie sa faca un ulei si ce rol are fiecare element chimic din compozitia lui si ai sa intelegi .

2. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Cu tot respectul pentru Flo Rio lucrez si eu ca mecanic de prin 1990,detin si un A4 de 90 cai din 2001 ,cu 210000 la bord care a mers afara cu 0w30 si tot la fel folosesc si acum fara probleme.

3. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    da,de acord atat timp ca ai si kilometrii putini,insa cand ai 300.000 km ,mai merge 5w 40 pe timp de vara?de ce asihara a dat jos uleiul 5w 40 din masina lui pentru a folosi un ulei mai gros si anume 5w 50?pentru ca ii bateau tachetii ca naiba timp de juma de ora..o sa intre si o sa confirme,iarasi daca papa ulei alta alternativa nu ai decat 10w 40.Eu nu am pomenit de 15w 40 nimic,stiu ca e un ulei mineral folosit de daaciile 1310 si rablele din 1900 toamna,eu ma refeream doar la 5w 40 si 10w 40,un 15w 40 poate e bun pentru motoarele audi din 1980 cu 600.000 la bord

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Un ulei 10W40 are la cald probabil cu jumatate de unitate mai mult ca un ulei 5W40 , ceea ce estre nesemnificativ . In schimb diferenta mare este la rece in defavoarea unui ulei 10W40 . Foarte multi "cunoscatori" uita ca uzura mare a unui motor nu este dat de ungerea la cald si de LIPSA UNGERII la rece din cauza folosirii unor uleiuri groase. Consumul de ulei se rezolva prin interventie mecanica nu prin punerea unui ulei mai gros....mai gros la rece ca la cald este la fel. ASHIHARA a schimbat cu un 5W50 pentru a-i mari HTHS-ul pentru ca i-a marit puterea motorului si un ulei cu 40 la urma nu era suficient. Daca folosesti masina numai la curse este recomandat un 10W60 , dar este foarte gros la rece si in mers normal face depuneri pentru ca are la 100 de grade aproape 20 unitati si in turatii relativ mici (pana in 4000) nu incinge suficient uleiul pentru a-l subtia sa curga. Sa stiti ca nici un ulei foarte gros nu este recomandat. Dupa cum stiti 10W60 nici nu are norma VW. Ganditi-va ca orificiile prin care curge uleiul sunt de anumite dimensiuni si sunt calculate ca prin ele , sa treaca o anumita cantitate de ulei intr-o perioada determinata de timp. Ori, un ulei mai gros decat este proiectat motorul in aceeasi perioada de timp datorita vascozitatii marite , trece mai putina cantitate . Deasemeni uleiul mai are si proprietati de racire. Daca in loc sa treaca 100 de grame de ulei in 1 secunda (ca exemplu) , trece numai 20 de grame pentru ca e prea vascos, ungere "canci" si racire la fel. De aceea au aparut noi tehnologii , de aceea a aparut 5W40 dupa 10W40 . si nu invers. Fiecare decide ce pune la el in motor. Folosit numai uleiuri ce respecta specificatia VW pentru ca "idiotul" care a proiectat motorul nu a pus acele norme degeaba. Daca si 10W40 si 5W40 au aceleasi norme VW ...este decizia fiecaruia la fel cum este decizia fiecaruia daca atunci cand se inbolnaveste ia medicamente prescrise de doctor, de calitate sau poate sa-si puna ventuze pe spate si sa se frece cu carmol . Amandoua sunt tratamente contra racelii. EXACT Ashihara a schimbat un ulei cu indicativ 40 pentru unul cu 50 . Tu insa zici sa schimbi un ulei cu acelasi indicativ de vascozitate 40 pentru unul care are fluiditate la rece mai mare si aceeasi vascozitate la cald la fel . SA FIE CLAR !!!! Un 10W40 are aceeasi vascozitate la 100 de grade ca si un 5W40 (probabil o jumatate de unitate mai mult ..dar este neimportant)

Ultima editare: 15 Feb 2011
  5. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Scuzeeee...
    Am facut o greseala mai sus.
    AICI sunt de fapt uleiurile de la neamtz, cu specificatiile pentru A6 C6 DPF.

6. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Sper sa va ajute in domeniul uleiurilor,pt. a intelege in ce consta specificatia tehnica a respectivului ulei:hi:

7. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White

eu am la arad un magazin care aduce din germania si austria si eu il iau de la ei cu 45-50 lei pe litru.

8. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Eheheeeei, e departe Aradul fratie.... :)
    Phiii, pai daca stateam in Arad, Oradea, mai vedeam la fata vreun service romanesc ?
    Stii care mai e faza ? Chiar daca ar fi apropiat ca pret (desi e mai ieftin cu tot cu transport) macar stii ca e din Germanica, ca nu e imbuteliat in vreo hala de unii afaceristi...
    E o varianta buna pentru cei de pe la centrul tarii....inspre incolo. :)
    Ba unde mai pui ca mai dai si cu tunul dupa el ca sa-l gasesti...
    Dar poate mai sunt magazine in tara, ca la tine, dar nu cred ca sunt multi sa se complice cu marfa direct din Germania. Or fi, dar putini...

9. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Referitor la problema lui ashihara perfect adevarat dar vreau sa spun ca exista diferente de uzura intre motoare precum si faptul ca si uleiul care a fost folosit conteaza,am lucrat in Germania si nu schimbam vascozitatea uleiului in functie de kilometri parcusi decat daca motorul era foarte uzat

10. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    O parere as vrea sa va dati...
    Se pun in fata doua bidoane de Castrol SLX III 5w30 LL 507.00.
    Amandoua cumparate de la magazine online, unul din Germania si altul din Romania. Costurile de achizitie sunt egale (42 lei/l), bidoanele, din punct de vedere vizual, sunt identice.
    Pe care sa-l aleg pentru schimbul de ulei ?

Multumesc.

@ HARFO :

E cel de pe Calea Radnei cumva ?
    Daca da, esti sigur ca le aduce direct de "dincolo" ?
    Nu intreb la misto, chiar as vrea sa-mi confirmi, sa-mi spui despre ei ceva, daca mai ai amanute. Macar pe PM. Merci.

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pt Jack si Florio,nu mai fac comentarii,ca-s satul de aceste discutii interminabile,ceea ce am avut de zis,se poate citi din posturile mai vechi;vreau doar sa va atrag atentia doar,ca 15w 40 este si semisintetic,nu neaparat mineral si asa ceva au si castrol,mobil1,etc.

12. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ma bag si eu in seama. Sincer ..avand in vedere faptul ca s-au descoperit depozite intregi unde se imbuteliau uleiuri de tot felul , contrafacute , mie sincer mi-ar fi frica sa iau un ulei din alt aparte decat de la sursa sigura. Ori mi-l aduce cineva de incredere din -un stat civilizat , ori il iau din romania dela reprezentanta ori VW ori reprezentanta marcii de ulei pe care vreau sa o folosesc. Nu imi permit sa-mi bag in motor porcarii..pentru ca daca mi se strica ceva nu am bani sa orepar. Acum , eu personal, fac schimbul de ulei cu ulei cumparat de la reprezentanta VW in bidoane sigilate , cu sigla VW-audi pe ele, cu factura si certificat de conformitate. Ce magazin iti da tie certificat de conformitate cand iti cumperi uleiul? Dau un ban dar dorm linistit....la volan :))

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Apropo de original si contrafacut,tocmai am schimbat uleiul,e vb de castrol,v-ar ajuta daca pun poze cu bidonul?De dragul comparatiei?
    Btw Jack,ghicesti ce ulei comercializeaza o reprezentanta vw,are locatia aproape unde locuiesc eu;pe pariu ca nu!Ei,bine,ulei quantum :)

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am prins ideea. ;) Germanica sa fie, dar o sa pastrez undeva bine un bidon dar si un pic de ulei pentru referinte viitoare.
    ... si nu dormi la volan,...numai acolo nu... :)

M-am uitat eu la pozele bidoanelor din Germania si a celor din Romania. Nu gasesti diferente. Poate doar sa le vezi in fata. Sa le vezi plasticul, culoarea, eventualele bavuri, dopurile, sigiliile...si habar n-am ce, ca oricum, daca sunt interesati te duc de nas usor.

15. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Pai daca ar fii atat de mare pericolul in cea ce priveste provenienta uleiului de motor ,cred ca am auzii in fiecare zi de motoare gripate si turbine sparte la(bmw uri) nu ma refer,alea ori cum cad.Si sa nu uitam ca cele care ajung la noi au 200 si de km reali,dar in targ au numai 115mii:drag:.

16. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    nu e pe calea radnei, e in gradiste pe pentru rares. ai mesaj privat.
    in ce priveste uleiul nu mai tin minte dar eu am gasit o diferenta la codurile de bare parca, cifrele din fata, daca mai gasesc ceva bidon va anunt.

17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ce-i ala ASHIHARA? Nu am auzit in viata mea de un asemenea ulei ! Tu ce ulei ti/ai pus acum? Eu ma gandesc ca am luat ulei original de la VW cu sigla pe el , nu scrie vascozitatea pe e\bidon dar este pentru normele VW 502 00 , 505 00, 505 01. Eu cred ca este ori un 0W40 , ori un Long Life 5W30 dar au scris asta pentru ca in romania nu se recomanda LL. Tu ce parere ai ? Oare ce ar putea fi ?

18. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Pai e un ulei de slabit cred :) poate tine masina la dieta :) :scared2:

Quantum Castor Oil
    8 oz bottle

This is the finest castor oil available in the world from Kerala, India (therapeutic quality). It is naturally rich in extraordinary phytonutrients, ricinoleic acid and undecylenic acid, which are potent, natural immune-boosting compounds. 100% Cold-pressed, and certified organic, never solvent-extracted or deodorized, and is grown under ideal conditions.

Ultima editare: 17 Feb 2011
  19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Un pic de Off...
    Jack, cine stie ce contracte sau intelegeri mai au....dealer-ii de la noi. Ca noi nu prea avem reprezentanti.
    Daca firma mama isi schimba furnizorii dupa un nr de ani contractuali, dealer-ii cred ca o pot face linistiti cand vor, atata timp cat nu folosesc chiar NO NAME-uri.
    Tin minte ca pe la Ford, ba aveau Mobil, ba Valvoline, ba Texaco-Havoline, ba (din cand in cand) brand-ul firmei, Motorcraft (care se pare ca era tot Valvoline).
    Asa au facut si Ferrari cand au schimbat pentru cativa ani Shell-ul.
    Sponsorizare in Campionatul de F1, preturi bune la uleiul pt service-are, etc.
    Ca acest Quantum nu e cunoscut,...putin le pasa atata timp cat firma producatoare il face cu specificatiile....hm, bune si il da in reteaua de service la un pret OK, pentru ei. E si asta o reclama pentru a intra pe piata...
    "Pai daca asta e folosit si la reprezentanta..."
    "Cine poate sa-mi faca rost de un schimb de ulei ca ala ... de la reprezentanta, dar la un pret mai bun ?"
    Usor usor,...castiga piata.
    Ori faci reclama agresiva pe toate caile media, ori o faci pe obscurul si castigi piata pe...ascuns vezi Doamne.
    Stii cum a reusit un rege al Frantei sa-i faca pe supusi sa manance din "alimentul" nou, adus de ceva timp din America ...si anume cartoful ? A plantat un camp si a pus paza,...de forma. Au furat taranii pe rupte si asa au inceput sa manance, ca erau tare reticienti desi era foamete.

Ultima editare: 17 Feb 2011
  20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Quantum se folosea in UK la reprezentante inainte de castrol,mi se pare ca s-a folosit pana in 2004,dar nu sunt sigur si in continuare se comercializeaza la unele reprezentante.
    Cat despre cei care nu au auzit de acest brand,folositi cu incredere google search :)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta