1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce uleiuri folosim

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dorutzu, 18 Iun 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. JohnDoe 2nd Gear Member

Locație:
    peste tot si nicaieri
    Masina:
    a8 2021
    sa inteleg ca daca am 10w40 tre sa il schimb la 10.000 maxim? conduc semi

2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    NU maniacul . Un 10W40 se da jos la 5000 . LA 10.000 km un 5W40 . Tu poti sa mergi cat vrei cu un ulei . In romania , datorita condusului urban, a prafului si a combustibilului durata de viata a unui ulei se injumatateste. Eu personal imi dau jos 5W40 la maxim 8000 km.

3. Gabryel

Gabryel 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, 2.0i 131CP , 2001
    Salut...hai sa privim si partea ''buna'' a lucrurilor,si eu bag Castrol 10w-40 in Audi a4 2.0i Alt 131cai, an 2001...si pentru ca`mi consuma destul de mult,aprox 3 litrii pe schimb la maxim 10.000(din care jumate pierderi )...uleiul nu`si pierde ff mult din proprietati ptr ca completez destul de mult.
    Sper sa intelegeti aluzia cu partea buna....pana dau de ceva bani sa scimbi garnitura si un furtun doua.O zi buna va doresc ...si sunt PRO 5w-40 ...dar nu inainte sa nu mai pierda ulei.O zi buna va doresc.

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Mda...Gabryel. E cam nasol ca pierde. Poti sa o rezolvi . E pacat de motor.

5. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Azi fac primul schimb cu Aral High Tronic 5w40 dupa ce masina a mers numai pe Castrol Edge TD 5w40.
    Am luat aceasta decizie deoarece nu sunt multumit de Castrolul de pe piata noastra.
    O sa revin pe parcurs cu pareri in ceea ce priveste Aralul.

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Mda....nu stiu ce sa zic. Mai bine ai incerca un repsol, total, motul, mobil1 . Despre Aral nu pot spune nimic ca nu am folosit niciodata la masina asta. La masinile unde am folosit Aral, nu puteam sa vad vreo diferenta . M-am uitat acum la repsol 5W40 si nu m-a dat pe spate. valorile la 40 de grade sunt mai slabe decat la SLX Professional 5W40 . LA 100 de grade al fel. Are indicele de vascozitate mai mic la repsol ......nu stiu ce sa zic. Eu personal , deocamdata nu as schimba Castrol decat pentru un ulei care sa ma incante din punctul de vedere al fishei tehnice. Daca as avea un Diesel NON PD as pune imediat Mobil 1 5W50 de care a folosit Ashihara . La benzinarul pe care il am , am sub 180 de cai, am Euro 4 , si merge 5W40 perfect . Nu am reusit pana acum sa gasesc un compromis aproape de ideal la uleiuri . Cel mai aproape de adevar pentru mine....repet ...pentru masina mea este SLX PROFESSIONAL 5W40. M-am uitat la L.L de la repsol . Mi s epar destul de ok . Chiar arata bine la Long Life . Arata bine , si la 5W50 . Adica as folosi oricand un 5W50 de la Repsol in locul unui 10W60 de la Castrol . Am la rece valori bune iar la cald am la 100 de grade 17 si ceva. Adica.....e bine . Nu prea stau ei bine la 5W40 .

Ultima editare: 5 Mar 2011
  7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    salut, jack stii ceva despre uleiul omv bixol 5w40 pt diesel, parca asa ii zice. Am un coleg cu o bora 1.9 tdi 110 cp non PD si toata ziua lauda acest ulei, de eu m-am saturat la un moment dat. Il lauda ca e made in Austria. Tu ce stii? Mersi

8. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu este un ulei rau din cate vad eu pe Technical Data . Are prprietatile asemanatoare cu Cel de la Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40 sau SLX-ul . Nu este nici peste , dar nici sub. Singura chestie ar fi indicele de vascozitate care e mai mic, ceea ce reprezinta in timp o instabilitate mai mica, dar sa nu crezi ca e vreo diferenta . E un ulei ok , nu exceleaza , este un ulei norma, pentru norma sa. Nu este recomandat decat pentru non PD adica pentru VW 505 00 . Are doar aceasta norma , pe cand EDGE are VW 502 00 , 505 00 , 505 01 . Pentru un NON Pume Duse merge dar sa stii ca nu face minuni .

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    mersi inca o data jack ;)

10. mr.nemil 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6, 2.0TDI, BRE, 2006
    Cei de la reprezentanta recomanda pentru modelul meu uleiul Texaco Havoline Ultra V 5W-30. Ce ziceti, este un ulei bun sau pot folosi si altceva?

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    mr.nemil Daca stau sa ma gandesc , am mai discutat asta . Daca ai DPF trebuie sa folosesti numai uleiuri pentru DPF. Daca nu ai ai putea sa folosesti un 5W40 . Uleiul 5W30 merge la motorul tau , asa cum ti-au recomandat ei , dar poti sa-i pui un ulei mai bun respectiv 5W40 . Nici un 5W30 fie el si LL nu-l poti tine prea mult. Daca nu ai DPF, ii poti pune 5W40 si il schimbi la maxim 10.000. Un 5W30 Long Life ei zic 30.000 dar te-as sfatui sa-l dai jos la maxim 15-17.000 . Nu stiam ca reprezentanta Audi recomanda texaco . Eu stiam ca VW nu recomanda Long Life in Romania .

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    In sfarsit am gasit un magazin de piese in Bv care aduce ulei SLX Professional 5W40. Pretul este dubios, adica ieftin (stiu, o sa ziceti daca e ieftin nu e bine, daca e scump la fel :) ). Au la 4 litrii cu 130 lei iar la 1 litru cu 38 lei.
    Dar si filtrele la fel, au cele mai bune preturi, pe MANN. Un filtru ulei 20 lei, aer 50 lei, polen 38 lei.
    Pretul acestui SLX 5w40 in reprezentanta, este DUBLU.
    Ceva informatii noi din piata, despre SLX 5W40 ? E pe cale de disparitie sau se va mai gasi pt o eventuala completare ?
    Sau datorita pretului mic poate e mai prost decat cel mai slab ulei existent?

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Imi cer scuze tutror colegilor pe care i-am dezinformat. La reprezentanta VW pretul pentru 4 bidoane de 1litru fiecare de SLX Professional 5W40 , pretul total a fost de 180 lei Adica 45 lei /litru cand am luat eu in toamna. Nu stiu de ce am zis ca este 65lei / litru.Probabil ca m-am gandit la acel ulei original .

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Castrol SLX Pro LL III 5W-30

Mie deja mi-a ajuns uleiul din Germania. 10 Litri de Castrol SLX Professional Powerflow 5W-30 LL III 504 00/507 00.
    Am facut comanda sa-mi vina la bidoane de 1L, pentru ca era la acelasi pret chiar daca il luam la doua de 5L.
    Litrul a costa 6.60 Euro, iar transportul, 20.50 Euro. Deci un total de 86.50 Euro.
    Aproape 370 Lei.
    Totul a durat o saptamana si mi-a fost adus acasa de Cargus (a fost preluat din Oradea),...desi a plecat din Aachen cu DHL-ul.
    (La un laptop mi-a venit DHL-ul acasa....)
    Sper sa fie ceva de capul lui...
    Am facut niste poze de referinta....

Sub eticheta din spate are si date generale in limba romana...
    ... Ca e proiectat in colaborare cu VW si ca are acea tehnologie Clean Performance care prelungeste viata motoarelor cu sisteme de evacuare complexe si ca protejeaza mediul. Importatorul de la noi e acelasi S.C. Premium Lubricants Romania S.R.L.
    Are valabilitate 4 ani si o chestie de tinut minte,...sa nu se foloseasca ca si carburant in amestec cu motorina. Asta daca cineva are de gand sa unga pompa sau altceva punand ulei (de asta) in motorina,....ca avand filtru de particule, sare din schema acel ulei pentru taietoarele de lemne.

Si da,...Castrol e "BP group brand",...ca parca erau discutii cu cat de bun e BP-ul...

Ultima editare: 9 Mar 2011
  15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    OFF TOPIC

BP la carburanti,din proprie experienta,sunt cei mai buni,in speta BP ULTIMATE DIESEL;dar e scump cu draci.

16. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Pai cand am fost in Anglia acum vreo 2 ani, am crezut ca lesin cand am vazut preturile la pompa :)
    ... dar cu nebunii astia de la noi,....deja ma obisnuiesc, deja,...nu ca o sa va ajungem,....dar cred ca o sa va intrecem fluierand.... :)

Cat despre uleiurile BP, numai cuvinte de lauda, desi nu am folosit pe o supermasina. Dar oricum,...fata de ce se gasea la noi incepand de la Revolutie,...BP, Aral, etc, erau de top...

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    OFF TOPIC

Stai linistit,nu o sa ne intreceti,pretul actual la motorina este de aproape 1,40£ ,in vara va fi 1,50£ ,iar pana in decembrie va fi 1,80-2£.Si aici SAPTAMANAL cresc preturile la carburanti.

18. JOERULZ

JOERULZ 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 b6 AWX 2003
    castrol edge 5w 40 iar schimbul il fac la 20.000km

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    CAAATTT ? 20.000 km ? frate de ce vrei sa-ti bati joc de ea saraca !!!! 20.000 ? E dublu ...daca nu chiar triplu ....Castrol EDGE nu este Long Life sa-l schimbi la 20.000 . Este un ulei conventional care are durata de viata de maxim 15.000 km in regim normal de functionare . In Romania durata de viata se recomanda sa se injumatateasca. Deci ...cam maxim 8-9.000 km ..iar tu il tii 20.000 . Un Long Life zic ei ca merge 30.000 si se tine 15.000 . In romania Long Life nu este recomandat de fabricantul masinii ...din motive...pe care le-am spus aici de 100 de ori ..cu exceptia celor cu DPF .

Ultima editare: 11 Mar 2011
  20. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 b8 avant 2.0 tdi 2009 full led wheels 18" 2.7 turbo and remap,stage 3
    edge 5w40 se schimba la maxim 15 mii km daca mergi linistit in general , 20.000 e prea mult parerea mea,eu am facut 16 000 km cu el mers sportiv si cand l-am dat jos alaltaieri era ciorba (f subtire) si negru taciune (nu i-a placut mecanicului)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta