1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce uleiuri folosim

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dorutzu, 18 Iun 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    O mica rectificare pe care am omis-o initial: 0w 30 e mai putin vascos la cald(100 c) decat 5w 30,primul avand vascozitatea aprox 10,cel de-al 2-lea aprox 12,deci 0w 30 sta mai prost la cald decat 5w 30.

@adiro,userul @black sheep are acelasi motor ca si tine,iar cand isi serviseaza masina(o face numai la dealer in UK) i se pune 5W 30.

Ultima editare: 27 Apr 2011
  2. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro
    stiu ce zici....si pe site la Castrol, tot 5w-30 este recomandat, insa... tind sa cred ca cele doua despre care vorbeam mai sus sunt mai ok

Ultima editare de un moderator: 27 Apr 2011
  3. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    pai....eu am vazut pe fisa oficiala de la castrol , am si pus-o pe site ca un 0W30 are in jur de 12 ca si 5W30. Probabil ca nu am vazut bine. In fine. Azi am luat legatura cu D-l Ing. Dinu de la Motul Romania. Ma asteapta la el sa-mi prezinte toate fisele tehnice de la Motul. Nu stiu ce sa fac ...sa-i pun un ulei cu HTHS de 4,5 sau cu un HTHS de 3,5. Sunt in dilema.
    @Adiro . Tie ce norma VW iti specifica in cartea de service?

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu stiu castrol 0w 30 ce vascozitate are,dar motul are 9,8 sau 9,6,am vazut fisa postata de userul @rotitza pe topicul de prezentare a masinii.

5. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    pe placuta de la motor am 502 00.
    in carte scrie asa:
    - pt LL: 503 00, 504 00
    - interval fix: 501 01, 502 00, 503 00, 504 00

PS: eu fac sch la aprox 8000 km, folosesc masina la drumuri lungi, mai putin prin oras

6. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    eu am trecut de la 5w 40 castrol edge la 10w 40 aral pentru masina din semnatura 1,9 TDI non PD.Pot sa zic ca merge mult mai silentios si mai frumos motorul.Mult mai bine ca si cu 5w 40.Am 270.000 km.Il voi schimba des cam la 7000 km.

7. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    JACK,vad esti documentat bine i privinta uleiului pentru motor.dar pentru un 2.0 tdi cu filtru de particule trebuie sa fie obligatoriu 504-507?am gasit MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W30 siMOTUL SPECIFIC 504 00 507 00 SAE 5W30 merg amandoua sau numai cel cu specific 504-507?.tu care al recomanzi? si apropo cum pot sti sigur daca am sau nu filtru de particule?

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    silvio esti obligat din cauza DPF sa faci schimbul de ulei strict cu cel specific 504 00 / 507 00 al oricarui producator de ulei. Se vede la motor daca ai DPF sau scrie pe sticker-ul din portbagaj cu datele masinii sau in cartea de service a masinii.

Sau VIN-ul masinii (seria sasiu / numarul de identificare) posteaza-l in topicul de decodari al VIN-ului si vezi in dotarile masinii daca este prevazuta cu DPF.

adiro vezi ca ai mai postat odata mesajul (vezi pagina anterioara). Am sters eu ultimul mesaj.

O zi buna

Ultima editare: 27 Apr 2011
  9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @Silvio Da, esti obligat sa pui VW 504 00/507 00
    @ ASHIHARA uleiul 0W30 are la 100 de gade 12,2 si la 40 de grade 72 .Adaug fisa tehnica de pe site-ul oficial. Acum depinde despre care ulei vorbim. Este posibil ca unii producatori sa difere fata de altii. Mie mi sa pus pata rau de tot pe Motul V power 300 5W40 . Este aproximativ 180 lei/ 2 litri ...dar sincer cred ca merita

10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @ ADIRO Pune-i un ulei cu HTHS peste 3,5. Cele cu HTHS sub 3,5 sunt pentru reducerea de consum ....bla ...bla ...HTHS-ul este bun pentru ca-ti arata cat de rezistent este uleiul la solicitari. Motorul, are "nevoie" de un HTHS si de 100 daca va exista vreodata. Dar asta nu inseamna ca ii va folosi la ceva. La motoarele de pana in 3-4 litri, turbo sau aspirate, indiferent de turatia la care sunt exploatate, un HTHS de 3,5 este arhi/super/mega/ultra suficient. Adica nu apuci tu sa pui la incercare limitele cinematice ale uleiului in astfel de motoare. Indicele 5w30 este pentru economie de combustibil si pentru poluare, iar 5w40 este pentru protectia antifrictiune a pieselor. 5w30 este mai la cald subtire si nu garanteaza ungere buna la cald/vara/forje/Bucuresti. Se poate folosi 5W30 la benzina pentru ca il duci mai mult in km dar 5w40 il consider un must-have la dieseluri. Ma uitam intr-o zi la Motul si am vazut ca au din gama 8100 5W40 care sunt low SAPS pentru DPF si sunt poli-alfa-olefine din grupa de uleiuri sintetice de sub esteri ...am ramas uimit ca au 5W40 care recomanda la DPF. Tot uleiul 5W30 are un TBN mic pentru ca are SAPS-ul mic. Adica nu face mizerie si nu-i trebie detergent ca sa curete dupa el. Cele cu TBN-ul mare au SAPS-ul ridicat un pic si le trebuie detergent in ulei ca sa neutralizeze acizii rezultati in urma arderii si descompunerii la temepraturi ridicate. Uleiurile cu SAPS-ul ridicat nu inseamna ca sunt proaste...De exemplu zincul...are proprietati antifrictiune si protejeaza motorul ...dar POLUEAZA...etc....etc...Deci...la Long Life...au taiat din reteta...au reduc SAPS-ul ......(asta nu este un lucru rau ) au redus TBN-ul ...dar nu le-a iesit HTHS-ul puternic si nici vascozitatea la cald prea bine. CONCLUZIE : Fiecare pune ce vrea in motoare. Dar eu nici pana acum nu m-am hotarat ce sa-i pun la masina mea :)):)):)) tot imi face cu ochiul Motul pentru ca SLX Professional se mai fabrica...dar nu pentru mult timp . Am vorbit si cu ADIBOSE si mi-a spus ca el tot Motul foloseste si este multumit de el (l-am cam enervat un pic cu intrebarile mele ...dar a meritat -scuze pe aceasta cale lui ADIBOSE ca l-am stresat) iar MACRISTIAN1 mi-a confirmat ca este un ulei bun .

Ultima editare: 28 Apr 2011
  11. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    macristian 1problema e ca din vin-ul masini nu zice ca ar avea dpf dar am o hartie an care zice ca are filtre particole e scris in franceza si ca uleiul recomandat e 504-507 masina e din belgia dar poate fi si o smecherie facuta de cel ce a anscris masina an ro pentru a plati taxa mai putin.alta metoda de a fii sigur ca nu are filtru care ar fii?ca as vrea sa trec pe un 5w40

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Am facut o confuzie,e vb de Fucks Titan 0w 30

Ultima editare: 14 Mai 2011
  13. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    EDGE 0w-30 si SLX/OEM LL3 5w-30 pare a fi solutia cea mai buna.

Intrebare: o fi vreo diferenta majora intre ulei original Audi LongLife III 5W-30 si Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5w-30....? sau doar pretul face diferenta...? :)

14. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    dupa cateva studii privind performantele uleiurilor auto, m-am hotarat sa merg in continuare pe solutia de acum si anume Castrol EDGE Sport 0w-40. va multumesc pt detaliile voastre :)

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @ ADIRO mi se pare mie sau 0W40 nu are norma VW ? Nu stiu ce sa zic. Inainte eram fixat pe Castrol. Daca tot te hotarasti sa-i pui 0W40 ia uita-te la Motul la 8100 X-Max cu 0W40 Mie mi se pare peste Aral si Castrol . Cum vrei . Eu M-am hotarat . De acum inainte merg pe Motul ...dar inca nu sunt hotarat ce tip de Motul. O sa ma hotarasc intr-o luna pana cand imi schimb uleiul .

16. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    are norma VW 502 00 / 505 00, in unele locuri scrie ca are si 50301....
    si Mobil 1 0w-40 pare ok

uleiul la care faceai referile, cel de la Motul, nu are norma VW.... :( dar sunt sigur ca este un ulei deosebit de bun.
    eu raman la Castrol....
    cu cat indicele de vascozitate este mai mare cu atat e mai bun uleiul sau invers....?

Ultima editare de un moderator: 29 Apr 2011
  17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @ ADIRO cu cat indicele de vascozitate est emai mare cu atat uleiul este mai bun. Uleiul de la Motul nu are norma VW pentru ca depaseste acea norma. Este peste stadard. Un ulei cu o norma oarecare trebuie sa fie cu parametrii intre min. X si maxim Y . Motul este peste Y cu parametrii si de aceea nu are norma VW pentru ca este peste ea . Pentru siguranta ta foloseste un ulei cu norma VW. Ceea ce tin sa subliniez este ca un ulei cu norma VW 503 01 are HTHS-ul mic sub 3,5 iar la masina ta trebuie un ulei cu HTHS de peste 3,5. Acel HTHS cat si vascozitatea la cald reprezinta rezistenta uleiului la temperaturi si presiuni inalte. Cu cat HTHS-ul este mai mare cu atat motorul este mai protejat dar in schimb creste consumul de carburant cam cu 1 - 2 litri la 100 km . La fel si cu vascozitatea. Motoarele care cer un ulei cu HTHS mic , sunt altfel concepute si lipsa unui HTHS este compensata cu o racire mai buna a uleiului si cu o pompa de ulei de inalta presiune care sa compenseze vascozitatea scazuta cu o fluidizare a uleiului.
    Intrebare pentru cunoscatori. Cat de sensibil este un catalizator la normele C2 sau C3 de la ulei ? Cat de sensibil este un catalizator de Euro 4 la un ulei cu SAPS ridicat ?

18. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    sigur ca un ulei low saps pastreaza mult mai bine catalizatorul dar conteaza mult si regimul de exploatare,drumurile lungi clar evita depunerile ,eu folosesc la1.9 BKC fara DPF ulei 5w30 VAPS oil,original AUDI ,care este tot low saps.

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @ SABDU COSMIN asta stiam si eu dar intrebarea mea era strict legata de catalizatorul folosit la Euro 4 legat de normele C2 si C3 si cat de sensibil esta un euro 4 la un SAPS ridicat in conditiile in care atunci cand au aparut pe piata motoarele Euro 4 un existau uleiuri low SAPS.

20. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    din punct de vedere tehnic pot sa-ti spun ca am disecat caturi de VAG si vizual sunt identice cred ca sunt la fel norma euro4 este data si de alti factori.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta