1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce uleiuri folosim

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dorutzu, 18 Iun 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Uleiuri MOTUL.

Acum este randul meu sa cer sfatul in materie de uleiuri. Care dintre cele 3 uleiuri credeti ca protejeaza mai bine (atat catalizatorul xat si motorul. Prioritar este motorul) ? MOTUL 300V Power 5W40 , MOTUL 8100 X-cess 5W40 sau MOTUL 8100 X-clean 5W40 sau MOTUL 8100 X-max 0W40 ? Pentru un motor de 1.8T de A6 din 2001 Euro 4 . Dati-va o parere. Atasez si fisele tehnice

2. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Wow.....dupa ce le-am examinat foarte bine, intre ultimele 3 mi-e foarte foarte greu sa decid, insa clar cel mai performant dintre ele, este primul, cel din gama 300v, cu tehnologie dublu ester ! In special daca te gandesti la protectia motorului.
    Ma bucur ca ai luat in considerare si uleiurile Motul....ti-am spus de la inceput ca am fost foarte multumit de ele, plus ca am garantie totala asupra provenientei si calitatii lor, mai ales a celor din gama 300v....
    Referitor la CAT, eu am unul de 200 de celule, iar recent, dupa cateva retrogradari in peste 7500 ture, din care cea maxima in 7713 ture, mi s-a aprins becul, si am inteles ca am cam ars si celulele pe care le aveam...dar nu cred ca e de la ulei :)

3. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    pentru protectie HIGH SAPS FTW......adica X-CESS, care este si cel mai ieftin si cel mai accesibil in magazinele din ro

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Dap...asa ziceam si eu WOW . Este greu sa ma decid. 300V este fenomenal cu HTHS-ul de 4,5 dar avand in vedere ca eu nu o urc in turatii nu cred ca are rost. MA gandesc sa-mi protejez mottorul la cald , dar in acelasi timp sa am si un ulei care urca repede la rece si nu-mi loveste catalitatorul. Azi ma duc la MOTUL la Ing Dinu si comparam fisele tehnice sa vad el ce parere are. M-as baga la 300V ....m-as baga la X-cess...offf...numai bine stateam eu in banca mea acum vreo cativa ani ...nu ma apucam de citit despre uleiuri ...si acum ma duceam la primul magazin si bagam ce-mi zicea vanzatorul ?

5. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    Indiferent de alegerea pe care o vei face, ti-as recomanda sa ai mai multa grija de motor si sa-l turezi bine din cand in cand. Ai face un mare bine si turbinei o data cu turatia motorului.

6. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro

cred ca ti s-a pus pata pe Motul ... :)
    la ce vrei tu sa pui cred ca si cel de la M1 ti se potriveste, insa, sunt aproape sigur, ca pana la urma vei pune X-Cess de la Motul :)
    cu toate ca "trendul" este X-Clean 5w-40, are cele mai noi norme, low SAPS, etc...
    si eu am o mare mare dilema intre cele trei in ordinea preferintelor :

1. Castrol EDGE Sport 0w-40
    2. Motul X-Clean 5w-40
    3. M1 New Life 0w-40

PS: pan la urma cum e treaba/ce preferati low SAPS/mid SAPS/high SAPS ? intreb asta deoarece tendinta producatorilor este sa se mearga pe low SAPS...

7. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    adiro, aceeasi dilema am avut-o si eu, insa am lamurit-o de curand cel putin in ceea ce priveste alegerea intre Castrol si Mobil1, clar primul e mai bun, mai ales pentru Audi.
    De altfel, Mobil1 0W-40 are proveniente indoielnice si a fost lansat mai ales pentru piata din est. Sunt convins ca uleiul Mobil1 0W-40 pe care il pun cei din service-urile Porsche din vest, este diferit, plus ca cel de la Castrol are cateva valori mai bune de protectie, specifice motoarelor VAG. De produs, cel Castrol provine din Bulgaria.
    Insa intre Castrol EDGE Sport 0W-40 si Motul gama 300v, nu am nici o idee clara inca care poate fi mai bun...:readit: Tehnologia asta dublu ester pare a fi mult superioara (cel putin ca marketing) iar pana acum, stiu ca am un motor extrem de curat, dupa cum mi-au confirmat mai multi mecanici.

8. adiro

adiro 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2006, B7, 2.0 TFSI Quattro
    din pct de vedere protectie M1 pare sa fie mult superior Castrol.... acum depinde si ce ziceai tu, legat de provenienta uleiului, treburi de marketing, etc... un lucru e cert, daca te uiti strict pe descriere M1 0w-40 e mai bun decat Castrol 0w-40, cel putin eu asta am inteles dupa cat am citit in ultima vreme despre uleiuri...

cateva link-uri utile (asta daca nu le stiti deja :)):

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

http://matrixsyntheticoils.com/store/page155.html

Interzis Quote la mesajul anterior. Ca sa scrii foloseste Post Quick Reply. Citeste si respecta regulamentul.

Ultima editare de un moderator: 3 Mai 2011
  9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Este o intrebare la care nu cred ca vom gasi raspuns prea repede si anume. DACA AU SCAZUT SAPS-UL INCLUSIV TBN-UL CU CE LE-A INLOCUIT. SAPS SCAZUT INSEAMNA POLUARE MAI MICA DAR PROTECTIE LA FEL DE REDUSA. Acele valori de SPAS scazute ar fi trebuit sa le inlocuiasca cu ceva ...cred ca le-au inlocuit cu polimeri. Nu stiu unde sa caut daca masina mea din 2001 euro 4 benzina1.8T ii trebuie mid SAPS sau merge si cu high SAPS. Daca as sti ca SAPS-ul a fost inlocuit cu ceva bun as baga low SAPS ...dar nu vreau sa risc. Ma gandesc ca la data proiectarii nu exista ideea de low SAPS ..sau poate era...Nici nu as vrea sa-i "rup" catalizatorul ...si nici nu vreau sa risc cu un low SAPS si sa nu am protectie la motor. DILEMA MARE. Cred ca pana la urma as baga Motul 8100 X-cess 5W40.

10. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    uite am pus 5w30 Longlife III de la Audi sa vedem cum functioneaza. Sper sa nu apara probleme...

Pana la urma e cu ce ulei se invata motorul....sau nu .

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Este pacat sa folosesti long life . Nici macar VW nu recomanda L.L dar conform normelor C.A.F.E (sa nu confndati cu cafeaua :) toti producatorii sunt obligati sa foloseasca uleiuri low SAPS in reprezentante dar numai la motoarele diesel cu filtru de particule se foloseste OBLIGATORIU low SAPS La motorul tau nici nu trebuia sa te gandesti sa folosesti 5W30. CUm vrei este alegerea ta . Acel ulei nu-i face nici un bine motorului...poate chiar are o protectie la cald mai mica decat un ulei mai vascos. Am sa postez pe THEREADUL "uleiuri date tehnice" ceva in legatura cu asa zisele uleiuri economice din ziua de azi . Nu este un lucru rau ca i-ai pus 5W30 dar cand te gandesti ca ai fi putut alege ceva mai bun pentru motorul tau ....

12. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    pai vw recomada doar castrol slx professional 5w30 LL3 la motoarele 2.0 tdi cu filtru de particule...asta inseamna ca motorul asta nu beneficiaza de protectie la cald, sau ca protectia e mult mai scazuta fata de alte tipuri de ulei?

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    ca sa faca un ulei low SAPS ..adica mai putin poluant si sa nu infunde sensibilul DPF au redus din substantele din compozitia uleiului . Facand asta l-au subtiat insa noile motoare sunt proiecate (cel putin teoretic) a mearga cu uleiuri mai subtiri dar cu HTHS-ul tot peste 3,5. Honda si Ford deja au facut motoare care merg cu HTHS sub 3,5. PArerea mea este ca s-a cam dus perioadele cand megreai cu un motor peste 500.000 km fara sas-i faci nimic. Acum se bazaeaza pe economie de carburant, reducerea poluarii ...si sa te faca pe tine la 4-5 ani sa-ti cumperi o masina noua. Am postat aici http://www.clubaudi.ro/operatiuni-intretinere-diverse/20858-uleiuri-date-tehnice-2.html#post312644 ceea te te intereseaza . Citeste si normele ACEA si specificatiile Audi pentru uleiuri .

Ultima editare: 3 Mai 2011
  14. cristi003 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 2005 BLB (140 hp)-103 kW
    Ce parere aveti ?

Vreau sa pun pe un A6 2.0 TDI Pompe Duse (fara filtru particule)
    Multumesc.

15. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    parerea mea e ca cel mai bine long life, poate duce sa zicem 20.000km, oricum la 10k l-am schimbat.
    Eu nu l-am pus pe baza "economic". Astept si vad ce face si cum functioneaza.

Oricum toate uleiurile stantate Audi sunt de la Castrol.

Am fost la Audi sa-mi schimbe si uleiul la cutie si cica nu se schimba, doar completeaza etc etc. Pana la urma i-am convins.
    Daca ar fi doar sa se completeze inseamna ca pe undeva pierde ulei, automat etanseitatea cutiei e compromisa, logic.

Tot la ei recomandarea a fost: 0w30, 5w30, 0w40, 5w40 Audi Castrol Mobil 1.
    Eu le aveam deja de pe autokarma oricum..

edit: cum a postat cristi003 am pus si eu. Din ce stiu Pompe duse are un ulei special, nu chiar orice...

16. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    toata stima pentru tine pentru ca intradevar esti la curent cu tot ce inseamna uleiuri alegerea mea daca ai zis ca nu omori motorul foarte tare as folosi 0w04 cred ca e compromisul cel mai bun.succes!

17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
  18. valychelu

valychelu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 / 2.6i / 1995
    Sal,
    Pentru un A4 B5 din 1995 2.6 V6 150 CP si 300.000 km ce ulei imi recomandati?
    Cod motor ABC
    Multumesc

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    \in primul rand ar trebui sa ne dai norma de ulei scrisa pe cartea masinii . Din cate stiu eu motorul tau nu este pumpe duse . Norma uleiului este spre exemplu : VW 502 00 / 505 00 sau ...505 01 . Depinde ce norma scrie pe carte . Dupa aceea imi pot da o parere.

20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    E benzinar ;)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta