1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi
    frumos cel de-al doilea :)

Ultima editare: 26 Dec 2008
  2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu am pus inca pe Audi, am avut plasma pe fosta masina - eu am facut montajul.
    Ce vrei sa stii?

3. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Se monteaza greu? Sunt permanente sau se consuma la un moment dat? Se mai monteaza ceva electronic in plus ca la xenon? Merita....una peste alta?

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sa incep invers:

-da, eu consider ca merita, schimba aspectul bordului (ceasurilor). Eu personal nu suport plasmele alea care sunt pe toata suprafata luminate cu albastru verzui... alea sunt de prost-gust (parerea mea)
    -la montaj e foarte identic cu cel de xenon, adica exista plasma cu firele de rigoare care intra intr-un distribuitor care duce mai departe intr-un stabilizator de tensiune iar ultima chestie care vine in circuit pana la legare de un + si un - e un balast. E nevoie sa dai jos acele (acele trebuie iluminate separat dar la Audi chiar sunt super ok- decat daca vrei sa schimbi rosul acelor) iar pentru asta e nevoie sa indepartezi sticla ceasurilor.
    -ca durata de viata pot sa spun ca pe fosta masina functioneaza cu succes de mai bine de 18 luni iar din caracteristicile produsului am vazut ca durata medie (nu maxima) de viata e intre 10000-20000 ore de functionare. Problema e ca nu exista producatori in Romania asadar se aduc de afara. Aici intervine un pret anume pentru transport respectiv sunt firme care vand in pret bun dar numai de la 10 bucati in sus. Un set ca cel de sus ajunge pe la 500 ron cu tot cu transport.

5. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Multumesc! Pare un pic cam complicat, dar efectul vad ca e super. Poate ca e mai simplu sa-mi repar iluminatul meu. Nu se vede de la 0km la 130km decat foarte slab.

6. mircea_suba

mircea_suba 5th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b8 2.0 tdi CAGA
    mult mai ieftin iesi sa-ti repari iluminatul tau trebuie sa schimbi vreo 2 leduri si gata si nici nu e complicat deloc si eu le-am schimbat singur dupa ce m-am documentat putin pe forum cat despre plasme sunt super dar eu cred ca un pic cam scumpe.

7. marius24

marius24 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4
    Discutia era despre cum se schimba tipul de iluminat. Eu nu am probleme la lumini. doar ca vreau sa pun led-uri in nuanta bordului de la modelul b6. Cine face asa ceva (in afara de zexstar ca am intrat pe site si e cam greu) sa posteze un link ceva. Plasmele acelea sunt super amandoua, si am inteles ca trebuie sa schimb si folia ceasurilor nu numai led-urile. Hai cu idei sa schimbam fata la batranul b5 :rockwoot:

8. semaseby

semaseby 2nd Gear Member

Locație:
    orsova
    Masina:
    audi A4,1.9 TDI,AJM,2000
    schimbare iluminat bord

Sal.cu plasma rezolvi repede si usor.am facut operatia asta noaptea.

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pune si tu poze,de unde ai achizitionat,in ce pret.

10. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Asa e, nu ar fi o idee rea, mai ales ca arata mai bine decat iluminatul clasic cu leduri sau becuri.

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu nu am rabdare sa lucrez noaptea. Ziua sunt calm, la lasarea noptii parca particip la un jaf si oricat de atent incerc sa fiu, gresesc... si mai sunt si contra-cronometru. Si atunci ma enervez si urmeaza sa pierd un surub, sa rup un plastic, sa leg firele pe dos etc... deci nu, noaptea admiram ceea ce am muncit ziua. :)

12. semaseby

semaseby 2nd Gear Member

Locație:
    orsova
    Masina:
    audi A4,1.9 TDI,AJM,2000
    am spus ca e relativ usor,poti monta si noaptea,de preferat ziua.na,faci cum vrei.tot complet costa 400 ron.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ai si :sign_pics: sa vedem cum a iesit?

14. popica35

popica35 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A4 B6, 1.9 TDI, AWX, 2002
    Salut..Aceiasi problema o am si eu si as vrea sa stiu cum ai rezolvat-o.Cu stima.

15. popica35

popica35 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A4 B6, 1.9 TDI, AWX, 2002
    Imi cer scuze ...problema mea e legata de acest post.

16. alinfatu

alinfatu 1st Gear Member

Locație:
    slobozia
    Masina:
    audi a4 b5 1.8
    zi ce tipuri de becuri ai gasit pentru bord-ul a4-ului

17. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Iti trebuiesc becuri cu tot cu soclu din plastic. Nu se poate extrage becul din soclu ( ca la Opel si alte marci) .
    Cel mai bine scoti un bec si mergi cu el la un magazin de piese .
    Operatiunea nu dureaza mai mult de 5 minute .
    Reglezi volanul sa fie dat in jos si spre tine , dupa care scoti rama de plastic in forma de U intors . Tragi acea bucata de plastic care are niste striatii si ai sa vezi 2 suruburi . Le desfaci si mare atentie sa nu le scapi inauntru . In spatele ceasurilor ai 2 mufe , una in stanga si una in dreapta . Le scoti pe alea si pe urma scoti tot ansamblul .
    Eu m-am folosit de un patent cu varfurile lungi si subtiri pentru a scoate becurile .

Eu am avut putin ghinion cand am desfacut prima data. Aveam vreo 2 sau 3 becuri arse, le-am schimbat iar cand am pus la loc totul am constatat ca s-au ars altele . Am desfacut din nou si le-am schimbat pe toate si totul e ok.

18. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    exact asa am patit si eu. schimb 2 becuri arse si cand pun la loc totul iar se mai arde vreunu`:think:. deja am schimbat vreo 5-6 becuri:p

19. mircea_suba

mircea_suba 5th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b8 2.0 tdi CAGA
    la fel am patit si eu cand am schimbat becurile se pare ca e o problema la acest model. cel mai bine ar fi sa iti dai seama exact de unde sunt arse becurile si sa nu mai aprinzi luminile pana cand le schimbi si pui bordul la loc.

20. marchus1982 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4
    zi-mi te rog la ce mag ai gasit?
    eu sunt din bc si nu gasesc nicaeri
    da-mi nr tau de tel sa te sun

Distribuie pagina asta