1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Pauloo, incerc sa aflu. Am un coleg pe un alt forum care a facut operatia asta. Sa vad daca dau de el.

cata-audia4 Pune vagcom-ul din nou pe el cu IC-ul desfacut si pune acul la locul lui, vezi sa nu se fi slabit cumva...

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2013
  2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    La output test trebuie sa stea chiar pe mijloc. Daca vrei sa-l calibrezi pe cel de la vitezometru, trebuie desfacut IC ul, scos afara acul respectiv, cu grija, apoi facut din nou output test cu el scos si introdus manual in pozitia corespunzatoare (pe mijloc). Am facut si eu operatiunea asta, cu atentie si rabdare o sa reusesti. Bafta.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu zic ca merita sa incerci ce spun colegii mei mai sus insa, dupa simptomele descrise de tine, nu vei rezolva problema asa usor.

4. cata-audia4 3rd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    2000 Audi A4 B5, 1.9 TDI AHH, 90cp+Soft
    O sa incerc, dar de la cine le-am cumparat a zis ca nu facea asa. Poate pe transport din germania s-a intamplat...
    Va multumesc pt info

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu conteaza cum facea inainte. Ideea e sa gasesti rezolvarea acum cand are un defect. Insa pentru asta trebuie pus un diagnostic.
    Poate o sa ti se para ciudat ce iti spun eu acum insa, da un pumn in plansa de bord si uita-te bine la acul vitezometrului. Daca cade cativa mm, poti sa uiti de reparatia acestor ceasuri.

6. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Pauloo, am vorbit cu colegul, se pare ca el nu mai are nici macar schemele dupa care a lucrat, in plus e la vreo 1000km de casa...Imi pare rau ! Singurele scheme de care dispun pe tema asta sunt cele de la conexiunile de la Climatizor, dar degeaba daca nu ai pinii de la afisaj...

7. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    mikaela4 multumesc mult pentru efort,probabil ca voi cauta sa cumpar mufa aferenta acelui afisaj,altfel nu gasesc solutia...

8. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Cred ca e cea mai buna idee, sau sa gasesti cumva schema de la afisaj, poate prin Elsawin, dar nu il am.
    :salute:

9. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Am rezolvat intr-un fel destul de convenabil problema.
    Neavand mufa originala am folosit conexiunile de pe placa de baza ale unui PC (papuceii aia mici ce intra pe placa de baza si fac legatura cu diverse periferice cum ar fi intrerupatorul sau mufe USB auxiliare).
    Pinii afisajului electronic i-am conectat astfel:
    Numerotarea am facut-o de la stanga la dreapta si de sus in jos,astfel
    Pinul 1 (stanga sus) este plusul (nepermanent)
    Pinul 5 (stanga jos)este masa
    Pinul 3 (al 3lea de pe linia de sus) l-am conectat la mufa B pinul 1 a climatronicului pentru informatia referitoare la temperatura
    N-am gasit in schimb pinul de la afisaj care sa diminueze intensitatea luminoasa a displayului odata cu aprinderea luminilor de pozitie.

10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Pai iluminarea afisajului nu se face odata cu alimentarea acestuia ? Daca nu e luminat nu iti afiseaza nimic? Daca afiseaza ceva se vede cand il pui in soare / lumina directa

11. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    N-ai inteles.De iluminat se ilumineaza datorita plusului (nepermanent)odata cu punerea contactului.
    Problema e ca mai exista un fir ce diminueaza lumina odata cu aprinderea pozitiilor.Pe ala nu l-am gasit.

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca ai ceasuri cu mufe de 32 pini, vezi ca ai la mufa verde pinul 29, pinul pentru dimmer.
    Daca ai ceasuri cu mufe de 26 pini, ai la mufa albastra pe pinul 19.

13. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    De acord cu tine,dar care e pinul de la display-ul de temperatura ce trebuie legat acolo?

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mai e un coleg din Neamt care m-a intrebat acum 2 zile pinoutul de la displauyl respectiv insa i-am spus acelasi lucru: nu il stiu. Eu am montat asa ceva pe 2 masini insa nu a fost nevoie decat sa leg firele pe culorile aferente - evident aveam mufa cu pini ce iasa din display. Cauta pe cineva cu Etka.

15. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    :) Colegul din Piatra Neamt e tocmai cel ce mi-a furnizat display-ul promitandu-mi ca ma ajuta cu montarea lui...

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    In ETKA exista informatia asta ? Stiam ca ELSAWIN se ocupa de scheme electrice..

Ultima editare de un moderator: 13 Ian 2013
  17. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Salutari.Daca schimb ceasurile de bord pe A4 1.9 Tdi din 2000 este de ajuns sa corespunda codul de pe ceasuri sau mai trebuie pe urma si alte setarii in computerul masinii.?

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Trebuie facute mai multe operatiuni, dar daca ne zici si motivul si citeva detalii atunci putem raspunde mai exact.

19. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Salut.Ceasul de temperatura lichid racire urca la 90 in momentul cand pun contact si sta acolo chear daca motorul este rece iar ceasul de combustibil misca putin intre un sfert si jumate de rezervor .oricat as alimenta si tot timpul pe display imi arata pompa.Dupa multe cercetari sa dovadit a fi defectiune de instrumente de bord si am decis sa le schimb daca voi gasi.

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Coding, pin code, imperechere chei si ...la drum ! In calculatorul masinii nu schimbi nimic.
    :salute:

Distribuie pagina asta