1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    :respekt:Multumesc pe aceasta cale colegului RosuGhe, care mi-a facilitat unele scheme in ce priveste conexiunile mufelor la IC , pe care nu le gaseam nicaieri !
    :salute:

2. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Fratilor, ma chinui de o luna de zile sa adaptez la un audi A4 B5 benzinar 1,8 facelift (data fabricatiei 28.11.1999) ce a avut ceasuri half fis (8D0 920 900 B-cu ceas digital) alte ceasuri cu maxidot !
    Variante incercate:

1) montat ceasuri 8 D0 920 980 (ceas digital) -merg toate facilitatile mai putin turometrul si presiune ulei (apare avertizarea de lipsa presiune)
    2) montat ceasuri 8D0 919 930 (ceas analogic)- merge turometrul dar... temperatura ulei se duce din start la maxim si raman avertizarile la abs si airbeg aprinse.
    Orice ceas digital as pune nu vrea sa mearga turometrul si presiune ulei.
    Am incercat si am pus la mine (Audi A4 B5 facelift diesel -mai 2000 care a avut ceasuri 8D0 920 900), atat pe cele digitale cat si pe cele analog si merge turometrul in ambele variante .
    Cine poate sa-mi dea o sugestie , o parere care ma poate lumina in ideea de a putea monta si face functionala una din cele 2 variante (preferabil cel digital).
    Mentionez ca am mai montat asa ceva la vreo 10 facelift-uri dar nu am patit ce patesc cu masina asta.

Ultima editare: 2 Apr 2013
  3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ghita, nu e din Coding pe Instruments, ai adaugat +1 ? Eu am patit exact la fel cand am schimbat la mine la A6, nu mergea turometrul si aveam avertizarea de ulei aprinsa pe bord.

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Monteaza-l pe ala cu ceas digital si schimba pinii din urmatoarele pozitii:

- din mufa verde muta pinul 30 in mufa albastra pinul 31.
    Temperaturii uleiului nu ai ce sa faci decat sa faci acul sa cada jos pentru ca in lipsa senzorului nu ii poti da semnal.

5. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Multumesc Ovidiu, am sa fac si asta. Interesant este ca la celelalte nu a fost nevoie.

Acum mergem cu ceasurile digitale (am plecat din start sa-i punem digitale ca digitale half fis a avut) si i-am pus si indica destul de bine temperatura uleiului, deci avem senzor si functioneaza. Nu functioneaza temperatura uleiului cand facem proba cu cel analogic si in schimb merge turometrul.

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pentru ca in 1999 e un fel de semi facelift si sunt diferente intre cele de 2000 curat.

7. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Asa gandisem si eu cum c-ar fi un pui de catar dar......
    Nu are fir pe pinul 30 mufa verde (32pini) in schimb are fir pe pinul 31 mufa albastra (32 pini). Deci n-am ce sa iau si chiar daca as avea n-am unde sa-l pun.
    Cele 2 mufe de 32 pini cu care este dotata masina par a avea configuratia celor de facelift ca chiar este si ea facelift. Intelesesem logica dar cand am trecut "pe teren .......

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Spune-mi clusterul de facelift pe care incerci sa il pui e cu BC? Are mufa gri (32 pini) la BC?

9. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Dupa cum am spus mai sus, ceasul pe care l-am montat acum este cu full fis (8D0 920 980 K), cu trei mufe a 32 pini. I-am facut instalatie pentru mufa gri, am cuplat-o si functioneaza toate facilitatile BC-ului, iclusiv usi deschise pe fiecare in parte. Deci eu am inlocuit deja vechiul ceas (8D0 920 900 B). Repet; nu functioneaza turometrul si-mi apare avertizarea de lipsa presiune ulei. Mentionez ca nu-s la primul caz cand am facut aceasta trecere ci la primul necaz intalnit.
    Pe 17 instruments , la scanare, imi apareau 2 erori:

1) referitoare la necomunicarea cu cutia automata

2) 01314 engine control module
    49-00 no communications

Pe prima am rezolvat-o, la indicatia lui nucugheri, din coding pe canalul 60 unde aveam codul 01027 si-mi trebuia 01025 pentru ca avem cutie manuala.
    Din pacate nici dupa inscrierea corecta a codului pe ch 60 cele doua probeme n-au disparut.
    Astept in continuare pareri si sugestii de la colegi !

Ultima editare: 3 Apr 2013
  10. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Ultima editare: 4 Apr 2013
  11. George05 4th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4, ADR 1.8i, 1995
    Am şi eu nişte becuri arse în bord, mai exact, nu îmi este luminată o jumătate din turometru şi indicatorul de benzină. Îmi poate spune cineva ce fel de becuri sunt acolo şi ce cod au ?

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
  13. George05 4th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4, ADR 1.8i, 1995
  14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Introdu ceva ascutit (surubelnita subtire, lama de cutit) intre mufa tata si mama, (ai acolo pe mijloc acea gaurica patrata unde se vede ca tine mufa clipsata) si apoi trage usor de mufa tata, trebuie sa iasa.

15. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    turometru blocat si indicator nivel motorina ,,nehotarat"

Si uite asa mi-a venit si mie randul sa-mi schimb IC. Acum vine si intrebarea mea. Exista pentru modelul meu ceasuri VDO fara BC? Dupa doua zile de cautat pe forum si citit aproape 1000 de posturi pe tema asta, constat ca e problema frecventa la modelul asta. Ceasurile mele sant MM si mi-as pune VDO ca am inteles ca nu ar avea atatea probleme. Faza cu mufele am inteles-o si ca trebuie sa fie tot de 1.9 tdi, dar m-ar interesa daca conteaza si puterea motorului.

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Puterea nu are nici o gară cu IC-ul. Dar dacă iei IC de la o masina cu motor 2,5 tdi, o să ai probleme cu indicatorul de combustibil. Arată invers...si nu ai ce să-i faci. Deci trebuie să fie de 1.9. Sau poţi pune si de benzinar, il codezi corect si merge, doar ca o să ai 7000 de ture pe rpm, atâta tot.
    L.E. Ce mufe are IC-ul tău? 2x32, nu?

Ultima editare: 14 Apr 2013
  17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    O completare Dane la ce ai zis mai sus, o sa arate invers indicatorul de combustibil doar daca IC-ul e luat de pe un A6, daca provine tot de pe un A4 B5 o sa indice corect (dupa codare) chiar daca a avut motor 2,5 TDI.

18. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Da, mufele sant cu 32 de pini. Deci trebuie sa se potriveasca doar mufele si nu conteaza motorizarea. Chiar daca e mai vechi bordul cu 1-2 ani sa inteleg ca secretul e codarea corecta si invatarea chei cu noul IC

Cam asa arata ceasurile actuale si au cod 8D0 920 900 R fara BC

Ultima editare de un moderator: 14 Apr 2013
  19. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Uite si cateva explicatii de la mine, care consider ca am ceva experienta in domeniu:
    1) intr-adevar ceasurile de bord VDO din seria 8D0 920 900 sunt mult mai fiabile (eu am avut asa ceva pe masina si au mers fara nicio problema 12 ani pana le-am inlocuit cu unele cu computer bord din seria 8D0 920 980, tot VDO)
    2) in ultima luna am inlocuit trei asemenea ceasuri la trei Audi facelift '99-'01, doua diesel si unul 1,8 benzinar si toate au avut Jager sau Magnetti Mareli si niciunul VDO
    3) nu conteaza daca provin de pe 1,9 sau 2,5, totul se rezolva din coding
    4) poti pune si de benzinar numai ca asa cum spune si @nucugheri vei avea turometru cu scala cu maximum la 8000 rot/min si nu o sa ai martorul de bujii incandescente
    Daca tot vrei sa faci o investitie fa-o intr-unul cu computer de bord din seria 8D0 920 980 sau 8D0 920 930 si nu vei regreta !
    Alegerea-ti apartine.

Ultima editare: 14 Apr 2013
  20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    nucugheri :banghead: Corect !! Am uitat, eu am facut o proba, mai demult, cu un ic de pe un a6 tdi de 2,5, de-aia am zis ! Scuze pt. eroare !

pinga Corect ! Codarea o faci in 5 min. cu vagcom-ul.

P.S.:

Cam cald azi in Sighisoara, la mine era cu un grad mai putin, 15,5 :)
    Scuze, azi pe sosea te-am vazut prea tarziu, am apucat sa ma uit la tine exact cand ne-am intersectat ;)

Ultima editare de un moderator: 14 Apr 2013

Distribuie pagina asta