1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Cristi 1.9TDI, ca să scapi de orice fel de îndoială, fă un test cu vagcom-ul si ai să vezi. Dacă te uiţi pe forum, ai să găsesti colegi care au avut aceeasi problema ca si tine!
    :salute:

2. cristi19tdi

cristi19tdi 2nd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    A4 19tdi AFN 1997
    pai asa am sa fac ... nu am gasit nimik am cautat de ma innebunit si....:(

3. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Cristi, da-i un m.p. colegului Roşu Ghe. E de la tine din Constanţa, e un tip foarte serios si exact asta e specialitatea lui!
    :salute:

4. cristi19tdi

cristi19tdi 2nd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    A4 19tdi AFN 1997
    Am gasit problema .. ceasurile sunt defecte, azi le-am schimbat cu ceasurile unui prieten si m-am convins.

Ultima editare de un moderator: 3 Iul 2013
  5. silver84 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    b5 2.8 96'
    care sunt pini de alimentare ai bordului?am demontat bordul si vreau sa-i fac proba la display dar nu stiu cum sa-l alimentez.stie cineva?am 3 mufe .32,20,32.
    multumesc mult.

6. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Eu am o mica intrebare .
    La a4 b5 din 96, exista in bord, acel martor luminos de culoare verde care arata ca ai farurile aprinse ? Il au toate sau a fost pus numai pe modelele din 97 in sus ?
    Eu am incercat sa demontez ceasurile dar un surub nu vrea sub nici o forma sa se desfaca, si mi`e sa nu`i stric capul de tot . Nu stiu ce s`i fac , m`am chinuit o gramada. Am vrut sa`l demontez sa ma uit cu ochii mei dar n`am reusit.

7. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010

Mufa albastra
    (+12v) pinii 1 si 23
    (-12v) pinii7,9,24

8. silver84 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    b5 2.8 96'
    da multumesc mult.numerotarea de unde incepe?

9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ogyo, nu există martorul ăla la modele 95 - 97. Ce surub nu poţi scoate ?

silver84 Vezi că ai numerotarea pe mufa !

Ultima editare de un moderator: 5 Iul 2013
  10. silver84 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    b5 2.8 96'
    am bord cu mufa albastra,neagra,si galbena cu FIS mare.
    alimentarea ramane valabila?cat despre numerotare nu am masina in judet.vreau sa-l repar si sa fiu sigur ca merge cand ma duc la masina,problema lui esta banda de la display.

11. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Foarte urat ca nu l`au pus . Surubul - dreapta , de la ceasuri.

Dupa ce scoti arnamentul de deasupra volanului sunt 2 suruburi, unu in stanga celalalt in dreapta, iar dupa ce ca e pozitia incomoda datorita volanului, mai e si ala blocat acolo, de parca e sudat. Vroiam sa dau ceasurile jos sa ma uit cu ochiimei, eventual sa schimb folia ceasurilor pt un aspect mai dragut.

12. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    N-ai scule potrivite daca te incurca volanul.
    Chiar si asa, da jos volanul.

13. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Cred ca acum esti sigur ce fel de bord ai, adica cel cu 2x26 + 1x20.
    (+) pin 4 mufa albastra si pin 9 mufa galbena
    (-) pin 18 si pin 19 mufa galbena
    Numerotarea pinilor incepe cu sirul din partea dreapta si de jos in sus (1-13) si continuand cu sirul din stanga tot de jos in sus (14-26), privind ceasurile din spatele lor.
    Pe mufe imaginea este in oglinda (logic !!).
    Succes !

14. silver84 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    b5 2.8 96'
    multumesc,functioneaza

15. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 avant 1.8Tq BFB 163HP 2003
    salutare

Mi-am gasit si eu niste ceasuri din '98 cu cele 2 mufe de 26 de pini (albastra & galbena) si lcd mare. Am tras cablurile pentru afisare consum si temperatura, toate bune si frumoase, ceasurile mi-au functionat perfect. A trebuit sa le dau jos de pe masina sa inlocuiesc becurile cu leduri rosii ( nu recomand asta pt ca nu e mare diferenta fata de becuri). In fine umbland la ceasuri cred ca am atins pamblica de date de la lcd si acuma nu mai afiseaza sau afiseaza pe bucati. Mai pot face ceva? Sau alte ceasuri?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In primul rand NU EXISTA ceasuri din 1998 cu mufe pe 26 pini (albastru si galben).
    In al doilea rand, nu prea vad cum sa distrugi panglica... refa eventual lipiturile. Daca nu ai letcon nu te baga, apeleaza la cineva care are asa ceva.
    In cel mai rau caz schimbi display-ul, nu ceasurile. Oricum, un display nou e nou si vei castiga si un contrast imbunatatit la display precum si nu o sa mai ai treaba degraba cu el.

17. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Ovidiu te asigur ca sunt, se gasesc pana la jumatatea anului. Au fost scoase de pe un audi a4 1.8T din '98. Am agatat din greseala pamblica cea care seamana ca un scoici si are trase prin ea trasee. Am incercat sa o lipesc dar nu letconul, am sa incerc maine ca am statia de lipit la servici, dar cred ca s-au rupt trasele din pamblica la cot. Initial nu imi mai arata nimic pe el, dupa ce am lipito (cu fierul de calcat, sa nu razi, ca am mai reparat multe lcduri de laptop asa) imi arata doar cele 3 lini orizontale fara simboluri.
    Alta intrebare, am pus leduri rosii in locul becurilor si nu prea am fost multumit de efect, imi recomanzi sa pun leduri albe pentru o lumina mai puternica?

Ultima editare: 7 Iul 2013
  18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu iti recomand pentru ca ai folia rosie iar daca vei pune leduri albe va rezulta o lumina identica cu cea de pe Logan. Si nu cred ca vrei asta.
    Pune leduri rosii fie mai puternice fie cu o rezistenta mai mica.
    Si nu renunt :), pe 98 nici in ianuarie nu exista asa ceasuri. Masina aia a fost 1997 pe sfarsit si a iesit 1998 insa sub nici o forma nu exista instalatie veche pe 1998. Instalatia e total diferita si la climatronic si la ceasuri si la ECU... e alta electronica, alti senzori, alte mufe. Diferentele intre 1997 si 1998 sunt coplesitoare de multe, asa cum exista intre un nonfacelift (fie ca e din 1997 sau din 1998) si un facelift. Stai linistit ca sunt diferente si intre 1995 si 1996 numai ca lumea nu prea stie.

Fa un test pe ceasuri sa vezi cu adevarat cate lini/pixeli morti sunt si unde. Dezlipeste tot displayul, verifica pinii de lipit, curata placa si relipeste-l. Daca nici asa nu merge, alt display.

19. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    am pus leduri rosii, de alea cu 3 cipuri smd dar nu prea imi placea cum se vedea, se vedea in ape parca, banuiesc pentru ca de la acele leduri se focalizeaza lumina perpendicular pe cand la becuri se disipa sferic lumina din cauza bulbului becului.

20. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Mi-am facut si eu rost de un IC cu BC pentru un A4 din '96. Am tras firele ce nu erau pe masina cu ajutorul indrumarilor colegilor de pe acest forum (baieti de nota zece). Toate bune si frumoase, aveam afisare la temperatura exterioara, consum, apoi am vrut sa imi schimb becurile cu leduri. Din neatentie am deteriorat contactul pamblicei de la lcd si acuma nu mai afiseaza nimic.
    Pentru cei interesati la IC-urile cu BC pana in anul 97 acea pamblica e dintr-un ceolofan subtire straturi duble prin care trec trasee de grafit, repararea e aproape imposibila.
    Iar la IC-urile dupa 97 traseele sunt din cupru si sunt lipite pe placa cu letconul cu fludor. Aveti un link pentru reparare http://www.youtube.com/watch?v=T7-LXtVv_nA.
    Curiozitatea mea, oare se poate monta pe IC-urile pana in 97 lcdul de pe IC-urile dupa 97 ? Cu anumite improvizatii pentru ca difera pozitionarea pamblicii, in primul caz e in partea de jos iar in al 2 lea caz e in partea stanga.

Ultima editare de un moderator: 9 Iul 2013

Distribuie pagina asta