1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cum adica siguranta noua nu merge?
    Ai un aparat de masura? Scoate siguranta, si masoara continuitatea sigurantei (sa piuie). Daca piuie siguranta e buna si problema e altundeva. De acolo verifici cu aparatul de masura (si siguranta scoasa) restul circuitului. Adica, pui aparatul pe 20v cc si masori daca vine plus (12v) pe unul din cei 2 papuci unde intra siguranta. Daca vine curent e perfect. Acum masori celalalt fir (iar pui aparatul de masura pe piuit) intre pinul al doilea de la siguranta catre pinul de la ceasuri. Daca nu vrei sa cauti in ambele mufe de nebun e suficient sa cauti culoarea firului din spatele papucului (insa pentru asta trebuie sa demontezi panoul de sigurante) si gasesti usor firul. Daca si asta e bun (adica aparatul piuie) e clar, totul e ok pana in ceasuri. De aici trebuie un electronist (nu electrician) sa verifice pe integrat piesele de pe integrat, respectiv potentiometrul.
    Simplu, daca ai un aparat de masura si o tubulara de 8mm.

2. bblade 1st Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    Audi a4 B5 '97 1.6 102 cp
    am inteles. o sa incerc maine si revin cu raspuns. mersi baieti

3. bblade 1st Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    Audi a4 B5 '97 1.6 102 cp
    am rezolvat baieti. am verificat sigurantele si cea arsa era nr. 3 de 5A- relay for headlight washers. lightning for: glove box, engine compartment, air conditioner, automatic gearbox, INSTRUMENT CLUSTER
    mersi pentru sfaturi. va pup

4. Scarabeux 6th Gear Member

Locație:
    Voluntari, Ilfov
    Masina:
    B4 1,9TDI,1993,1Z/ B5 1,9TDI, 2000,AHH
    Salut baieti.

Mi-am luat de 2 saptamani un B5 din 2000. Toate bune si frumoase, doar ca avea o singura cheie. Ajung dupa mai multe incercari de duplicare la un "meseriash" pe Mosilor (in Bucuresti) si imi zice ca trebuie date ceasurile jos, ca altfel nu poate citi pin-ul. In timpul operatiei imi demonteaza limbile de la toate ceasurile. Surpriza, nu gaseste ce cauta, da un telefon ca sa ceara ajutor, imi pune ceasurile la loc si rezolva cheia cu testerul. Parte proasta e ca acum ceasul de la motorina si cel de la temp apa sunt blocate pe minim iar turometrul din cand in cand cade la 900 de ture, desi nu ar trebui. Ce se poate face si mai ales stiti pe cineva in Bucuresti (in afara de diagnozaauto- care mi-a zis sa ii dic ceasurile si mi le repara in 2-3 zile!!!) care se pricepe in mod serios la reparatii de acest gen?

5. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    In primul rand verifici cu un VCDS daca sunt decalibrate
    Ca o paranteza nu era nevoie de demontarea ceasurilor pentru a citi pin-ul.
    Probabil ti-a mai luat si o caruta de bani

6. Scarabeux 6th Gear Member

Locație:
    Voluntari, Ilfov
    Masina:
    Mie mi se pare ca nu le-a pus cum trebuie la loc. Adica par blocate mecani cumva. A si inca ceva, azi dimineata a luat-o razna si turometrul ramane acul pe la 2000 de ture

7. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    alexshaolin apreciază asta.
  8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ba, daca sunt MM, ceea ce si cred ca sunt e necesara demontarea lor pentru a citi pinul.
    Insa din descriere, ceasurile par sa nu aibe probleme de calibrare. Nu strica insa, sa faci calibrare.

9. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    "Ai dat peste meseriasul cel mai bun"!
    Inainte sa mai faci treburi d-astea, prima data intreaba de baietii de pe acest forum ca sunt cativa baieti extraordinari care, chiar iti pot da un sfat bun! Sunt si baieti din Bucuresti care te pot indruma unde sa mergi...
    Cred ca iti trebuie alte ceasuri, nu cred ca se pot repara.
    Ce ceasuri ai? VDO, Magneti Marelli...? :friends:

La tine ma gandeam Ovidiu.... ai fost mai rapid :)

Ultima editare: 10 Dec 2014
  10. Scarabeux 6th Gear Member

Locație:
    Voluntari, Ilfov
    Masina:
    Asta e, da-i mintea romanului aia de pe urma...Cat despre calibrare, n-am nici cu ce si nici habar sa o fac. Daca stiti pe cineva in Bucuresti, astept PM sau orice altceva, doar sa nu ma trimiteti la tipul ala din Drumul Taberei, de care am pomenit mai sus. Pe un colt al plansei scrie Jaeger, ca sa raspund la intrebarea lui Coco_Catalin...

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    E MM. Calibrare se face cu VCDS.
    Fiind de pe langa Bucuresti ti-l recomand pe turbocip de pe forum.

12. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Nu te contrazic pentru ca nu am fost primul proprietar dar eu la MM mele pe B5 am scos pinul cu Vag Tacho prin OBD, fara demontare.
    Ce implica de fapt desfacerea lor, pentru ce se face? Stiu ca ceasurile au mai fost schimbate de fostul proprietar inainte de a cumpara masina.

@Scarabeaux, daca vrei putem sa ne uitam cu VCDS-ul pe ele in Bucuresti, dar e mai complicat cu programul la mine si trebuie sa vii pana in Militari, nu prea departe de Drumul Taberei

Merci

Ultima editare: 10 Dec 2014
  13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Citirea directa a eeprom-ului, nu prin ceas.

14. Scarabeux 6th Gear Member

Locație:
    Voluntari, Ilfov
    Masina:
    "Mese" a reusit sa citeasca pinul cu un VAG, dar intai a demontat ceasurile, a vazut ca nu are eprom pe care sa-l citeasca, si a mai sunat un prieten...
    Am rezolvat si cu testul, mi l-a facut colegul Carceanu (si cu ocazia asta am descoperit ca suntem vecini). Concluzia e ca cele doua ceasuri nu merg, si el mi-a zis ca a avut aceiasi problema cu MM. Probabil ca "mese" le-a dat lovitura de gratie, si ele erau pe duca oricum. Voi cauta sa le schimb cu VDO, dar deocamdata merg cu ele asa, am noroc ca imi indica in bord cand ajung cu motorina pe rosu.

Ultima editare de un moderator: 11 Dec 2014
  15. willy32 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    audi a4, 1,9, 2003
    Salutare, are cineva idee cum se schimba din mile in km la un a4 b5 din 97? Am incercat cu vag-com la instruments- coding- software coding( in prezent apare 00140) din ce am gasit pe net trebuie schimbata a treia cifra de la stanga spre dreapta, am incercat de cateva ori dar fara succes. De mentionat ca interfata este 11.11.3, clona, am mai facut ceva codari cu ea, golf5, passat b6, cu succes, dar acum m-am blocat si nu stiu cum sa-i dau de cap. De mentionat ca ceasurile sunt in km, dar in display apare miles, si functoneaza ca si cum ar calcula in mile, la viteza, turometru, etc. Multumesc anticipat.

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Banuiesc ca ai bagat pinul IC-ului, altfel nu poti face modificari!

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Schimba-i si limba Instruments-Adaptation-canalul 03.
    La codare e ok 00140.
    Si nu, nu ai nevoie de pin pentru modificare.

18. willy32 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    audi a4, 1,9, 2003
    Am atasat o poza cu operatiunea, unde trebuie schimbat in prima rubrica la software coding, sau in a doua la workshop code? Tipul de bord este 8D0919034,, B5 Kombiinstrument D10.

19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu acolo. Codarea aia pe 07 Coding e buna.
    Colegul Ovidiu a zis sa schimbi pe 17 Instruments>10 Adaptation>canal 003.. Citeste mai atent te rog indrumarile colegilor.;)

20. willy32 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    audi a4, 1,9, 2003
    Multumesc, inca nu vazusem mesajul colegului, ma chinuiam sa atasez poza si sa scriu mesajul.

Ultima editare de un moderator: 17 Dec 2014

Distribuie pagina asta