1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Marius, da, se potrivesc, si maneta si ceasurile la tine.
    Singura chestie care as mai cere-o de la vanzator ar fi sa iti spuna codul de pe ele, sa inceapa cu 8D0...

Ultima editare de un moderator: 15 Mar 2015
  2. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Din pacate in cazul tipului de ceas de bord pe care-l ai nu prea mai poti face nimic. Acolo lipirea contactelor a fost facuta prin intermediul unei folii autoadezive si odata dezlipita ....asta e !
    Am incercat sa montez ceva care sa tina sub presiune acea zona cu contactele de pe placa de baza dar nu prea am reusit.
    In ceea ce priveste schimbarea display-ului am inteles ca cineva ar fi gasit acest tip de prin Ungaria dar eu inca nu am vazut asa ceva!

Spark Atentie, display-ul pe care l-ai cumparat este numai pentru ceasuri VDO!
    Lipirea lui intr-adevar nu poate fi facuta decat de cineva experimentat si cu scule speciale. Pot sa te ajut dar distanta dintre Constanta si Brasov s-ar putea sa te impiedice.

Ultima editare de un moderator: 12 Mar 2015
  3. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    ovidiutm Sigur, il voi intreba. Exista totusi vreun risc ?

4. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Spark Parerea mea, despre tutorial: riscant si total neprofesionist ! Argumente ?
    1. Nu incalzeste suficient linia de contacte cand demonteaza LCD-ul vechi, ar trebui sa ramana cositor suficient pe placa baza, cât sa poata fi lipit LCD-ul nou
    2. Risca sa dezlipeasca finalul de traseu de cablaj cand pune fludor, chiar daca letconul e de 15w
    3. FIS-ul e o chinezarie, nu sfatuiesc pe nimeni sa monteze asa ceva.
    4. Un profesionist dotat cu scule, ar folosi un letcon cu cu un cap ca cel din imaginea de mai jos.Mult mai eficient, mai rapid, mai comod...mai ce vreti voi!

Parerea mea, proprie si personala! Nu dati cu piatra, stiu despre ce vorbesc !

5. Spark 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 AJM 2001
    mikaela4 De ce anume spui ca e porcarie ? Din cate am vazut ce se vinde pe E-bay e la preturi de 60-100$ e identic cu ce am gasit direct din China.
    Voi pune poze dupa ce reusesc sa-l montez, before and after sa se vada diferenta.

Ultima editare de un moderator: 11 Mar 2015
  6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, sa nu iti indice corect nivelul de carburant si sa nu ai dimmerul pentru reglarea intensitatii luminii.

7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Spark N-am spus ca e porcarie, am spus ca e chinezarie...Vezi diferenta. Nu ca n-ar functiona, da' s-ar putea sa te tina de la prânz pân' la amiaz' si ma refer strict la cel din videoclip. Nu vezi nici o diferenta intre cel OEM si inlocuitor??

8. nikaioan69 1st Gear Member

Locație:
    comuna ghindari
    Masina:
    audi a4 1.9tdi 2000
    sunt proprietarul unui audi a4 1.9 tdi 116 cai,an fabricatie 2000 si am computer de bord din doua parti,cel de sus plastic si jos imi indica temperatura exterioara.As dori sa il schimb cu unul mai performant si mai mare care indica si consumul si altele.Intrebarea mea e daca se poate schimba si daca da,cat m-ar costa toata operatiunea? multumesc

9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Da, se poate. Citeste p'aici, pe forum, fa un efort, si vei gasi raspunsuri detaliate la intrebarile tale !
    :salute:

10. Spark 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 AJM 2001
    Cu ajutorul a 2 prieteni am reusit sa schimbam display-ul
    Din pacate am uitat sa fac poze before.
    Dar after arata cam asa:
    Scule folosite:
    1)Statie de lipit+pistol cu aer cald
    2)Multa rabdare si perseverenta.

11. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Bravo ! Ai vazut ca se poate ? ;-)

12. nikaioan69 1st Gear Member

Locație:
    comuna ghindari
    Masina:
    audi a4 1.9tdi 2000
    mikaela4mersi. Am citit vreo 40 de pagini, am inteles in mare, sper sa nu fie mai mult de 500 lei. :busted ;)

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Din pacate, cred ca o sa treci de 500 lei, gandeste-te ca un IC bun de A4 B5 se vinde cu aprox. 350-450 lei, ansamblul de manete+mufe+cablaje costa undeva la 200-250 lei, montarea/codarea/imperecherea cheilor cu npul IC mai costa 200-300 lei. Astea daca nu cumva ai tu sculele/cunostintele necesare sa faci personal acest upgrade. Oricum ar fi, iti urez succes. Schimbarea e pe masura investitiei.

14. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Azi am reusit sa imi montez si eu Ic-ul cu BC. Operatiune de umpic peste 4 ore, informatii luate in mare parte de pe forum si de la colegul Ogyo, caruia trebuie sa ii dau berea. In pare parte nu am intampinat dificultati in nimic, am mers pe punct ochit-punct lovit, am avut schema notata pe hartie cu fiecare fir si corespondenta lui.
    Ceasurile m-au costat 300 ron + transport, cu maneta si toate mufele de care am avut nevoie. sunt in stare buna, display-ul are cativa pixeli morti,dar nu sunt deranjanti si nici nu te pune in dificutate absolut deloc sa citesti informatiile de pe el.
    Revin cu poze si cu schema firelor pentru cine doreste sa faca aste upgrade care este fosrte simplu in comparatie cu ce-ti ofera dupa....si asta pe o masina de 17-18 ani...e ceva.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Schema e pe prima pagina! :)

16. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Corect! Dar poate sunt cetateni mai comozi...si vor la botu calului aici.
    Oricum, revin cu update de info, mai degaraba curiozitate....sunt 2 chestii:

1. Cum se plagea si colegul Ogyo, care nu demult a facut si el acest upgrade, nici mie nu imi mai functioneaza buzzerul.
    2.Am demontat ceasurile imediat dupa ce m-am plimbat cu masina sa calibrez ceasul de temperatura apa si am vazut ca sunt foarte calde, plasticul ala alb, placa, tot ce e pe spate cald cald si chiar vazusem si in mers pana sa ma opresc pt asta ca si display-ul incepea sa arate umpic ca display-ul acela la telefoanele vechi monochrom cand le lasai la soare.

am omis ceva la montaj? e normal? in rest sunt toate functionale....

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Buzzerul se arde. Nu e nici scump si nici greu de schimbat.
    Ceasurile cred ca sunt calde din cauza becurilor care au fost aprinse cat te-ai plimbat cu masina.

18. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Display-ul reactioneaza la caldura aia...treaba e ca pe iluminatul ceasurilor, erau puse becuri de 1.1W... soclu portocaliu, care erau de toata jena noaptea ca parca mergeam cu intensitatea la jumate...eh, eu am pus becurile de pe ceasurile vechi, de 2W care lumineaza omeneste. La fel , la adisaj sunt 5 becuri....3 sus si 2 mai jos, de 1.5W,ma gandeam sa le pun acolo de 1.1W , dar mi-e ca se va vedea slab si urat dupa...
    La becurile de avertizare sunt becuri de 1.2W...este oare vreo logica in toata treaba asta?

19. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Da, buzzeru alama enerveaza si pe mn, eu o sa il iau pe ala de la ceasurile vechi da mi`e sila sa mai umblu la ceasuri . Plus ca tre sa`l lipesc si n`am cu ce :D :))

Becurile alea de 2w nu`s cam mari ? :)) eu am si originale dealea portocalii si dealea negre patratoase de la piese aude la 1.5 lei bucata :)) cred ca de 1.2w .. E drept ca la kilometraj sunt dealea originale si ma cam enerveaza ca`s slabe, in comparatie cu alea la turometru care`s schimbate dar nah ..

De ce zici ca sunt calde ceasurile ? o fi si de la becurile alea .
    Ce legatura sa fie? tot bordu a fost pus cu acelasi timp de becuri :))

20. mr.claude

mr.claude 3rd Gear Member

Locație:
    TG-M
    Masina:
    AUDI A4,-S4 AVANT 1.9TDI, AJM PD, 2001
    Scuze ca ma bag, becurile mai mari degaja caldura mai multa de aceea nu e indicat a se schimba cu mai mari (de obicei de constructor e luat in calcul si puterea care trebuie sa o aiba becurile pentru a nu incalzi unele piese prea mult sau chiar sa le deterioreze). Puneti in loc de becuri, leduri (daca numai becurile alea se incalzesc) sau MariusSS fa un test: demonteaza toate becurile, pune inapoi ceasurile, vezi daca se mai incalzeste ceva ... s-ar putea sa se mai incalzeasca si altceva.

Spark exact display din asta am luat si eu. S-a potrivit ok ? Pe contacte a trebuit incarcat cu cositor ? Descrie si tu ce probleme ai avut la montaj.

Distribuie pagina asta