1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri de bord si computer bord - martori luminosi in bord la TT Mk1 (8N) - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi TT Mk1 (8N) (1998 - 2006)' creată de Emeraldu, 31 Aug 2007.

  1. Emeraldu

    Emeraldu 2nd Gear Member

    Înscris:
    31 Aug 2007
    Locație:
    B
    Masina:
    Audi TT quattro 225 cp
    Panoul De Bord - Audi Tt, solutie = schimb procesor + soft (eprom)

    Este vb. despre indicatorul de carburant care nu mai indica cata benzina am in rezervor (sta pe empty) si alte cateva probleme de afisaj. Am aflat ca procesorul + softul panoului de bord sunt "busite" si trebuie schimbate.

    Am 2 solutii: - schimb instrumentele de bord (f scumpe - nu merita)
    - schimb chipul si resoftez eprom-ul

    Chipul deja l-am schimbat cu un model mai nou - dar problema nu s-a rezolvat - la modul ca acum functioneaza indicatorul de carburant dar nu mai merge afisajul (nu mai vad KM de pe bord, data si ora, consumul instant, informatii CD player, temperatura, indicatoarele etc... )
    Pt rezolvarea problemei am nevoie acum de versiunea de soft aferenta modelului meu de TT. Am incercat cu alte versiuni de soft si nu merge... imi trebuie neaparat versiunea 7.8.2 hl

    Adica:
    Panou de bord : 8n1920880h
    procesor : 2j74y
    flash type : 7.8.2 hl

    Ma poate ajuta cineva?
    Multumesc
     
  2. Georgekey

    Georgekey 6th Gear Member

    Înscris:
    13 Aug 2007
    Locație:
    ATENA
    Masina:
    AUDI TT 225 TQ BAM 2001
    Problema cu instrumentele este o probleama care se intilneste des. Se intimpla sa le schimbi cu noi si sa fie problema si pe cei noi dar noile sunt pe garantie.
    Parerea mea 'mai bine este sa le lasi asa or sa le inlocuiesti cu noi dar sa nu umbli pe elle !!Multi au incercat dar rezultatele erau catastrofale .NU poate sa uble oricine NU este asa de simplu cum se vede.Se poate provoca diferite probleme unu intre elle este desreglarea ventilatorilor al radiatorului ..Apar dupa aceea probleme care sigur acum nu ti trec prin cap.
    Dai 500 de euro dar esti sigur dupa aceea cu garantie cu tot pus frumos la reprezentanta.TT-ul 225 bam este o masina foarte rezistenta si se tuneaza foarte usor dar nu umbla la partea ei electrica acolo este sensibila si nu lasa pe nenea Costica sa umble pe ea '.
     
    Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2012
  3. Emeraldu

    Emeraldu 2nd Gear Member

    Înscris:
    31 Aug 2007
    Locație:
    B
    Masina:
    Audi TT quattro 225 cp
    Nu este 500 de eur... este 1000 :(

    PS: vezi ca ai un private msg.
     
  4. Georgekey

    Georgekey 6th Gear Member

    Înscris:
    13 Aug 2007
    Locație:
    ATENA
    Masina:
    AUDI TT 225 TQ BAM 2001
    Eu am comandat si am luat 2 pana acuma !
    500 costa cel simplu fara navigation si 800 cu navi.Preturile sunt ''Marke"" Nu se poate Audi aici sa vinde asa si la acolo altfel.Luni pot sa sun la reprezentanta sa intreb daca vrei
     
  5. al1n

    al1n 2nd Gear Member

    Înscris:
    3 Dec 2007
    Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi tt, 1,8 l,180 cai, albastru interior-exterior
    am si un tt

    am exact aceleasi probleme cu bordu. daca cumva ai rezolvat problema te rog anunta-ma si pe mine, ca nu stiu ce sa ma mai fac. mersi mult
     
  6. Emeraldu

    Emeraldu 2nd Gear Member

    Înscris:
    31 Aug 2007
    Locație:
    B
    Masina:
    Audi TT quattro 225 cp
    n-am rezolvat problema dar am aflat ce trebuie sa fac.

    La masina mea trebuie rebobinat indicatorul de carburant.
    Cel mai simplu ar fi sa cumpar un bord de TT second hand de la care sa iau indicatorul.

    La tine poate ori de la chipuri + soft ,ori de la bobina arsa.
    Testam cu vag-comul si vedem daca pornesc acele de bord.

    Daca vrei sa ti-l testez trimite-mi un PM si vb. Faci si tu o excursie in Bucuresti :)

    EDIT: mai poate fi de la plutitoarea din rezervor (slabe sanse)

    Georgekey Si cu cele vechi ce ai facut ? mai ai nevoie de indicatorul de carburant ? :)
     
    Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2012
  7. KASSEL

    KASSEL Banned

    Înscris:
    22 Oct 2007
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Am deschis acest post deoarece cand am detinut un Audi TT 1800 Turbo, 224 cp am avut o problema cu partea electrica si anume :
    -din cand in cand cand porneam masina nu imi merge absolut nimic la bord (turometru,kilometraj,lumini,benzina,apa, etc) Am pus Vag-com-ul pe masina si nu imi sesiza nici o problema electrica. Initial am crezut ca mi se intampla acest lucru de la baterie deoarece iarna trecuta nu l-am folosit deloc iar bateria era descarcata total, am schimbat bateria dar problema persista.In final am descoperit problema bineinteles rezolvarea mi-a dat-o un electronist si anume : Un microcip aflat in spatele bordului nu functiona cand era rece afara, solutia este urmatoarea, se da drumul la caldura si in maxim 5 minute bordul functioneaza normal. Am vandut acea masina iar cel caruia i-am dat-o mi-a spus ca doar o singura data a mai existat acea problema in rest masina merge perfect, poate cei din Bucuresti stiti masina este vorba despre BRB.
    Numai bine
     
    Ultima editare: 29 Sep 2008
  8. adibose

    adibose 6th Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2007
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    foarte ciudat....stai ca abia a venit frigul! :)
     
  9. KASSEL

    KASSEL Banned

    Înscris:
    22 Oct 2007
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Numai detin masina aceea Adi, dar asa am patit-o de vreo 3 ori. Oricum cand i-am vandut-o lui Adrian (BRB) i-am zis despre chestia asta. TT-ul ala este cel caruia un "baiat de baiat" l-a pus pe dyno si i-a distrus haldexul, cred ca stii despre care este vorba.
     
  10. botioni 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Ian 2009
    Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    Audi TT Quattro 1.8T 224cp Full
    probleme viteza medie pe bord

    salut o intrebare ce ar putea fi la bord numi arata bine viteza medie imi arata cceva de genul 20kmh si asta cind ma DUC CU CEL PUTIN VITEZA MEDIE DE 70 in afarea localitati de unde is ia infarmatia asta "nu are erore pe vag com"
     
  11. Dr.Silviu

    Dr.Silviu Gold Member

    Înscris:
    13 Mar 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3 2007
    Dar in localitate cat stai? Cand o pornesti stai mult pe loc sa se incalzeasca? Tocmai de-aia ii zice "medie"... Face media de la plecare...
    Incearca sa mergi cu o viteza constanta (de ex 50km/h) si reseteaza viteza medie... Daca dupa 5 min nu-ti arata viteza medie 50km/h... atunci ai "probleme"
     
  12. Clau1978 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Iun 2008
    Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1,9 tdi quattro, 2003, negru
    am si eu aceeasi pb ca si tine
    numai ca la mine nu imi face nici consumul mediu si nici nu imi mai arata cat mai fac cu motorina din rezervor
    sunt curios ce se poate face...am fost si tot asa nu are eroare
    am resetat de vreo 5 ori
     
  13. kellu

    kellu Platinum Member

    Înscris:
    19 Aug 2007
    Locație:
    Mioveni - AG
    Masina:
    Opel Corsa
    ahh, calculatoarele astea... uitam si cata motorina am pus in rezervor din cauza lor :)
     
  14. adibose

    adibose 6th Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2007
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    dupa ce faceti ce spune Silviu, si tot eronat afiseaza...e clar ai probleme.
     
  15. botioni 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Ian 2009
    Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    Audi TT Quattro 1.8T 224cp Full
    pai nu arata mai mult de 20 kmh la ora nici de ma duc pina in oradea cu o viteza medie de 80
    deci deunde ar fi problema unde sa cau t din bord sau vreun senzor sau prob comunicare cu abs respectiv calc motor
     
  16. Georgekey

    Georgekey 6th Gear Member

    Înscris:
    13 Aug 2007
    Locație:
    ATENA
    Masina:
    AUDI TT 225 TQ BAM 2001
    Problema ta nu este o problema rar intlnita!!!Vag com-ul nicio data nu arata nimic.Eu am scimbat bordul ,am pus bord nou si tot am probleme!!
    Eu te sfatui sa nu il schimbi !!Nu are rost!!!
     
  17. al1n

    al1n 2nd Gear Member

    Înscris:
    3 Dec 2007
    Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi tt, 1,8 l,180 cai, albastru interior-exterior
    eu am probleme cu indicatorul de benzina, dar nimeni nu stie ce are.la tester nu indica nici o eroare.
     
  18. botioni 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Ian 2009
    Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    Audi TT Quattro 1.8T 224cp Full
    indicatorul de benzina si de temperatura ii un defect comun la tt
    dar iti indica ceva sau nica
    daca nu indica nimica nai cei face numai sal schimbi cu altu
    daca indica se poate face
    ca sa vezi daca iti indica bine tre sa il testzi cu vag sa intri la test de bord si acolo daca arat cit de cit dar nu valoare care treba (la mine arata mai mult decit este ) tre sa desfaci bordul si sa pui acul la mijloc cu vag-ul conectat si pus pe test si gata ai rezolvat problema sau sa schimbi bordul dar grija la bord cas 2 modele ala bun si ala rau care ul avem cam toti pina in 2004
    tre sati ei modelul dupa 2004 care ii varianta ok
     
  19. botioni 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Ian 2009
    Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    Audi TT Quattro 1.8T 224cp Full
    ai pus bord nou pe original ? si la fel?
     
  20. al1n

    al1n 2nd Gear Member

    Înscris:
    3 Dec 2007
    Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi tt, 1,8 l,180 cai, albastru interior-exterior
    la tester acul de la benzina ii ok, si cand pun contactu se ridica pe prima liniuta rosie, iar pe ecran imi apare pompa.
    de 2 ani ii tot asa si nimeni nu stie.au zis sa schimb plutitorul si daca tot asa e sa schimb bordu si daca tot nimic inseamna ca e calculatorul masinii.
    nu vreau sa arunc banii pana nu stiu exact ce are.
     

Distribuie pagina asta