1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri si Computer de Bord (display CB - afisaj martori luminosi - resetare CB) la A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de famous_dany, 6 Dec 2007.

1. Elvis_C 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, B6, 2003, 2,5TDi
    trip computer 1 și 2

Salut la toțI de pe forum,
    Vin și eu cu o întrebare referitoare la o problemă la mașină.Să încep cu începutul: la sfârșitul anului trecut a trebuit sa fac revizia anuală (schimbat ulei, filtre tot ce înseamnă revizie) după care domnii de la service mi-au resetat timpul pana la următoarea revizie. Ceea ce pană acum nu am ce mă plânge. Doar că i-am zis persoanei care făcea resetul să se uite și de eventualele erori. Ceea ce nu știu ce a făcut având în vedere că vag-com-ul era în germană. Problema e ca eu aveam trip 1 și trip 2 pe ecran și făceam selecția din butonul de reset de pe maneta ştergatorului. După operația minune, nu mai am aceasta facilitate. Evident m-am întors la ei cu explicația de mai sus și mi-au zis ca nu are cum sa fie de la ei ca nu se poate din codare. Ceea ce sunt ferm convins ca nu e așa. Va rog să-mi spuneți de unde se codează sa am la loc tripurile. Am împrumutat un cablu de diagnoză de la un coleg și pot face operația ușor numai sa știu de unde. Am tot căutat pe topicul ăsta de la început dar nu am găsit nimic concludent. Codările prezente pentru canalul 17 - 06001, 16 - 00041

Va mulțumesc și scuze pentru povestea lungă.

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Elvis, uite aici:
    Instruments -> Adaptation -> Channel 19
    x0xxx: Only level 2 (long-time memory)
    x1xxx: Levels 1 and 2

4. Elvis_C 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, B6, 2003, 2,5TDi
    Multumesc mult baieti de suport si de raspunsul rapid. O sa fac operatiile de codare azi, sper. Cand veniti prin Sibiu aveti o bere de la mine :cool:

5. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4B8, 2.0 CAGA 105 kw, Dpf Off, Egr Off, Stage 1, 183.3 Hp
    Vin si eu cu o problema.De cand am luat masina din semnatura acul de la ceasul de benzina imi indica numai plin in sensul ca este mai mult decat plin,pare dat peste cap.Intr-o zi am scos borna de la baterie si pentru cateva momente si-a revenit dupa care iar a urcat "pana peste cap".Intrebarea mea este:toata chestia asta poate venii de la sonda litrometrica sau pur si simplu e ceasul dus?

Fllorin SRY apreciază asta.
  6. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Trebuie facut un output test pe instrumente ca sa poti sti exact

7. cristian67 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 1.8 T quattro 2015
    Buna ziua.Am o mare rugaminte la cine ma poate ajuta.Am intrat de curind in posesia unui vag com si nu stiu cum sa il folosesc cum trebuie.De exemplu cu adaptarile.De unde iau codurile respective.Am A4 B6.De exemplu vreau sa activez centurile de siguranta.Cum procedez si multumesc pentru ajutor si sper ca nu am suparat pe nimeni.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Citeste topicurile dedicate de pe forum intai fara sa pui intrebari aici unde ai scris complet aiurea.

Sfatul meu este sa stai potolit cu joaca de-a codarile daca nu ai mai facut asta niciodata. Mergi intai la cineva care stie si uite-te ce face el pentru ca tu risti sa-ti dai peste cap codarile existente si setarile existente.

Citeste topicurile integral fara sa pui intrebari pentru ca nu are rost:

http://www.clubaudi.ro/discutii-gen...i-achizitie-probleme-si-discutii-diverse.html

http://www.clubaudi.ro/discutii-gen...tor-functii-codari-si-modificari-vag-com.html

Ultimele 2 mesaje vor fi sterse dupa ce citesti acest mesaj.

9. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Schimbare ceasuri bord monocrom cu color

Azi mi-am facut si eu modificarea care o doream de mai demult si a iesit SUPER vedeti pozele . Mulumesc si pe aceasta cale colegului turbocip care a fost foarte amabil si m-a ajutat (prin email) la efectuarea acestui upgrade .
    Pentru aceasta modificare aveti nevoie de ceasurile de bord color RB4 perfect functionale ,un cablu vag com ( cel putin 10.6 ) un cablu vag dash (5.17 sau ultimul 5.29 pentru aflarea codurilor pin din clustere - cel monocrom si cel color ) si bineinteles un computer. :busted_cop::busted_cop::busted_cop:

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Citirea PIN si ajustarea KM nu se putea face si cu Vag-Tacho ? Zic asta ca un Vag-Dash este undeva la 100-120€, pe cand Vag-Tacho costa 40-50€ pe eBay.
    Stiu ca Vag-Tacho face corectia KM si citeste PIN la masini pana in 2002 inclusiv parca.

Ultima editare de un moderator: 7 Feb 2015
  11. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Nu stiu ce face vag tacho dar din ceea ce am citit pe net nu este prea ,,laudat'' eu am preferat sa am un ccablu cu care sigur voi reusi sa citesc codurile pin fara sa-mi afecteze clusterele . Da intradevar m-a costat 89euro dar acest cablu si-a facut bine treaba am reusit chiar sa ,,clonez'' tot bordul am facut azi proba cu ,clona ''inainte de a pune clusterul color(vezi foto). Nu am facut nici o adaptare am copiat datele din clusterul original cu vag dash .

12. vladutzzzu

vladutzzzu 2nd Gear Member

Locație:
    Băicoi
    Masina:
    A4 B5 AEB 1.8Turbo Quattro + A4 B6 ALT 2.0
    Display defect ceasuri Audi A4 B6 (2002-2005)

Buna ziua,

Am si eu o problema comuna din cate am inteles pentru ceasurile de bord AUDI.

Ceasurile mele de bord sunt RB4 cu afisaj color. Problema este ca imaginea ramane alba.

Ma poate ajuta cineva cu schimbarea lor? Stiu ca gasisem pe forum pe cineva care se ocupa cu asa ceva si as fi interesat sa le schimb sau repar, dupa caz.

Care ar fi cea mai buna solutie, si cat de mari sunt costurile?

Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat in rezolvarea problemei mele.

Ve55jxd apreciază asta.
  13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Intre 100 si 150 euro, se schimba displayul.

14. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Sau altele sh , la aceeasi suma ca cea de mai sus

15. CosminSt

CosminSt 6th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B8.5 2.0 Tdi Quattro Avant 190cp E6 S-tronic 2015
    Am citit topicul, insa nu am gasit o rezolvare. Vitezometrul meu a luat-o razna, a inceput sa tremure si pana la urma a cazut pe 0 si a intepenit acolo. Nu mai inregistreaza km si nu mai misca. Mentionez ca nici ESP ul nu mai face nimic, nu reactioneaza daca il apas, nu am nici un bec aprins, dar sistemele NU functioneaza. Am facut diagnoza, nu da nici o eroare, testul de bord ok. Ce as putea face?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sistemele nu functioneaza... In afara de turometru si martorul de esp, la ce sisteme te referi?
    Cine ti-a facut diagnoza, trebuia sa citeasca si valorile, ca erori tot prostul stie sa citeasca.

17. CosminSt

CosminSt 6th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Sistemele de stabilitate.. Adica ma lasa sa patinez, sa fac orice. Nu se aprinde intermitent, nimic. Ce valori si cum se citesc?

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Measuring Blocks.

19. CosminSt

CosminSt 6th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Si valorile din ce bloc trebuie citite?

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asta vezi tu, ca nu le stiu din cap.
    Te uiti sa vezi daca ai sembal de turatie si pe motor si pe ceasuri. De asemenea cauta sa vezi si unde iti arata si daca la apasarea butonului de esp se modifica din activ in inactiv si invers. Cauta, si vei gasi.

Distribuie pagina asta