1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Chei la A4 B5 - sincronizare chei cu auto - duplicare cheie - inlocuire baterie - probleme diverse

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Feb 2010.

1. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Mergi la centrele de copiat chei si iti citesc ei PIN-ul pentru 50 lei maxim.

Eu am fost la Real Vitan si l-am luat de la ei

2. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Trec eu prin Bucuresti foarte curand si ti-l citesc eu.

3. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    @rosu_ghe te rog sa ma suni sa stabilim o intalnire. ms
    am nr mai sus #71

4. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Am incercat mai devreme sa sincronizez telecomanda fara succes.

Am procedat asa:
    m-am logat in canalul
    35-central locks
    adaptation
    aici am incercat sa ma conectez pe canalele de la 0 la 21 fara succes

daca intru pe 35-central locks
    apoi pe measuring blocks pot citi cu succes valorile
    inclusiv pot vedea ca am 2 telecomenzi invatate la remote control memory positions

nu am 2 chei sa pot incerca metoda romaneasca sau cea de pe wikirosstech

am comandat o interfata vag-commander 3.6 si voi incerca din nou sincronizarea cheii/cipului peste o luna cand vine posta

daca stie cineva mai bine ca mine ce este de facut cu un vcds pt sincronizare va stau la dispozitie cu 2 beri :)

Ultima editare: 5 Oct 2013
  5. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Ok, am reusit sa fac a 2-a cheie, iata si pasii:

1. se taie lama bruta tip AKK1 dupa cheia originala(atentie sa fie taiata sincron pe amandoua fetele la fel) si se introduce cipul ID48 virgin in locul special din carcasa cheii

2. ne conectam cu vag-commander 3.6 la imobilizatorul masinii (IMMO2) pt a extrage pin-ul(poza atasata, sectiunea immobilizator/read. scuze de poze, le-am ratacit) video: http://www.youtube.com/watch?v=LoHQC_nJfkE

3 se sincronizeaza cipul ID48 pe imobilizator cu ajutorul unei interfete vag-com(VCDS) video: http://www.youtube.com/watch?v=Wj3K04eMV7w

Nu am reusit sa accesez canalul 21 de pe 35central locks pentru sincronizarea telecomenzii, poate ma ajuta cineva, este posibil sa nu am receptor remote pe central locks, cum pot afla?

Ultima editare: 15 Noi 2013
  6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Masina ta nu stie cheie cu remote pt inchidere.
    Si nu, nu trebuie cip virgin, merge si cu unul sh.

7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    In orice caz, poti avea inchidere din telecomanda si sa nu poti face adaptarea telecomenzii cu Vagcom. Iar la masina ta e posibil sa fie asa. Vezi ce modul de inchidere ai, cel cu 3 mufe are inchidere cu telecomanda. Eu cel putin asa stiu.

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cel cu 3 mufe e de 3 feluri:
    - inchidere cu telecomanda si alarma
    - inchidere cu tecomanda fara alarma
    - inchidere fara telecomanda si fara alarma.

Dupa codul de pe central locks, care se termina in 257 si nu mai are nici o litera, nu ai din telecomanda.
    Vestea buna e ca poti sa iti pui inchiderea pe original, daca cumperi din dezmembrari 3 chestii:
    - alta pompa de vacuum (cu confortul inclus) care sa stie remote control.
    - cheie briceag cu cip la care ii tai lama dupa butucul tau, imperechezi cipul si imperechezi telecomanda
    - antena.

Ultima editare: 16 Noi 2013
  9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ovidiu, pana aici de acord, am mai invatat ceva! Dar imi poti spune si mie de ce in Vagcom am aceleasi rezultate ca si colegul ak3ton si nu pot sa imperechez telecomenzile decat cu metoda "cheie in yala"?
    Care metoda, apropo, nu este "romaneasca" ;-)

10. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Multumesc Ovidiu de raspunsul prompt, am verificat codul de pe central locks

Address 35: Centr. Locks Labels: 8D0-862-257.lbl
    Part No: 8L0 862 257 G
    Component: ZV-Pumpe, DWA, Funk D08
    Coding: 13164
    Shop #: WSC 06335
    VCID: 397D29D70B99

dupa ce am cautat putin pe net am gasit:
    http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-forum-8l-chassis/197250-remote-central-locking.html

"8L0 862 257 early model remote c/l pump, has limited functions e.g wont operate door pin led's or flash indicators on unlock
    8L0 862 257 'A' early model non remote
    8L0 862 257 'H' 98-99 non remote pump
    8L0 862 257 'G' 98-99 remote c/l pump uses 2 button remote fob
    8L0 862 257 'P' 99+ facelift model pump, all facelift have remote c/l and so behaves oddly if you use the key to open door (drivers door only will unlock untill you turn ign. on) they also use a different siren (batt back up type) so arent compatable with earlier cars"

dupa cea ce spui se pare ca am totusi remote dar cu probleme, posibil conexiuni intrerupte
    ceva idei?

Ultima editare de un moderator: 19 Noi 2013
  11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Atunci greseala mea, eu pe log-ul de scanare am vazut 8L0 862 257 si atat, fara litera G in coada.
    Si da, intradevar, masina ta are si central din telecomanda si alarma.
    Eu de aici ma inspir, site-ul asta e mina de aur:
    http://digakom.com/katalog.php?TYP_SORT=A&KAT_SORT=A4
    In baza informatiilor de aici eu am facut inchiderea din telecomanda la fostul meu B5, care a avut terminatia "E" (fara remote) si apoi i-am montat alt modul cu "B" cu remote.

Intradevar, tu ai o problema insa e greu de depistat unde daca problema e in electronica confortului (inclusa in pompa).

mikaela4, metoda romaneasca e cea cu cheia in yala. Cea nemteasca e din laptop. La tine nu merge din laptop din cauza interferfetei. E cunoscut faptul ca multi dintre noi lucram cu interfete clonata. Ele sunt limitate si pot avea bug-uri la cele mai mici chestii. Uite de exemplu, eu am intampinat probleme la resetarea service-ului (in1 sau in2) la toate B5-urile din 95 si 96. O alta problema cu care m-am confruntat e refuzul imperecherii telecomenzii cheii la modelul B7. Si lista mai poate continua.

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    :) Ovidiu, de metoda aia "româneasca" eu am aflat de pe un site german, apoi si baietii de pe forumul spaniol stiau de ea, de-aia zic ca nu e asa de ...romaneasca !
    Si da, e foarte posibil sa nu pot face adaptarea telecomenzii din vagcom datorita softului, desi unii zic ca depinde si de anul de fabricatie al masinii, dar eu ma indoiesc ! Cred ca se poate face la oricare model B5 cu telecomanda, ca doar n-or fi stat aia de la Audi cu o cheie-n contact si alta in yala:laugh:
    Oricum, nu-l vad pe posesorul ala de B5 care sa dea sute de euro pe o interfata originala...

13. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Salutare,
    Vin cu o intrebare la care nu am gasit raspuns pe forum, sper ca v-ati mai lovit voi de ea...De ceva vreme caut bateria de la cheie, cea care aprinde ledul (pt inchidere vacuumatica din cheie, este putin mai mica decat cea de la BIOS-ul PC-ului). Nu vreau sa cred ca nu se mai gaseste.

Ultima editare de un moderator: 20 Noi 2013
  14. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Eu am gasit,e 5lei.
    In cazul meu e exact invers,adica am gasit baterie dar nu gasesc LED (e ars).

15. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Pune-i un led oarecare, cum sunt cele de la brichete. Da-mi o idee, unde sa mai caut?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Acest tip de baterie este una rar ceruta asadar nu o tine oricine pe stoc.
    Te duci la un magazin de electronice, unde vezi chichite de electrice gen papuci, mufe de tot felul, si de obicei muuuuulte baterii si daca nu au pe stoc, iti pot aduce pe comanda,

17. Alinutz 1st Gear Member

Locație:
    drobeta turnu severin
    Masina:
    audi a4 b5, 1.6, 1994
    Salut!

Am si o problema.. Am pierdut cheie de la masina si acum am una care am facut copie dupa originala, dar cu aceasta pot numai sa o deschid in rest nimic. Am gasit pe ebay butucul de contact + plus celelalte de la portiere si portbagaj(cheie normala fara becuri faca nimic)..Pot intampina probleme dupa montare, ex. sa nu o recunosca calculatoru` ? sau nu are importanta asta. Nu prea ma pricep, de aceea va cer un raspuns! Merci!

18. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    salut Alinut, este buna copia pe care o ai doar ca trebuie sincronizata cu masina, posibil sa fie nevoie de un "cip" bagat in ea pt asta, daca ai drum in B te pot ajuta. citeste ultimile 2 pagini, am postat cum se procedeaza in detaliu

19. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    revin cu un update in legatura cu problema cu logarea pe modulul de remote key
    am desfacut mufele lui si sunt destul de oxidate, am curatat si maine verific daca merge

Ultima editare: 11 Ian 2014
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Desfa mufele si curata pin cu pin.
    Apoi vezi cum se prezinta si pinii tata din modul.
    S-au oxidat pentru ca acolo unde sta modulul a stat apa. Verifica pe unde a intrat si de ce nu a mai iesit. Daca te uiti la ce inaltime a ajuns apa la mufe iti cam dai seama cata apa a intrat acolo.

Distribuie pagina asta