1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Clapeta EGR si Shut Off - motoare diesel la A6 C6 4F - curatare - inlocuire -

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de kadima, 17 Sep 2008.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Bun .... Nu cumpar nicio admisie, multumes pentru explicatii. Mai sus mi.a spus Cristi ca trebuia sa mi se aprinda si martorul motor, mie nu mi s.a aprins nimic. De ce ? A2.a intrebare, opresc motorul, scot cheia din contact si rotitele acelea din poze din interiorul clapetei tot se invart aprox 10 sec., este normal? La mine nemai avand dintii aceia de plastic se aude un rontait foarte urat, pot remedia cumva problema pana imi ajunge noua clapeta dau numaierg cu masina ?

2. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    La acest tip de motor sunt deja clasicele probleme cu clapeta de acceleratie unde se tocesc rotitele si cu clapetele de admisie unde defectiunile sunt deja arhicunoscute...

Ultima editare de un moderator: 9 Oct 2013
  3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Dintii mei nefiind tociti de tot, i-am scos rotita aceea mare de plastic sa nu mai frece pe actuatorul clapetei si sa evit posibilitatea de a face contact/prinde cumva rotita cu actuatorul rezultand oprirea masinii, acum invarte in gol, clapeta este blocata pe deschis si o las asa pana imi vine noua clapeta sa o inlocuiesc. Multumesc pentru sfaturi (scuzati greselile de gramatica din postul anterior dar eram pe telefon).

Silviuvectranu apreciază asta.
  4. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Deci, ca sa punctam încă odată, clapeta de accelerație are acele roti de plastic, EGR-ul e alta "mâncare de peste". Mărturisesc ca și eu le încurcam la început... :)
    "Bag samă" ca EGR-ul nici nu are vreo clapeta încât să semene cu acea "clapeta de acceleratie". Dacă e așa, însuși titlul topicului e un pic ambiguu și de aici discuțiile pe 2 planuri.

Ultima editare: 9 Oct 2013
    Silviuvectranu apreciază asta.
  5. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    valvola EGR este "ciuperca" care o gasesti pe la mijlocul motorului, si in interior este un piston care de la murdarie se blocheaza si el, deci si valvola aceasta trebuie curatita. da , unde se fixeaza EGR -ul este si acolo o clapeta mai mica cam de 30mm diametru, am uitat cum se numeste piesa, si este mai greu de curatit, eu am curatit-o asa pana unde am putut ajunge pentru ca este un pic mai complicat sa o demontezi.

6. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Adică ce e încadrat în pătratul mov...
    Și cu asta, basta. :)

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Poate un admin ne ajuta sa mofidice numele topicului in Clapeta EGR, Clapeta Acceleratie motoare diesel la A6 C6 4F - curatare - inlocuire - discutii diverse, sa numai fie nicio confuzie. Oricum in topicul asta se vorbeste atat de EGR cat si de clapeta de acceleratie.

8. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    da Gabi, in patratul mov este EGR, IN patratul albastru mai inchis cel din stanga se fixeaza EGR-ul, in el tot este o clapeta de care am scris mai sus, la mine nu era murdar tare asa ca am curatit pana unde am ajuns.

9. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Pai când tot cautam rezolvări la problema mea, tot încercând în minte sa refuz ca ar fi admisiile, mai mulți mecanici (venind vorba de curatat EGR-ul) mi-au spus ca "la motoarele astea nu prea se înfundă EGR-ul". Întrebând de ce? Nu știau exact ci doar ca au observat în timp ca motoarele de 3 litri nu-l prea înfundă.
    Au avut dreptate când au umblat la mine. Culmea, toti se repezeau la altceva sa curețe, ceva ce știau ei ca se înfundă des și anume la "nările" din clapeta de accelerație, pe unde se duc gazele spre EGR.
    Când am schimbat admisiile am curatat clapeta, tubulatura neagra dar la EGR nu a mai fost cazul, era curat. Poate ca dacă nu se apropia sfârșitul programului, la reprezentanta, îl curatam și pe el.
    Deci, ideea generala e ca la motoarele de 3 litri EGR-ul s-ar înfunda mai greu.
    Cică...

10. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Mi am facut datoria ca un user model si am citit intreg topicul. E topic despre EGR Si 90% vorbesc de clapeta de acceleratie. Mi s a aprins si mie martorul motor si am insuficient flow. Am sters eroarea si am dat o forja. Momentan nu a mai aparut. Speram sa gasesc un tutorial despre EGR. Apropo, EGR Cooler ul foloseste antigel? Postati si voi un tutorial pt EGR , nu clapeta acceleratie. O sa fac u log in mers si cred ca il curat, dar pare complicat. Astept tutorialul. Numai bine!

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Dacă nu ai curațat încă "narile" de la clapeta, sa o faci.
    Ti-am spus, din experiența unora, când gasesc eroarea asta, curata și rezolva problema curatand clapeta și nu EGR-ul,.....care ar trebui și el cosmetizat, normal.

12. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Am curatat clapeta cu tot cu nari asta iarna cand am curatat si maf ul. De desfacut, nu am desfacut o sa verific rotitele, ci doar am curatat mizeria de pe clapeta si imbinarea cu corpul ei, acolo unde se presupune ca se depune mizeria si nu ii da voie sa culiseze.
    Egr ul imi pare mult ma complicat. Creca pe acolo imi mananca din antigel. Egr Colerul cred ca are vreo problema.....Totusi astept o schema de demontare.

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Am schimbat clapeta cu una noua VDO Siemens, numai trepideaza masina la oprirea motorului si consumul a scazut cu 0.3-0.4% (posibil sa fie doar un efect placebo :)) ), in rest nu am observat alte imbunatatiri. Cine are nevoie de ceva piese donez vechea clapeta, poze puteti vedea cu 2 pagini in urma.

14. blinki2009 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi A6 motor 2.0 TDi 140CP an 2005 motor tip BLB
    curatare clapeta acceleratie si egr

Salut,
    Eu am un A6 C6 2.0 tdi an 2005, 140 cp tip motor BLB. Am curatat si eu clapeta, nu aveam multa calamina pe clapeta, nici un martor aprins la bord dar am zis ca e mai bine sa previn fenomenul inainte sa se aprinda ceva martor la bord. Masina are 205.500 km si nu cred ca a fost curatata clapeta EGR pana acum.
    La mine este un pic diferit am doua corpuri, una cu clapeta de shut-off si una cu clapeta EGR, daca zic bine, nu sunt expert :)
    Am desfacut la ambele capace, la cel cu clapeta EGR era cam asemanator cu poza ta cu pinioanele mici si mari pe care am pus un pic de vaselina si am inchis-o la loc, dar sub capacul de la clapeta de shut-off nu am reusit nimic sa desfac (pentru ca a inceput sa curga ceva ulei) si am inchis-o repede la loc. Maine pun piesele la loc sper ca nu am stricat nimic. :) Intrebarea mea este: mai trebuie curatat ceva ? Pentru ca eu nu am gasit cele 2 nari de care ziceau colegi nicaieri.
    Multumesc anticipat

Ultima editare de un moderator: 24 Oct 2013
  15. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Narile de care vorbesc colegii sunt la 3.0 si sunt imediat dupa clapeta de acceleratie. Nu cred ca ai curatat EGR ul. Nu e pentru necunoscatori. Cel putin pe mine, operatiunea asta ma depaseste.

16. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Cam așa arată nările parțial înfundate la un Q7(cu eroare Insufficient flow pe EGR), precum și clapeta de accelerație cu pinioanele tocite:

17. blinki2009 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A curatat cineva egr la motor de 2.0 TDI 140CP.
    Ceva poze si explicatii ar fi foarte utile

18. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Este la fel ca si constructie cu clapeta de acceleratie prezentata aici. Doar pozitionarea difera.

19. blinki2009 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Mersi colegu, am curatat cele 2 piese am gasit ceva mizerie dar rotitele sunt in perfecta stare, le-am uns cu un pic de vazelina ,ar mai fi ceva de curatat pt egr ?

20. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    In afara de piesa efectiv, nu mai ai ce curata. Poate daca vrei sa faci treaba ok pana la capat, sa cureti toata admisia si furtunele.

Distribuie pagina asta