1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Clapete galerie admisie motoare 2.7 si 3.0 TDI - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de lizardsxxl, 2 Feb 2010.

1. ciuvete 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi 1998
    http://www.youtube.com/watch?v=hL4VwMKO0Pg&feature=youtu.be[/url]

2. danielbst 1st Gear Member

Locație:
    adjud,vrancea
    Masina:
    audi a6 2007
    Salut tuturor,
    Am si eu problema cu clapetele la galerie. Locuiesc in Italia iar la reprezentanta Audi ma costa cam 500 euro bucata de schimbat. De obicei cand cade una cad amandoua, dar reprezentanta Audi in loc sa ne spuna sincer ca sunt ei in posesia unui kit de reparatii ne tin ascuns si asa noi cheltuim 1000 de euro pe amandoua in loc de 80 de euro.
    Afland asta m-am dus la ei cu numarul de serie al kitului/codul prodului si l-am comandat. La inceput m-au intrebat de unde stiu de chestia asta si ca acel kit nu este de vanzare iar eu le-am raspuns ca prieteni de-ai mei l-au cumparat in alte orase si sunt obligati sa mi-l vanda, in plus le-am spus nesimtitilor ca o sa scriu pe toate forumurile in domeniu la care sunt inscris.
    Acum, eu nu stiu sigur daca codul kitului poate fi acelasi si in Romania dar incercati sa-i intrebati. Codul de kit este :059198212.
    Daca imi spuneti cum sa postez foto, asa puteti vedea si kitul care este in posesia audi. Sper ca va ajuta informatia. Cu acel kit de reparatie al clapetelor treaba e rezolvata 50%. Recomand inainte de a fi montate sa se curete galeria si valva EGR. Kitul este doar pt modelele din 2004-2008.

Ultima editare de un moderator: 11 Feb 2013
  3. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

059198212 codul oe

stosh17 apreciază asta.
  4. danielbst 1st Gear Member

Locație:
    adjud,vrancea
    Masina:
    audi a6 2007
    tucudean87 cat costa kitul ?

5. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    65 de lei

6. gavriliugabi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 2.7 TDI - 180 cp
    Sal ,

Am un 2.7 TDI 2005, masina are 187.000 km , am luat-o la 160.000 din Germania de la reprezentanta AUDI si nu are galeriile schimbate . Masina merge perfect.

Daca schimb preventiv tija din plastic cu acest kit , 059198212 de 65 RON , ajuta cu ceva ? Poate sa previna formarea 'jocului' tijei 'interioare' , cea de pe axul galeriei ?

7. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Asta depinde. Poti veni pana la mine sa vedem daca ai jocuri in ceea ce priveste tija asta si apoi sa vedem daca te ajuta cu ceva.
    In primul rand, daca s-au creat deja jocuri in tija orizontala nu te ajuta.
    2. Daca nu sunt jocuri in tija verticala si sunt in cea orizontala, o schimbi degeaba.
    3. Daca nu sunt jocuri in tija orizontala si sunt in cea verticala, poti sa o schimbi, dar, repet, nu vad cum ar elimina frecarea interioara si de aici uzura. Trebuie imbunatatit contactul in interior ca sa fie limitata uzura interioara si exterioara.

Ultima editare de un moderator: 15 Feb 2013
  8. sorin ama 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a6, 2,7 tdi, 2008
    Salut,
    Desi sunt membru de ceva timp si am aceeasi problema la A6 2,7 din 2008, am sperat sa gasesc banutii pentru inlocuiri de clapete adica 3.600 lei. Am facut 100.000 de km cu regimul asta de mers in avarie. Mi-a convenit consumul, cam 6 la suta si probabil, faptul ca am implinit 46 de ani, m-a facut sa ma bucur de alte facilitati decat viteza si demarajul ale limuzinei.
    Intr-o luna urmeaza sa plec intr-un tur al Europei si ma gandesc sa rezolv aceasta problema. Pentru drumuri lungi am facut o resetare a calculatorului masinii si atata timp cat nu am mers in regim de oras, masina a mers perfect chiar cu martorul motor aprins. Practic regimul de mers in oras cu motorul subturat face ca in prima faza sa mi se aprinda martorul "filtru de particule in regenerare" si apoi sa imi apara "sarmulita" care face ca motorul sa functioneze in regim de avarie. As vrea sa stiu daca pot folosi kit-ul de reparatie descris mai sus , dar si daca ar trebui sa mai fac alte verificari pentru un drum de vreo 8.000 de km.

Ultima editare de un moderator: 27 Feb 2013
  9. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Citește postul meu anterior!

10. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    ... și oricum, are mare noroc de faptul ca filtru de particule nu i-a "crăpat" efectiv. Sa mergi 100.000 de km. fără regenerare și prin oraș, ... wow.
    Sunt curios de starea actuală a filtrului.
    Dacă deja apare "sarmulita", treaba e critica.
    Se știe că, după un anumit procent de încărcare,... din nou calculatorul nu mai face regenerare.
    Sa sperăm că o să fie totul OK.
    Spania e departe, ferească sfântul sa înceapă mașina sa se "tarască" (mers pe avarie) când ajunge prin sudul Franței, așa.

11. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Salut ! Sper de data asta sa imi raspunda cineva cat mai urgent. Am problema aceea veche cu clapa de la galeria de admisie "saugrohrklAppe". Avand putin timp liber am cautat pe net sa vad daca s-au mai ieftinit piesele sau ceva de genu.am gasit in schimb un set care costa 50€si zice ca rezolva problema definitiv.este posibil?merita sa incerc ?
    Aici este linkul cu acest pachet.
    Astept un raspuns .
    http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeig...tz-2,7-3,0-tdi̇/103483265-223-2041?ref=search

12. danco 2nd Gear Member

Locație:
    Izegem, Belgia
    Masina:
    A6 4F 2,7 Quattro
    Depinde unde este defectul. Probleme pot sa fie si la tija orizontala si atunci nu ai rezolvat problema. Dacă intradevar acele tine mici verticale care fac legătura între motoras si tija orizontala sunt defecte( se poate simții cu mana dacă au joc) ai rezolvat problema cu acel kit.

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Sunt mai bune/altfel astea la 50 E de la nemti fata de cele de la noi la 60 de lei ? :)
    La salariile de acolo,...merg si la 50 de E.

14. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Salut
    Acum am venit de la audi ! Setul costa 11€la ei. Tre sa comand doua seturi deci 22€. Le-am explicat ce vreau sa fac ,au spus ca sanchi nu au mai incercat dar daca vreau ma costa maxim 200€ cu totul dar nu imi pot oferi garantia ca o sa mearga. Acum eu nu stiu ce sa fac.am incercat sa misc de clapetele alea,mai ca sar din loc.au joc mare. Problema este ca cei de la audi nu au set pt a4 din 2009 . Au numai pt. 2008. Masina mea e fabricata in octombrie 2008 si e model 2009(azi am aflat :)) intrebarea este daca se potriveste setul pt 2008 cu 2009.daca da,maine cred ca o duc in service.trebuie sa le dau azi un raspuns.

15. audiFan 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi Q7 3 TDI
    si totusi..un service atelier ce rezolva problema galeriilor ?

imi poate recomanda cineva un service/atelier n Bucuresti Ilfov care sa demonteze/repare/remonteze calibreze o galerie admisie de 3 TDi ? la midocar cer aia 2900 lei pt cea de banc 2 (v275) .

ma poate ajuta cineva ? pls help.. pe 11 trebuie sa plec din tara cu masina ...

16. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am fost la un bun mecanic ce lucrează la altă reprezentanta și l-am întrebat dacă îmi poate recalibra/readapta/etc. admisiile schimbate în toamnă. (face treaba buna și la alte marci)
    Mi-a spus că dacă nu am vreo eroare, dacă nu-mi apare ceva în bord, înseamnă că totul e OK.
    Deci, ca să mă lămuresc, că am auzit tot felul de variante, trebuiesc sau nu "calibrate" ?
    Dacă trebuieste și nu faci operațiunea, cum se manifestă? Consum mărit, sau ce ?
    Sper să mă înșel, dar îmi pare un pic mai mare consumul și mă tot gândesc la admisii.
    Multumesc.

17. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Acuma scuză-mă G@briel, dar ce mama naibii să calibrezi la două plastice? Ori au joc și asta denotă parametri aiurea la calculator, de unde și consum mărit, ori sunt OK și funcționează fără probleme! Spre exemplu, eu de când le-am ”rezolvat” pe ale mele nu am nici cea mai mică eroare pe engine, ba și consumul mi s-a micșorat ceva. Nici nu era de mirare să consume puțin la ce joc aveam în clapete...

Ultima editare: 8 Mar 2013
    SOARE apreciază asta.
  18. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Pai lasă plasticele, ca nu la ele se face referire când vorbești de adaptat galerii.
    Sunt afirmații ca s-ar face niște reglaje (nu spun ca așa și trebuie facut) dar normal... intre motoraşele admisiilor și calculatorul mașinii. Vazându-le cum funcționează, te-ai putea gândi că nu se deschid și închid de capul lor.
    Deci simple plastice,...oricum nu sunt.
    Am auzit și ca aceste galerii, nu prea influențează consumul,... spre deloc, ca să zic așa. :)
    Deci circulă multe afirmații, multe din ele fără o bază, confuzia fiind alimentată.
    Erau voci care spuneau de ceva asemănător și în cazul așa zisei "clapete de accelerație", dar asta e altă poveste.
    Aștept pe mai departe o informație concretă.

Ultima editare: 8 Mar 2013
  19. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Da,
    Din câte am observat, motorașele au o cursă ce determină un minim și un maxim. În condițiile ideale, date de o tijă nouă, să spunem, nu reglabilă cum am eu, motorașele au cursa lor normală, fără să dea eroare de genul Low limit not reached sau Upper limit exceeded. Mă întreb acum ce adaptare sau calibrare să faci unei tije chioare, pentru că acum să nu-mi spui că poți adapta cursa motorașului în funcție de cerințele calculatorului...

20. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    motorasele de la admisii sunt exact ca motorasul turbinei noastre, eu acum am schimbat motorasul turbinei si este nevoie de calibrare, si asta ma face sa cred ca daca schimbi tijele sau NUMAI motorasele la admisii este nevoie de calibrare. este strict parerea mea.

Distribuie pagina asta