1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Clapete galerie admisie motoare 2.7 si 3.0 TDI - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de lizardsxxl, 2 Feb 2010.

1. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Sunt exact dar nu au același rol. Actuatorul turbinei face cu totul altceva și dat fiind rolul lui special, trebuie calibrat.

2. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Cursa tijei mai sigur ca nu, dar timpii de deschidere, POATE CĂ DA, POATE CĂ NU, că din cauza asta tot cer o informație certă. Dacă știam nu mai deschideam subiectul.
    Dacă e sa mă întrebi, la varianta pe care o spui tu, m-am gândit și eu, dar am zis că poate e mai bine să întreb și poate aflu ceva concret.

3. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Fugitiv am citit ultimile posturi discutate de voi ..
    EU cand mi-am schimbat motorasele si tot ce tine de admisie la Reprezentanta ! .. Nu mi-a adaptat nimic .. mi-a pus testerul pe masina doar si mi-a sters erorile existente dinaintea schimbari admisiei ... evident dupa ce a schimbat tot pe acolo + curatare EGR ,Spalare motor cu solutie speciala prin presiune aer
    si mi-a dat garantie 2 ani , momentan nu am avut probleme , merge totul corect nu exista errori pe tester ..
    Practic .. luat 2 bucati admisi , demontat , montat si aia a fost

Ultima editare: 8 Mar 2013
  4. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    E OK deci.
    Eu nu le-am schimbat la reprezentanță, de aceea, nu știam care sunt etapele oficiale.
    Se pare ca în ciuda celor auzite în stânga si-n dreapta, tipul de la service a avut dreptate.
    Mulțumesc pentru informație.

5. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Salut
    Saptamana trecuta am fost la audi. Am schimbat clapetele la ei. 140 € cu tot cu manopera fara garantie.am 800km facuti si nu s-a mai aprins nici o eroare in bord.

6. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    140 E ? Ce anume ai schimbat la/din ele ?
    Ceva imi scapa ?
    Poate ai gasit o (alta) solutie si ar fi bine sa se stie.
    Si de ce fara garantie ?

(stim pana acum ca se pot schimba cu totul, numai motorasele, sau tijele cu sigurantele)

7. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Salut. Eu vad in ETKA un set de reparatii care costa in jur de 12,00Eu codul e: 059 198 212 se poate vedea kitul in poza de mai jos. De obicei ori cade acea siguranta de aluminiu ori se largesc gaurile la tija. Atat timp cat motorasul merge 100% e de schimbat kitul respectiv.

Ultima editare: 13 Mar 2013
  8. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Despre acel cod este vorba sunt exact ce am comandat și eu la fel ca in poze. Eu l-am cumparat cu 11 euro de la reprezentanţă. Am schimbat numai tijele alea. Nu mi-au dat garanție pentru că au spus că ei nu au mai făcut așa ceva niciodată și nu îmi pot garanta ca va funcționa după asta. E pe riscul meu. Ei îmi recomandau să schimb piesele cu totul adică 1.100 euro. Am zis că mai bine să risc 150. Să vedem cât va ține.

Ultima editare de un moderator: 13 Mar 2013
  9. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Acum am înțeles ce înlocuire ai făcut.
    Pai da, ca ceva la 140 de E ieșea din toate variantele dezbătute pe aici.
    Dacă au un cod, dacă nu sunt luate din HK, are fi trebuit să dea o garanție chiar și pe tije.
    Mai stii? Dacă se rupe o "ureche" de aia?
    Puțin probabil, dar mai știi? Și dacă e puțin probabil, cu atât mai mult ar fi fost fair-play sa o fi dat. Sunt doar câțiva euro în joc si lucrau în felul ăsta și la imaginea lor.
    Deh, au și nemții ăștia ciudățenie lor.
    Aici ti-ar fi oferit o garanție chiar și magazinul "din colț", dacă le luai în felul ăsta.
    Europa ne impune drepturi și obligații, dar din ce se vede în ultimul timp, se pare că găsești multe surprize și pe la ei.

(Ca idee, în restaurantele noastre, în bucătării, gasesti separat frigider pt carne, frigider pt ouă, etc., iar la "ei" e o cocina. În abatoare la noi e farmacie, iar la ei, culmea, colcăie șobolanii. Am pe cineva care a muncit la așa ceva în Germania. De cum arata la "ei" McDonalds și KFC,...nu mai zic. În Anglia era sa vomit.)

10. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    @gabriel nu mi s-a rupt nici o ureche dar in schimb mi-a sarit din loc de acolo. Chestia aia pe care se monteaza tija. A mers perfect pana azi cand s-a aprins din nou eroarea. Am deschis capota sa ma uit si surpriza. Tija se balanganea pe acolo. Aveti vreun video careva sa imi aratati cum se desface si cum as putea sa o schimb singur ? Ma gandesc ca anume au facut asa . Mi e greu sa cred ca aia poate iesi de una singura. Au fost montate aiurea. Va rog ajutati-ma cu un video ceva. Se poate monta direct pe piesa sau tre sa demontez tot .

calintes apreciază asta.
  11. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Și te mai întrebai de ce nu ți-au dat garanție... Ideea este că tu fiind în DE, trebuie să joci după regulile lor, adică să sari cu bănuțu. La noi problema se rezolva mult mai elegant: 65 lei X2 kit-ul de reparații, 150 lei demontat și montat clapetele, 150 lei curațare EGR și spargere ”nări” clapetă accelerație. TOTAL 425 lei adică aproape 100 EU. Bonus diagnoza de la început. Și tu în DE doar pentru kit-ul de reparație și montajul lui fără garanție ai dat 140 de euroi! NO COMMENT...

Ultima editare de un moderator: 17 Mar 2013
  12. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Sa știi că am mai auzit de problema asta, ca a ieșit câte o "ureche".
    Am auzit de asa ceva la o mașină cu 50.000 la bord, dar și unele cazuri, după înlocuirea lor.
    Ce m-a frapat, a fost ca e vorba cu preponderenta despre admisiile cu noul cod, care au urechile de la tije, acoperite.
    Din motivul asta, am evitat sa o fac pe mecanicul curios și nu am scos niciodată vreo ureche de la locul ei, așa, de-am boulea, să văd cum merg clapetele...
    Eu le-am schimbat cu totul. Pana la inlocuire, ca sa nu ma tenteze sa le " studiez", le-am lăsat din prima la garaj. :)
    Sunt convins ca nici tu nu ai scos vreuna și mai mult ca sigur nici cei patiti dar, se pare că mai sar.
    Cauza?
    Nu mă întreba... Bănuim cu toții de ce.
    Cat despre umblat acolo, nu-i mare istorie.
    Scule sa ai...
    De pus tija la locul ei poți, după cum cred ca ai și făcut, dar sunt șanse mari să o găsești iar sarita.
    Nu au fost montate greșit, poate doar au fost prea "ghiolbani" cu ele când le-au pus.
    Când doar înlocuiești tijele, nu ai încotro, urechile alea trebuiesc stresate.
    Contează să sa le pui din prima și sa nu le "freci" de prea multe ori.
    Nu dețin informații cum ca dacă motorul ar avea ceva, sa le "dea peste cap" și astfel sa sară tijele. Nu cred ca e posibil.
    De umblat la admisii cum sunt ele montate, nu sunt șanse, trebuiesc date jos. Ai vazut și tu ce înghesuială e acolo.
    Pe mine mă sperie și acum, conductele de deasupra tubulaturii de plastic. Adică mai mult mă enervează, dar dacă nu ai încotro, treci de ele. Eu și la service, am făcut înainte poze la motor, sa stiu cum a fost și dacă a ieșit cum a fost, dacă le-au pus la fel. :)

Ultima editare: 17 Mar 2013
  13. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    @gabriel Să știi că jocul în clapetă la partea orizontală este una din cauze. Apoi calamina depusă favorizează uzura tijelor.

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Pai dacă ai joc așa de mare, te mai bagi doar la schimbat tija? Doar de dragul ca ieși mai ieftin?
    Eu mor de ciuda (și nu prea), ca admisiile mele nu aveau decât un joc de 1-2mm la ultimul lagăr de la tija cu clapete. Da, cauza a fost mai mult ca sigur uzura urechilor, ca erau un pic roase.
    Cum da caldura, ma apuc de recondiționat admisiile vechi, ca nu se știe.

15. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Nu am joc foarte mare. Sau mai bine zis nu aveam. Cata nu aveam nevoie de constatari. Su t aici si cu astia tre sa lucrez. Crede ma ca nu am uitat din ce tara am plecat unde vii cu o problema la masina si pleci cu alta
    Gabriel, ma gandesc ca poate nu ai inteles pt ca ieri eram prea nervos ca sa pot sa explic cum trebuie.
    Tija are doua urechi, sus si jos. Sus nu am nici o problema. Jos mi-a sarit cu totul din gaura. Cu tot cu ureche. Daca te uiti la un set din ala.de reparatii vezi ca are or tija, o bucata de plastic in care vii cu tija si chestia aia de tabla mica ca o siguranta. La mine ultimele doua erau sarite de la locul lor plus ceva ulei pe langa.
    Tre sa desfac tot ca sa le inlocuiesc?

16. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Da, iti dai seama ca nu stiu exact cum e la tine.
    Ma refeream stric la saritul tijei de la locul ei, cand o "ureche" cedeaza.
    Dupa cum ti-am spus, am mai intalnit vreo doua persoane care spuneau ca au gasit tija sarita. Mergeau asa, dar iti dai seama ca in felul asta dai in altele...
    Ca ti-au dat aia sau nu garantie, inainte de a face tu ceva, mai treci pe la ei si intreaba-i sa vezi ce spun. Dar nu ca pe ei nu-i intereseaza ci sa gaseasca macar o cauza, ca sa stii ce trebuie rezolvat.
    E doar o parere...
    Numai bine...

Ultima editare: 18 Mar 2013
  17. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Din cate imi dau seama s-ar putea sa fi pierdut siguranta. Ar fi fost utile cateva poze. In functie de partea pe care se afla galeria afectata, exista abordari diferite.

18. kokoloi

kokoloi 2nd Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A8 3.0 TDI 2004
    Tocmai ce m-am intors de la Audi. Am primit un raspuns gen tii-am zis ca nu va merge. Pana la urma am ajuns la o solutie. Miercuri o mai baga odata in service. In cel mai rau caz trebuie sa platesc 11euro (setul de reparatie). am incercat sa le explic ca acum 1 luna cand erau stricate nu era nici o tija sarita de la locul ei. Am dat vina pe tija, ca ea a cedat deci tre sa imi dea garantie pe piesa daca nu si pe lucrare. Se pare ca au inteles , mai mult de atat cred ca o face si moca. Sa vedem cat tine . Daca iar merg 1000 km si cedeaza nu am facut nici o afacere.trebuie schimbata si aia e.macar am incercat.
    Inca o intrebare. Are vreo importanta viteza cu care am mers ? Sa fie asta motivul pentru care a sarit tija ? Duminica am calcat-o putin mai tare pe autostrada

@cata181 nu reusesc sa urc pozele.sunt si de pe telefon.

Ultima editare de un moderator: 18 Mar 2013
  19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Nu are viteza vreo treaba. Motoraşele închid și deschid când trebuie aer mai mult și atât. Dacă ai viteza și motorului ii trebuie aer, stau pe deschis și...mai mult de atât nu pot face.
    Efectiv, din mișcarea lor normală, a sărit tija.
    Dacă pui pe cineva sa accelereze scurt, le poți vedea la treabă.

20. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    O sa urc eu pozele lui @kokoloi
    Se pare ca am avut dreptate, a iesit siguranta. Numai ca eu sunt convins ca ei au facut treaba ”la rece” adica fiind pe dreapta nu au mai desfacut clapeta de acolo si apoi sa puna siguranta. Ideea este ca pe stanga se scoate siguranta fara demontare, dar pe dreapta, siguranta iese in jos si de-aia nu se poate decat cu demontare. Poate ca ei au ”incercat” sa faca treaba ca pe dreapta... numai ca nu le-a reusit.

Distribuie pagina asta