1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Climatronic si Instalatia de AC la A4 B5 - comutare cald-rece - directionare aer - diverse probleme

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de iulian_1976, 17 Ian 2008.

1. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Ok, mersi.

Ultima editare de un moderator: 29 Oct 2014
  2. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Salut!
    Am desfăcut bordul și am refăcut clapetele, am montat tot la loc, și bagă tot călduț, cu climatronicul pe HI (high), ce pot să îi mai fac să bage cald cum ar trebui?

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sa cureti toata instalatia de racire a motorului dupa ce demontezi toate furtunele de apa ale motorului care le speli si pe urma le montezi la loc. Chestia asta inseamna un garaj si o munca de cateva zile. Bafta.

4. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Sau trebuie schimbat caloriferul de caldura,cel care se afla in bord.Daca zici ca ai dat jos plansa de bord era impetuos necesar sa verifici si respectivul calorifer.Acesta se infunda in decursul timpului,sau mai rau,se fisureaza pe undeva,de aici rezultand si imposibilitatea acestuia de a mai baga caldura in habitaclu.

5. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Initial ar fi cazul sa curate radiatorul de incalzire cu apa cu presiune, apoi daca tot nu baga caldura sa-l schimbe.

6. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Am curatat si caloriferul de incalzire dar tot nu baga, cred ca trebuie schimbat.

7. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Probabil este spart sau complet deteriorat,ar trebui schimbat.

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Stefan sa o luam cu inceputul:

1.Temperatura in bord cat indica 90 de grade ?
    2.Furtunul de tur si retur ce intra in calorifer este fierbinte ?Ridici capota si verifici furtunele cu motorul cald.
    3.Daca ai curatat caloriferul cu jet si a iesit apa pe partea opusa nu ai treaba cu el,este ok
    4.In functie de raspunsurile tale o sa iti spun ce sa faci sa ai caldura
    Succes

9. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Temperatura in bord indica 90 de grade, iar furtunul de tur si retur ce intra in calorifer este fierbinte

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    3.Sa inteleg caloriferul este ok,s-a bagat jet si a iesit apa pe partea cealalta.
    Daca da.

4.Demontezi torpedoul,apoi demontezi servomotorul V68 este prins in 3 suruburi,il scoti de pe brat.(poti citi posturi anterioare cum se face)

5.Tragi de bratul care tine clapeta inspre dreapta,directia pasagerului din dreapta sa fiu pe intelesul tau.
    Spre stanga-o sa intre doar aerul din exterior.
    Sper ca nu le-am inversat oricum cu indemanare se poate misca bratul si cu torpedoul montat,pana il localizezi este mai greu.

6.O sa ai caldura,insa trebuie indeplinite conditiile acelea inainte.

7.Daca nu a iesit apa pe retur la calorifer uita ce am scris redemontezi bordul bagi jet daca nu merge alt calorifer,nu mai este nevoie sa urmezi pasii.

Succes.

Ultima editare: 12 Noi 2014
  11. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Ok, mersi.

12. vl29mnz

vl29mnz 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    Audi a4 B5 1,8
    Salut am si eu o problema de cateva zile cu clima imi palpaie si atunci cand aprind farurile luminozitatea clime pur si simplu scade drastic stie cineva cum rezolv treaba asta ???

13. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Daca iti palpaie climatronicul sigur ai o eroare stocata in meniul acestuia,fa o diagnoza masinii si sigur iti v-a spune ce o doare.Cauze pot fi multe,de la un senzor,pana la un servomotoras.

14. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Sau vreun contact oxidat...

15. ovidio83 Banned

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ehdhdjsjsjs
    Am rezolvat o problema identica cu a ta recent, daca furtunul de retur al caloriferului este la fel de cald ca si cel de la tur, iti recomand o aerisire a caloriferului.trebuie scos aerul din el, are o supapa ceva.mie nu mi-a dat caldura o vreme buna pana nu am desfacut busonul de la vasul de expansiune cu motorul cald, am pus pe cineva sa accelereze si imi veneau jeturi de lichid de racire cu aer...am impresia ca acel calorifer trebuie aerisit, trebuie sa aibe o supapa ceva,dupa ce am facut ce scrie mai sus nu am mai avut probleme, baga cald la 28 de grade celsius de nu poti sta in masina,succes!

16. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Pai eu am facut si aerisirea sistemului si tot nu baga

17. patrucercuri 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi 1,6
    Pe stutul de retur al radiatorului(caloriferului), cand scoti furtunul are o gaurica mica cam la 1cm de capatul stutului, aceea gaurica e acolo pt aerisirea radiatorului in mod special. Scoti furtunul de pe retur pina se vede gaurica aia(nu de tot), desfaci vasul de expansiune din suruburi, ai doar 3, il salti cat te lasa furtunurile si adaugi antigel pina nu mai iese aer pe gaurica aia de pe retur ci doar antigel. Ai grija gaurica sa fie desfundata. Asa se face corect aerisirea radiatorului, dupa aerisire reglezi nivelul de antigel.

Daca nici asta nu merge, pune masina pe tester, posibil sa ai sensorul de temperatura interioara sau vreun motoras de pe flapsurile alea bulit.

Ultima editare: 22 Noi 2014
  18. audicriss26 1st Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi a4 2.6 1997 (ABC) 150cp
    eu am intalnit masini care aveau radiatorul de caldura infundat datorita faptului ca au functionat cu apa in sistemul de racire si nu cu antigel.atunci poti sa aerisesti cat vrei ca tot nu merge caldura.ai doua variante.ori schimbi radiatorul ori scoti amandoua furtunele ce intra in radiatorul de caldura si bagi cu un furtun de la robinet apa sub presiune pe amandoua si vezi daca iasa mizerie.daca apa face tur retur prin radiator nu e nevoie sa faci asta ci sa verifici clapeta ce deschide caldura.succes!

19. Stefan94

Stefan94 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5,1.8,1996
    Clapetele le-am refacut acum 1 saptamana a bagat caldura la inceput si dupa nu a mai bagat. Si oricum trebuie sa scot apa de pe instalatie ca am mai multa apa decat antigel, dar nu cred ca asta conteaza.

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Ba conteaza, Stefan ! Ca in functie de ce concentratie de antigel ai, ingheata sau nu pe vreme rece! Vezi ca, continui sa ai probleme cu clapeta, altfel nu se explica...

Distribuie pagina asta