1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    Audi a4 B5 1.8i .Toyota Corolla 1.6vvti. Honda CBR F4I
    sigur o sa ma ajute, orice informatie este bine venita,multumesc mult acum ramane sa vedem la mine in mufa galbena ce fire sunt si ce nu ,normal firul lipsa ar trebui sa fie cel de la ceasuri pin1,Este un pas inainte pentru mine si pt cei ce v-or dori sa faca operatiunea...si credema ca am rascolit tot internetul de la rusi la americani si nimic pt genul asta de ECU cu 5 mufe.

2. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Pun si eu 2 poze facute cu telefonul, vezi daca avem calcu la fel si daca vrei sa ma uit undeva anume, sa-mi zici. In spatele bordului nu ma pot uita ca am stricat capul la un surub si nu-l mai pot desface.

3. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    multumesc mult baieti am sa desfac maine iar la mine sa vedem ce si cum ,trebuie solutionata si problema asta ,am sa revin cu info.

4. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    ..tot nimic solutionat inca:( legaturile in mufele de sub calculator nu au nimic in plus de ce am eu...se pare ca singura solutionare o poate da cineva care a facut modificarea si a gasit unde sa se lege.Iar de la ceasuri este posibil sa nu se poata urmarii firul pana la calculator,posibil sa intre in alt manunchi de fire chiar sa nu respecte culoarea.Momentan ma vad nevoit sa abandonez proiectul:(,oricum multumesc celor care au avut bunavointa sa ma ajute

mai jos este poza cu ECU meu,intradevar se pare ca cele din 95' motorizari dif. 1.8 1.6 1.8T au aceleasi ECU...tot am descoperit ceva;)

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Baieti, este foarte admirabil ca v-ati oferit sa desfaceti masina voastra ca sa ajutati un coleg de forum. In continuare o sa va dau o idee simpla, care nu necesita cunostinte avansate de electronica sau vreun aparat de masura pe care nu il aveti, idee prin care inca puteti sa il ajutati pe colegul dew:

- aveti nevoie de o baterie de 9v, un bec care sa se si aprinda daca il conectati la baterie si 2 fire din care unul mai lung (minim 1 metru).
    Cheia scoasa din contact.
    Desfaceti ceasurile/instrument cluster. Pinul de fuel consumption este pinul 1 de la mufa neagra, asadar, scoateti mufa din ceasuri. Puneti capatul firului 1 pe care l-ati adus cu voi in pinul 1 (mufa scoasa) si celalalt capat duceti-l la bateria de 9v la una din polaritati - sa zicem la minus.
    Apoi luati firul 2 pe care l-ati adus cu voi si fixati-l cu un capat pe bec, tot la minus. Plus-ul becului il puneti la plusul de la bateria de 9v. Cu celalalt capat liber la firului 2 mergeti pe spre ECU (pe geam, cu capota deschisa) si desfaceti mufele de la ECU. Si acum ramane sa atingeti fiecare pin de la fiercare mufa de la ECU pana cand vedeti ca becul se aprinde = in momentul asta gasiti care este corespondenta firului pe ECU. E posibil sa mai aveti nevoie de inca o persoana care sa va ajute dar e o metoda "la sigur". Notati care e mufa si pinul si gata.
    Sper ca si pentru voi e atat de simplu cat si pentru mine. Daca aveam ECU cu 5 mufe va spuneam chiar eu, am desfacut ceasurile si ECU de suficient de multe ori cat sa mi se para joaca de copii.
    Bafta multa! ;)

6. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    intradevar bravo ovidiu:icon_thumright: baietii au fost foarte cumsecade sa ma ajute,insa nici eu nu am stiut cum sa le explic plus ca ei nu au desfacut ceasurile pana acum ,pt noi este simplu ca le-am tot dat jos ,dar sa vedem poate mai este cineva care poate face si lucrul asta...nu pot sa cer unei anumite persoane sa demonteze masina,,,este ceva de munca ,de asta am si deschis topicul pt. cine vede si poate da o mana de ajutor.Un lucru este sigur mai rar oameni ca la noi pe forum:hi:

7. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    up...:crying: ,poate este cineva care sa faca testul propus de ovidiutm sau poate este cineva in apropiere de Tg-Jiu sa trag un ochi la masina lui.

8. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    astazi am primit ceva diagrame de la niste colegi de pe un forum din America,partea nasoala este ca ei au b5 din 96 in sus iar motoare mai mici cam greu ,astazi probez si vedem ce si cum.Ovidiu in afara de conectarea propriuzisa a pinului respectiv mai trebuie ceva resetat,adaptat ?...ma refer la ceasuri:think:

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din cate stiu eu nu (noi avea cateva diferente intre 96 si 98).
    Km ii arata sau e in mile? Arata cat aveai tu?

10. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    ceasurile mele sunt in Km. si arata cat au avut ceasurile...am cam imbatranit o putin,sper sa le pot da rev.:)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Incearca din Instruments (cu Vag-com-ul).

12. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    problema rezolvata:yahoo:,se pare ca diagrama este cea corecta in sfarsit totul functional. in concluzie pe langa tutorialul prezentat de Ovidiu se adauga si diagrama din topicul meu pentru posesorii de ECU. cu 5 mufe, indiferent de tipul de motoare,multumesc tuturor pt ajutor.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Bravo. In sfarsit ai rezolvat misterul. ;)

14. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    da,acum putem trece la urmatorul:p

15. TM-26-BMM

TM-26-BMM 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A3 2006 SLine,2.0 tdi BMN 170ps
    intrebare

totusi tu ce anume ai vrut sa modifici ? explicami te rog in termen mai babesti,adica fara termeni complicatii, sunt proaspat posesor de audi a4 b5 din 1997 avant 1,8i

16. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    modificarea a constat in instalare bord computer,ce am cautat eu nu te ajuta daca vrei sa faci acest proiect ,ecu. tau(engine control unit,calculatorul masinii tale) difera de al meu fiind an mai nou,vezi ca exista un intreg topic unde iti explica exact procedeul,daca intampini probleme suntem aici:friends:

Ultima editare: 30 Sep 2010
  17. TM-26-BMM

TM-26-BMM 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A3 2006 SLine,2.0 tdi BMN 170ps
    poti sa postezi poze inainte si dupa modificare?

18. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    vezi ca am scris mai sus...poze inainte nu am.

19. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    pt. anularea martorului de bec ars din bord stie cineva vreo solutie...am si xenon si multe leduri chiar nu le pot pune la toate modul de anulare,se poate face ceva prin vag-com.

20. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    baieti spunetimi si mie de unde pot achizitiona un instrument cluster dar nu model cu mile ci normal, am cautat in romania la toate dezmembrarile de pe google am dat vreo 50 de telefoane si nimik. daca stie cineva ceva rog sa imi dea un pm.

Distribuie pagina asta