1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    salut tu ai facut trecere de la 26 la 32 pini mc

2. soporan_adrian

soporan_adrian 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 , motor 1.9 TDI PD , an fab. 2001
    nu am facut trecerea. am luat un IC cu mufe exact ca si ale mele 26 pini. este totu functional in afara de astea 2 probleme de care m-am lovit. mersi

3. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    ce bafta ai avut succes in rezolvarea problemelor

4. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    soporan_adrian, si eu imi montez un bord, pe exact aceeasi masina ca si a ta :P

1. Brems licht inseamna becuri la frana. Cu alte cuvinte, verifica daca ai arse becurile de frana, iar cum nu ai releu pt asa ceva .... Cand pui contactu, iti apare brems licht,iar cand apesi frana daca is bune becurile, iti apare OK, daca nu, un bec cu un x pe el. Tie iti ramane brems licht tot timpu?
    goinacalin a zis ca se poate anula din tester problema (codarea bordului).

2.Tot acelasi domn mi-a spus ca firu de fuel consumption vine la mufa a2a de la exterior spre interior(mufa maronie) din cele 4 care merg spre habitaclu, firul complet galben. (deci nu la cele 5 din ecu)

Eu o sa primesc bordu joi, deci pana atunci doar ma documentez ;) Astept un raspuns daca ai reusit :hubbahubba:

Ultima editare: 29 Mar 2011
  5. soporan_adrian

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Multumesc mith pentru ajutor. Am reusit si am finalizat lucrarea , deseara mai ramane sa codez IC pentru a nu mai arata BREMS LIGHT. E perfect functional bordu , afiseaza si consumul . :) va salut si spor la treaba.:hi:

6. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4, Diesel 1.9 TDI 110 CP, 2000
    Salut,
    Imi poti spune si mie unde ai legat firele de la mufa manetei de bc...am 3 fire care se duc direct la ceasuri dar celelalte fire unde trebuie legate...multumesc

7. soporan_adrian

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Salut, eu am avut 4 fire pe maneta BC........3 fire se duc in ceasuri (right , left si reset) si al 4-lea se leaga la masa . daca tu ai mai multe la maneta :think:, desi nu cred ..........pune o poza si eventual uitate in urma cu vreo 3-4 posturi ca vezi o poza cu toate cele 3 modele de IC si mai jos scrie la fiecare model cum se leaga maneta BC . sper sa iti fie de folos. bafta

P.S. acum vad ca tu ai postat acel post #354

8. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    unde ati gasit borduri , ca eu caut de 2 luni si nimic ...:(:(

9. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Stai cu ochii si pe la sectiunea de vanzari de pe forum; in ultima vreme au tot fost.

10. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    EBAY :P

Poate fac rost de unu la sfarsitu saptamanii ;) Anunt in zona de publicitate daca fac rost de unu, asa ca fi pe faza ;)

Adrian, uite cum se face codarea cu vag-com: dupa ce intrii in 17- instruments, dai in dreapta la coding si apoi creezi codu dupa tabelu din poza asta http://i56.tinypic.com/2akmgbm.jpg
    vezi cu 00142 daca iti mai apare eroarea. daca inca iti apare, atunci mai cautam solutii...

11. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    pt. soporan_adrian:
    Da si postul 352 tot de mine e pus in care am atasat si poza cu mufa de la manete unde se mai vand si celelalte fire. Daca are cineva idee ce e cu ele..

12. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Daca pun ceasuri de Benzina pe Diesel, merge turometrul si indica prost, sau nu merge deloc?

13. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    merge si indica prost.

14. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Si dupa un schimb de folii, ar indica ,, corect? Cu vitezomentrul cum sta treaba?

Ma intereseaza mai exact daca iau ceasuri de benzinar, daca pot sa-i pun folia mea.

15. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Mai degraba cred ca problema consta in senzorul care trimite informatia. E posibil ca, de exemplu, senzorul de pe diesel sa genereze o tensiune de 1V la 3000 RPM iar cel de pe benzinar sa genereze 0.7V la 3000 RPM. In felul asta degeaba pui folia de diesel pentru ca 1V va indica 3500 RPM in loc de 3000 RPM pentru ca asa a fost facut microprocesorul sa interpreteze valoarea pentru benzinar.
    O alta cauza a afisarii eronate ar putea fi faptul ca microprocesorul stie ca pentru 3000 RPM trebuie sa invarta motorasul o anumita perioada in timp ce pe folia ta cei 3000 RPM se vor afla mai sus.
    Ce am scris sunt doar exemple pt a intelege la ce ma refer, nu sunt luate dintr-un document tehnic.

Ultima editare: 31 Mar 2011
  16. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Of. Multumesc, am inteles ce vrei sa zici. Deci cade si varianta asta. Mari probleme cu bordul asta..

Ultima editare: 31 Mar 2011
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Folia o schimbi numai ca sa faci trecerea de la mph la kmh insa gradatiile trebuie sa fie identice. Daca sunt diferite va indica eronat asa cum bine z explicat Cristisor.
    In cazul in care te-ai gandit la asta vazandu-ma pe mine ca imi cautam foilie sa stii ca mie imi indica corect, insa voiam sa trec din dublu afisaj (km/h si mph) in cel european (km/h).

18. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Am reusit si eu sa imi pun bord cu BC :wub: multumiri speciale lui ovidiutm si goinacalin pt ajutorul oferit :friends:

Am insa 2 porbleme:
    1.Nu mi se aprinde indicatoru cu pompa de benzina cand ii pe gata benzina... la bordu precedent se aprindea. Display-ul ii bun ca eroare de bec ars se aprindea. Sigur ii problema ca nu primeste semnal... cred.

2.Cand stau pe loc, nu se schimba l/100km in l/h ca la VW. Nu au bordurile astea de Audi aceasta functie sau lipseste ceva (senzor de viteza or something) ?

Ultima editare: 4 Apr 2011
  19. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    2. Din cate stiu eu, nu se schimba. Nici macar la primele modele de Golf 4 / Bora nu se schimba din l/100 km in l/h. Mai tarziu a fost implementata chestia asta . Ar fi interesant daca s-ar putea adauga functia, dar nu cred ca se poate.

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La problema 2 confirm si eu... nu se schimba. Asa e modelul.
    La problema 1 trebuie sapat... ori nu vine semnal ori potentiometrul de la plutitor nu isi mai face treaba, ori (o sa razi) e decalibrat acul de la ceas si doar crezi ca esti pe terminate cand de fapt in rezervor mai este motorina si display-ul nu afiseaza pompa de motorina, pentru ca nu e inca timpul. :)

Distribuie pagina asta