1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    Pui pinu 19 la masa.

2. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    myth pentru bec ars pinu 19 la masa?

Ultima editare de un moderator: 10 Mai 2011
  3. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Da. Nu aia era intrebarea? Pinu 19 de la mufa rosie la masa sa scapi de eroare.
    Odata ce scapi de eraore, iti indica( daca ai legat corect firele) si frecventa si postu de la chorus 2.

Dupa ce legi firu ala la masa, aprinde farurile. Daca iti da alta eroare de bec ars, atunci leaga si 16 la masa.

4. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    mc mult, la chorus 2 din cate am vazut lucreaza pe can h si can l pe cand bc cu data ena clock parca se poate face ceva ?

5. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Jur ca nu am inteles ce ai scris acolo:readit:

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Off Topic

tavy am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi o fraza si mai multe propozitii intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj.

Sunt o insiruire de cuvinte fara absolut nici o logica din punct de vedere gramatical, toate mesajele tale. Nu te supara dar ne vine foarte greu sa citim si sa urmarim un asemenea text scris in acest mod.

Respecta te rog limba romana si gramatica limbii romane. Respecta semnele de punctuatie, ortografia intr-un text scris si asezarea in pagina a unui text scris.

Daca mai scrii in felul acesta mesajele tale ulterioare vor fi sterse fara explicatii. Acesta este ultimul avertisment.

Ultima editare: 11 Mai 2011
  7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Daca IC-ul nu stie sa primeasca informatie de la Chorus prin CAN, atunci nu o sa iti mearga. Eventual daca iti cauti un CAN Emulator dar, nu cred ca se merita investitia.

8. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Nu merita intradevar Ovidiu.

Ultima editare de un moderator: 11 Mai 2011
  9. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Cum se poate afirma ca Instrument clusterul poate comunica cu un Chorus 2 ce merge cu comunicare pe CAN prin care i-si ia : plus pe contact , luminozitate afisaj ,afisaj bord ? E total gresit.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am inteles ca nu esti de acord dar nu am inteles ce vrei sa spui acolo, si de ce e gresit ca ar comunica prin CAN cu displayul BC-ului?

11. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Daca ceasurile vorbesc chineza si Chorus 2 engleza zi si mie cum se inteleg. PLus ca unu vorbeste si unu scrie ? Sunt protocoale diferite de comunicatie.

Ultima editare de un moderator: 13 Mai 2011
  12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nici nu stiu cum sa iti raspund, insa in mare intareasti ceea ce am spus si eu.
    Acum, limbile diferite sunt mai putin importante deoarece nu e vorba de caracter/litera/cifra ci de ce segment aprinde (1 logic) respectiv stinge (0 logic). Unul e receiver (IC) care doar afiseaza ceea ce primeste, iar celalalt emiter (Radioul), evident daca nu ar fi unul receiver si unul emiter, nu ar merge treaba asta.
    Si nu in ultimul rand, tocmai asta spuneam si eu, protocolul de comunicare la IC pe pe wire iar cel de la Radio, nu. Asadar, nu comunica in acelasi mod si informatia nu va ajung niciodata de la emiter la receiver.
    Concluzia pe care am mai spus-o deja e ca nu o sa mearga, decat eventual cu un CAN emulator care, cel mai probabil nu va merita ca si pret de achizitie.

13. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    e un bord de facelift 99 la bursa. se poate monta pe non-faceliftul meu prin trecerea la 32 de pini , fara diagnoza ,adaptare chei etc . precizez ca bordul vine de pe aceiasi motorizare ... astept raspuns

Ultima editare de un moderator: 18 Mai 2011
  14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Orice se poate insa fara diagnoza si chiar commander nu ai nici o sansa. Bordul de facelift contine IMMO, al tau nu.

15. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    salutare

Baieti in sfarsit am reusit si eu sa imi montez ic cu bc pe masina din semnatura. Inca nu am maneta cu BC dar urmeaza sa o achizitionez si sa leg firele. Acuma am cele trei erori bec ars, lampi frana, si lichid spalare parbriz, as fi foarte recunoscator daca m-ar ajuta cineva cu pinii care trebuie legati la masa sau prin coding daca pot sa anulez aceste erori. Si m-ar ajuta foarte mult si schema electrica de la mufa gri cea can cu 32 de pini daca se poate ms mult la toti!!!!!
    IC-ul este functional merg chiar toate si ceasul de temperatura ulei fara sa leg inca nici un fir. Singura chestie care nu mai merge si inainte mergea era cea cu usa deschisa acuma nu mai merge deloc daca stie careva vreo solutie?????

a si inca ceva la vechiul IC aveam o cutiuta neagra pe spatele lui si cu o mufa cu patru pini care venea pe spatele IC-ului, si la actualul IC am aceasi mufa cu 4 pini dar nu stiu care este rolul acesteia???

Ultima editare: 31 Mai 2011
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mai... tu ai citit pinout-ul de pe mufa rosie? Tu pe cea gri ai 12 pini in plus. Cei 12 pini sunt pentru 4 usi, capota si portbagaj, cate 2 pini pentru fiecare. Nu ma intreba care cum, ca nu stiu. :) Deaia nici nu iti mai merge, ca IC-ul asta stie si care usa sa o arate deschisa, celalalt iti arata ca e deschisa usa soferului chiar daca era deschisa usa dreapta.

Asa... repet intrebarea: citeste pinout-ul de la mufa rosie... vezi ce zice pe pinul 9, 17 si 19. Iti spun eu.. exact erorile care ti le da.
    Asadar, daca legi cele 3 fire la o masa, nu mai ai erori.
    Varianta de anulare din Vag pentru nivel lichid spalator parbriz:

[Select]
    [17 - Instruments]
    [Recode - 07]
    Write down the existing coding for future reference.
    Enter 5-digit code from below
    [Do It!]

Look at the first two digits in the coding. Add the values for the options together to get the correct coding.

??xxx

00 - No available equipment
    +01 - Brakepad wear sensor warning active
    +02 - Seatbelt warning active
    +04 - Washer fluid level warning active (may only work with pre-2000 models)
    +16 - Navigation System (non-USA models)

Look at the third digit in the coding (Market version):

xx?xx

0 - "Germany" 24 hour clock
    1 - "Rest of World" 24 hour clock
    2 - "USA" 12 hour clock
    3 - "Canada" 12 hour clock

Look at the fourth digit in the coding (Cylinders):

xxx?x

4 - 4-cylinder
    6 - 6-cylinder

Look at the fifth digit in the coding (Distance impulse multiplier):

xxxx?

0 - TDI Engine (non-USA models)
    2 - Non-turbo Gasoline engine
    4 - Turbocharged engine

So, if you want to have Seatbelt warning and washer fluid warning only in a 1999 Canadian A4 2.8, (add 00+02+04 = 06),3,6,2 = 06362.

17. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    da dar vezi ca la mine mufa din mijloc este cu 32 de pini si nu sunt cei care ai zis tu !!

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2011
  18. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    salutare

pentru cei care au IC cu 3X32 de pini sau care isi vor achizitiona un astfel de IC pini responsabili cu eroarea de bec ars, becuri frana si nivel lichid parbriz sunt 14,15 si 16 acestia daca vrei sa ii anulezi ii legi pe toti la masa si ai scapat de erori.
    Mai am o problema la mine acuma nu mai arata nici o usa deschisa nici macar cum imi arata inainte.......??????

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2011
  19. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Am aceeasi masina ca si a ta si tot in acest timp am montat si eu BC cu full fis.In legatura cu erorile cred ca cel mai bine ar fi sa gasim modul de a fi functionale acele obtiuni si nu de a le "ascunde" pentru ca-i pacat sa ne impacam cu compromisurile.
    Pe cea cu "lipsa lichid spalare parbriz" am rezolvat-o deoarece am avut sansa sa am la indemana 2 vase cu senzor si mi-am montat unul dintre ele, celalalt ramanand disponibil.
    In legatura cu usile pot spune ca la mine deocamdata imi arata doar daca deschid usa sofer si capotele, la celelalte usi nemaifiind sensibil asa cum era IC-ul half fis original.
    Initial imi arata pe pictograma, cand deschideam usa sofer, usa din dreapta fata dar s-a rezolvat prin recodare.
    Acum sunt in cautarea solutiei de a-mi arata corect tot ce deschid.
    Am gasit solutia pentru a-mi arata cum aveam initial (orice usa deschisa semnala usa sofer) dar nu ma satisface.
    Cred ca o sa o rezolv cat de curand.

20. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Acuma am observat ca acul care indica motorina îmi merge invers si autonomia la fel. In timp ce eu consum motorina mie acul îmi urca spre plin si autonomia creste. Dacă știe careva vre-o soluție la problema asta va rog sa mă ajutati si pe mine.

Ultima editare de un moderator: 2 Iun 2011

Distribuie pagina asta