1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDi A6 C5 1,9 Tdi \ 2003 AVF
    nu am ,am doar maneta de la stergatoare

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    M-am exprimat eu gresit. Pe maneta de la stergatoare in capul ei, ai un buton care are 2 functii: sus si jos.
    Cu ajutorul acestui buton treci de pe range pe consumul instant sau de pe instant pe media de viteza, sau de pe media de viteza pe consumul mediu sau de pe consumul mediu pe timpul de miscare.
    Cand iti apare 2:00 clipind, pur si simplu apesi pe butonul ala jos si apoi sus ca sa revii unde ai fost, fie apesi invers - sus si apoi jos. In felul asta numaratoarea merge in continuare insa nu te mai inebuneste de cap pana nu ajhungi la 4:00, apoi la 6:00 si tot asa. :)
    Sau daca ai nervi sa il ignori, sa stii ca dispare singur dupa 15 minute. ;)

3. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    si eu m-am exprimat gresit , am maneta de la stergatoare simpla , am pe ea doar temporizatorul.Ma intrebam daca se poate dezactiva cumva aceasta functie

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    In cazul asta, ar trebui sa iti montezi si maneta ca sa te bucuri de comp de bord. Altfel, nu prea ai ce face decat sa tot opresti motorul la fiecare 2 ore.

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut!
    Ovidiu, sau cineva care stie, va rog sa-mi spuneti care este codul pinilor (tata) folositi la conectarea cablului de CC la ECU in conectorul T17i, pentru A6? (cred ca sint la fel cu cei de A4).Multumesc.

6. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4, Diesel 1.9 TDI 110 CP, 2000
  7. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    ma poate ajuta cineva cu o schema pentru montare B.C.?

8. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    Vezi postul nr 8, 352 si 354 :)

9. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Trebuie doar sa legi cele 3 fire de pe mufa gri pe mufa de la maneta de stergatoare. E un document pus cu schema mufelor.

10. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    dupa indelungi cautari am reusit sa-mi cumpar toate piesele (cu exceptia unor pini) ca sa ma apuc de montat B.C. , dar am cateva nedumeriri .Pinii 8, 9, 10(indica usile deschise )din mufa gri de la B.C. au corespondenti in instalatia masinii ? ,sau trebuiesc trase fire de la usi ?. Daca stie cineva daca se gasasc pini pentru conexiunea cu ECU ?, sau e preferabil sa caut o instalatie la dezmembrari !

Ultima editare: 13 Iul 2011
  11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut, la un prieten cu A4B5 ca al tau tot asa nu-i arata usile deschise, si i-a zis un electrician de la reprez vw ca trebuie trase fire de la usi.
    Iar pinii pentru conexiunea cu ECU, pentru ce iti trebuie, ca la BC nu ai treaba pe acolo, pe la ECU.

12. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    conf #352 vin trase 3 fire spre ECU , respectiv pinul 25 din mufa albastra si pinii 18 , 19 din mufa verde ! Daca gresesc rog colegii sa ma corecteze !

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Eu iti zic ce am facut practic cu prietenul meu, pe masina lui, A4B5, AJM ca si a ta.Am pus bordul , am invatat cheile cu imo, am pus mufa gri in spatele bordului si am legat firele ca in schema de mai jos, iar rezultatul este ca functioneaza, decit ca nu-i arata usile deschise in bord, iar pentru a inlatura erorile de bec ars, lipsa lichid parbriz si inca una pe care nu o mai retin, am legat firele responsabile din mufa gri (pinii 14,15,16)la masa, fara nici o legatura pe la ECU. Doar pentru CC trebuie trase fire la ECU.

14. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    La b5 facelift nu mai trebuie sa tragi niciun fir in plus la ecu. bagi mufa verde, mufa albastra fara nicio modificare si mufa gri cu cele 3 fire de duc la maneta.

15. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    va mutumesc mult pentru informatii !Am sa va tin la curent cu finalul operatiunii de montare B.C.

Ultima editare: 14 Iul 2011
  16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut, dupa montarea unui nou IC cu BC de A6, am urmatoarele probleme:se aprinde martorul rosu de ulei ,nu functioneaza turometrul si la BC am un consum de 40% !,care oscileaza doar in plaja 40,00-40,9%.Ce ar fi de facut?
    Acelasi IC a fost montat pe A4 B5 si a mers foarte bine, nu a dat aceste erori si consumul era cel real.Pe schema cu IC-ul cu 3 mufe am gasit pinii responsabili, dar e posibil ca semnalul sa vina de la alte fire avind in vedere ca pina acum am avut bord cu semi BC cu doar 2 mufe?

17. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    sambata am activat si eu comenzile pentru BC ,care functioneaza ireprosabil .(singura problema e displayul care are cateva linii lipsa ), problema care sper sa o remediez curand.Totodata pentru o schimbare de look vreau sa montez si inelele cromate pentru I.C. Acum caut mufa pentru CC, ca sa-l pot pune la munca. Vreau sa multumesc lui nucugheri , si acelora care mi-au dat toate informatiile de care aveam nevoie ,si care mi-au fost de folos. VA MULTUMESC!

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salutari din nou, revin cu o informatie dupa remedierea problemelor expuse mai sus, deoarece am reusit sa le rezolv, astfel : dupa verificarea firelor din mufa albastra a IC (T32) si schimbarea unora intre ele nu am reusit sa scap de eroarea de bec ulei si turometru, asa ca am pus din nou vag-ul si am intrat pe 17 instruments, adaptation, pe un canal era stocata valoarea 1026, care semnifica IC-ul+cutia automata, iar in balonul ajutator mai era +1 engine.Am adunat si acea valoare , am pus 1027, test, save si...minune...s-a stins becul de ulei iar turometrul a inceput sa "danseze" !!Mare bucurie pe capul meu :). Iar in legatura cu consumul care imi arata 40 litri % , am verificat in mufa albastra si nu aveam firul la pinul 25, am tras un fir din acea pozitie si l-am dus la mufa neagra din cutia ECU, legindu-l la pinul 8 (rosu/maro la masina mea) si asa am obtinut un IC functional 100% cu BC si CC, de care sint foarte mindru :p.
    Multumesc si eu in primul rind prietenului meu si colegului nostru LuChIan0 care m-a suportat si m-a ajutat maxim, lui Iulian (iulypop2003) si tuturor celor care mi-au raspuns la unele intrebari.Pentru alte detalii sint la dispozitia tuturor colegilor. O zi faina.

19. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Am reusit si eu montarea IC-ului full FIS, BC-ului si CC-ului cu ajutorul colegului nostru NUCUGHERI. Am reusit sa fac sa arate si fiecare usa in parte dar ma lovesc de o problema rezultata din cauza asta la deschiderea usilor di spate si usa fata dreapta se aprind luminile din interior dar se sting, adica functioneaza intermitent si se aude releul 378 care tot tacane. Daca stie careva vreo solutie va rog sa nu ezitati si sa spuneti !!!!

Pini de la usi ii gasiti in mufa neagra T15a din stalpul din dreapta fata jos:
    Pin 8 usa dreapta fata la pinul 11 T15a
    Pin 9 dreapta spate la pinul 12 T15a
    Pin 1o stanga spate la pinul 13 T15a

L. E.

Am gasit releul raspunzator pentru eroare bec ars si eroare becuri frana. Are numarul 387 sau cod OEM 4B0 919 471. Are 17 pini care trebuie legati in instalatia masini. In ELSA il gasiti sub numele de J124 Bulb Monitoring Device. Succes !

Ultima editare de un moderator: 25 Iul 2011
  20. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Foarte bune informatiile.
    Eram tocmai la faza in care aveam nevoie si de ele.
    Acum trebuie sa "sap" sa ajung la mufa T15 din stalpul fata dr jos.
    Am achizitiont releul 387 si mufa lui si acum ramane sa ma "lumineze" schema.
    Daca poti sa o pui tu pe post ar fi un mare ajutor pentru noi cei ce nu avem acces la ELSA.
    Te rog sa-mi spui si mie daca iti arata cand este deschisa capota motor pentru ca mie nu-mi arata desi am verificat swich-ul capotei si functioneaza .

Ultima editare: 28 Iul 2011

Distribuie pagina asta