1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    Am văzut și eu această mică întârziere la consumul instant la un A6 allroad 2002 față de Jetta pe care am avut-o eu. Cred că e ceva normal.

2. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    La fel si la mine.
    Inseamna ca asa sunt ele.

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Salut, asa cum am promis, revin cu linkul de la ross-tech, sint toate variantele de immo si invatari chei cu IC-ul. Aici este.
    Bafta.

4. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    Probabil se pot modifica timpii de update cu VAG-ul. Ramane de cercetat. :)

Ultima editare de un moderator: 6 Sep 2011
  5. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    Am o intrebare daca ma poate lamururi cineva, tot am citit dar nu am inteles
    Am asa :A4 b5 , AFN, are BC, cutie automata, fara CC
    Vreau sa schimb blocul de lumini si sa pun CC.Trebuie sa schimb si maneta din dreapta, a stergatorului sau se potriveste cu blocul CC, avand in vedere ca e Avant
    Multumesc

6. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Nu trebuie sa schimbi nimic mai mult decat trebuie, adica doar blocul de lumini ce contine CC.
    Faptul ca este avant este doar treaba stricta a manetei de la stergator care are si functia de a actiona stergatorul si stropitorul lunetei.
    Succes!

7. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Nu cumva la audi a4 este maneta separata de CC ?

8. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Pana la "generatia" facelift inclusiv (2001), maneta CC este pe acelasi corp cu blocul de lumini si semnalizare.

9. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    stardust: din ce an e masina ta ?

10. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    Masina e din '97, sa fiu mai explicit : Intrebarea era daca maneta originala Bc se potriveste cu blocul de lumini cu CC. Din cate am vazut pe aici la toate b5-urile sunt din doua bucati, nedumerirea mea era daca nu difera cumva sistemul de prindere intre ele
    Stie cineva care a montat unde se leaga firele de la CC? Daca au si in partea cealalta mufa? poate are cineva o schema sau fotografie
    Multumesc pentru raspunsuri

Ultima editare: 7 Sep 2011
  11. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4, Diesel 1.9 TDI 110 CP, 2000
  12. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    De aici reiese ca ECU are o mufa dedicata pentru CC,cu o mufa originala cumparata cu tot cu blocul CC mi se pare simpla treaba, sau ma insel?

13. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4, Diesel 1.9 TDI 110 CP, 2000
  14. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    Multumesc pentru ajutor

15. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    S-a montat IC cu Bord Computer pe B5 din 2000 !:)
    Probleme de rezolvat:
    - se vede că sunt niște pixeli morți pe display (sper să-i pot remedia ulterior ... );
    - acul de la vitezometru nu stă pe poziția ZERO, implicit indicând mai puțin cu 20 km/h decât viteza reală ... acest ac face figuri - la output test se oprește pe la 120/140 km/h și coboară spre ZERO în mod sacadat după punerea/luarea contactului de câteva ori. Sper să fie o problemă mecanică (poate știe cineva cum să îl repar...);
    - apar erori de bec ars/lipsă lichid parbriz/nu semnalizează decât deschiderea portierei de la șofer, etc. ... urmează să fac toate legăturile necesare (inclusiv montarea senzorului de nivel lichid spălător parbriz/faruri);
    - urmează să montez maneta pentru BC și să leg la ea firele aferente spre IC.

Deocamdată sunt foarte mulțumit că, fără nici o adaptare/modificare, merg ceasurile indicatoare temperatură ulei/voltaj baterie și RANGE-ul).:)

Voi reveni cu detalii.

http://www.youtube.com/watch?v=XD-MEwCgc5M

16. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Exact acelaşi lucru am constatat şi eu astăzi la maşina mea. Am reuşit să fac IC-ul să arate uşi deschise pe faţă (independent), dar pe spate nu am reuşit acest lucru. Pentru uşa dreapta faţă am legat (după sugestia lui rosu_ghe), pinul 8 din mufa gri cu 32 pini (din IC) la pinul 5 din mufa T15a (o mufă neagră în stâlpul din dreapta faţă; la acest pin există un fir roşu/maro)
    .
    Am legat pinii 14,15 şi 16 din mufa GRI cu 32 pini din IC la masă (am ales pinul 7 din mufa albastră din IC), deoarece nu am mai avut timp să montez senzorul de nivel lichid parbriz/spălătoare faruri şi nu am releul 387 pentru Bulb Monitoring.

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    audi11wst Sa-ti zic ce am facut eu cu acul de la vitezometru care nu statea la pozitia "pe mijloc" dupa output test, ca toate celelalte : am dat jos bordul, l-am desfacut in doua sa am acces la acel ac, pe care l-am scos afara de la locul lui cu o surubelnita micuta, cu mare grija, impingind de sub el inspre in afara si tinind cu un deget pe partea opusa unde am bagat surubelnita sa pot impinge uniform din doua parti. (prima data am scos capacelul ala negru de pe capatul acului).

Dupa ce a iesit afara, am alimentat bordul din nou la mufe, am facut iar un output test si am introdus acul in pozitia care trebuie (cu vagul pe masina si celelalte ace toate oprite in pozitia de mijloc), nu pina la capat, doar de jumatate, apoi am mai facut un test sa vad daca se opreste unde trebuie si abia dupa l-am impins definitiv la locul lui pina in capat, montind toate inapoi la locurile lor, si de atunci acul indica bine, fara tolerante.
    Asta a fost la mine, daca vrei sa incerci si tu, poate o rezolvi. Nu merge reglat decit mecanic.
    Bafta.

Ultima editare de un moderator: 9 Sep 2011
  18. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Am înţeles care este treaba cu reglarea acului astfel încât acesta să indice viteza în mod corect. Însă în cazul meu nu este numai acest lucru. Indiferent că dau output test sau merg cu maşina, acul de la vitezometru se blochează în partea superioară a vitezomentrului (120, 140, 160, etc.) şi revine sacadat (în output test - deloc) spre aşa zisa poziţie ZERO în care este acum. Voi încerca mâine metoda postată de tine. Mulţumesc.

19. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Am rezolvat problema cu acul de la vitezometru. L-am aranjat manual la poziţia ZERO şi acum funcţionează ok (inclusiv la output test).

20. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Deci s-a finalizat şi la mine proiectul Montare Instrument Cluster cu Bord Computer pe B5 din 2000, motor AJM.

Ca o recapitulare scurtă, postez legăturile făcute de mine:

1. De la pinul 1 maneta BC la pinul 18 mufa gri Instrument Cluster (32 pini);
    2. De la pinul 2 maneta BC la pinul 17 mufa gri Instrument Cluster (32 pini);
    3. De la pinul 3 maneta BC la pinul 7 (MASĂ) mufa albastră Instrument Cluster (32 pini);
    4. De la pinul 4 maneta BC la pinul 19 mufa gri Instrument Cluster (32 pini);
    5. De la senzorul de nivel lichid spălător parbriz/faruri un fir la pinul 15 mufa gri Instrument Cluster (32 pini) şi un fir la pinul 7 (MASĂ) mufa albastră Instrument Cluster (32 pini);
    6. De la pinii 14 şi 16 din mufa gri (32 pini) Instrument Cluster la pinul 7 (MASĂ) mufa albastră Instrument Cluster (32 pini), deoarece nu am releul 387 şi nici nu este instalat cablajul necesar pentru a face funcţional modulul Bulb Monitoring Autocheck;
    7. De la pinul 5 din mufa T15a (mufa neagră 15 pini din stâlpul dreapta faţă) la pinul 8 mufa gri Instrument Cluster (32 pini);
    8. De la firele de culoare maro/roşu care sunt conectate la fiecare întrerupător de la uşile din spate (pe aripi) la pinul 9 (pentru uşa dreapta spate) şi pinul 10 (pentru uşa stânga spate) din mufa gri Instrument Cluster (32 pini).

Acum totul este funcţional, exceptând Bulb Monitoring şi indicarea capotei deschise (deşi este conectat fir la pinul aferent din i.c. şi există şi un fel de switch cu două fire la încuietoarea de la capotă).
    Mulţumesc lui nucugheri, rosu_ghe, macristian1, iulypop2003 şi tuturor celor care au postat informaţii pe acest topic.

Ultima editare: 11 Sep 2011

Distribuie pagina asta