1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Chiar atat de lenes esti incat nu ai putut sa citesti prima pagina?
    Are prea multe pagini topicul? Il stergem complet si o luam de la inceput?
    Postul #697 se refera si la tine.

2. thomass

thomass 1st Gear Member

Locație:
    Petroșani
    Masina:
    1.6 berlina 1995
    Buna seara, am si eu o rugaminte catre toti cei care au reusit sa monteze BC.
    Am si eu o neclaritate si anume pinul 1 de pe mufa cu 20 pini, mai precis 1 - Fuel consumption signal merge catre ECU ?
    Rugaminte mare: ce pin mufa in ECU, daca se poate.
    Sunt posesor audi A4 B5 1995 1.6 cod motor ADP. Cu respect.

Ultima editare de un moderator: 27 Noi 2011
  3. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    thomas daca nu iti raspunde nimeni ,downloadeaza autodata.

4. soporan_adrian

soporan_adrian 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 , motor 1.9 TDI PD , an fab. 2001
    Thomas , si eu am acelasi motor ca si al tau , dar atentie !!! Firul de fuel consumption nu se leaga in mufele de la ECU . In cutia in care se afla ECU , daca il ridici o sa vezi mai multe mufe sub el , si trebuie sa iti legi firul tau , care apropo e galben (cel putin asa e normal ) in aceeasi mufa unde ai un fir galben complet , parca e intr-o mufa maro. Sper sa te ajute !

5. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Foarte interesant si mai ales util.
    Din pacate se intampla mult mai des sa ai nevoie de "reciproca" deoarece IC cu can-bus (3x32) sunt mult mai rare si scumpe pe "piata secund" decat IC fara can-bus (2x32 + 1x20).
    Dar poate este valabila si reciproca; a incercat cineva?

6. thomass

thomass 1st Gear Member

Locație:
    Petroșani
    Masina:
    1.6 berlina 1995
    Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Acum sint in curs de finalizare la toate schemele aferente montarii BC - full - FSI, corespondentul fiecarui fir ce cum si unde duce, asta cu ajutorul unor persoane de pe forum care sint si mentionate in acele schite.

Inainte de a le posta, ca sa fiu sigur 100% ca functioneaza corect conform schitelelor aferente, avind toate componentele necesare, asta insemnand, ceasurii bord, maneta, releul 387,si vasul lichid spalare parbriz cu senzor, fac eu toate operatile si pe urma le postez pentru a putea beneficia si altii care doresc sa faca aceasta operatie, deloc usoara.

Mentiune: schitele si tot ce voi posta sunt valabile doar pentru motorizarile 1.6 - 1.8 benzina cod motor ADP - fiind putin mai diferite dar nu cu mult fata de motorizarile TDI.

Ultima editare de un moderator: 28 Noi 2011
  7. sharkyno 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Avant 2012,2.0 TDI - CGLC - 177hp
    Asteptam cu nerabdare. Si eu as vrea sa fac operatia asta dar, sincer mi-e putin frica de costuri si daca voi reusi.
    Multumiri anticipate.

Ultima editare de un moderator: 1 Dec 2011
  8. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    De reusit sigur vei reusi in schimb de costuri nu ai cum sa scapi.
    Sa intelegem ca acum ai bord cu 2 mufe a cate 26 de pini.
    In mare parte costurile sunt in functie de cum gasesti componentele.

9. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    Schemele electrice pentru On-board computer with auto-check system valabile pentru B5 între anii 1996 - 1998.

Ultima editare: 3 Dec 2011
  10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Logic, ar trebui sa se poata.E chestie de inversat niste pini,nimic altceva.Cu schemele in fatza nu cred ca nu se poate.Stiu,ar fi de mare ajutor pt. cei care au IC canbus si nu le mai functioneaza ceva...Incercarea moarte n-are,nu?;)
    Sal'tare!

11. gradinariu 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4 B5 motor ADR 1996
    Salutare
    Am si eu un audi a4 b5 1,8 benzina motor adr cu ,cutie hidramata
    as vrea daca stie cineva cum pot sa fac sa imi afiseze temperatura de afara pe bord in partea de jos
    mai clar ce trebuie schimbat cu vag com

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu are treaba cu VAG-Com-ul. Tie iti lipseste un display mic ce tine loc pe linia mica din centru, la tine fiind doar o folie neagra.
    Ai climatronic pe masina?

13. gradinariu 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    ovidiutm da are climatronic
    Nu are o folie neagra ci este un modul care afiseaza pe primul rand de sus treapta in care sunt PRND 123, iar pe randul de jos, nimic.
    iIi trebuie alt modul care are o mufa neagra.

Ultima editare de un moderator: 7 Dec 2011
  14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am citit repede si nu am vazut ca ai cutoe automata. Insa chiar si asa, mentin afirmatia ca din Vag com nu ai ce sa activezi.
    Exista 2 scenarii:
    - ori ai si displayul de temp insa ai un bec ars.
    - ori nu ai decat partea de selectie viteze caz in care temp exterioara a fost optionala.

Oricum ar fi, iti sugerez sa nu mai intrebi pe forum ci sa pui mana si sa desfaci ceasurile ca sa vezi ce se intampla acolo.

15. gradinariu 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    Am desfacut ceasurile si nu are bec sau loc de bec pentru temperatura.
    Cred ca imi trebuie alt modul de care si de la ce model imi trebuie ? merci pentru intelegere.

Ultima editare de un moderator: 8 Dec 2011
  16. cristian_constantin

cristian_constantin 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi a4 1,6 benzina 1997
    Nici mie nu-mi indica temperatura exterioara la bord!

17. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Strict legat de afisarea temperaturii exterioare pe bord am cules informatiile ce au fost puse pe forum.

Concluzia este ca se poate pune acel display in bord pentru temp.exterioara fara a avea nevoie de alt IC.
    1.Aveti nevoie de :
    -Piesa OEM 8D0919272B si costa aprox.120 euro. in reprezentanta sau in dezmembrari un IC cu BC din care extrageti acea piesa postata de Ovidiu.
    Este in topicul A4B5 cu "comp. de bord".

2.A doua problema de catre s'au lovit multe persoane este legat de conectarea corecta:
    -senzorul de temperatura imi trimite date eronate la IC (-5 citea pe bord, + 8 pe climatronic)

3.Confuzia generata de acel senzor G 17:
    -de fapt sezorul G17 nu da decat o informatie bruta, informatie pe care IC-ul nu o poate calcula astfel incat sa afiseze o temperatura fidela mediului ambiant.

4.Rezolvarea conectarii:
    - informatia calculata de la care am luat semnalul este modulul de comanda al climatronicului, asa cum se vede si in schemele de mai jos. Pinul este B1, pentru cei interesati. Totusi, e foarte posibil ca acest pin sa difere in functie de anul de fabricatie al masinii si poate si de motor.
    -prima data am legat firul maro-galben de la display-ul din bord la senzorul de temperatura valoarea afisata pa display era cu 15 grade mai putin, dupa ce am legat firul la mufa B pin 1 de pe modulul climatronic mi-a afisat temperatura reala, pe langa faptul ca prima oara i-mi dadea si eroare la scanarea cu VAG referitor la senzorul de temperatura _open or short to plus.
    -Maro: Masa la mufa D pin 14 sau 15
    Gri-albastru: la mufa A pin 5
    Alb-albastru: Vehicle Speed mufa C pin 4 (nu este necesar sa fie legat la masinile cu cutie manuala)
    Maro-galben: Temperature Data mufa B pin 1
    Negru-rosu: pe firul negru-albastru de la mufa D
    Pacat ca nu avem si poza cu mufa B pinul 1 .

18. thomass

thomass 1st Gear Member

Locație:
    Petroșani
    Masina:
    1.6 berlina 1995
    Salut.
    Revin cu detali referitoare la schimbarea ceasurilor de bord cu martorii - versus BC, pentru motorizarile 1.6-1.8 -ADP.
    Am facut modificarile, mai exact casurile de bord full FSI, 26 pinii, mufe albastu, galben, respectiv ceea de 20 pinii, rosie sau neagra si ceea de temperatura ulei. Bloc luminii cu comenzile de reset partea dreapta si releul 387.
    Foarte important: pentru o funcionare corecta a tuturor functiilor care-i revin se poate face 100%.
    Functioneaza perfect si absolut tot, de la temperatura exterioara, consum instant, autonomie, becurii arse si stop luneta spate. Totul este testat si este funcional.
    Pe aceasta cale multumesc lui Ovidiutm, Djcatamix si Rosu_Ghe referitor la suportul tehnic si informational, pentru finalizare . Pentru schite complete si detaliate dati un PM. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 15 Dec 2011
  19. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Pin 5 Mufa Verde

Salutare baieti ! Indraznesc si eu cu o intrebare : la mufa verde de 32 pini, pin-ul nr. 5 este "cable w" . Stie cineva de unde vine sau unde se duce? Ce vrea sa insemne "cablu w" ?
    Multumesc anticipat !

20. lucyanu87

lucyanu87 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4,1,9 tdi 110cai an 1996
    ovidiutm frate, zi-mi ai scimbat display-ul la bord ? ca am si eu problema pe care ai avut-o tu si vreau sa il schimb. Zi-mi te rog cum ai procedat ?

Ultima editare de un moderator: 5 Ian 2012

Distribuie pagina asta