1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Aha... eu am crezut ca a adaugat butoane pentru care a trebuit sa decupeze in bord.
    Personal, upgrade-ul comenzi pe volan nu l-am facut pentru ca mi se pare urat volanul in 4 spite, la care mai adaug impotenta playerului original.
    Tempomatul il manevrez foarte bine la maneta, am condus E46 cu butoanele de tempomat pe volan (doar ca sunt pe cealalta latura) si sa stii ca nu m-a dat pe spate, comoditatea cu care le apasam.
    Eu mi-am montat tempomatul normal - la maneta precum am schimbat si volanul cu unul upgrade. Si crede-ma, nu as fi facut altfel.

2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Nu Ovidiu,nici eu nu sunt de acord cu "butonase" aiurea...mie mi se pare mult mai comod pe volan.Da' fiecare cu gusturile lui,nu? Si-n plus,asa cum am spus,depinde de imaginatia fiecaruia ce butoane si unde le pune ca sa dea bine.Am vrut doar sa vin in ajutorul celor care nu au posibilitatea sa dea 70-80€ pe o maneta si vor un tempomat.Daca nu foloseste nimanui,atunci te rog sa stergi post-ul si asta e,inseamna ca m-am inselat.
    O idee ar fi cea din poza de mai jos,desi butoanele puteau fi negre...
    :salute:

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stie cineva sa imi spuna care e pinul de fuel consumption de la ECU, la un benzinar de 1.6 - ALZ din 2001, B5 facelift?
    Sau macar in ce program sa gasesc pinout-urile pentru mai multe modele de motor.

4. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    pin fuel consumption

La ce ti-ar putea folosi ?
    Oricum daca vei descchide cutia ecu, mai mult ca sigur va fi unul galben si singurul de aceasta culoare (de regula pinul 28 mufa neagra ecu-de verificat).
    Pe de alta parte facelift-urile, din cate stiu eu, au tras acel fir in mufa albastra 32 pini de la bord (pinul 25) .

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am nevoie sa iau semnal pentru montare de BC de pe acel pin si nu stiam care e corespondentul la ECU.

Cat despre pinul 25 de pe mufa albastra la ceasurile de facelift, e partial adevarat.
    Mai exact, IC-urile pe CAN primesc semnalul de ful consumption pe acel pin.
    Celelalte, fara CAN 1999 si parte din 2000, au pinul de diagnoza pe acel pin.

6. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai

Varianta asta ar putea functiona si pe 1.8 benzina?

7. xslimxslimx

xslimxslimx 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A 4 , 1.9 TDI, 1996 / A4 2.5 TDI V6 AKE
    Numai diesel-ul ii drive by wire (adica legi firele direct la ECU)

8. robert28

robert28 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.8T 2001 AWT (Ex. A6 C4 2.5 TDI AAT)
    Citind acest topic in proportie de 80% nu am gasit nimic concret despre montarea de BC indiferent ca este half FIS sau full FIS pentru un benzinar de 1.8 si cutie automata.Asa ca inainte sa ma apuc sa arunc banii pe fereastra vrea sa va cer parerea celor care au mai multe informatii despre aceasta optiune binevenita si daca se poate monta.Masinuta este cea din semnatura din 1996,cod motor ADR,1.8 benzina.
    Intrebarile mele ar fi daca ar fi posibila montarea de BC:
    -ce ceasuri trebuie sa cumpar ,cele pentru non-facelift ar fi bune?
    -ce modificari trebuie sa aduc mufelor din spatele ceasurilor sau de preferat ar fi sa cumpar si mufele de la ceasurile cu BC?
    Daca ar mai fi ceva de completat orice sfat este binevenit.
    -

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pe pruma pagina scrie 90% din ce ai nevoie.
    De preferat ar fi sa iei ceasuri identice cu ale te la mufe, adica de pe masini din 95-97. Mai ai nevoie de mufa de 20 pini precum si de maneta de stergatoare cu comenzi pentru bc, si mufa maro pentru ea.
    La tine e mai simplu odata cu schimbatea ceasurilor nu ai nevoie sa imperechezi cheile cu imobilizatorul, deoarece tu ai immo box separat.

10. robert28

robert28 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.8T 2001 AWT (Ex. A6 C4 2.5 TDI AAT)
    Ovidiu marea mea nelamurire ca sa-i spun asa este ce fel de ceasuri sa iau,adica merg montate ceasuri ce provin de pe o masina cu cutie manuala sau neaparat trebuie ceasuri de pe un benzinar cu cutie automata? Ma gandesc ca imi trebuie ceasuri de pe un benzinar cu cutie automata pentru ca trebuie sa am afisajul respectiv pentru starea cutiei automate.Multumesc,

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu conteaza pentru ca toate ceasurile stiu sa afiseze treptele de viteza, doar ca mai necesita niste pini in plus care e posibil sa trebuiasca trasi.

12. leon79

leon79 1st Gear Member

Locație:
    Săcele
    Masina:
    audi a4b5 1,6 1996
    tempomat

buna .ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns? merge maneta de tempomat de la un passat b5(parca) la un audi a4b5http://www.clubaudi.ro/images/smilies/clubaudi/friends.gif ?

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Tind sa cred ca nu merge, in primul rand ca Passatul are blocul de lumini separat de maneta, iar in al doilea rand ca difera mufele si cel mai probabil prinderea.
    Pune o poza cu maneta de Passat si iti spunem sigur daca se potriveste.

14. leon79

leon79 1st Gear Member

Locație:
    Săcele
    Masina:
    audi a4b5 1,6 1996
    tempomat

acesta este s2.4tuning.ro.jpg

tempomat.jpg

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cu 71 pagini in urma sunt poze (mult mai mari) cu tempomatul de B5 care s-a montat pe masina mea. Sa inteleg ca nu ai citit topicul?

16. leon79

leon79 1st Gear Member

Locație:
    Săcele
    Masina:
    audi a4b5 1,6 1996
    t

salut ovidiutm sa sti ca am citit topicul ,chiar am si scos o parte din documentati(sint multe informati si multumesc tuturor) dar am crezut ca poate merge acel tempomat de passatb5,b5.5.Deci ramine sa caut maneta de a4b5:keule:

17. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDi A6 C5 1,9 Tdi \ 2003 AVF
    Dupa o lunga asteptare am reusit sa-mi activez cc-ul, sa-mi apara postul de radio afisat pe IC, sa-i montez inele cromate si acum astept ca sa primesc un IC nou.
    Pe aceasta cale vreau sa le multumesc toturor celor care mi-au oferit informatiile si sprijinul necesar realizarii acestui upgrade pe care la primit masina.
    Am rezolvat si cu indicarea corecta a nivelului de combustibil printr-o metoda simpla ( scanare cu vag , output test instruments , calibrare manuala a acului). Inca o data ofer sprijin si asistenta gratuit pentru montare BC si CC pentru A4 B5, stergere erori cu vag com-ul in Brasov.

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2012
  18. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    salut

Salut si ma bucur pentru succesul tau. Si eu am tot 1.8 adr, deci ce ai facut tu pentru instalare CC as putea face si eu ? tot ce imi trebuie e doar maneta si legaturile, nu ? Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2012
  19. leon79

leon79 1st Gear Member

Locație:
    Săcele
    Masina:
    audi a4b5 1,6 1996
    salut BVcyup79 .am vazut ca ai reusit sa iti montezi BC si CC pe masina ta ,crezi ca ma poti ajuta si pe mine pt acelasi lucru?+o scanare cu vag com.mersi mult ( eu sunt di sacele):crying::rulez:

20. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDi A6 C5 1,9 Tdi \ 2003 AVF
    Ultima editare de un moderator: 18 Apr 2012

Distribuie pagina asta