1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Poti pune o poza cu acel calculator mititel? Eu nu am schimbat asa ceva si mie imi merge tot, mai putin temperatura uleiului pe ceasul aditional (inainte am avut bord fata ceasuri aditionale). Apropo, stii vreo varianta unde sa leg semnalul pentru ceasul de temp. ulei? Specific ca nu am senzor de temperatura ulei.
    Temperatura exterioara, am mai scris mai sus, o gaseai in climatronic pe pinul B1 si te duceai cu ea pe pinul 5 din mufa neagra sau rosie (in functie de ce model de IC ai cumparat) de 1x20 pini a IC-ului. La mine functioneaza asa foarte bine.

2. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    ca sa iti indice temperatura uleiului trebuie sa cumperi o sonda pentru temperatura, sa o montezi pe carcasa filtrului de ulei, ai acolo o gaurica unde vine infiletata, e cu un singur papuc si tragi fir de acolo pana la pinul 1 de la mufa cu 4 din dreptul ceasului de temperatura ulei si asa iti va indica temperatura uleiului, success

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mda... de-ar fi asa simplu:
    - da, imi lipseste senzorul de temperatura de pe termoflot.
    - nu, nu am gaura in acea carcasa. Solutia: trebuie inlocuit termoflot + carcasa cu senzor, filtru ulei si ulei. Cost: putin peste 100 euro!
    - firul trebuie tras (in cazul meu) pe pinul 21 de la mufa verde.

4. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    interesant, la ceasurile mele au o mufa mica de 4 pini in partea ceasului de ulei, in spate si m-am uitat si pe carcasa filtrului de ulei si am 2 gauri, acolo vine introdusa sonda de temperatura a uleiului, o sa fac o poza daca o sa am cu ce si o sa o afisez aici.

5. cip76 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4b5 2000 august 1.9tdi p.d. 6+1 quattro limo
    modelul asta am eu adica display mare cu "check control" si e din 2000 luna iulie!!! bine in cartea service e trecut limo are 6+1 trepte pd tip motor atj mai rar pe audi(am auzit de la colegi ca asta se punea pe passat)si o ciudatenie la r.a.r e trecuta ca avand filtru de particule!!!!si binenteles ca are si quattro, care cred ca e cel mai bun lucru

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Al meu asa arata:

7. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    sunt diferite de ale mele, interesant, eu am acut vre-o 2 pe mana si aman2 erau la fel dar k al tau nu am vazut, din ce an zici k e bordul?si iti indica consum si de astea?poti sa atasezi si o poza cu fata lot?

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu e nimic ciudat la tipul tau de motor, cei de la RAR sunt niste inculti... de fapt sunt foarte rare B5-urile cu cutie in 6+1. Daca aveai cutie in 5+1 aveai AJM, care e cel mai des intalnit.

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
  10. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    este motor atj si pe a4 facelift si e cel cu quatro, bine ca nu are DPF

11. voicu.simu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1995
    Salut.

Eu am un audi A4 B5 din 07/1995, 1.6 8V. Masina nu avea pe ea decat climatronic si geamururi electrice fata. Am reusit sa iau din dezmembrari la pret foarte bun un interior de piele cu scaune incalzite impecabile + volan de piele S line + ceasuri highline (cu BC) + maneta stergatoare. Deasemenea am reusit sa ii conving sa imi dea si instalatia electrica de pe masina aceea. Dar nu pt a o inlocui pe a mea ci pt a putea vedea exact in ce mufa intra fiecare cablu.

Pot sa il contrazic pe colegul care vb de nu stiu ce computeras care sa interpreteze parametrii etc. Eu mi le-am montat singur singurel la garajul propriu atat scaunele incalzite care aveau instalatia originala cu butoanele originale cat si BC si pot sa spun ca nu este nici un "computeras". Singurul lucru care ii lipseste unui A4 B5 fara BC fata de unul cu BC este un modul de 2 relee pt detectorul de bec ars. Aceste relee se pot inlocui cu alte relee standard sau erorile se pot anula cu 2 rezistente duse la masa.

Deci se poate pune relativ simplu computer de bord atata timp cat atunci cand procuri piesele(ceasuri maneta etc) iei macar mufele originale daca nu si cateva cabluri de pe masina de pe care au fost demontate.

Eu unul am preferat sa am cablurile originale pe care le-am scos pin cu pin din instalatia veche si le-am introdus in a mea. Dar se puteau trage si fire daca nu dispuneam de o instalatie originala, numai ca era mult mai complicat parerea mea.

Voi reveni cu poze pt cine este interesat.

PS: Inca nu i-am dat nici eu de capat cu senzorul de temp ulei. Eu am fir tras in instalatia originala a masinii dar lipseste doar senzorul. Nu stiu exact unde vine montat pt ca nu am avut timp sa ma documentez. In rest imi functioneaza absolut tot (consum, afisare incarcare, avertizari, tot)

Ultima editare: 19 Mai 2010
  12. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    ai putea pune niste pozele cu ceasuirle highline sa vad cum arata?una cu fata ceasurilor si una cu spatele, multumesc

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    B5-ul avea si martor de bec ars?
    La martorul de temperatura ulei i-am dat eu de capat. Senzorul se afla deasupra termoflotului, iar tu e foarte posibil sa nu il ai. Din pacate acel suport este turnat blank asa ca nu mege sa pui ar senzor pur si simplu decat daca dai jos filtrul de ulei si termiflotul, apoi in suportul respectiv dai o gaura si pui senzorul. Apoi tragi fir in bord. Eu asa ceva nu o sa fac.
    Solutia cea mai ok zic eu ca ar fi sa cumperi alt suport termoflot, senzor nou si sa il montezi. Dar asta ar trebui facut cand schimbi uleiul, ca filtrul ala nu il mai pui la loc. As adauga eu sa schimbi si garniturile si in functie de cum arata termoflotul sa il schimbi si pe ala. In total o cheltuia de circa 500 ron pentru ca sa faci un martor sa iti indice ceva.

IC Highline e de la VW, la Audi ii spunem IC cu display maxidot.

14. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    al meu are martor bec ars si functioneaza perfect, asta normal dupa ce am schimbat instalatia cu releele aferente. inteleg, eu scap mai ieftin, cand schimb uleiul o sa ii montez sonda de temperatura ulei si trag fir in bord si am terminat:)

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Exact, cu conditia sa ai unde sa il montezi.

P.S. Martor de bec ars nu vreau ca e plina masina de LED-uri. :)

16. voicu.simu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1995
    Denumirea de Highline am gasit-o in manualul de service Audi A4 B5 la capitolul Instrument Cluster. Ei asa faceau deosebirea intre cele 2 tipuri de IC: Highline si Lowline. Daca vrei iti trimit pdf-ul sa vezi.

Eu nu am vrut sa imi schimb toata instalatia deoarece era mult prea complicat. Si mie bordul imi functioneaza perfect, exact asa cum venea din fabrica, iar in ceea ce priveste martorul de bec ars pe faza scurta...eu am montat xenon deci oricum ar fi trebuit sa il anulez. Cat despre martorul de becuri de frana, acum urmeaza sa pun un releu pt. a activa aceasta functie, desi nu pot sa zic ca ma deranjeaza atat de tare ca nu functioneaza.

In plus avertizarea de bec ars pt faza scurta este un simbol de bec cu un X pe el(spre deosebire de cea de la frana care este un text BREMS LICHT) asa ca pot inlocui avertizarea de la faza scurta pt a imi indica bec ars la becurile de pozitie spate sau marsarier, etc.

O sa pun mai tarziu niste poze cu IC-ul din fata. Din spate nu am si nu il dau jos acum pt a face poze...dar pot sa iti spun exact cum este:

Are 2 socluri unul de culoare Galbena iar celelalt de culoare Albastra pt o mufa Galbena de 26 de pini si una Albastra tot de 26 de pini.

Mai are un soclu pt o mufa de 20 de pini (cea care lipseste la versiunea fara BC, care la mine este de culoare rosie desi in manual ei spun ca e neagra pana in anul de fabricatie 1998, aici ma refer la culoarea mufei soclul neavand nici o culoare)

Mai are un soclu pt o mufa de 4 pini neagra (cea de la ulei cu fir doar pe pinul unu)

Ceasurile cu BC sunt marca VDO celelalte, fara BC, fiind Nippon-Seiki. Ceasurile VDO noi au o culoare mai frumoasa la iluminat, dar ca design sunt identice.

Chestia cu iluminarea este din cauza ca la Nippon-Seiki becurile au cate-un capacel rosu pe ele pt a da culoarea rosie a bordului, pe cand la VDO sticla interioara este rosie. Acest lucru este si el mentionat in manualul de service A4 B5.

Cand voi avea timp azi o sa incerc sa pun pozele.

Darkman la tine ce culoare are display-ul din mijloc, cel maxidot (este tot rosu sau este galben ca si la mine)?
    La modelele cu facelift am observat ca este iluminat tot cu rosu, dar tu vad ca ai model fara facelift (95) si eram curios.

17. kty

kty 1st Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    AUDI A4 2004
    DACA AI CUNOSTINTA IMI POTI SPUNE CUM "ECHILIBREZ" SAU ADAPTEZ ACUL DE LA KM... (SI AL MEU A FOST DE ANGLIA SI I-AM SCHIMBAT FOLIA CU UNA DOAR IN KM...)
    Cand fac "test" din vag-com la instrumente "acele" se centrau pe misloc (vertical) inafara de cel de la km care ramanea la 100 km/h perfect normal la bordul de anglia.Dar la "test" dupa ce i-am schimbat folia ramane acul de la km undeva in zona 80 km/h (acolo unde era 100 km/h la folia in mile si km), nu la 100 km/h vertical( pe centru) cum ar trebui cred eu....Sau nu e necesara adaptarea ???......sincer nu am iesit cu masina sa vad daca se misca si indica corespunzator km pt. ca masina e in plin-lucru( fac recarosare) am alta lovita cu acte de RO si am adus din anglia una identica...acuma sunt la modificarea volanului de pe dreapta pe stanga ...

A scuze masinile sunt a4 din 2001 daca te ajuta.:)

SCUZE DACA AM POSTAT UNDE NU TREBUIE...:unsure:

18. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    la mine e galben display-ul, dar am avut si unul rosu, si am observat k ambele se va foarte bine.acum nu stiu care din ele sa il pun si care sa il vand. in afara de culoare display-ului toate sunt la fel, eu am luat ceasurile de pe un audi a4 b5 din 97 si al meu e tot din 97 dar toata chestia e k al meu nu avea si mufe pt instalatia de la computer si de asta am fost nevoit sa o schimb si plu de asta imi merge si bec ars si toate. ceasurile sunt cum zici tu 2 mari una mica si cea cu 4 pini din care primul e indicatorul de temperatura ulei care tre sa ii montez sonda..

19. voicu.simu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1995
    Mie imi place mai mult cu galben ca nu e asa monoton. Sincer si eu puteam sa imi pun releele originale, pt ca si acum am instalatia de pe masina originala, dar era prea multa bataie de cap si pana la urma tot nu rezolvam mare lucru, pt ca dupa cum zicea si Ovidiutm, ii plina masina de led-uri :P. Cu xenon si led-uri de pozitie oricum trebuia anulata eroarea asa ca nu imi bat capul. Vreau sa fac sa mearga avertizarea pt lampile de frana, si o sa o fac cand am timp insa acum am licenta asa ca mai aman.

P.S. Am si eu niste piese de A4 B5 daca stii pe cine intereseaza. Faruri, Interior textil, Volan 4 spite cu airbag, climatronic,ceasuri, maneta stergator, tavita pt carduri,etc. Toate sunt impecabile le-am dat jos pt ca mi-am facut upgrade. Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva ca am scris despre ele aici dar pe sectiunea publicitate nu pot sa scriu.

Numai bine.

20. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    pune si ceva poze cu ele si mai vedem...volanul cum e? pune poze cu fiecare si vedem, ok?si un pret orientativ dak e..

Distribuie pagina asta