1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. zaietz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1,8, 20V, 1995
    Rezolvare partiala

Revin cu detalii la cu mi-am rezolvat problemele!

Calibrarea ceasurilor (aici ma refer la acul turometrului care acum imi indica corect) am facut-o din VAG COM de la Instruments > Coding, unde am modificat codul 00162 in 00142 (6 = 6 cilindrii, 4 = 4 cilindri). Deci ceasurile proveneau de pe un V6 si de asta nu-mi functiona mie corect turometrul!

Display-ul este ok, problema cu iluminatul era de la faptul ca aveam cateva becuri arse si legasem eu incorect firele de la maneta cu comenzi si firul de masa.

Imi afiseaza consumul instant si mediu corect, firul de fuel consumption fiind cel galben subtire, provenit de la ecu.

Problema nerezolvata este legata de faptul ca-mi ramane aprins pe prima linie a display-ului central beculetul cu X. Am sa revin cat de curand si cu poze.

Multumesc tuturor pentru raspunsurile date in special lui ovidiutm, rosu_ghe si djcatamix.

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Daca iti ramane aprins becul cu X pe BC atunci ori ai un bec ars ori daca ai anulat (parca asa am inteles ca ai legat la masa) atunci vezi ca nu face bine contact pe masa.
    Pt ca ceasurile proveneau de pe un V6 cred ca nu iti indica corect nici nivelul in rezervor - chiar daca ai codat corect.

3. zaietz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1,8, 20V, 1995
    Am legat la masa, dupa modificarile facute azi, pinul 19 - Brake light din mufa rosie (20 pini) si pinul 3 al manetei cu comenzi BC. Pinul 16 - Tail lights / dipped beams este lasat liber si cred ca de acolo imi da eroarea cu becul si X. Nu-mi dau seama daca nivelul combustibilului in rezervor este eronat. Am promis poze:

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Fa-i plinul si o sa vezi daca arata corect.
    Leaga pinul 16 la masa.

5. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Temp. exterioara pe display mai trebuie sa iti apara.
    Interesanta lucrarea ta,dupa tine ar trebui sa ma inspir ptr BC meu :photo::icon_thumright:

Ultima editare: 1 Oct 2012
  6. zaietz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1,8, 20V, 1995
    Temperatura exterioara nu am de unde s-o iau sau momentan nu stiu :D pt ca masina nu este dotata cu climatronic. Firul de la pinul "Ambient temperature" l-am lasat in aer.

Informatiile vizibile in acest moment prin apasarea butonului de selectie sus/jos al manetei stergatoarelor cu comenzi BC sunt:
    - consumul instant
    - consumul mediu (cel notat cu un "fi" in fata)
    - durata deplasarii
    - viteza medie
    - autonomia (in functie de consumul mediu)

Ultima editare: 1 Oct 2012
  7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Daca nu ai climatronic,nu stiu de unde iei semnal pt. temp. ext. La masinile cu climatronic exista un senzor in fata,la cele fara nu cred sa aiba senzor.
    :salute:

8. zaietz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1,8, 20V, 1995
    Am rezolvat si problema erorii de bec ars (pinul 16 legat la masa :p). Legat de afisarea temperaturii exterioare, am sa incerc sa leg un senzor after market la pinul de ambient temperature. Va tin la curent daca si reusesc sa-mi afiseze corect!

9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Din cate stiu,semnalul transmis de senzor este "prelucrat" de computerul masinii,el singur,in general la senzori,nu da semnal direct.Da' , mai stii?

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Legat direct pe senzor merge insa e cu 10-12 grade mai putin. Am incercat eu, evident pe senzorul oem. Daca legi invers nu afiseaza nimic.

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Cine doreste sa vada exact unde se conecteaza pinul ''ambient temperature" (care are in dotare desigur ),aveti nevoie de o motorizare cu cutie automata cu climatronic,de urmarit unde duce pinul de la ''ambient temperature" :)

Eu cred ca duce la climatronic pentru ca displayul climatronicului poate afisa temp.exterioara deci el de unde ia informatia ?
    > de la ecu sau are un integrat in modul climatronicului .
    Re:O sa pun o poza cand am timp cu temp.exterioara afisata pe climatronic.

12. zaietz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1,8, 20V, 1995
    Legat de pinul de "ambient temperature" si de afisarea temperaturii exterioare. Din testele facute pe masina mea, am ajuns la concluzia ca se poate afisa corect temperatura exterioara in conditiile in care avem instalat pe masina ceasuri IC cu BC (FIS) si un termistor potrivit (montat undeva in fata radiatorului, aproximativ in locul senzorului de temperatura exterioara oem), fara climatronic.
    Ceea ce vreau sa precizez este ca pt modelul meu de IC, informatia venita pe pinul de ambient temperature este una bruta (citeste exact valoarea data de termistor).
    Postez mai jos pozele, intr-una din ele fiind incercuit termistorul, montat acolo pt testare.

Ultima editare: 17 Oct 2012
  13. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    "ambient temperature" se pote cumpara separat fara Bc , am pus codul OEM in topicul legat.de temp.exterioara.

Din ce spui tu este nevoie de un termistor potrivit sa citeasca temp. ext. totusi sa nu fie ceva in Ecu standard care exista deja si filtreaza informatia.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu exista in ECU, modulul de comanda climatronic face filtrarea. Dealtfel nici nu exista vreo legatura intre senzorul de temp exterioara si ECU. Ecu citeste temperatura pe admisie (evident alt senzor), alta temperatura a aerului nu il intereseaza.
    Acesta si este motivul pentru care daca nu ai clima nu ai nici senzor de temperatura exterioara montat.

Ultima editare: 18 Oct 2012
  15. cristian777 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, diesel,2000
    buna seara
    Am un a4 din 2000 1.9. problema e ca ceasurile de la bord sunt defecte si vreau sa le schimb cu altele de acelasi fel mai trebuie recodate cheile sau inafara de schimbarea in sine nu mai trebuie sa ii fac altceva?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Gandeste-te la ceasurile actuale si cheile tale ca la o casatorie. Acuma tu vrei sa le divortezi. Apoi vrei sa aduci alta fata in casa... insa fara nunta, familia nu va functiona.
    Daca nu ai inteles, va trebui sa reinveti cheile cu ceasurile noi.

17. cristian777 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, diesel,2000
    multumesc pentru raspus

18. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Cristian777 trebuie sa intelegi ca,cheile sunt ca verighetele de casatorie...Mai intai "mariti" IC-ul nou cu ECU masinii,adica il codifici,mai apoi le pui verighetele,adica inveti cheile cu IC-ul.
    :laugh: Buna comparatie Ovidiu !

19. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    Intrebare scurta: are cineva codul de piesa de pe mufa de 30 de pini pentru computer de bord model 1994-1997 ?
    Un ajutor ar fi de apreciat. Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 23 Oct 2012
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Adica mufa din mijloc de BC? Cu 30 pini nu este, numai cu 20 (neagra sau rosie) sau cu 32 (gri). La aia de 20 pini iti fac eu rost de un cod insa la aia cu 32...

Distribuie pagina asta