1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi A4. 20 Valve, 150 CP. Cod- AEB, 1800 T, 1996
    Am audi a4 b5 din 1996, 1.8t 20valve, AEB, 150hp.
    Nu am computer de bord. referenta la Ceasurile din bord e 8D0919033c VDO , care are ceas analogic nu digital. Aici e poza >> http://postimg.cc/image/dmj84b5sv/

Si vreau sa schimb cu bordul asta. Are 2 mufe in plus. Una cu 4 pini si una mai mare, cred ca 20
    8D0919033f VDO care arata asa >> http://postimg.cc/image/oned9by1r/

Bun. am cumparat bordul, am cumparat manetele. inca nu am pus manetele ci doar bordul (ceasurile) care au doua mufe una galbena si una albastra.... mufele se potrivesc intre ele dar IC-ul cu BC are doua mufe in plus. una mai mare(cred ca sunt 20 nu`s sigur) si una de 4 pini.

Ce trebuie sa fac ca sa imi arate pe display-ul ala, ce trebuie, ce imi lipseste, ma puteti ajuta ? va rog frumos!

Un link cu o schema. Tin sa zic ca in A4 B5 e un topic cu asta dar nu am gasit despre A4 B5 daca se poate pune sau nu BC si CC.

Ajutati-ma si dati-mi add la bunicutza2004 yahoo mess.

Am citit toate cele 92 de pagini dar tot nu am inteles ce trebuie sa fac.

P.S afiajul imi arata 3 dungi galbene orizontale si daca dau pe butonul de sub kilometraj se da o sagetica in sus si in jos pe afisaj dar doar atat. e gol afisajul.

Ultima editare de un moderator: 13 Aug 2013
  2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Atasez doua pdf-uri pentru colegul LovA .

3. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    LovA, ai de la colegul Nucugheri o schema. Daca vorbim de "butonul" care regleaza ceasul, atunci da, cand apesi pe el, face un test al FIS-ului. Asadar, cred ca la tine, daca vezi numai o "sagetica", ai un FIS varza cu carne! Adica iti trebuie altul. Sper sa ma insel !
    :salute:

Ultima editare de un moderator: 13 Aug 2013
  4. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    mikaela4
    Am apasat pe acel buton de reglare al ceasului. si nu imi face nimic. am pus maneta. Mie imi apar trei linii. aceste linii impart FIS in trei. Liniile sunt orizontale.
    Daca dau pe butonul Reset de la maneta dispar sau apar liniile, doar asta. BC-ul e de pe o masina care e din 1995 si in parte de sus e galben si restul e rosu.

Ti sa precizez ca nu are nici un semn de viata, nici de la butonul de reglare al ceasului si nici din alte butoane. Maine ma duc sa iau alt BC.

L.E.;

Am uitat sa spun ca nu m-am logat pe diagnoza. Ma duc sa incerc si daca nu functioneza mi-l schimb. Imi poate da cineva pinul de la ECU, adica ce pin trebuie conectat la BC. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 14 Aug 2013
  5. rosu_ghe Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi a4 b5 avant ajm 2000, Audi a4 b8 avant CAGA 2010
    Ai verificat bine legaturile schemei ?
    Mufa 4 pini
    1 - Oil temperature sender
    2 - Not used
    3 - Not used
    4 - Not used

► Mufa 20 pini, neagra:

1 - Fuel consumption signal
    2 - Not used
    3 - Not used
    4 - Not used
    5 - Ambient temperature
    6 - Gear selection indicator
    7 - Not used
    8 - Not used
    9 - Coolant level
    10 - Hydraulic pressure
    11 - On-board computer: reset
    12 - Radio/telephone - clock
    13 - Radio/telephone - data
    14 - On-board computer, left
    15 - Radio/telephone - enable
    16 - Tail lights / dipped beams
    17 - Glow plug relay
    18 - On-board computer, right
    19 - Brake light
    20 - Not used

Oricum trebuia sa-ti apara ceva pe display.
    Asta ma face sa cred ca are acolo ceva probleme.

6. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Gicule, eu stiam ca trebuie sa-i apara ceva pe FIS, de genul "Press clutch pedal to start engine", sau in germana, indiferent ca are sau nu conexiunile facute la mufa neagra,de-aia spun ca FIS-ul nu e bun.
    LovA, cele 3 linii sunt de fapt doua, ca daca erau 3 imparteau ecranul in 4 ;). Asa e la toate !
    :salute:

7. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:

Mikaela4:
    Da deci am incercat 4 ceasuri si toate sunt la fel.
    Pana acum am legat doar maneta si imi merge. adica daca dau pe reset se stinge. si daca dau sus sau jos se misca sagetica aia mica din dreapta fisului. in fine se face si " h " si ">" (doar ca e cu varful in sus) si alte semne, care sunt in penultima parte ( a treia parte pentru ca e impartit in 4) a Fis-ului de jos, dreapta.

da si ai dreptate ca sunt 3 linii orizonntale care impart afisajul in 4.

8. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Curios, eu nu am văzut până acum...să fie de la o masina cu cutie automată?

9. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    E de la o masina audi a4 5 trepte. ce an nu stiu.

Imi dati pinul de la ECU motor la mufa din bord pls?

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    LovA, ce pin iti trebuie tie si pentru ce, ca eu nu inteleg. Citeste mai atent prin acest topic, gasesti toata informatia de care ai nevoie.

11. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    nucugheri am citit tot hreadul dar nu am gasit raspunsul la intrebarea asta: care este pinul de la ECU pana in computerul de bord responsabil pentru afisarea in bord a consumului de combustibil, instant si media. Pinul de pe mufa din bord il stiu dar nu stiu corespondentul din mufa de la ECU. Daca imi puteti da pinul care iese din ECU si duce in mufele de la BC.

Am ECU cu 4 mufe marca BOSCH. In poza de mai jos este un ECU BOSCH asemanator cu al meu. Adica nu e acelasi cod dar e asemanatoare la pini.

Ultima editare de un moderator: 15 Aug 2013
  12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu stiu sa-ti spun exact care e pinul de pe care sa te legi, dar vezi ca in cutia unde e ECU mai sint niste mufe cu fire. Cauta un fir galben intr-una din acele mufe si leaga-te de el pina in IC vezi daca functioneaza.

13. djcatamix

djcatamix 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 125 CP 1996
    Pinul pe care il cauti, este in mufa C (rosie) ECU,nr. 12. Nu ai fir in pinul 12,dar poti sa-i pui un fir cu papuc de la o mufa de IC. Pentru afisarea temperaturii exterioare,cauti firul maro/galben,mufa B,pinul 1 climatronic.Spor!

14. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    DjCatamix cu asta mai ajutat. ma duc acum sa vad ce fac. iti raman dator.
    de unde trag firul de Frana? daca stie careva? si asta: Glow plug relay .

Ultima editare: 15 Aug 2013
  15. djcatamix

djcatamix 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 125 CP 1996
    LovA,daca citeai cele 92 de pagini asa cum ai zis, aflai cu siguranta unde vine legat ,,firul de frana,,.Iti recomand sa-l legi la masa -,asta pentru ca nu ai placute de frana cu senzori de uzura. la fel iti recomand sa faci si cu firele de avertizare becuri arse,pentru ca nu ai prevazuta instalatia masinii cu circuitul pentru ''releul de avertizare bec ars''(aceasta instalatie se poate monta fara probleme si pe masina ta).

16. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    am intalnit urmatoarea problema. "FIS" -ul nu imi arata gradele exterioare.
    am legat firul corect dar degeaba.

a doua problema. de cand am legat bordul asta am cateva probleme.

1: in timp ce merg cu masina, sa zicem ca am 100 km/h, scot din viteza si turatiile imi raman la peste 1000. circa 1300 RPM.

2: cu noul bord imi ramane "Aer Bag" -ul aprins mereu. daca schimb bordul becul mi se stinge. adica cand pun contactul se aprinde si in 2 secunde dar se stinge. dar la bordul cu BC ramane aprins mereu.

Ultima editare: 17 Aug 2013
  17. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Stafford - Staffordshire - Regatul Unit
    Masina:
    Audi A4-B5, 1.6l, 1996, ADP (bestia Verde). Audi A4-B6 Avant, 1.9 TDI, AVF, Quattro, 2004 (Silver).
    LovA! Salut! Poti spune de pe ce masina ai luat ic-ul care iti face probleme!? Asta cu turatia.... Cred ca se face din codare! Presupun ca ai luat ic-ul dupa un v6 probabil si e diferit in turatii! Cate turatii ai la 100km/h in treapta a-5-a!? Trebuie sa ai fix 3000 de turatii! Asa e la mine cel putin .....vezi daca e codat pentru motor in 4 cilindrii! Aceeasi problema o am si eu cu martorul "air bag" ! Maine ma duc la dezmembrari sa iau si modulul air bag de pe masina donatoare de ic..... Incerc si varianta asta! Alta solutie nu mai am! Iar in legatura cu senzorul temperatura exterioara.... Cum ai facut legaturile la senzor si ic-u!? Da si tu mai multe detalii!
    Bafta in continuare cu rezolvarea problemelor!

18. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Mai baieti, nu va mai invartiti in jurul cozii, ca o sa ametiti ! Pentru schimbarea IC-ului trebuie facuti o serie de pasi, trebuie sa ai cateva cunostinte minime de cum sa umbli cu Vagcom, Vagtacho,Vag k+...Nu e de ajuns sa iei un IC de pe o masina, chiar daca e absolut identica si sa-l montezi in locul IC-ului masinii tale. Trebuie schimbat codingul, accesat pin-ul pt. invatarea transponderului, sterse anumite erori ce pot aparea eventual remediata defectiunea datorita careia a aparut eroarea, in fine, cateva chestii elementare. Iar toate chestiile astea sunt discutate si rasdiscutate aici, in subforumul in care scrieti. Stiu ca e un pic dificil sa citesti atatea pagini, dar daca va uitati cu atentie, o sa vedeti postari care sunt inutile, tot pentru faptul ca se pun vesnic aceleasi si aceleasi intrebari. Cititi, cautati pe tot internetul daca nu gasiti aici, e greu sa crezi ca nu gasesti rezolvare la problemele ce le ai, indiferent de ce natura ar fi ele.
    Nu mi-o luati in nume de rau, ca daca ma intrebati pe mine, in urma cu 3 ani eram mai paralel ca, calea ferata (ca si aia se mai intalneste la macazuri!).Dar am in cap o lista intreaga de site-uri cu informatii despre Audi. Nu ma pricep la alte masini, dar la a mea sunt capabil sa o demontez si sa o fac la loc.
    Luati-o incet, nimeni nu s-a nascut invatat...
    Imi cer scuze daca sunt offtopic!

L.E. Uite, ca sa nu ramana loc de interpretari, va dau doar trei site-uri unde aveti ce citi (chiar si cu google translate) :
    1. http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2797763
    2. http://www.audisport-iberica.com/foro/index.php?/forum/60-audi-a4-b5-1995-2001/
    3. http://www.audizine.com/forum/

Ultima editare: 18 Aug 2013
  19. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Am nevoie de un raspuns destul de urgent si apelez in special la cei care au ETKA/ ELSA.
    Ceasurile de bord de pe quattro se potrivesc pe FWD?
    Citisem undeva dar nu mai stiu unde ca ar fi probleme la adaptarea senzorului de motorina din cauza ca la quattro ia informatia din 2 parti ale rezervorului separate de cardan.
    Se poate adapta pentru tractiune fata?

Difera cumva schemele electrice?

Multumesc

20. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Ceasurile merg numai ca trebuiesc adaptate pt modelul de masina pe care se pun. Undeva in coding exista o optiune AWD (AllWeelDrive). De pe ceasurile vechi trebuiesc citite valorile din Adaption de la ceasul de combustibil, momentan nu-mi aduc aminte nr canalelor.

Distribuie pagina asta