1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    ovidiutm vreau sa te intreb ceva, inelele cromate care le ai pe ceasuri sunt din aluminiu sau plastic cromat? adik as vrea sa imi iau sa imi pun si eu dar nu stiu de care sa iau, dak e mare diferenta intre ele sau de astea si de asta am nevoie de niste pareri, o seara buna

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    @kty, pentru echilibrarea ceasurilor ai nevoie de Vag Com.
    Te duci pe Instruments (nu pe engine) si dai output test. Apoi dai start.
    Asta e primul pas si cel care te intereseaza in cazul de fata. In momentul asta acele se duc singure pana la maxim si vor reveni inapoi pana la jumate.
    Acele de la carburant si temp apa trebuie sa fie pe mijloc. Turometrul trebuie sa indice 3000 rpm iar vitezometrul trebuie sa indice 100 Km/h. Daca totul e ok, treci la pasii urmatori pana se termina testul.
    Daca nu e ok,continua testul, inchide Vag-Com-ul si dai jos ceasurile ca sa desfaci sticla. Le conectezi si faci din nou testul. Apoi, cand ai dat testul sa iti indice cum ti-am zis mai sus, corectezi manual acul care sta pe alta pozitie, il duci pe pozitia indicata de mine. Eventual mai verifici odata sa vezi daca sta asa cum l-ai lasat si il inchizi/montezi la loc.
    Comparativ, poti sa te verifici pe canalul 17 de pe climatronic, la circa 100 km/h in bord, climatronicul ar trebui sa indice circa 95 km/h.

@voicu.simu, atentie la publicitatea pe sectiuni de nonpublicitate, acele piese le poti pune intr-un topic pe care il poti deschide la sectiunea de publicitate, prin luna iulie.
    Daca ai ceasurile cu folia de la vitezometru ce are 130km/h la mijlocul scarii, lasa-mi un PM.

@darkman, inelele mele sunt de aluminiu. Cele de plastic, am montat la un baiat din club si pot sa zic ca mi-au mancat nervii la ceasurile mici. La aspect diferenta intre ele exista dar e insesizabila la ochi.

3. kty

kty 1st Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    AUDI A4 2004
    OK o sa fac "adaptarea manuala" chiar in dupamasa asta...vag-com am , nu mi-a trecut prin cap sa le modific manual:keule:,ma gandeam ca daca il pun la 100 km/h manual in timpul testului cand o sa fie oprita masina acul o sa stea undeva la 20 km /h (diferenta cu cat am urcat eu acul). De desfacut nu ii problema le-am desfacut de multe ori si asa cum spui tu am echilibrat toate acele...
    O sa te tin la curent dupa ce testez...;)

Mersi mult...:)

Ultima editare de un moderator: 21 Mai 2010
  4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sper ca ai inteles... mie mi-ai lasat impresia ca ai inteles altceva.
    Adaptarea la propiu o faci in timpul primului pas al testului, contactul pus, motor oprit, ceasuri desfacute. Dupa ce au facut tura pana la maxim, trebuie sa se opreasca cum ti-am zis. Corectia o faci impangand acul cu un deget, o sa simti niste clic-uri.

5. tyrystor 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4B5 1,8 20v, ADR engine, Quattro fabricat in 1995
    lista ceasuri de bord

Sal, daca ajuta pe cineva, in atasament este lista cu ceasurile de bord pentru Audi A4 B5, codul bordului si nr de pini.

Poate face careva lista cu compatibilitatea intre borduri fara BC si bordurile cu BC sa stim si noi ce sa cumparam daca ne apuca harnicia sa ne montam Computer de Bord pe masina moastra.

Multumesc!

6. muratti

muratti 1st Gear Member

Locație:
    Skiathos, GRΕCIA
    Masina:
    A3 1.9 TDi (ASZ,131cp)
    Destinatie pini instrument cluster!

Audi A3 8l 131hp,2001
    instrumente de bord 8L 920900 E,cu display mic(half) si pe spate 2 conectori 32 pini verde si albastru plus unul negru 4 pini ceas digital,radio clock
    Poate cineva sa ma ajute cu o schema sau destinatia pinilor? Ma intereseaza de fapt iesire semnal Can-L si Can-H pentru upgrade la concert 2 radio cd.
    Intrare Can este in conectorul verde pini 18&19(port/negru & port/maro)
    Multumesc anticipat!

7. sorin_rulz

sorin_rulz 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 benzina 1996
    are cineva compuret de bord si toate piesele pt montat si se ocupa cineva in timisoara cu montare bord? as vrea sa imi schimb bordu.

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    @muratti, intrebrea ta e de unde tragi CAN-L si CAN-H catre pinii 18 si 19 din conectorul verde a IC-ului? In teorie CAN-ul ar fi din calc. de confort. Esti sigur ca masina ta are CAN?
    Poate ar trebui sa iti mut postul la sectiunea A3.

@sorin rulz. Nu are nimeni piese, alea ti le cumperi tu (adica IC de B5 cu BC pentru benzinar + maneta BC) . Persoana in Timisoara aveam care sa monteze. ;)

9. muratti

muratti 1st Gear Member

Locație:
    Skiathos, GRΕCIA
    Masina:
    A3 1.9 TDi (ASZ,131cp)
    Da,masina are Can cel putin pentru comunicarea ECU-instrumente de bord si am o suspiciune ca iesire Can exista pe mufa verde in pini 21,22&23 cel putin pentru sistemul de confort.Nu exista pentru infotaiment dar nu este important pentru mine,nu vreau afisaj in bord a postului de radio ci doar iluminarea radiocd!

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Hmm, am un manual de A3 dar nu scrie nimic despre config pinilor. Iti sugerez sa apelezi la cineva care are instalat Autodata sau Elsawin, acolo gasesti ce te intereseaza.

11. muratti

muratti 1st Gear Member

Locație:
    Skiathos, GRΕCIA
    Masina:
    A3 1.9 TDi (ASZ,131cp)
    Oricum multumesc pentru intentie,documentatie am destula dar cautam pentru codul asta(8L 0932900 E) de instrumente de bord!

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ia-te dupa anul de fabricatie cand cauti configuratia pinilor, codul de IC e irelevant, vezi doar sa fie acelasi, adica daca are BC mare al tau vei configuratia pentru BC mare si tot asa daca ai altcumva.

13. muratti

muratti 1st Gear Member

Locație:
    Skiathos, GRΕCIA
    Masina:
    A3 1.9 TDi (ASZ,131cp)
    Asta nu gasesc,masina este 01/2001,diplay mic si doar doi conectori 32 pini plus unul 4 pini.Problema mea este daca tabloul stie sa lucreze cu radiocd generatia a 2-a,dupa codare,adica sa comande iluminarea!

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Comanda de iluminare pt. player poti sa o iei si de la blocul de lumini si de la IC de pe parking lights.

15. muratti

muratti 1st Gear Member

Locație:
    Skiathos, GRΕCIA
    Masina:
    A3 1.9 TDi (ASZ,131cp)
    Concert 2 nu are pin pt iluminare.Comanda vine prin firele Can si in plus recunoaste masina sa nu mai ceara codul in cazul deconectarii.Mai studiez si anunt rezultate.
    Multumesc mult pentru interes!

Ultima editare de un moderator: 28 Mar 2012
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dupa montarea BC-ului ma gandeam sa fac sa imi arate fiecare usa care e deschisa si stiu ca B5-ul nu are CAN dar totusi poza de mai jos (e B5) pare sa contrazica acesta optiune:

Problema e ca in pinii de la bord, desi am modelul cu mufe 2x32 pini (adica modelul mai nou) nu am decat un sigur pin pe mufa albastra la pinul 21 care spune "Door contact, driver's side" ori tin sa cred ca computerul de comfort ar trebui sa stie ce usa e deschisa si sa comande pe acel pin, nu sa fie pini diferiti in IC pentru fiecare usa.
    Daca cineva are detalii, nu ezitati.

17. Geanni 1st Gear Member

Locație:
    Ramnicu Valcea
    Masina:
    A4, 1800, 1995
    In rm. Valcea monteaza cineva computer de bord?

18. cpi

cpi 2nd Gear Member

Locație:
    Medgidia
    Masina:
    A4 , 1.9 TDI , 2008 , brb
    salut

Pana la urma imi zice si mei cineva cat te costa ceasurile cu computer de bord? si tot ce necesita ? mersi

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ceasurile cu BC le gasesti pe e-bay cu preturi incepand de la 150 euro, maneta o cauti prin dezmembrari care e la circa 200-250 ron la care se adauga manopera celui care monteaza si calibreaza.
    Daca erai atat de interesat citeai topicul asta cap coada si gaseai si preturi dar vad ca stai rau cu timpul... :)

20. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    sincer ceasurile eu le-am luat la 200 ron cu tot cu un releu de avarii, si pe cele vechi, k am mai avut 2, unu l-am luat la 100 ron era de anglia si celant galben l-am luat la 150 ron, adik ff bine, dar le-am vandut si eu la randul meu si am ramas cu cel rosu, ultimul achizitional care functioneaza perfect. pe maneta am dat 50 ron plus a mea si pe instalatia de la bord, toata, dintr-o parte in alta 100 ron si asa mi-am pus computer de bord, mai tre sa rezolv treaba cu senzorul de temperatura ulei dar nu am mai avut timp si , inca ceva, si pe mine m-ar interesa acea chestie cu afisare usa deschisa, dar nush cum am putea face aceasta chestie, unde ar trebui dus acel fir?

Distribuie pagina asta