1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Multumesc, exact ce imi trebuia.
    Daca nu ma descurc le montam pe 11, mai ales ca acum m-am mutat si eu in cartier cu fiica ta ;)

2. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Am montat si eu ceasuri de bord, de A6 C5.
    Montajul e finalizat in proportie de 80%, in sensul ca va trebui sa mai fac functionale unele functii.
    Diferentele intre cele 2 sunt:

- la A6 potentiometrul este langa blocul lumini, la A4 in ceasuri. Dupa montaj intensitatea luminii bordului va fi la minim. Se poate da la maxim daca se adauga un pin in mufa verde, la pozitia 30 si se leaga la masa.
    - Bordul de A6 arata invers nivelul de combustibil- cand rezervorul de A4 e plin ceasurile arata gol si invers. Conform colegului rosu_ghe rezolvarea este prin schimbarea sondei litrometrice cu una de A3 sau inversarea firelor la sonda din rezervor, dar ar aparea tot timpul portbagajul deschis. Inca nu am rezolvat, voi verifica
    - pe bordul de A6 nu se vor vedea portierele deschise, pentru ca la A6 comunicarea se face pe CAN.

Ce am observat si nu stiu daca e normal: cand apas butonul de set/ reset se inchide display-ul. E normal? acelasi lucru am remarcat si la un B6 cu BC montat ulterior. La B5 nu exista BC1 si BC2? La mine e unul singur.

Atasez un documet cu diferentele de pini la cele doua borduri, poate ajuta pe cineva

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, e normal sa se inchida. Asa face si la mine. Nu are bc1 si bc2, doar bc... si atat:)
    Referitor la sonda, eu zic sa iei una de A3, sau merge si de passat, o sa-ti arate bine combustibilul. Cu firele inversate nu a mers la B5, am facut proba la colegul LuChIaNo. Succes.
    LE. Pentru portiere, nu ai incercat dupa metoda descrisa de colegul rosu_ghe in postul de mai sus, sa duci fire in mufele descrise acolo ?

Ultima editare: 13 Iul 2014
  4. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Firele inca nu sunt duse, dar am vorbit si cu colegul rosu care mi-a zis ca pe bord de A6 nu vor functiona. Voi duce si firele in perioada urmatoare, cand leg si senzorul de nivel lichid parbriz :)
    Ca si idee, pentru portiera soferului, capota si portbagaj sunt aceiasi pini si la bordul de A4 si A6, dar nu sunt vazute ca deschise.
    Daca se pricepe cineva, am dump file-urile pentru bord de A6 si de A4, poate gasim ceva de modificat in soft

LE: Conteaza motorizarea sau anul la A3 sau Passat?

Ultima editare: 13 Iul 2014
  5. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Revin cu o intrebare referitor la sonda litrometrica:

Am comandat din dezmembrari una de passat 1.9 TDI si am primit-o azi, insa fara partea electrica, ca in poza atasata. E suficient sau sa fac rost si de restul?

Merci,
    Stefan

6. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Nu lua de referinta ce spun eu, dar cred ca trebuie si restul. Placuta nu se potriveste pe sonda de la Audi, dupa cum vad in poza...

7. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    ieri , dupa 2 ani de la montarea BC mi s-a deslipit banda la display. am ceasuri cu mufe 26 de pini,respectiv. am fost pe la dezmembrari prin zona nimic de benzina. intrebarea mea este, daca pot monta de pe diesel trecand la 32 de pini sau la ceasuri de a6 , desi cred ca ma leg la cap prea tare apoi ....

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Te legi la cap... si dublu bataie de cap daca iei de a6.

9. vczmarius

vczmarius 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5, Avant, cutie automata, AJM, 2001
    Salut Ovidiu, la ceasurile enumerate de tine, la cel de-al trei-lea cu half FIS, spuneai ca indica autonomia de km cu carburantul din rezervor, imi spui si mie cum pot sa citesc aceasta informatie?
    Multumesc

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Era o informatie eronata la momentul scrierii postului - nu poti citi aceasta informatie... sau mai bine spus, o poti citi insa displayul nu stie sa ti-o arate. Am modificat informatia eronata acum.

11. claude 1st Gear Member

Locație:
    MURES
    Masina:
    AUDI A4-S4 1.9TDI, AJM, 2001
    Vreun meserias in Tg.Mures pentru montare tempomat? Cablaj oare pe unde gasesc pt A4-S4 B5 2001 AJM?

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cablaj, in dezmembrari sau la magazin.
    Meserias in Tg Mures numai daca intrebi pe baietii de acolo.
    P.S. Stiu ca pe actele masinii scrie A4/S4 insa masina ta e A4 pentru ca NU ESTE S4. Asa cum nu este S4 diesel. Ziceam doar ca sa nu mai spui A4 - S4. Ori e una, ori e alta, nu ambele.

Ultima editare: 1 Oct 2014
  13. mr.claude

mr.claude 3rd Gear Member

Locație:
    TG-M
    Masina:
    AUDI A4,-S4 AVANT 1.9TDI, AJM PD, 2001
    @ovidiutm
    Scuze si pe cartile (manual utilizator, alte brosuri care le am) in nemteste scrie asa, de asemenea si in Brief-uri as era scris, are BC cu maxidot, navigatie, scaune incalzite, ma rog... am scris ce-am citit ;)
    @nucugheri
    mersi daca nu gasesc pe nimeni te contactez (sunt doar 92km pana la voi...acol' am facut armata)... dar cum sa fac cu cablajul, la dezmembrari am cautat dar nu sunt pe la noi, iar pe net nu sunt numai pt. modelul 2002-... nu am nici macar mufa pt. maneta. :(

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mufa e mai greu de gasit, restul se rezolva. Incearca pe la dezmembrari in Corunca (cred ca asa ii zice, la iesirea din Mures inspre Sighisoara )

15. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Sau poti merge la un magazin de electrice si iei o mufa dreptunghiulara cu 8pini universala si pini rotunzi de 4mm pe care ii vei mai strange un pic cu un cleste de sertizat

Mie imi cereau pe cablaj jumate din cat era maneta asa ca am preferat sa mi-l fac singur

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu am mers cu maneta la un magazin de electrice si am cautat 6 papucei care sa intre greu pe pini. De papucei am sertizat fire si aia a fost.

17. mr.claude

mr.claude 3rd Gear Member

Locație:
    TG-M
    Masina:
    AUDI A4,-S4 AVANT 1.9TDI, AJM PD, 2001
    @nucugheri
    Mersi de pont numai acol' n-am fost...
    @ovidiutm & @stefan dar partea cu ceilalti pini? firele astea parca duc undeva... (asta n-am reusit sa pricep unde ajung firele care pleaca de la mufa manetei?)

Ultima editare: 1 Oct 2014
  18. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    La Ungheni ai putea sa incerci la dezmembrari. Cand ajungi in Ungheni la intersectia mare o iei catre Acatari si undeva dupa 200 m pe dreapta trebuie sa fie un parc de dezmambrari. Daca nu ai putea sa incerci la intrare in Reghin sau la Petelea. Ma gandesc ca la Materom si la Dogaru ai incercat. Spor la cautari

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Firele duc in alte fire pe care te legi la mufele din cutia aia neagra de sub stergatoare, acolo unde e ECU. Pinii ii gasesti mai pe la inceputul topicului.

20. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    M-a mancat....undeva si dupa ce am facut rost de maneta CC cu tot cu fire,mufa,mufa alba care duce catre ECU,m-am apucat sa o montez eu,ca asa am crezut de cuviinta dupa.ce am montat, tot singur,mai demult,volanul sport,climatronicul de facelift,gurile de aerisire cu lumini,etc,.Am dat volanul jos,am montat maneta am pus frumos cablurile cu fasete ce sa vezi in ECU am alt model de mufa alba decat aveam eu.Am lasat totul asa si apoi ce sa vezi nu imi mai functioneaza semnalizarile dar,avariile merg,nu am nicio siguranta arsa.Dupa o zi de munca ma dau batut....maine stiu ce fac.MA duc la un electrician.NU pot fratilor sa stau fara semnalizari. Ce ziceti de faza cu mufa alba din ECU care nu seamana deloc si problema cu semnalizarile

Ultima editare: 5 Oct 2014

Distribuie pagina asta