1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    mario79, cand te documentezi, fa-o bine.
    Hai sa iti spun ce prostie ai facut:
    - ai mufa alba pe instalatia de facelift... nu-i asa ca ai luat tempomatul de pe o masina facelift? Da, evident ca de acolo ai luat.:gun2:
    - pe nonfacelift ai alta mufa pe care trebuie sa te legi, si evident e complet diferita de ce ai tu acolo. Pentru ca tu ai masina din 1997!
    - semnalizarea pe 95-97 are contacte pe blocul de lumini si apoi pe maneta de stergatoare insa cum tu ai schimbat blocul de lumini si nu ai vazut ca nu sunt la fel pentru ca e o mufa in plus in care tu nu ai mufa... nu iti mai merge semnalizarea. Pentru ca tu ai masina din 1997!
    Vezi pozele de mai jos!

Si mai cred ca electricianul nu o sa isi dea seama de ce ai facut tu... pentru ca acolo e o struto-camila care nu mai corespunde nici cu schemele electrice pe care le gaseste el pentru masina ta... ai ghicit, din 1997.
    Vrei semnalizare? Monteaza inapoi blocul de lumini fara tempomat si cauta-ti un bloc cu tempomat de pe o masina 1995-1997.

2. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
  3. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    Hahahaha m-ai facut sa rad grav OVi...e clar,din acest motiv am apelat la voi dragii meu colegi....sunteti pur si simplu fantastici.Azi mai incerc ceva, dupa ce mi-ati dat de gandit cu contactele alea mici din cupru din poza si mufa cu trei picioruse....probabil v-ati dat seama...o punte.Daca nu-i dau de cap montez totul iar si asta e....tot OVi ma ajuta cu vreun sfat.MULTUMESC colegi

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Merge cu puntea aia, am facut si eu la cineva desi e asa putin... o tiganie. Ai grija sa nu faci scurt intre cele 2 limbi de cupru. Iti recomand sa folosesti niste papuci pe dimensiunea limbilor de cupru.

5. mr.claude

mr.claude 3rd Gear Member

Locație:
    TG-M
    Masina:
    AUDI A4,-S4 AVANT 1.9TDI, AJM PD, 2001
    E valabil la orice Audi, chiar si la 2001? O poza ceva cu locul ala (acol' nu trebuie pe fire alti pini? doar se leaga pe alte fire?...), eu am si ESP pe masina e diferita demontarea-montarea manetelor?

Ultima editare: 6 Oct 2014
  6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    La tine la facelift ai mufa alba in cutia ECU, trebuie legate 4 fire de la maneta (doua sunt comune, se leaga pe acelasi pin) in mufa alba si unul in alta mufa tot de acolo din cutia ECU.

7. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    Ovi.....pozele tale fac cat 10000 cuvinte.Am reusit chestiunea in sensul ca in mufa manetei de stergatoare 3 fire au codul culorior identic cu cel al mufei semnalizatoarelor de pe facelift(care are 3 pini).Acum problema mea e....daca nu va suparati....unde bag cele 5 fire ale tempomatului daca masina mea e din 97? In mufa portocalie de langa cea alba? Lamuriti-ma va rog.Daca ai avea poze Ovi....

8. mr.claude

Locație:
    TG-M
    Masina:
    Fericitule ai mufa ;) eu nu inca :( (apropo mufa asta nu se mai foloseste pe undeva) Cat despre poze subscriu si eu ; ) "mura-n-gura" :))

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    mario79, nu am stiut exact pentru ce cod motor vrei. Poate ti-e buna schema din pdf.

Ultima editare de un moderator: 6 Oct 2014
  10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    mario79, iti este perfecta schema lui nucu. Poti sa te apuci de treaba linistit.
    mr.claude, nu esti cu nimic mai presus ca ai esp. Schema pt tine e:
    - din pinul 1 maneta CC te duci spre mufa alba pin 7 (rosu/gri)
    - din pinul 2 maneta CC te duci spre mufa alba pin 8 (albastru)
    - din pinul 3 maneta CC te duci spre mufa alba pin 9 (rosu/galben)
    - din pinul 4 si 6 maneta CC te duci spre mufa alba pin 10 (negru/alb)
    - din pinul 5 maneta CC te duci spre mufa portocalie pin 8 rosu/alb. ATENTIE la pinul 8, inainte sa te legi pe el, masoara-l sa vezi daca ai 12v. Daca ai mai putin, atunci tragi firul in alt pin, e preferinta in panoul de sigurante pe pozitia 31, acolo unde vezi aceeasi culoare rosu/alb.

11. mr.claude

Locație:
    TG-M
    Masina:
    Daca are ESP are ceva senzor pe volan? Merci pt. configuratia firelor (am sa fac eu poze... cand imi iau inima-n dinti ). Acum mai ramane mufa...

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Are senzor pe volan. Si intrebarea ta e legata de tempomat nu are legatura cu esp-ul, intelege. Sunt 2 lucruri diferite.
    Apuca-te de treaba.

13. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    Aloo mr claud iti dau eu mufa ,ca mie si asa nu imi trebuie ,dar cum naiba sa facem zi tu....Apropos.....multumesc mult de schema,etc,.Ovi si Nucugheri sunteti nr.1

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Vezi ca el ca are nevoie de mufa cu 6 pini de la maneta, nu de cea din cutia ECU !! :)

15. mr.claude

Locație:
    TG-M
    Masina:
    Da Ovi dar si demontarea volanului este inclusa la montarea tempomatului... nu? ;)
    @mario79 mie îmi trebuie mufa cu sase pini pt maneta.

Ultima editare de un moderator: 6 Oct 2014
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai si ce daca demontezi volanul? Senzorul e pe spirala, nu pe volan. Daca ti-e frica de calibrarea g85, nu scoate mufa spiralei.
    Desi e atat de simplu sa calibrezi incat e pacat sa nu desfaci tot. Ai schema, ai maneta si mai ai nevoie de o mufa. Iar tu iti faci acuma filme cu esp-ul.
    Daca ti se pare complicat mergi la nucu ca te rezolva el... sau vino la Timisoara daca nu iti place aproape. :) Solutii sunt, tu trebuie sa decizi ce faci.

Ultima editare: 7 Oct 2014
  17. mr.claude

Locație:
    TG-M
    Masina:
    Merci de info acum sa vad daca am pe cassetofon lipit codul, ca în carte nu-l am si n-am chef de decodari la un lucru care o sa-l schimb cand mai strang niste bani, Ovi am cumnat la voi, dar nu prea as merge pana acol'.

Ultima editare: 7 Oct 2014
  18. thunder 4th Gear Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    2003 Allroad
    Salutare.
    Am schimbat ceasurile si am trecut de la cele cu display mic la un VDO cu BC.
    Problemele care nu le-am rezolvat inca sunt:
    Nu-mi arata usile deschise decat pe cea de la sofer si am vazut pe prima pagina a acestui thread ca in mufa gri, pinii 8,9 si 10 sunt pentru :
    8 - Passenger's door contact
    9 - Door contact, rear right
    10 - Door contact, rear left
    In mufa tre sa trag cate un minus de la contactele usilor sau cate un plus?

Si mai am o figura.. cand depasesc 50 km/h imi apare un semn in bord si se aude si bipul ala lung.. ceea ce e cam stresant. Cum reusesc dezactivez aceasta functie?

Si inca ceva. Inca nu am maneta de stergatoare pentru bc. Tinand cont ca am avant.. tre sa caut una pentru avant sau pot adapta corpul asteia de pe masina cu maneta noua cu bc?

Ultima editare: 9 Oct 2014
  19. carceanu

carceanu 2nd Gear Member

Locație:
    voluntari
    Masina:
    Pauza, momentan...
    Pentru usi am vazut ca sau tras fire din stalpul din dreapta, daca nu iti raspunde nimeni, iti recomand sa iei legatura cu userul Rosu Ghe. Le stie si in somn

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    thunder, vezi daca te ajuta cu ceva postarea colegului rosu_ghe.

Distribuie pagina asta