1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nici tu nu ai citit tot topicul...uite asa vad cine e interesat si isi bate capul cautand si cine asteapta sa ii pice din cer. Buuun.
    Chestia cu afisarea usii deschise, e work in progres, inca caut si ma interesez ce trebuie facut. Dealtfel, vad ca pe aici nu a venit nimeni cu informatii cand erau nevoie de ele, doar cu intrebari. Pacat...

2. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Afisarea usii deschise: nu poate fi facuta la o masina care nu are comunicare pe CAN-BUS. Iar ca sa modific masina incat sa comunice pe CAN costurile sunt enorme (ECU, IC pe CAN, calc confort). Asadar, pica treaba asta pe masina mea.

Asa arata IC-ul care stie CAN, observati mufa gri pentru BC cu 32 pini in oc de 20:

Daca inca nu ati inteles care masini au CAN si care nu, o sa fiu si mai simplu in descriere: B5-urile care au IC cu ceas si data in format digital (in zona turometrului) au sanse sa aibe CAN. Pe astea se poate adapta.

Ultima editare: 25 Iun 2012
  3. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    crede-ma k am muncit mult k sa imi pun comp de bord pe masina, asa am citit multe forumuri pana sa ma apuc de treaba, dar ma mai intereseaza niste update-uri, de asta!!

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    darkman, ai display in stanga pentru ceas si data, in zona turometrului?
    M-a spus baiatul ce mi-a montat si mie BC-ul ca daca nu ai acel display GP-ul (graphic processor) din IC nu stie sa afiseze masina cu usi/capota/portbagaj deschise/inchise.
    Ce mufe ai in spate, cate si cu cati pini fiecare?

5. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    nu am,salut, nu am, e ca si celalant numai ca are ceasurile aditionale si display-ul pt computer, deci nu are GP-ul, dar ma gandeam k exista alta modalitate macar sa iti arate ca ai deschisa o usa, cum se aprinde becul de sus asa sa iti arate si in bord, nu neaparat sa iti zica si care, intelegi? am 2 mari pe laterale k si la cel veci, una cu 10(park 10 are) de la computer si cea cu 4 din care primu e de ulei.

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pe latarale ai cu 26 sau cu 32, apoi inca o mufa cu 20 (in nici un caz 10) si una aditionala de 4.
    In teorie daca ai mufele laterale cu 32 pini ai pe mufa albastra pe pinul 21 - Door contact, driver's side.
    Daca ai mufele laterale cu 26 pini, atunci pe mufa galbena ai la pinul 8 - Door contact, driver's side.
    Asadar in practica acest pin trebuie legat la broasca usi pe acelasi pin care ii spune si plafonierei sa se aprinda/stanga la deschiderea/inchiderea usii. Dar, nu cred ca o arate o figura de masinuta in bord, nici macar varianta in care orice usa ai deschide iti arata o masinuta cu usa de la sofer deschisa.

7. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    Audi a4 B5 1.8i .Toyota Corolla 1.6vvti. Honda CBR F4I
    pana acum am reusit sa montez ceasurile si maneta pentru bc. intrebarea mea ar fi ce as putea face mai departe ,ce legaturi trebuie trase pentru a-mi afisa valorile corecte,consum in principal care are o valoare eronata de 51,3%,daca poate cineva sa-mi dea cateva indicatii .

8. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    o parte din fire sunt mai usor de legat dar cele grele vin in cazul consumului instanta, si mie imi afiza tot 52 si k sa meargk am schimbat instalatiza ce tine de bord cu relee cu tot si doar asa am pacalit-o k are un releu care face chestia asta, asa stiu, dar astepata si alte pareri sa vedem care sunt...

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Trebuie sa tragi un pin de la ECU, din pacate mie facandu-mi altcineva treaba asta (contracost) nu iti pot spune pentru ca nu stiu. Stiu ca s-a uitat pe niste scheme din care iesea pinul "x" de la ECU e cel care trimie semnal la IC pe pinul 1 de la mufa neagra (cea din mijloc - la tine poate e rosie).

10. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    si nu poti sa-l intrebi din ce pin al computerului a scos tinand cont ca calculatorul meu este cu cinci mufe ms de info

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sunt nu stiu cate modele de ECU si nu stiu dupe ce se lua ca sa stie care din configuratii era buna, plus cum spuneam a fost contracost... omul era documentat si pe bunadreptate nu cred ca o sa iti spuna gratis.
    Acuma eu ti-am spus ce trebuie sa faciu ca sa apara consumul bun, in care pin de pe IC sa te legi si mai ramane sa aflii de la cineva care pin e.
    ECU cu 5 mufe? Eu am vazut cu 2 si la B5 din 96 si la al meu din 98.

12. raduoxi

raduoxi 1st Gear Member

Locație:
    cluj napoca
    Masina:
    audi A4 B6 2004 1.9TDI
    vezi ca in autodata scrie care pin pentru ce i stiu 100% ca pentru IC de audi a3 din 97 se leaga pinu 1 de pe IC si pinul 18 de pe ecu asta in cazul unui ecu SIMOS

13. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    da pe masina mea au fost puse doua modele , cu 2 mufe cum ai tu si cu cinci cum am eu....pe autodata am mai cautat dar nu m-a lamurit.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Gaseste pe cineva care stie folosi Autodata si Elsawin, sunt convins ca gasesti acolo modelul tau de ECU cu pinii descrisi.

15. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    poti sa-mi dai un contact al baiatului care ti l-a montat , ca vad ca singur nu reusesc sa-i dau de cap,ms frumos.

16. vladutzzzu

vladutzzzu 2nd Gear Member

Locație:
    Băicoi
    Masina:
    A4 B5 AEB 1.8Turbo Quattro + A4 B6 ALT 2.0
    Quattro este pe audi A4B5 inca din 1995. Detin unul si va asigur ca e fabricatie 95.;)

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    vladutzzzu, era vorba de echiparea ESP. De dragul discutiei, a ta din 1995 cu quattro, are si ESP? Numai daca stii sigur...

18. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    baieti scuzati ca intervin in discutia voastra dar am si eu o intrebare: Se potrivesc ceasurile identice ca si ale mele dar binenteles cu BC si sunt de pe un audi a4 cu motor de 2,5 l al meu este 1,9l va rog astept un raspuns

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, se potrivesc doar la indicatorul de motorina nu sunt sigur daca e la fel, stiu sigur ca 2.5 quattro nu se potrivestem dar 2.5 FWD... nu stiu asta.

20. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    poi am uitat sa mentionez ca e quatrro cel pe care lam gasit eu?
    dar oare nu se pot adapta prin coding sau ceva de genu??
    as vrea sa primesc un raspuns concret pentru ca de multa vreme caut si nu am gasit numai asta in spania la 80 de euro. MS pentru raspuns

MARIUS AUDI apreciază asta.

Distribuie pagina asta