1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Computer de bord si Tempomat/CC la A4 B5 - functionare - montare si inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sergiums, 24 Noi 2008.

1. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDi A6 C5 1,9 Tdi \ 2003 AVF
    Tocmai mi-am schimbat si eu IC ( 9D0920900M) ce era half FIS cu un IC (8D0920930M) ce este FIS . Din cate am inteles de la tipul care a facut treaba de soft noul bord e de pe un a6 .Pe IC-ul nou am indicator incarcare baterie ( CE FUNCTIONEAZA ) si indicator prasiune de ulei ( se ridica incet pe masura ce motorul se incalzeste , iar dupa 20min se duce pana la 180 C ) Dupa ce am citit toate msg de pe forum am sa ma uit daca am senzor , daca am o sa-l inlocuiesc , daca nu am sa-l las asa pan am sa gasesc ceva piese sh. cu referire la indicatorul de nivel combustibil am sa-i fac plinul ca sa vad cat intra (acum indica jumatate ), si apoi am sa revin cu inf despre compatibilitate borduri :)

Tipul care mi-a vandut mie IC ,mai are un IC cu BC pentru a4 b5 cu ceas analogic , cu numerotare km in mile ,si mai mic cu rosu in km . Si mie i-mi recunoaste doar usa de la sofer deschisa , dar sambata am sa merg iar pe la mester sa-mi softez a doua cheie , iar daca mai aflu ceva inf. am sa va tin la curent

Ultima editare de un moderator: 9 Aug 2010
  2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Aia e temperatura ulei si nu presiune ulei care se masoara in bar si nu in grade C;btw,indicatorul nu-ti functioneaza corect,temperatura uleiului sta intre 80C si 120C depinde de cum o forjezi.

3. BVcyup79

BVcyup79 2nd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDi A6 C5 1,9 Tdi \ 2003 AVF
    am scris gresit . Intradevar era vorba de temp. si nu de presiune , dar graba strica treaba ........... ceasul i-mi sta intre 80 si 100 Cdar cand o forjez se duce la 180 C .sambata am sa-i fac un test sa vad undei buba ...ceasul indicator sau sonda !

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.

darkman, ti-am promis o poza cu termoflotul meu, care nu are gaura pentru senzorul de temperatura ulei. Daca nu iti dai seama ce e acolo o sa fac un efort si o sa dau jos vasul de expansiune. ;)

- am marcat cu sageata locul unde ar veni senzorul de temperatura ulei
    [​IMG] [​IMG]

5. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    Audi a4 B5 1.8i .Toyota Corolla 1.6vvti. Honda CBR F4I
    am o intrebare ,cum ati facut cu km. pe care i afiseaza ceasurile schimbate...la mine sa-au inmultit :blink: cu ce interfata merg "reglati"?...si care ar fi procedeul

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La mine a fost nevoie sa ii trec din mile in km si am pus exact atatia km cati avea vechiul ceas. Nu am ajustat nimic altceva.

7. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    da,la tine este posibil informatia despre km. parcursi sa-i memoreze ecu. la mine sunt memorati in ceasuri,pe vechiul ceas aveam 180.000 , aproximativ si pe asta am 265.000 ,asta as vrea sa-i trec pe cei care ii avea masina initial.

8. 77-JOD 1st Gear Member

Locație:
    ALBA IULIA
    Masina:
    AUDI A4 1,9 TDI 116 CP
    display

va rog sa ma ajutati si pe mine:
    as vrea sa sa cumpar un display ptr a4 b5 2001, cat ma costa si de unde se poate achizitiona. am gasit un site ceva din china cu 70euro, merita?

9. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Senzorul acela vine langa termoflot nu vine in el;undeva langa este fixat.
    Cum sa dai gaura in termoflot ?! :search:
    Termoflotul are in exterior conductele cu antigel,prin care desigur circula antigelul.Uleiul trece prin mijloc in filtrul de ulei prin fante dispuse in cerc.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Senzorul vine montat in termoflot, m-am uitat la mai multe b5-uri. Ideea e ca nu as gauri termoflotul actual ci as cumpara unul care are gaura cu filet... Si asa cine stie cat mai rezista actualul termoflot, ca nu e in primele primaveri.

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Cumpara unul ce are filetul deja in termoflot nu te complica.

12. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    Montare si inlocuire computer de bord la A4 B5

salut,cei care stiu de ceva vreme m-am apucat sa montez un bc. pe masina,cu ajutorul mai multor persoane,ca singur nu reuseam,printre care persoane si de pe forum ,carora tin sa le multumesc.Acum as mai avea nevoie de o singura informatie ,informatie care se pare ca numai un posesor de b5 din anul 95-96 cu B.C poate sa mi-o ofere,si anume conectarea unui fir de la ceasuri la calculatorul masinii,cel care este responsabil de afisarea corecta a consumului,astept posesorii care doresc sa ma ajute inclusiv contra cost.....nu reusesc sa gasesc nicaieri aceasta informatie si devine stresant:motz: multumesc.

13. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    nimeni....:tumble:

14. VxxL

VxxL 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 , 1995, 1.6
    Spune la ce sa ma uit mai exact si iti fac poza

15. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    ms. mult pentru interesul de a ma ajuta,mie imi trebuie sa stiu conectarea de la ceasurile de bord la calculatorul masini ,ceeace implica desfacerea ceasurilor si capacul de la calculator ,daca nu te-ai speriat :)si vrei in continuare sa ma ajuti in primul rand trebuie sa-mi spui daca ai 5 mufe la calculatorul masini,daca ai inseamna ca ai acelasi calculator ca mine. Eu vreau sa stiu firul de legatura de la mufa rosie din mijlocul ceasurilor de bord cea cu 20 de pini,respectiv pinul 1 din acesta mufa si unde se conecteaza ,la care mufa la calculatorul masini si in ce pin.Singurul lucru care il stiu este ca ar trebui sa duca in mufa galbena din cele 5 de la calculatorul masinii.Astept raspunsul tau multumesc anticipat.

16. VxxL

VxxL 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 , 1995, 1.6
    Scuze de intarziere, dar nu am avut timp azi. O sa desfac calculatorul si ii fac o poza, te uiti daca e ca a tau. Ceasurile de pe bord, imi este cam frica sa ma pun sa le desfac, dar daca trebuie facem cumva.

17. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    nu este este nici o problema,eu iti multumesc ca vrei sa ma ajuti,daca reusesti sa desfaci calculatorul si ai acea mufa galbena cred ca este suficient sa-mi faci o poza la firele care intra in mufa respectiva numai sa se observe ce si unde intra ca dupa vad io la mine ce fire nu se regasesc in mufa mea.La ceasuri este mai greu de vazut ce si cum pt. ca trebuie scoase mufele din spate ca sa poti face o poza si daca nu ai facut operatiunea pana acum e un pic mai dificil,in amandoua cazurile si orice mufe scoti pe viitor sa ai contactul luat si cheile scoase din el,pentru a evita luarea erorilor,ms inca o data :hi:

18. bgdnsorin 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    a4, 1.9, 2002 131hp
    salutare

am si eu un audi din 2002 1.9 diesel 131cp si am maneta de la stergator cu butoanele pentru comp de bord dar cand apas pe ele nu se intampla nimic:shrug:....imi arata doar cati km pot sa mai fac pana in pompa cu carburantul din rezervor. trebuie facute niste setari ceva? ca la altii am vazut ca ei nu au maneta cu butoane si trebuia schimbata cu totu...dar io o am. ce este de facut?????

19. Gosmo

Gosmo 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI(AJM) - Avant/2001
  20. VxxL

VxxL 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 , 1995, 1.6
    Am facut cateva poze sper sa te ajute cu ceva (sunt prea mari sa le pun attachaments).

Distribuie pagina asta