1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiiere achizitie Audi Quattro A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cipriannt, 12 Mar 2009.

1. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    o parere personala,masina arata foarte bine(tapiterie,exterior,etc.)singurul minus pe care il vad e pretul.dar cum a spus si ovidiu daca sunt km reali isi merita pretul.e adevarat ca la banii astia iti iei b6 2002-2003 dar mult mai obosite.sa nu te chinui prea mult cu aflatul km reali !

2. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Merci Cristi pentru sugestii! Masina despre care vorbesti a iesit din calcul: pretul (desi am vazut ca TVA este deductibil, deci ar iesi undeva la 6500), faptul ca este berlina (sotia isi doreste un avant) si pielea din interior (eu sunt arheolog si nu m-as mai urca pe dealuri cu scaune asa de frumoase).

3. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    B5ul avant alb e foarte probabil sa fie AJM. Desi in poza cu motorul este un AFN, acesta apartine unei masini gri, de aici apar si dubii de ce proprietarul nu a facut poza cu motorul A4lui fie el AJM sau AFN, poate vrea sa ascunda ceva. Masina are 6 viteze, iar pe 1.9 tdi cu 110 cai nu s-a pus cutie cu 6 viteze din cate stiu eu nici macar pe cele cu quattro. In schimb pe AJM cu quattro aproape sigur toate au cutie cu 6 viteze, iar pe cele cu tractiune fata era optionala cutia cu 6 viteze. Deasemenea pe AJM-uri, pe cele cu tractiune fata ASR venea standard iar ESP era optional(asta stiu sigur). Pe cele de 116 cai, AJM, cu Quattro, masina venea in standard fara ASR sau ESP. Avea EDL standard in loc de ASR, iar butonul era gol, nu scria nimic pe el, dar optional puteai echipa masina cu ESP. Masina alba e posibil sa fie AJM, si chiar daca e inmatriculata, conteaza sa fie euro 3 ca in curand vor fi taxele mai mari la masini euro 2, plus ca cel de 116 cai e putin mai rapid decat cel de 110. E ciudat ca nu are poze cu motorul si tot dubios e si cum a fost lovita. Daca are urme de sudura in partea din fata, mai ales pe lonjeroane atunci nu merita. Daca nu au fost afectate lonjeroanele atunci nu e problema. Motorul sa fie ok.

4. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    :confused: eu abia acum am vazut ca poza cu motorul ca e de la alta masina!! incep sa le dau dreptate celor care zic ca autovit a devenit un loc numai "bun" de luat masini...

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    @911turbo, motorul de 110 cai cu 5+1 are cod AFN, motorul de 110 cai cu 6+1 are cod AVG. Idem la PD, cele de 116 cai cu 5+1 are cod AJM iar cele de 116 cai cu 6+1 are cod ATJ. Quattro in 5+1 nu am vazut.
    Exista B5 facelift (fabr in 1999) care au motoare AFN si nu au ASR.

@negrituelvis, pentru B5 sau B6 intrebi? In principiu trebuie modulul de steering si volanul cu comenzi, apoi codarile de rigoare.

Ultima editare: 15 Mai 2010
  6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Din cate stiu eu pe toate non pd-urile indiferent pe ce caroserie s-a pus cutie numai in 5 trepte.

7. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM

8. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Pe motorul AFN, indiferent ca e Quattro eu nu am vazut niciuna cu 6 trepte. Codul motor AVG din cate stiu eu e pentru 1.9 tdi AFN 110 cai cu cutie automata. Chiar m-am uitat pe mobile.de sa vad si nici una dintre cele AFN nu are 6 trepte(m-am uitat la cele cu quattro). http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=

Masina avant alba de pe autovit are 6 viteze si quattro, deci aproape sigur e PD, respectiv ATJ(adica un AJM cu 6 viteze).

9. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Joi sau vineri voi merge impreuna cu proprietarul masinii in Cluj la un service pentru a face o verificare tehnica. Care sunt lucrurile la care ar trebui sa fiu atent? Nu ma pricep deloc la masini si nu cunosc nici un mecanic in Cluj, deci va trebui sa iau de bun ce-mi vor spune cei din service. Cred ca vom merge la Autonet.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Iti recomand un test Vag-com asta pe langa verificarile optice.

11. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Am notat, merci!

12. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Intre timp proprietarul masinii a schimbat poza cu motorul; acum e Audi TDI si dupa culoarea masinii si piatra de pavaj de pe jos, probabil e al masinii din anunt. Dar din considerentele enumerate de voi, nu voi merge pe aceasta pista.

13. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Intradevar e poza cu motorul masinii acum in anunt si este 1.9 tdi de 116 cai quattro, ATJ.

14. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Nu ma grabesc, pentru ca masina s-a vandut ieri. The search rolls on...

Ultima editare de un moderator: 21 Mai 2010
  15. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Masina mi se pare super. E euro 3, e facelift si e quattro. Ai geamuri el. si pe spate, scaune sport cu lombar electric, reglaj pe inaltime si la pasager, cotiera fata, ESP, diuze parbriz incalzite, volanul de "S", jantele stock zic eu, cel mai frumos model montat stock pe B5. Nu sunt dotari de ici de colo.

Minusuri/neconcordante:
    - zice ca are cruise control dar eu din poze vad ca nu are.
    - zice ca are on-bord computer, de fapt are half FIS, deci nu are computer de bord, iti arata doar cateva din optiunile computerului de bord.
    - lipseste plasa de la spatarul scaunul din dreapta.
    - xenonul e aftermarket (nu e un minus, doar sa stii ca nu e din fabrica)
    - consumul nu e ala care il da in anunt. :)
    Atat se observa din poze.

Concluzia:
    -pretul e negociabil, eu zic sa te duci sa o vezi si sa o cumperi daca merge bine si daca iti place.
    -ideal ar fi sa ai cel putin o rezerva, adica inca o masina pe care sa o vezi pe drum spre Berlin.

Ultima editare: 30 Mai 2010
  17. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Multumesc, Ovidiu! Ai scos multe din doar 10 poze :) Am niste cunostinte in Deva care aduc masini de dincolo, sper sa pot merge in Germania cu careva dintre ei. Totusi, nu ti se pare prea mic pretul pentru masina la 140.000 km? Poate am devenit eu prea sceptic referitor la ofertele de pe piata.
    In drum spre Berlin am mai reperat 2 masini la Rosenheim (4350, euro 2) si Nurnberg (5000, euro 3), anunturi pe mobile.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    De kilometrii nu am mai zis nimic ca asa cum am mai spus in spate, o masina care are 10 ani sau mai mult, diesel, nu prea are cum sa aibe sub 200.000 km
    Deasta am si zis sa ai si rezerve, masini pe care sa le vizitezi.
    Nu uita, ar fi excelent daca gasesti pe inca cineva care sa il iei cu tine, care sa cunoasca modelul asta si sa o ia la puricat, respectiv un test cu Vag-Com-ul. Toate defectele nu ai cum sa verifici dar cu cat gasesti mai multe cu atat poti decide daca mai cumperi masina aia sau nu... sau, acele defecte pot fi folosite pentru a negocia pretul.

19. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
  20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Masina are spoiler-ul fata zgaraiat,dar nah,la banii astia...;daca te hotarasti,fa-i un test complet(motor,directie,suspensie,frani,climatronic).Daca are mici bube la directie,suspensie sau frani,se pot remedia fara costuri exorbitante,dar daca motorul e obosit,pleaca fara sa privesti in urma.

Distribuie pagina asta