1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiiere achizitie Audi Quattro A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cipriannt, 12 Mar 2009.

1. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Multumesc de observatii! Da, mi-ar placea sa achizitionez o Audi quattro, dar nu mai este o prioritate ca anul trecut. Si apropo de drumul pana in Moldova, am niste neamuri la Roman ;)

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cat, eu am ales masina asta intre un quattro si asta ce o am cu tractiune fata. Culmea e ca imi doaream tractiune integrala pentru ca era mai interesant. Acum insa nu mai e atat de important. Nu am ramas cu ea nici acum cand a fost iarna asta si chiar se presupunea ca tractiunea integrala e mai buna.
    E adevarat ca in zona de vest iernile sunt mai usoare decat in zona Buzaului insa, pentru mine, nu prea se justifica quattro si diferenta de bani.

3. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C23109797.html

Pretul pare cam foarte mic pt un Quattro inmatriculat si facelift pe deasupra. Mai mult ca sigur ca are ceva defecte mici/medii, dar nu cred ca se baga sume imense in reparatii.:thumbs-up:

4. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Merci Liviu de pont, dar nu ma bag la 2,5 TDI, doar 1,9.

5. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Am gasit un 1.9tdi quattro, insa nu arata prea bine. Cel mai ciudat e faptul ca proprietarul a pus 1997 ca si an de fabricatie, insa masina e facelift. Ori a transformat-o (ma indoiesc, caci si climatronicul este facelift, iar samsarii nu se ocupa cu asa ceva, dupa formularea anuntului nu poate fi un om care pur si simplu isi vinde masina) ori a gresit. Oricum, daca motorul si cutia sunt ok, pretul este foarte atractiv. Detalii aici: http://audi.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-tunate/audi-a4-1-9-10941960.html

http://audi.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/audi-a4-1-9-10931118.html - nu inteleg ce vrea sa zica prin ,,limited edition''. O fi vorba de stick-erul de pe portbagaj:p

Ultima editare: 2 Mar 2012
  6. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Caroseria este facelift,masina arata jalnic:(poate a patit-o rau masina si ia schimbat caroseria.Ovi are ceva experienta cu masinile din Constanta.:)
    Dupa mine nu merita nici cat face taxa...
    Limited Edition 03 - 11.2000,vrea sa zica ca doar in acea perioada sa fabricat modelul ce il detine.

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Masina din Constanta este exemplul viu prin care, daca vrei un B5 ieftin dar cat mai nou, se poate... Simt ca si-a batut joc de timpul meu pe care l-am pierdut citind anuntul lui. Da' ce tuning i-a facut...
    Cat despre masinile si vanzatorii de masini din Constanta... ma abtin!

A doua masina: daca cautati pe mobile nu veti gasi A4 B5 in Germania, 1.9TDI quattro la km astia. Iar daca ar fi, neamtul ar vinde-o cu mai mult de 5000 euro.
    Observati in poze antena de emisie-receptie. Dovada ca masina circula mult in afara localitatii. Ca si cum asta nu ar fi suficient circula des dintr-un capat de tara in altul dupa cum si propietarul declara " Poate fi vazuta in jud. Bihor sau in Jud Buzau." Si cu toate astea, masina are numai 171.000 km... Practic e noua...
    Ca sa citez un autor modern "mai taie din ele, da-le dracu'..." :)

8. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Trebuie sa recunosc, quattro este unul dintre piticii mei. Cand dau o cautare pe internet la A4 B5 1.9 TDI, marchez aproape instant si casuta de 4x4...In fine, sotiei mele nu prea-i place A4 si, datorita obsesiei mele cu Audi, a acceptat varianta A3. Dar poate o conving cu A4 quattro :)
    Va multumesc pentru masinile prezentate si comentariile aferente. Eu am mai gasit recent asta http://www.auto.ro/audi-a4/1297557.html care este intamplator la mine in judet. Poate o duce vanzatorul duminica la targ si reusesc s-o vad. Pretul in schimb mi se pare ridicat, dar de fapt masinile bune (daca o fi si asta asa) nu sunt tocmai ieftine.

9. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
  10. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Mie imi place. Par cam toate la locul lor. Are un singur defect, ii trebuie faruri de facelift :) dar asta e detaliu. Chiar pare cinstita. Daca o iei in 4000-4200 e numai buna. Sa ramana ceva si de o mini revizie.

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cinstita? Unde? Unde spune ca consumul urban mediu este de 6.5? Nici tractiunea fata nu consuma asa putin.
    Sau ca masina este in tara din 2008 insa acum 4000 km a schimbat distributia? (ca paranteza nu stiu cum se face ca toate masinile ce sunt de vanzare au distributia proaspat schimbata...) Ori a facut deja 60.000 km din 2008, ori minte... eu cred insa ca nici un om normal nu schimba distributia cand are masina de vanzare si numai ce a atins 60.000km, pentru simplul fapt ca nu mai investeste bani in ceva ce nu ii mai poate aduce profit.
    Fara accident... stopul ala s-a spart singur... motiv pentru care si bara spate pe lateral dreapta nu sta ca pe stanga - s-a decalat singura. :)
    Asta e exemplul clar pentru care romanului ii place sa fie mintit. Iar vanzatorul, in loc sa minta cu accidentul mai bine schimba stopul - era de vreo 7 ori mai ieftin decat distributia. Auzi la om, fara accident... Adica a bagat 1000 ron in distributie insa nu a mai avut 150 ron sa cumpere un stop... pffff, sa fim seriosi. :huh:

12. cipriannt 3rd Gear Member

Locație:
    Azuga
    Masina:
    Audi A4 , 1.9 TDI , 110cp, quattro
    Si mie imi pare a fi o manareala. Ceva nu e in regula nici cu volanul, mai exact cu culoarea airbagului care e diferita de a volanului. Si eu nu reusesc sa vad proiectoarele de ceata. Se vede clar ca este un anunt pus la repezeala de catre un samsar. Eu ca proprietar nu as adauga in anunt ceva ce nu este in dotarea masinii.
    Mai lipseste si stergatorul lunetei care la avant este un ''must''. Pe mine toate aceste defecte ma duc cu gandul la o tamponare fata-spate astfel sarind aibagul sofer, si distrugerea portbagajului rezultand schimbarea aibagului si a usii portbagaj (e doar opinia mea).
    Pretul cred ca este cam mare , maxim 3500 euro este valoarea ei reala, tinand cont de ani , km si starea estetica exterioara.
    trebuie sa-l contrazic pe ovidiutm cu privire la postul 167 -pretul in Germania. Eu am cumparat-o pe a mea acum 2,5 ani cu 3500 euro la 270.000km, din anul 2000, dupa o negociere adevarata .

Ultima editare: 10 Mar 2012
  13. Catalin Cristescu 3rd Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    -
    Merci, Liviu! Masina nu mi se pare deloc interesanta. Din pacate, multi vanzatori se folosesc de quattro pentru a lua ochiii cumparatorului (desi de multe ori nici nu stiu sa scrie corect). Oferta de pe site-urile romanesti este redusa si cantitativ, si calitativ. Astfel, quattro nu mai este o prioritate pentru mine. Si, din pacate, masina din post-ul meu de mai sus s-a dat deja.

14. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Intr-adevar, aveti dreptate din multe puncte de vedere, dar eu nu inteleg un lucru atunci cand vine vorba de posibila achizitie a unui autoturism. Romanul e obsedat de ideea accidentului. O masina care are o anumita vechime, a parcurs a anumita distanta, are toate sansele din lume sa fi fost implicata cel putin o data intr-un eveniment rutier cu consecinte usoare (nu discutam de masini cu pagube totale, reparate si vandute in piata).

Da, este adevarat, romanului ii place sa fie mintit. Dar cand minciuna iese la suprafata, oricat de superificiala ar fi fost, masina aceea brusc, devine o ,,epava'', un ,,cazan''. Eu unul nu tin neaparat cont de acest aspect (a fost lovita, unde, cand, cum a fost efetuata reparatia etc etc). Consider ca cel mai important aspect la o masina SH mai veche de 10 ani o reprezinta starea tehnica (degeaba masina arata impecabil, daca are probleme la motor, dau un simplu exemplu, pot fi mult mai multe). Normal ca imi doresc o masina fara greseala, avand un proprietar care a avut grija de ea ca de ochii din cap, a investit mult mai mult in ea decat pretul de vanzare insa sunt constient ca singura masina PERFECTA este cea NOUA! Nu vreau sa fiu un ,,Gica Contra'' dar la orice masina, fie de aici, fie din Germania, exista defecte. Cu cat mai multe, cu atat scade dorinta de a o achizitiona, dar si pretul:)

15. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    Corect tot ce spuneti.....mai ales ca voi fiind in zona aia de vest aveti mai multe facilitati...Eu am preferat sa iau masina de afara adusa din Italia unde aia fac mai putini km si putin ciocanita dar in firea ei cu km reali si carte service.Nu ma laud dar cand vrei ceva intradevar ceri mai multe poze telefoane si te duci pana la capatul pamantului sa-ti indeplinesti visul.Eu unul am facut untraseu de la buc la Cluj si pe traseu am vazut o masina si dorinta a fost la capat

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Acum o ora m-am intors din piata de masini din Timisoara. Atatia mincinosi la un loc nu am vazut niciodata. Toate masinile aveau sub 200.000 km si unul ce avea un B6 1.9TDI tinea mortis ca masina avea 170.000 desi i-am aratat uzura morala a masinii. Orice argument ii aduceam eu sau baietii cu care am fost, ei (se adunasera vreo 7 bisnitari cand au vazut ca ne pricepem) gaseau cate o scuza. Pana la urma au recunoscut ca ceea ce vedem/cunoastem noi 3 sunt lucruri pe care fraierul, pardon, omul de rand nu le vede.
    Asadar, bisnitarii din zona de vest sunt la fel ca si in restul tarii.
    Daca cumparati masina de la propietar poate e altceva, insa bisnitarii cosmetizeaza masinile si apoi spun ca sunt aproape nerulate.

cipriannt, masina aia chiar are proiectoare de ceata, sunt integrate in far ca la Golf4. Vezi si butonul de pe consola.
    Cat despre faptul ca eu am zis ca nu gasesti B5 1.9TDI quattro in Germania sub 5000 euro, era referitor la o masina cu km sub 200.000. Si cum bine ai zis spus si tu, a trebuit sa negociezi la greu ca sa scoti masina la pretul asta. Si ma gandesc ca a trebuit sa mai schimbi ceva imediat ce ai ajuns acasa cu ea.

17. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Legat de acest subiect, ma uitam la VW Bora pe site-urile unde se comercializeaza masini, si era un exemplar din 2004 cu mai putin de 90.000 de km in bord iar la descriere scria ca neamtul care a vandut-o era nascut in 1942 :) Cam in ce hal a ajuns nesimtirea samsarilor.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Joi chiar discutam despre asta cu unul din baieti, pana acum se spunea "masina a apartinut unui batran de 70 ani" iar acum sunt timpuri noi, se spune ca "masina a apartinut unui batran nascut in 1942" ca sa mai facem si noi putina matematica. Daca spunea ca proprietarul s-a nascut in mijlocul celui de-al doilea razboi mondial faceam si matematica si istorie. :)

19. cipriannt 3rd Gear Member

Locație:
    Azuga
    Masina:
    Audi A4 , 1.9 TDI , 110cp, quattro
    @ oviditm - ai dreptate am negociat aprig :).
    - mea culpa : are proiectoare
    Cat despre masina m-a ajtat faptul ca avea un colier la toba intermediara slabit si facea un zgomot de speriat si pe acest motiv am sustinut ca are catalizatorul spart si ca trebuie sa investesc 1500 euro pentru inlocuire. Neamtul, care era asistent medical, m-a crezut si a lasat la pret. Neamtul mi-a dat-o cu set complet de roti vara run-flat si de iarna run-flat, discuri si placute de frana ATE si set de filtre.
    Inca un lucru: masina mea a fost la Crucea Rosie Germana si am cumparat-o cu girofar deasupra si plina de insemne rosii.
    Mi-am descris masina pe forum . Aici : http://www.clubaudi.ro/masina-mea-prezentarea-membrilor/10916-a4-quattro-1-9-tdi-110-cp.html
    Dar trebuie sa spun ca sunt 100% multumit de masina , deoarece am istoricul de service complet si cu exceptia unui tachet care a inceput sa bata, masina merge impecabil . Masina a avut si un accident frontal despre care mi-a spus neamtul fara nici o problema. Asa ceva la noi nu auzi din gura vanzatorului, dar asta nu m-a facut sa renunt la masina, ci din contra stiu ca a fost reparata la reprezentanta in Germania.
    Deci as mai cumpara o data o masina de crucea rosie.
    PS. A nu se confunda cu serviciul de ambulanta . Sunt lucruri total diferite!

Ultima editare: 11 Mar 2012
  20. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    @Cipriannt 3500 euro acum 2 ani jumate era un pret bun sau poate si mare pentru masina ta,in conditiile in care in 2009 nu gaseai un facelift in stare cat mai perfecta sub 6mii si nu neaparat quattro,vb de motoarele PD E3.Spune-mi numai ce valoare de piata are masina ta in momemtul in care se prezinta ea acum.
    O teapa ti-ai luat si tu fiind nevoit financiar sa o inscrii pe bulgaria.
    270 mii km(reali/nereali)cu batai de tacheti,lovita FRONTAL ..poate sa fi fost reparata direct pe banda de fabricatie,gaurita,peticita,pentru mine si multi altii o masina trantita e trantita.Punct.Inca ai cateva probleme sau mici retusuri nerezolvate,dar suntem bucurosi ca am cumparat o masina ieftina.Nu conteaza ce urmeaza.
    In momentul de fata caut o masina.Tot un 4x4 dar suv,am gasit si masini ieftine laudate telefonic,noroc cu voi sau cu prietenii din tara care mi-au zis ca nu merita deranjul in a-mi trimite fotografiile facute ,asa ca am renuntat in a mai cauta o masina din nou ieftina.
    Ce am auzit de la vanzatori cu Ovi in piata sambata te lasa rece,la fel ca Germania.Si eu m-am bucurat acum un an si putin prin "tara masinilor" ca mi-am luat un 4x4 ieftin.Acum este in stare perfecta,dar costurile au depasit pretul masinii.
    Ps:eu nu cred ca ai mai cumpara-o odata,stii si tu asta;)
    No offence:friends:

Distribuie pagina asta