1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    daca ar fi fost sa aleg intre motorizari la masini noi, si eu as fi ales 1.8t in comparatie cu 2.0 sau 1.6, dar la second problema se schimba. Daca esti pregatit sa investesti in masina cand pica ceva, 1.8 T este alegerea perfecta. Daca cunosti masina 99,99% si are un istoric real este o alegere buna, cu toate ca nu stii ce stil de mers a avut cel de dinainte.

2. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Ceva pareri despre masina asta http://cautare.mobile.ro/vehicule/s...maxConstructionYear=2005&lang=ro&pageNumber=1 ?

Are o lovitura la pasajul aripii spate (am atasat o poza), si mi se pare cam cea mai naspa zona pentru ca nu vad cum s-ar putea repara altfel decat prin sudarea unor "cuie".
    Si e cam slab dotata, adica nu prea e dotata deloc :jester:
    In rest, daca ma iau dupa cele spuse de proprietar, are distributie facuta, cauciucuri de iarna noi, deci pare ingrijita una peste alta.
    Pretul, 9500 ...

Ultima editare: 23 Dec 2011
  3. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    9500 pentru un B6 e cam mult, la banii astia gasesti B7 si daca mai pui max 1000 gasesti B7 2.0 TFSI,

Ca sfat as alege 1.8T in fata unui motor de 2.0 sau 1.6 chiar daca ia cu un litru in plus. E un motor foarte fiabil, turbina nu pica cum pica la tdi chiar daca mai mergi cu el si subturat plus ca are un potential de tuning mult mai mare decat un motor aspirat. Ca performante sunt diferente destul de mari intre 2.0 si 1.8t(150cp) 0-100 o secunda diferenta in favoarea lui 1.8T(8,9sec 1.8T iar 2.0i 9,9sec); iar la consum 2.0i Fuel Consumption* : 5.9L / -L / 11.4L / 7.9L (29 mpg) iar 1.8T(150cp)Fuel Consumption* : 6.4L / -L / 11.3L / 8.2L (28 mpg). Datele le-am luat de pe www.ultimatespecs.com

4. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    unde..unde? link ceva?

Este unul pe mobile, tot in Sibiu, frumos rau, cu bi-xenon, S-Line interior, 11500 in anunt dar e dispus la negocieri, insa din pacate e praf praf la tablarie...rugina la greu.

Cat despre altceva decat (benzina) turbo, nu se pune problema. Sub nicio forma 1.6 sau 2.0 aspirat :)

5. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
  6. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    Sincer, daca ar fi sa iau 2.0TFSI, o prefer pe cea manuala + quattro, pentru ca la partea de caroserie ambele sunt la fel de chinuite :)
    Nu cred ca un B7 2.0T in mintile lui se invarte doar pe la 10-11.000. Acum ca se mai gaseste cate una si la banii astia, e posibil...dar nu cred ca e ceva de capul ei.
    De exemplu asta din linkul dat de tine, are faruri cu oglinda, fara xenon, bara fara spalatoare, dar in acelasi timp nu are la interior butonul pentru reglarea farurilor pe inaltime (care ar trebui sa vina standard cu farurile halogen). Ce putem deduce de aici? O mica "zgarietura" frontala? :p

Plus ca nu stiu de ce, dar daca ar fi sa aleg intre doua masini in stare buna, B6 1.8T quattro si manuala si B7 2.0T FWD si automata/manuala, as alege oricand B6-le? Zic ca e alegerea mai inspirata, nu merita dat quattro pentru un facelift minor. Parerea mea

7. surehand 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6
    Rugaminte achizitionare A4 B6

Buna ziua,

Sper sa fi postat in topicul corect!
    Am de gand sa imi achizitionez un A4 B6 2.0 benzina 131 CP din 2001. Ce ma sfatuiti in acest caz? Merita acest motor? care sun cele mai scumpe "probleme" cum sta cu consumul? e durabil?

Multumesc,

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
  9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ovidiutm eu sunt multumit de 2.0i. Ca pun mai des ulei asta nu e o problema atata timp cat motorul merge impecabil. Nu uita ca vorbim de masini second hand. Cunosc multi posesori de 1.8T care se plang de diferite probleme incepand cu turbina si terminand cu altele marunte. In schimb la 2.0i eu o am de 3 ani, nici o problema in afara de faptul ca completez ulei. Este cel mai fiabil motor de la audi si cel mai usor de intretinut. Foarte ieftin. Plus ca este un motor echilibrat fata de 1.6 sau 1.8.
    Acum este perfect adevarat ca poti lua o masina cu multe probleme, chiar si 2.0 sau 1.8 sau chiar 1.9 tdi sau 2.0 tdi, de aceea e bine sa deschizi ochii de 10 ori inainte sa cumperi.
    Daca colegul are bani de una noua nu-i recomand benzina, dar asa, benzina este sfanta la second.

10. surehand 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6
    este vorba despre un audi a4 de la weltauto Rm. Valcea (Reprezentanta Nurville). Cred ca este o masina buna, avand in vedere ca imi ofera si garantie!

Daca o stie cineva, cu cea mai mare placere astept referinte!

11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Mai ales ca este de la un dealer cat de cat serios, are si garantie, carte service banuiesc, o poti verifica de 10 ori inainte sa o iei.
    Cati km are? Ce pret are? Daca interiorul este impecabil si exterior la fel eu zic ca este o alegere buna. Da-ne mai multe detalii si poze daca ai.
    Nu uita ca o sa completezi ulei mai des decat la alte motorizari. Daca ies ITP-ul si gazele, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji.
    Sigur ca cei cu diesel nu o sa fie de acord cu mine, alegerea este a ta, eu ti-am spus parerea mea ca si posesor de 2.0i, nu pareri din auzite din stanga si dreapta. Succes si asteptam vesti ;)

12. surehand 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6
    Ultima editare de un moderator: 21 Ian 2012
  13. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    arata foaret bine, interiorul este la fel ca la mine, gri deschis. Pretul este foarte bun, km sunt ok, nici putini nici multi. Eu am dat 9000 pe ea in 2009, avea 103 mii km si an 2003.
    Ai avantaj ca e reprez si ofera garantie.
    Nu cred ca ti-ai propus sa iti cumperi masina de curse ci un motor fiabil si ieftin de intretinut. bafta

14. surehand 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6
    Eu ma axasem pe un 1.8 T, dar la ce cazaturi am vazut, am zis ca nu ma mai intereseaza. :)
    Numai masini super alergate si deloc intretinute. Alea bune nu se vand. Si am mers pe varianta asta, gandindu-ma ca sigur un benzinar il gasesc mai bine intretinut decat un diesel, piesele de la motor sunt mai ieftine si mai putin complicate fata de diesel si la cat merg eu pe zi cu masina, benzina e perfecta.

Ma duc saptamana asta sa o vad (sper cumpar :) ) si va tin la curent.

15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    si eu exact din acelasi motiv nu am luat 1.8t sau 1.9 tdi, erau praf toate cu km cred ca peste 400 mii. Nici eu nu fac km multi de aceea e perfect motorul asta pt mine. Verifica bratele si caseta de directie, dar daca are garantie nu cred ca sunt probleme.

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mai, voua va este frica de turbine! :) Eu am avut benzinar aspirat, si am mers si cu benzina turbo (nici nu se compara cu ALT-ul) si evident cu diesel turbo. Nu imi mai trebuie masina fara turbo.
    surehand, alea bune se vand, insa la alti bani. Si inca ceva, 2.0 din linkul de mai sus nu are nici o dotare, totul e standard. Mie unul nu imi place sa fie cheala insa fiecare cu pasaricile lui. La 1.8T vei gasi cele mai multe dotari. Trebuie doar sa ai rabdare, nu trebuie sa cumperi prima masina pe care o vezi.

17. surehand 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6
    Problema e ca nu gasesc un 1.8 Turbo bun la banii care ii am! Din contra, nu e prima care am vazut-o! Doar ca asta imi inspira incredere avand in vedere ca ofera si garantie! Daca e ok din toate punctele de vedere o voi lua! In viitor poate voi face tranzitia la un 2 l TFSI!

18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    asa este, mie cel putin imi e frica de turbine la masini second ca nu stiu ce stil de mers a avut cel din inainte. Nu mai vorbim de diesel unde se adauga si injectoarele, ca unii merg pe principiul sa bagam motorina ieftina. Nu te contrazic ca este mai senzational cu turbo, sa traga la turatii mai mici. Legat de dotari acum fiecare cu ce vrea. Gasesti si 2.0 cu dotari full dar si 1.8T fara nici o dotare. Trebuie sa cauti, dar 90% nu vei gasi o masina buna la bani putini si dotata, impecabila din toate punctele de vedere. Cum zicea si colegul alea impecabile nu prea se vand decat in cazuri exceptionale. Mai ales la noi in Ro unde indiferent de anul de fabricatie cam toate au de la 150 mii la maxim 220 mii km si realitatea este cu totul alta, inspaimantatoare.
    Sincer si eu mi-as fi luat 1.8T dar nu am gasit in starea in care vroiam si cum am gasit acest 2.0 in Germania. Plus riscurile specifice.
    Daca vrea o masina usor de intretinut, ieftina si nu umbla dupa masini de curse si alte prostii atunci eu zic ca e o alegere buna, avand in vedere si banii de care dispune dar si de varsta masinii.
    Daca o sa-mi permit vreodata un a4 nou, sigur va fi diesel, dar asa raman fan benzina.

19. Scorpyon

Scorpyon Silver Member

Locație:
    Maramureș
    Masina:
    A4 B7, 1.9 TDI
    Buna ziua. In primul rand va felicit pentru activitatea voastra. Am citit 17 din 19pagini de pe acest topic. Am vazut ca toata lumea discuta despre 2.0 si 1.8t. As dori si eu pareri daca se poate despre: 2.4 V6, 3.0 V6 si 4.2 V8.
    O sa ziceti de 2.4 ca are consum mare, insa este aceeasi situatie ca si la 2.0i, dar are un sunet V6 foarte frumos.

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asa este, 2.4 este un motor super iar sunetul peste 4000 rpm este de-a dreptul frumos. Nu am condus 3.0 sau 4.2 insa de 2.4 am numai cuvinte de lauda. Mult peste 2.0i.

Distribuie pagina asta