1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. laowai 1st Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a4
    Va salut! In urmatoarele 3 saptamani vreau sa achizitionez si eu , modelul Audi A4 B6 . Bugetul maxim de care dispun este de 20.000 RON . Sa trec la subiect; am cautat pe net niste anunturi in care ma pot incadra cu bugetul meu si-am gasit un model care arata foarte ingrijit, am vazut poze in anunt din toate pozitiile posibile , interior/exterior/motor. Motorul este foarte ingrijit ( din multele masini pe care le-am cautat , si din multele poze pe care le-am vazut am ajuns la concluzia ca am gasit ce cautam. Anuntul se prezinta cam asa :

Pret: 4,999 EUR (Brut) pret negociabil

Caroserie: Berlina
    Fabricatie: 2003
    Rulaj: 17,600 km ( ma gandesc la 2 variante : ori are motorul schimbat , ori a uitat sa puna un 0 . Asta insemnand ca are 170,600 km . Sper ca nu e problema ca are acest numar de km ...
    Transmisie: manuala
    Putere: 130 CP (96 kW)
    Cilindree: 1984 cm³
    Norma Euro: euro4
    Combustibil: benzina
    Culoare: gri-metalizat
    Numari de usi: 4/5
    Tara inmatricularii:Romania

=====

Si restul detaiilor :

masina arata si functioneaza ireprosabil
    - JEANTE ALIAJ S-LINE 18
    - DUBLU CLIMATRONIC
    - SERVO-A.B.S-ESP
    - GEAMURI ELECTRICE
    - OGLINZI INCALZITE+ELECTRICE
    - 10 AIRBAGURI
    - COTIERA FATA+SPATE
    - VOLAN 3 SPITE PILE,SCHIMBATOR PIELE
    - SCAUNE REGLABILE ELECTRIC
    - 3 CHEI
    CONSUM MEIU 7% COMPUTER BORD

Si pozele. Astept un raspuns , sau mai multe de la voi. Stima!

2. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Parerea mea e ca nu ai cum sa gasesti un Audi A4(bun) din 2003 la pret de Golf 4 din 2003. Oricum daca te hotarasti sa cumperi masina sfatul meu este sa ii faci o testare amanuntita motor, caroserie (exista firme in tara care se ocupa cu asa ceva). Din poze nu poti sa iti dai seama daca masina a fost lovita sau daca are toate airbagurile la locul lor etc.

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    exista si exceptii, cum spunea si colegul casca ochii de 10 ori inainte sa o cumperi. Cum mai spuneam in domeniul auto o masina ieftina de multe ori se dovedeste a fi o masina scumpa prin investitiile care le vei face ulterior.
    Testeaza masina in mai multe locuri si daca e ok, cumpar-o.
    Verifica brate, caseta directie, motor.....etc, asta pe langa aspect.
    M-as mira sa fie impecabila si la restul, in afara de aspect, la banii astia.

4. laowai 1st Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a4
    Va multumesc pt raspunsuri. Dar din ce spune vanzatorul , masina se prezinta foarte bine. Evident , ca atunci cand o sa il sun , o sa-l intreb daca este de acord sa o testez , sau sa mergem la un service sa fie verificata amanuntit acolo. Iar daca nu este de acord , renunt si ma reorientez. Dar sper sa fie ok.

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    am uitat sa-ti zic sa verifici in reteaua w-audi dupa seria sasiu istoricul masinii. Stiu pe cineva care a adus un passat din germania, nu l-a mai verificat doar dupa ce l-a achizitionat. Masina fusese inscrisa in ro, vanduta in germania si el a cumarat-o din germania crezand ca e masina rulata doar germania. Bineinteles si km dati cu mult inapoi. A fost o surpriza mare pt el.
    Deci pune raul inainte, mai ales ca pretul e dubios de mic.
    Bafta si sa ne zici ce noutati mai ai ;)

6. danythepalaga

danythepalaga 3rd Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    pe mine ma ajuta cineva?sami spuna care sunt dezavantajele si avantajele?

7. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Salut, dezavantaje ar fi consumul destul de ridicat, impozit mare , limitat in a creste puterea motorului din cauza ca motorul este aspirat.
    Avantaje sunetul motorului V6.
    Sfatul meu e mai bine sa te reorientezi spre un 1.8T 190CP si cu soft ajungi linistit la puterea motorului de 3.0. Iar diferenta de impozit intre 1.8 si 3.0 bagi benzina.

8. danythepalaga

danythepalaga 3rd Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    am probat 1.8 t de 235hp si 3.0 diferenta ii de la cer la pamant tinand cont ca 3.0 avea doar 225hp,eu ma refream sa imi dati niste sfaturi care este mai bun cabrio sau limusina?problema cu inmatriculatu ii floare la ureche ,nu o so inmatriculez in tara noastra ca costa mult prea mult

9. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    tu ar trebui sa stii mai bine de ce caroserie ai nevoie, limuzina sau cabrio.
    pe forum poti primi sfaturi legate de motorizare, de intretinere, etc. dar nimeni nu poate alege in locul tau. decizia asupra caroseriei este subiectiva.
    parerea mea e ca daca nu mai ai cel putin o masina pentru sezonul rece, nu ar trebui sa te gandesti la cabrio. mie mi se par penibili cei care merg iarna pe zapezi cu cabrio, desi o sa imi spui ca e bine izolata si alte alea. ei bine, nu din aceasta cauza, ci pur si simplu ca imagine, pentru ca asta este un cabrio, IMAGINE. nu o sa poata afirma nimeni niciodata ca ARE NEVOIE de un cabrio.
    eu am trecut peste varsta cu fite si alte nebunii, si o limuzina putin stilizata cu gust si eventual accesorii oem pentru ca asa ii sta bine unui audi, mi se pare superioara din orice punct de vedere unui cabrio (aspect, practicabilitate, imagine, etc)

Ultima editare: 11 Mai 2012
  10. BinaryDomain 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C7 din 2013, 2.0 TDI, cod CGLC
    Sfat cumparare Audi

Salut.

Am gasit de vanzare urmatoarea masina: http://www.autovit.ro/audi-a4-C24187748.html.

Stie cineva ceva de ea? Oare e a vreunui membru al acestui forum si pot afla mai multe?

Pare a fi mai ieftina si nu stiu cauza... Am cautat pe mobile.ro masini care sa fie aproximativ la fel, aici:http://cautare.mobile.ro/automobile/audi.benzin%C4%83.break.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&useCase=MiniSearch&minConstructionYear=2003&maxConstructionYear=2003&__lp=11&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&transmissions=MANUAL_GEAR&siteId=ROMANIA&features=XENON_HEADLIGHTS&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&categories=EstateCar&maxCubicCapacity=2000

Acestea nu sunt inmatriculate in Romania si cea mai ieftina e 7300 de euro. Cea de pe autovit e 6780, inmatriculata. De obicei cele inmatriculate sunt mai scumpe. O fi pe bune?

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mie mi se pare prea ieftina. Hai, daca nu era quattro era altceva...
    Adica sa fim seriosi, si km putini si dotari si quattro si inmatriculata... si toate astea la bani putini.
    Cat despre vopseaua originala bag mana in foc ca nu e asa. Vrei sa imi spui ca masina aia nu a avut nevoie sa revopseasca nimic in 9 ani de zile si 163.000 km (cat zice el ca are)? In cazul asta capota si bara de fata ar trebui sa arate jalnic de la pietricele... ceea ce din poze nu reiese asta.
    Daca suna prea frumos probabil ca asa si este: prea frumos ca sa fie adevarat!

12. George Bira

George Bira 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B6 8E 2.0i 2002
    Salut, 7300 de euro + in jur de 900 euro taxa plus drum, numere, etc duce undeva spre 9000 de euro. O masina buna cam la banii astia o poti lua. Pe mine m-a dus masina 9000 euro luata personal din Germania, am stat o saptamana acolo sa gasesc, nu mai punem cazare si astea ca am stat la o matusa, totul costa. In Romania ce masini sunt aduse exclusiv pentru vanzare, majoritatea au ori km cu sutele de mii ori sunt lovite si lovite destul de bine, o usa, o aripa, o capota le repara si nemtii.

13. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    corect, si pe mine tot la banii aia m-a ajuns, 9000 euro si nu-mi pare rau. Adusa din Germania, nu toate harburile din targurile din Romania, care indiferent de anul de fabricatie au cam 130 mii maxim 180 mii km. In domeniul auto nu este o afacere buna sa cumperi o masina ieftina, exista si exceptii dar alea sunt rare si sanse sub 1% sa gasesti asa ceva

14. kataliNNNN

kataliNNNN 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 1.8 T 2000 AWT
    Salut tuturor,

Am 19 ani şi doresc să achiziţionez un Audi A4 2002. Am găsit unele pe autovit cu preţul între 4.900 € şi 5.700 €. Chestia este că nu ştiu ce motor ar fi ideal. Nu sunt genul care să alerg cu ea. Doresc să nu consume foarte multe, piesele să nu coste şi ele foarte multe...şi cam atat. Am citit că 1.8T are probleme cu turbina, 2.0 consuma mult...şi efectiv m-am derutat. Cele diesel sunt de alergat...şi că cele 1.8T peste 130CP consumă mult...

Dacă mă puteţi lămurii şi pe mine cu aceste chestii aş fii recunoscător.
    Mulţumesc frumos !

Ultima editare: 3 Iun 2012
  15. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Salut, 1.8T daca sti sa mergi cu el nu vei avea probleme cu turbina consuma intre 10-12% in oras iar in afara intre 6,5-8,5 la 2.0 benzina consumul e apropiat de 1.8T dar performante sunt mai slabe. Costul revizilor sunt asemanatoare la fel si cel al distributiei singurele diferente sunt in cazul in care iti pica turbo. In rest costul de intretinere al masinii este la fel (ma refer la directie, frane etc)

1.8T gasesti cu puteri cuprinse intre 150 si 190 Cp
    2.0 gasesti in 2 praguri de putere 2.0 simplu de 130cp si 2.0 FSI de 150 Cp

16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    asculta ce zice si redlife, ca zice bine. A uitat un aspect la 1.8T, e pretentios la ulei. Daca nu e cel corespunzator it va pica pompa de ulei si de aici alte probleme in lant. E important de stiut ce ulei a avut masina inainte de momentul achizitionarii pt evitarea oricaror surprize ce apar in timp.

17. Guvy 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Ieri Accent 1.5 CRDi/azi caut Audi A4
    Ultima editare de un moderator: 4 Iun 2012
  18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    cu 2.0i garantat scoti consum sub 8% afara, dar maxim 100 km/h si max 2500 ture (nu ai ce strica). Poti scoate si cu 1.8T acest consum dar se va infunda turbina, nu pe loc dar in timp.

19. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    ia mai frate un 1.6 si pe urma mai vezi.n-ai unde in romania sa-ti arati muschii,plus ca ptr tine ca incepator trebuie ceva mai linistit.

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    e ok si 1.6 dar sa nu te astepti la consum mic

Distribuie pagina asta