1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. guess_who 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Momentan nu am
    Consiliere achizitie A4 B6 1.8T quattro

Va salut. As dori cateva pareri de la posesorii de Audi a4 b6 1.8t quattro 163 cp. Vreau sa imi spuneti cat consuma masina la mers normal,extraurban.(fara depasiri spectaculoase,cu o viteza medie undeva la 100km/h autostrada 130-140 km/h ). Tin sa spun ca am citit pe forum cateva threaduri,dar se vorbea de consum in cazul in care o alergi ! Stima !

2. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Salut, mie la mers pe autostrada cu viteze intre 130-190 incarcat la maxim (mergeam la mare) cu sotia si cu copilul am avut 7,4 iar la un drum Brasov-Bucuresti la fel cu sotia si cu copilul dar fara bagaje cu clima pusa pana la intrare in Bucuresti am avut 6,6 mers 100-120

3. Step 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 tdi 163 cp, vw t4 caravelle 1.9 td 68 cp
    M-am decis si eu sa-mi schimb masina si, dupa multe cautari, m-am hotarat sa-mi iau un a4 b6 1.8t de 190 de cai.
    Intrebarea mea este: cam care e diferenta de consum in acest model de a4 (avand cutie manuala si tractiune fata) si un a6 2.5 tdi de 163 cp ( tot manuala si tractiune fata)?
    De asemenea, as dori sa stiu cam ce ar trebui verificat mai "in detaliu" la acest tip de motoare.

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Diferenta de consum e intre 2 si 5 litri in defavoarea benzinarului in functie de stilul de condus.
    Verificat la tipul asta de motor: sonda lambda, debitmetru, bujii/bobine, sa traga masina, sa nu bata intinzatorul lantului, tacheti. Adica cam ce verifici la orice benzinar.

5. munte_bro 1st Gear Member

Locație:
    Sfantu Gheorghe
    Masina:
    Audi A3, 1.8T, 2002
    info achizitie

salutare. in curand sper sa devin proprietar de audi (momentan sunt doar membru al clubului) :yes: si ma gandeam poate imi dati ceva sfaturi.
    am gasit un audi din 2001 facelift, motorasul de 1.8T 150cp, la prima vedere foarte aspectuos si km putini. sapt urmatoare urmeaza sa-i fac o vizita proprietarului. pana atunci ce puteti sa-mi spuneti de acest motor, e pretentios nu e, pica turbo des, sau ce altceva ar fi in neregula la motor (asta bineinteles exploatat in conditii normale,nu de forja non-stop).
    deasemenea poate cineva m-ajuta cu o informatie, acum aprox o luna am vazut un audi A4 break 2001-2002, 1.8T, folie geamuri spate, S-line cu nr de cluj, de vanzare pe autovit. imi pare rau ca pe atunci nu dispuneam de o suma aferenta cumpararii si nu mi-am notat un nr de telefon, nimic despre om. daca, cineva cunoaste masina poate m-anunta, chiar imi pare rau, era o masina superba.
    mersi

6. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    In situatia asta sunt si eu, munte_bro, in sensul ca nu am inca un Audi. :D

Sfatul meu e sa nu te lasi purtat de val din cauza faptului ca are km putini pe bord (daca sunt reali), conteaza foarte mult cum a fost ingrijita masina si cum s-a mers cu ea. Am vazut masini cu 260mii km care erau impecabile tehnic/estetic, dar si epave de 100mii km (pe ceas, nu stiu daca reali). Sunt destui care merg subturat, carpesc masinile cu cele mai ieftine piese sau chiar din dezmembrari, nu fac reviziile la timp etc.

"Forja non-stop" n-are nimic, cata vreme motorul s-a incalzit inainte, uleiul e la nivel si schimbat la timp, iar dupa "forja" se lasa masina la ralanti 1-2min.

Vezi daca are istoric (carte service VAG, devize, facturi piese, un proprietar constient are macar ceva din toate astea), cere-i sa dati o tura cu masina si vezi cum se poarta cu ea, intreaba-l detalii gen ce drumuri face masina (distante scurte - naspa), ce ulei foloseste, la cat timp schimba ulei/distributie/alte consumabile - filtre, placute, bucse, de la ce producatori foloseste si de ce o vinde.

Ideal e sa eviti oamenii care merg cu masinile la rupere, fac schimburi abia cand se strica ceva si le vand cand urmeaza o cheltuiala prea mare pt ei sau cand nu mai au bani de benzina.

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Un proprietar constient nu repara masina la reprezentanta! Nu la felul in care se repara in reprezentantele din RO si la preturile astronomice. Facturi piese? Cand a luat cineva, persoana fizica, factura pe piese? Mai mult de bon fiscal nu am luat niciodata... si atunci discutabil pentru ca cumpar piese de la oameni cu coloana vertebrala si bonul fiscal nu imi ofera nici o garantie in plus fata de omul pe care il cunosc si care are tot interesul sa ma pastreze in continuare ca si client.
    Drumuri scurte nu e bine? De ce? Mai ales la un benzinar care se incalzeste repede... preferi drumuri lungi si masina sa aibe sub 200.000 km? Dream on...
    De ce o vinde? Daca iti spune cineva ca vrea una mai noua mai ai motive sa te indoiesti? Si iti mai dau cel putin 5 motive la care nu ai ce sa mai adaugi si atunci care e sensul intrebarii?
    O masina buna se vede/simte. O masina second va mai inghiti niste bani imediat dupa achizitionare asadar, tineti o rezerva de circa 500 euro MINIM.
    Si inca ceva: NIMENI nu vinde o masina buna, impecabila, fara defecte si cu bani putini sau la pretul pietei. Daca cineva are o masina care chiar nu necesita investitii in urmatoarele 6-12 luni (cu exceptia uleiului si a filtrelor poate) inchipuiti-va ca masina se va vinde peste pretul pietei... Iar atunci cumparatorii de obicei arata cu degetul "n" masini vazute in piata care nu au grad de comparatie la intretinere (adica sunt net inferioare) insa sunt mai ieftine, fara ca cineva sa se gandeasca ca masina aia mai ieftina mai are si un adaos de samsar asadar trebuie sa fie un motiv pentru care pretul care ajunge la end user e atat de mic! Ganditi!

Ultima editare: 5 Feb 2013
  8. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    In afara, 99% din proprietari fac reviziile la reprezentanta in perioada garantiei, am spus asta in contextul in care majoritatea masinilor din Romania sunt aduse din afara tarii. Daca nici pe primii 3-4-5 ani cat a tinut-o neamtul nu are carte service, trebuie sa se aprinda un beculet. La o masina SH primeaza istoricul, nu faptul ca are volanul schimbat sa zici ca are jumatate de km, petele de ulei de pe langa garnituri sterse etc. Daca vezi o masina fara nimic din ce am scris, ce rost mai are sa o cumperi, mai bine joci la alba neagra. Da, sigur, masina arata bine ca e spalata si merge bine in aia 2-3km cat te plimba cu ea pe drum fara gropi. NU ai ce sa simti atunci pe loc, daca el sa zicem ca in loc sa-si schimbe bratele cu set lemforder si-a schimbat 1-2-3 de la cel mai ieftin si penibil producator, sa tina doar pana dupa ce vinde masina, daca masina ii mananca ulei doar nu ii verifici nivelul la rece, va dati 2 ore si verifici dup-aia iar cand se raceste.

Eu vorbesc de o masina ~premium cu motor 1.8T cum zice munte_bro ca vrea, daca proprietarul risca sa ia distributie spre exemplu pe sub mana, sa i-o monteze gigel in spatele blocului si sa riste sa-si faca praf motorul fara garantie, ce crezi ca se intampla? pe praful asta, gigel se spala pe cap de "prietenia" cu fraierul si de alea 10 milioane pe care le castiga pe an de la el, iar fraierul ramane sa-si cumpere motor nou. Asa ca pt 4-5-6 milioane cat e diferenta, sa zicem prin absurd 10-15 milioane pe an diferenta la cumparat pe sub mana + montat in spatele blocului vs. cumparat piese cu acte si montat in service autorizat => GARANTIE, eu as zice ca un proprietar constient care tine la masina lui alege a doua varianta.

Cand cineva zice ca vrea masina mai noua = s-a saturat de problemele masinii: o cumperi tu s-o restaurezi? motive mai bune sunt ca nu-i mai place, vrea mai mare, puternica, mai mica, mai rosie bla bla, nu ca s-a saturat sa stea cu rabla prin service. Eu de exemplu am masina de 9 ani si e in stare perfecta, nu am sechele cu masini vechi si drept urmare ma simt confortabil sa caut acum una de 12 ani DAR ingrijita asemanator cu a mea.. deci cand cineva zice ca vrea masina mai noua, e o problema.

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    partial de acord cu tine, insa afirmatia ca vand masina pt a lua mai noua nu cred ca e valabila. Eu daca o vand ca vreau sa-mi iau b7 sau b8 inseamna ca masina care o vand e praf? Vorbesc de cazul meu, ca o am de 4 ani si doar consumabile schimbate, filtre si ulei la timp, un brat doua (pt mine exista doar lemforder, restul sunt loterie), distributie, baterie si un rulment fata SKF. Masina este in stare impecabila din toate punctele de vedere atat estetic cat si functional, are km putini, istoric, tot ce vrei. Imi place sa-i dau masinii tot ce e mai bun nu sa-mi bat joc, drept dovada ca nu m-a dezamagit deloc de cand o am, cum aud pe forum la altii ca au investit mii de euro pt intretinere. Deci nu este regula la ceea ce ai zis.

10. raddu23 1st Gear Member

Locație:
    arges
    Masina:
    a4 1.9 tdi 2002
  11. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Pun iarasi linkurile:

www.autovit.ro/audi-a4-C28463115.html

www.mercador.ro/oferta/audi-a4-2004-IDBUmh.html#1ec1d050c7;r:;s:

www.audi.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-tunate/audi-a4-1595-cm-12026894.html

Ne-ai aratat 2 diesel (una 4x4) si un 1.6 GPL, vrei benzina sau diesel? ce asteptari ai de la masina?

Masina #1 pare ingrijita, vezi daca omul e proprietar si are un istoric cu ce a schimbat: ori carte service, ori facturi, bonuri, poze, macar o ciorna ceva.

#2: pare prea ieftin mai ales ca doar taxa e ~1000 euro, s-o grabi sa o dea.

#3: trecand peste exprimarea proprietarului si badge-ul S4, sigur o sa te dezamageasca un motor de 100 cai + gpl pe 1.4-1.5 tone, parerea mea e sa stai deoparte.

Ca o paranteza, sfatul meu in caz ca e sa cumperi o masina deja inscrisa e sa-i zici proprietarului sa isi recupereze taxa si sa ti-o scada din suma de vanzare, sa nu te pomenesti ca o recupereaza dupa ce o inscrii tu.

12. raddu23 1st Gear Member

Locație:
    arges
    Masina:
    a4 1.9 tdi 2002
    Mersi pt raspuns. Nu am preferinte, diesel sau benzina.
    Masina #2 mi s-a parut si mie cam suspect pretul, dar am vazut ca e membru aici, si ma gandeam ca stiti voi mai multe...
    Referitor la taxa, nu dureaza mult pana se recupereaza?

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    raddu23 in acest topic discutam doar/strict despre achizitia unei masini pe benzina. Pentru achizitie masina cu motor diesel exista alt topic. Nu mai amesteca subiectele pentru ca mesajele iti vor fi sterse fara alte explicatii. Bafta

14. taclit 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    nu am
  15. danny_dny

danny_dny 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 TDi AVF 2004 + A4 b8.5 2.0 Tdi cglc -pcg 2013 s-line
    Daca tot cauti 1.8 turbo, orienteazate catre quattro! Si cauta o masina cu dotari optionale! Parerea mea e ca este prea scumpa pentru anul de fabricatie si dotarile care....care nu le are!

16. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
  17. taclit 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    nu am
    Gasesti greu la banii astia quattro. Pe masina din Germania as fi dispus sa dau 5500-6000 iar restul de bani sa-i pastrez pentru timbru de mediu si eventuala schimbare a unor consumabile...Acum dilema mea ar fi daca se merita sa platesc taxa aceea sau sa caut modele b6,b7 la noi in tara la care sa nu mai platesc taxa (ca bani tot pe acolo as ajunge).De ex modelul acesta de 2.0:http://www.autovit.ro/audi-a4-C28401008.html

18. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Nu ti se pare suspect de ieftin? o masina buna costa, asta probabil a facut 127km x3. Taxa a fost platita in 2009, proprietarul o poate recupera dupa ce ti-o vinde tie.

Singurul plus in a cumpara din Romania e ca poti sa mergi cu masina la verificat, in Germania nu cred ca se plimba cineva cu tine prin servisuri si reprezentante pt o masina de 5-6000.

19. danny_dny

danny_dny 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 TDi AVF 2004 + A4 b8.5 2.0 Tdi cglc -pcg 2013 s-line
    O masina cu pret bun, se vinde de pe mobile foarte repede! Nu sunt adeptul masinilor ieftine, cum de altfel chiar eu am cumparat masina scumpa!

Vreau doar sa subliniez ca nu merita sa dai 5500+ taxe de euro pe o masina buna, sau rea, fara dotari (macar dotarile sa tina cat de cat pretul masinii), care odata inmatriculata isi pierde din valoare sesizabil!

Uite aici 2 masini:
    varianta 1

varianta 2

Iti raman ceva bani si pentru intretinere si eventuale modificari!

20. taclit 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    nu am
    Pai si de ce crezi tu ca nu se merita sa dai 5500 pe o masina buna + taxe??Cu ce ma incalzeste pe mn ca are senzori de parcare sau ploie ori incalzire electrica in scaune sau alte dotari si ea e bomba???Cati km crezi tu ca ar avea masinile care mi le-ai aratat???

Distribuie pagina asta