1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. bogstegol

bogstegol 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4,19tdi,2002
    zice ca e s-line..miramas ca toti zic asta si vad ca e cheala=))=)))nimic dotari pe ea decat cele din fabrica

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Masina are kit de s line exterior,cel mai probabil,judecand ca interiorul nu este si fusta spate este vopsita,a fost pus dupa;mie personal nu-mi place.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu am impresia ca masina asta a fost in piata in Timisoara cu numere rosii. Daca e vorba de aceeasi masina, fusta S-line de fata nu vine deloc la linie si era lovita in partea de jos la borduri. De asemenea, usa soferului era vopsita si avea uzura mare la butoane in interior.

4. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    NU stiu de ce vrei quattro care are un singur avantaj iarna parerea mea dar se poate merge si cu FWD bine mersi cu un consum mai mic de aprox 1L la suta de km

Te mai lovesc eu :

-intinzatorul hidraulic de la distributia variabila e 2400 de ron la reprezentanta +300 ron lant + garnituri+ vreo 6 ore de manopera= 3500-3700 de ron atat vor reprezentantele pentru un intonzator original SWAG ca audi nu face intinzatoare, vezi mai multe detalii la mine la my ride si la topicul "Despre motoarele 1.8 T"
    -turbina mai pica spre 200.000 depinde de cum mergi cu ea
    -cel mai naspa - mizerie in motor din cauza schimburilor de ulei long life
    - se mai infunda sorbul pompei de ulei din cauza mizeriei

Acuma cu niste reguli simple motorul asta e pe viata daca:

-schimb de ulei numai cu full sintetic 5w30, 5w40, 0w30, 0w40 schimbat pana in 8000 de km

Atentie mare la masinile de Germania care au schimburile de ulei facute la 2 ani si 30.000 de km

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Quattro are mai multe avantaje decat iarna,trebuie sa ai unul sa simti diferenta,singurul minus e consumul mai ridicat :)
    Cutiile de viteza,indiferenta ca e FWD sau 4WD la audi sunt bune si fiabile,dar mai pica cate un ambreiaj,care e normal sa-l schimbi de la 150k km in sus ;)

6. Danutzii 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 B6 AVJ 1.8T Quattro 2001 143Kw ABT
    Multumesc pt lovituri .....gata ....sunt posesorul unui b6 s4 quattro 143 Kw cip ABT....nu am apucat sa trag multe concluzii dar pana acum pot spune ca este mai zgomotoasa decat cele cu motor de 2 litri si 1.9 tdi ( pe astia l-am condus si la astia ma raportez). Poate pt ca are 195 cai si quattro consuma mult mai mult decat 2 litri aspitat.Revin cu concluzii cand ma mai dezmeticesc ce si cum.

7. simoncelli 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    1,6
    Salut,
    Am si eu o dilema... detin un Opel Astra 1,6 din 2001 automat si cam am probleme cu el. As vrea sa imi achizitionez un Audi A4 B6 din 2003 Motor 1.6 benzina (105 CP / 77 kW, Euro 4 ). Eu dispun de 5.000 euro. Ce ma sfatuiti si cum este cu intretinerea ?
    Nu prea dispun de bani si eu in general stiu ca motorizare pe benzina consuma mai mult dar ma gandesc ca intretinerea ar fi mai ieftina.
    Va multumesc si astept parerea voastra !!

Ultima editare de un moderator: 9 Sep 2013
  8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    daca toti banii sunt 5000 euro orienteaza-te catre alta marca, la banii astia nu gasesti masina impecabila, de obicei asa se intampla, cei care umbla dupa a4 ieftin dupa achizitionare ingroasa randurile forumului cu tot felul de probleme mai mult sau mai putin grave. Si ce e mai trist, ca unii dupa o astfel de afacere cand aud de marca audi au alergie.

9. simoncelli 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    1,6
    este una pe autovit un A4 1,6 Benzina la pretul de 4 850 EUR omul este din Auriu (jud. Mures), masina arata perfect ce zici ?

10. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    am vazut-o, arata impecabil din anunt, trebuie sa fie si in realitate asa. Ideea este sa o verifici bine inainte ca sa stii ce investitii ulterioare ai dupa achizitionare. Atentie la masinile dauna totala din Germania care sunt luate pe 1000 euro, reparate si apoi vandute cu pret mic in Romania. Ca idee de preturi, urmareste mobile.de, ignorand primele 2-3 pagini. Vei afla preturile reale la un B6, care pot merge pana la 8000 euro. Nu prea vad cum o masina adusa la pret minim din Germania care este undeva la 5000 euro sa se vanda in Romania sub acest pret, decat daca are km fara numar, ori a fost lovita si vanduta asa, apoi reparata la noi.

11. mr_x4you 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A6 2.5 TDI 2002
    Salutare la toti, ma bate gandul sa imi iau un A4 B6 avant cu motor de 1.6, am citit cam tot ce s-a scris pe aici, am vazut problemele aparute, m-ar interesa un consum aproximativ la motorul asta, oricum intentionez sa circul mai mult in afara orasului cu el (pt oras am masina de servici), si cu viteza de maxim 120-130 km/h. Va multumesc

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Aprox. 7%.

13. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    7-8% afara, depinde si cat de grea ai talpa, de stilul de mers si 11-12% oras. Gandeste-te ca este un motor mic de care nu trebuie sa tragi pt ca atunci va creste consumul. Daca ai un stil de mers linistit, e o alegere buna si ieftin de intretinut.

14. mr_x4you 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A6 2.5 TDI 2002
    Multumesc de sfaturi, tinand cont de ce mi-ati zis nu ar merita mai mult atunci motorul de 2.0 ? Cu toate ca stiam ca ala e cu probleme la blocul motor (aluminiu) si papa ulei.

15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ai confirmarea ca blocul motor este problema? Ceea ce s-a postat pe forum este doar o presupunere, neconfirmata de nimeni. Eu nu am gasit inca pe nimeni sa spuna: DA, blocul motor este de vina pt consumul de ulei. Ceea ce zici tu trebuia confirmat de fabrica AUDI, de reprezentante nu mai vorbesc ca aia oricum sunt niste ciocanari. Cartea spune 0.5 litrii la 1000 km. Cam ala e consumul, sa stii

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Exact, producatorul da un consum mare (chiar mai mare decat consuma in realitate) din start. Daca tu, cumparatorul, nu te uiti la specificatii e problema ta.

17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ovidiutm vad ca ai si 1.9 si 1.8, ne poti spune te rog ce scrie la tine in carte despre consumul de ulei? cat specifica producatorul pt 1.9 si 1.8? tot 0.5 la 1000 km?

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Iti spun la mine (motor 2.0 TDI) cum scrie in carte/manualul de utilizare: 0,5 Litri la 1000 Km. Bine, nu consuma nici pe departe atat.
    Doar si-au luat toate masurile de siguranta ca sa nu poata fi acuzati ulterior pentru consum excesiv de ulei. ;)

19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ok, ms, banuiam eu ca asa este la toate, pe hartie, realitatea fiind diferita de la o motorizare la alta. Legat de informatia cu blocul, stie cineva ceva, exact?

20. Fotok 1st Gear Member

Locație:
    Odorheiu Sec
    Masina:
    A4 -1.6 - 2002
    am de 1 saptamana masina 1.6 B6. O pot compara cu corolla 1.6 vvt-i la dimensiuni si kg. la putere corolla are cu 24 cai mai multi si vreo 10 Nm in plus. Consumul insa e incredibil de diferit. Consumul de ulei la fel. La un intrerval de service (15.000 km) papa 1 litru de ulei. Am experienta la toyota, am lucrat 7 ani la ei si masina de serviciu a fost corolla. Dar o sa vad ce consumuri vor iesi cu audi. pana acum fata de toyota: mult mai mari.

Distribuie pagina asta