1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Marius, m-am uitat in carte dupa consumul de ulei dat de producator insa nu am vazut unde e scris. Daca imi spui exact, ma uit si revin cu raspunsuri.

2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    unde sunt tabelele cu toate normele de uleiuri recomandate de audi pt motorul respectiv

3. Fotok 1st Gear Member

Locație:
    Odorheiu Sec
    Masina:
    A4 -1.6 - 2002
    la toate scie acelasi lucru: Poate consuma pana la 500 grame / 1000 km.

4. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    eu cred ca e vorba si dupa marca uleiului. la mine am observat personal ca la unul tip de ulei consuma si la altul nu.
    chiar m-am speriat initial ca la masina dinainte nu completam nimic din schimb in schimb. la ultimul tip de ulei folosit completez max un litru la 30.000 de km. folosesc long life.

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    era mai interesant daca ofereai informatia completa, adica care era uleiul si norma lui cand iti consuma si care este cel de care zici ca il ai acum

6. lhangea 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Trabant
    Audi A4 B6 1.6

Salut
    As dori sa achizitionez un Audi A4 B6 1.6 benzina din aprilie 2003 adus din Germania recent. Masina are 177000 de kilometrii, arata destul de bine la interior.
    Ma intereseaza motorul (care stiu ca nu e foarte puternic dar pentru ce-mi trebuie mie e ok). A fost pusa pe tester si mecanicii au spus ca motorul se prezinta bine. Ce parere aveti, motorul asta mai rezista mult ? Mai merge vreo 150000-200000 de km ?

Astept pareri

Mersi

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In primul rand, motorul (oricarei masini indiferent de marca) este un consumabil. Daca se defecteaza si nu se schimba doar componenta defecta, se schimba motorul cu totul. Nu vad care e problema. Te costa mai putin decat o revopsire totala de caroserie - de exemplu.
    Orice motor rezista mai mult daca in timpul vietii (in cazul de fata in acesti 177.000 km) a primit filtre si ulei de calitate la intervalele maxime date de producator. Felul exploatarii influenteaza de asemenea viata unui motor insa la 177.000 km bag de seama ca tu il privesti ca pe un pensionar care mai poate trai putini ani.
    In concluzie, raspunsul pentru un motor anunme nu ti-l poate da nimeni de pe fprum care nu a vazut, nu a asculta si nu a mers cu motorul respectiv. Sfaturi generice, valabile universal ca cel de mai sus... cate vrei.
    Tu, daca iti faci griji ca un motor la 177.000 km e pe sfarsitul vietii, eu zic sa iti aduni bani si sa iti cumperi o masina noua. In achizitionarea unei masini daca pleci de la premiza ca 177.000 km sunt multi, nu are rost sa te mai gandesti sa cumperi un second hand!

8. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    de ex la fuchs titan gt1 long life III 0w30 nu imi consuma un litru la 30.000 de km.
    ca sa nu vorbesc cu pacat acum, nu mai stiu marca la care imi consuma si mie dar stiuca era 5w40.
    cred ca e irelevant daca e 0 sau 5 si 30 sau 40 ca aceste cifre arata vascozitatea uleiului la rece/cald...
    in plus am impresia ca la mine s-ar potrivi ceva de genul 0w40 ptr ca in baragan avem iernile foarte reci si verile foarte calde.
    dar nu am gasit la fuchs asa ceva. prefer uleiul asta ca nu e asa cunoscut, mi-l aduce din germania cineva si scrie pe el made in germany. asa sper sa scap de produsele contrafacute.
    cred ca si motoarele au "preferintele" lor la ulei, cum avem si noi la mancare...

9. rrs.365 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 2.0i 2001
    Va salut . Am o mare rigaminte la voi cei pasionati de marca Audi.
    Vreau sa mi cumpar un audi A4 motor 2.0 COD ALT an 2001 , masina se fa in Bucuresti sunt din provincie si in seara asta am venit sa o vad . Dup ce am vazut o masina arata destul de bine pentru anul ala cateva zgarieturi ici colo nimic de speriat . Problema e urmatoarea : Am condus o cativa km si are martorul in bord aprins . Proprietarul ( samsar cred) mi a zis ca ar senzorul de acceleratie .
    Se manifesta in felul urmator , la mers forjat si schimbat in 5-6000 de ture are un lag in sensul ca ramane putin accelerata dupa care isi revine , ce ar putea fi ? Am tot cautat pe net dar nu am gasit decat despre clapwta de acceleratie si simptomele pt asta e trepidatio la relanti , iar asta nu se comporta asa . Ati putea sa ma ajutati va rog un raspuns referitor la asta ? Maine am programare la un service sa facem o diagnoza profesionala .

10. rrs.365 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 2.0i 2001
    Help!

Va salut . Am o mare rigaminte la voi cei pasionati de marca Audi.
    Vreau sa mi cumpar un audi A4 motor 2.0 COD ALT an 2001 , masina se fa in Bucuresti sunt din provincie si in seara asta am venit sa o vad . Dup ce am vazut o masina arata destul de bine pentru anul ala cateva zgarieturi ici colo nimic de speriat . Problema e urmatoarea : Am condus o cativa km si are martorul in bord aprins . Proprietarul ( samsar cred) mi a zis ca ar senzorul de acceleratie .
    Se manifesta in felul urmator , la mers forjat si schimbat in 5-6000 de ture are un lag in sensul ca ramane putin accelerata dupa care isi revine , ce ar putea fi ? Am tot cautat pe net dar nu am gasit decat despre clapwta de acceleratie si simptomele pt asta e trepidatio la relanti , iar asta nu se comporta asa . Ati putea sa ma ajutati va rog un raspuns referitor la asta ? Maine am programare la un service sa facem o diagnoza profesionala .

11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    fara suparare dar eu as cauta masina adusa din Germania, chiar daca pretul este mai mare decat cel din Romania. Si nu as lua de la samsari.
    Probleme pot fi la aceea masina insa rezolvarea nu o gasesti pe forum ci direct la fata locului, cu testerul pe ea. Accepta testare in service autorizat? Daca nu, renunta.

12. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Daca era o problema triviala cred ca o repara samsarul. Un unchi a avut o problema de genul asta cu un Passat B5 1.6 care i se accelera din senin, vinovata o fişă bujie.

Degeaba o testezi in service autorizat sau neautorizat, e posibil sa fi vorbit deja cu baietii din service "sa iasa bine" sau chiar cand ajungeti maine. Eu as zice sa renunti si sa cauti o masina de la proprietar, sunt 2 sau 3 A4 2.0 chiar pe forum (http://www.clubaudi.ro/vanzari-audi/30247-vand-audi-a4-b6-2-0-alt-5.html, http://www.clubaudi.ro/vanzari-audi/35047-vand-audi-a4-b6.html).

13. rrs.365 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 2.0i 2001
    Acepta , mi a zis ca suporta el reparatiile pentru acel senzor . Masina arata destul de bine , accepta teat si la reprezentanta dar o sa merg la unchiul unui foarte bun prieten in care am incredere . Vroiam sa stiu daca reparatia ar putea fi scumpa ?!

14. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    pana nu vezi exact ce trebuie schimbat nu avem de unde stii, poate fii ieftina sau scumpa reparatia. Daca e vorba de vreun senzor nu e un capat de tara, iesi ieftin. Macara restul sa fie impecabil.

15. rrs.365 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 2.0i 2001
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Vezi ca reparatia poate o suporta vanzatorul si tine carpeala pana ajungi tu sa o inscrii pe tine sau mai rau, nu o repara, ci doar reduce martorul la tacere fara sa rezolve problema.
    Parerea mea (daca ar fi sa imi dau cu ghicitul) e ca martorul ala e aprins din cauza sondei lambda (de obicei sonda 1). Asta inseamna ca masina emana un miros puternic de benzina la iesire pe toba finala si consumul este mai mare decat normal.

17. rrs.365 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 2.0i 2001
    Multumesc de raspunsuri , o sa vad maine ce imi zic baietii la service o sa fiu foarte atent si clar nu o iau daca ceva e suspect . Revin maine cu mai multe detalii . Sper sa am noroc totusi ca imi caut de ceva timp !

18. rrs.365 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 2.0i 2001
    Azi am fost la mecanic . A pus o pe tester si eroarea era "amestec nesaturat ". A sters acea eroare si nu a mai aparut dupa ce am mers cu ea mai forjat. In rest totul a fost bine a verificat si noxele si totul a iesit bine . In schimb mi a recomandat sa curat clapeta de acceleratie se pare ca are o problema la acceleratie uneori imi da in nas are o intarziere dupa care merge bine , doar la acelerare sinpeste 2500-3000 ture . M am hotarat sa o iau e un pret bun

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Clapeta trebuie curatata periodic la toate benzinarele.

20. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    ce inseamna periodic?

Distribuie pagina asta