1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. mihai12 1st Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    AUDI A4 2.0 2002
    Salut,
    Din cate am citit am de la cine primi sfaturi si chiar am nevoie in trecut am avut un matiz dar intre timp am mai mers si cu un A4 2.0 2001, deci WOW! prietenul meu zilnic mergea "sport" iar masina, chiar nu am cuvinte! Cum matizul nu imi mai merge, evident imi doresc A4. Imi doresc enooorm A4 si nu stiu ce sa fac am gasit un benzinar dar din timisoara, la 500 km distanta de mine.

http://www.buletinulauto.ro/autoturism/audi-a4-euro-4navigatie-2001-timis-387530.html ce parere aveti?
    inca ceva, nu inteleg de ce la modelul acesta butoanele nu sunt atat de sterse ca la alte modele din acelasi an.

imi e teama sa nu ma infig prea repede si sa nu iau cea mai inteleapta decizie.
    O intrebare : de ce nu are siglele pe portbagaj A.4 2.0 de mai sus ? banuiesc ca ori au fost sifonate ori unora le plac mai mult fara... sau poate mai e ceva ce nu stiu!
    ajutati-ma va rog, e o investitie destul de majora pentru mine si chiar imi doresc masina!

Ultima editare de un moderator: 28 Oct 2014
  2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Siglele sunt optionale sau le-a dat jos fostul proprietar.
    In afara de navi, nu va nimic wow ca dotari. Masina arata frumos intradevar (in poze) insa trebuie vazuta live. Pretul mi se pare cam mare, iar masina nu are nimic sport.

3. Amai88 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Passat
    Salut! Cu un buget de 4000 E gasesti un audi A4 b6 bun?

4. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    mihai12, nu cred ca este locul ideal ca sa ceri pareri despre masina care vrei sa ti-o cumperi. Constat ca multi isi dau cu parerea despre o masina/o motorizare care probabil nu au avut-o, iti recomanda fel si fel de variante astfel incat vei pleca de aici mai nelamurit decat ai venit sau mai degraba informat gresit.
    Parerea mea este ca inainte sa cumperi o masina, fa-i un ITP la sange, verifica tot ce se poate verifica si fa asta cu un mecanit priceput pe grupul VAG.
    Atat, in rest sunt discutii interminabile doar asa ca sa se mai adauge pagini la forum.

5. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Mie imi place masina pusa de mihai12. Nu mi se pare deloc uzata la interior, omul zice ca are carte service. Ai grija insa cu taxa de mediu, nu cred ca e doar 300eur (si nu stiu ce emisii CO2 are ca sa calculez).

6. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Si mie imi place, e identica cu a mea la culoare, butoanele din interior arata bine=> e posibil chiar sa aiba kilometri reali.

Intradevar siglele de pe haion sunt optionale sau le-a scos unul din proprietarii anteriori. E "cheala"( pentru un B6, dar are multe dotari in standard fata de alte masini) cu navigatie .
    Cotiera e aftermerket.

Merita vazuta si testata.

CO2 e cam 190-200 ca la 1.8 T, posibil taxa sa fie 300 E din cauza vechimii.

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    co2 este 192 si cam atat este taxa si merita toti banii, eu as lua-o fara discutii dupa o verificare foarte atenta.

8. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Salut, masina arata bine dar cu o mentiune: fi atent in partea dreapta spate deoarece exista lufturi destul de mari intre stop, aripa si spoiler.

9. mihai12 1st Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    AUDI A4 2.0 2002
    Multumesc mult de sfaturi:) insa nu m-am oprit din cautat.
    am mai gasit si
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C34387579.html
    http://www.tocmai.ro/audi-a4-1-8t-150cp-2001-18123537.html
    http://www.tocmai.ro/audi-a4-2-0-2003-20559809.html#current_image
    http://www.tocmai.ro/audi-a4-2003-12670145.html
    http://www.buletinulauto.ro/autoturism/audi-a4-euro-4navigatie-2001-timis-387530.html
    O sa ma ajute un bun prieten priceput in alegerea celei mai bune variante si bine-nteles o sa revin si pe aici. Multumesc inca o data!

10. mihai12 1st Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    AUDI A4 2.0 2002
    Mi-au mai ramas 2 variante :
    http://www.depozitauto.ro/poze/audi/a4/204807/3.html#i si http://www.tocmai.ro/audi-a4-2-0-2003-20559809.html#current_image
    cea din timisoara s-a dat :(

1.8 imi place mai mult si ca aspect si ca motorizare, dar imi e frica de consum si de turbina...
    e asa mare diferenta de consum intre cele 2??
    de ce e mai scumpa intretinerea la 1.8?
    iar turbina in ce turatii se simte cel mai bine pentru un consum mai mic? am inteles ca nu trebuie mers subturat si iarna trebuie sa astepti ceva mai mult
    nu stiu ce alegere sa fac si trebuie sa ma grabesc ca se dau cam repede... ajutati-ma cu ceva pareri va rog!

Ultima editare: 2 Noi 2014
  11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    cu 1.8T nu prea poti merge la consum, in schimb cu 2.0 o poti face linistit. Consumul este cam la fel, el este mai mare la 1.8t pt ca trebuie sa mergi mai turat pt protejarea turbinei. Depinde ce asteptari ai de la masina, alegerea iti apartine. Se dau repede ca sunt ieftine si vezi tu dupa ce probleme o sa ai. Un b6 care e impecabil dar evident mai scump, nu se da repede tocmai din aceasta cauza. Se cauta masini cat mai ieftine, cu km cat mai putini, daca se poate aproape noi si impecabile. Daca un asemenea exemplar care arata bine din poze, se vinde cu 3500 euro oare cat a costat in Germania? Asta ca sa iasa si samsarul in profit. Oare castiga numai cateva sute de lei?
    Preturile reale ale unui a4 b6 le gasesti de la pag nr.3 incolo, pe mobile.de. Primele sunt tepe la fel ca la noi.

12. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    cine cumpara a4 vechi de 13 ani cu motoare 1.8 sau 2 nu o cumpara sa mearga la consum.

nu consumul mananca banii ci intretinerea si aducerea ei la lumina

13. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    La cumpararea unei masini nu trebuie sa te grabesti niciodata :) mereu se vor mai gasi "oferte" chiar mai bune decat alea pe care le "ratezi".

Ce buget ai pt intretinere anuala la 1.8t si ce drumuri vrei sa faci cu ea? o turbina picata nu cred ca e capat de lume, cu 1500lei o refaci la Cipos. Si nu pica de pe o zi pe alta.. decat daca mergi cate 2km prin oras mod racheta. Daca s-a schimbat uleiul la timp si s-a mers cu cap cu ea, turbina prinde 250k+ km. Masina mea are ~150k pe bord cu ea si e strong. Cheltuieli mai mari si inevitabile ai la directie si suspensie.

Mai pica insa si ambreiajul din ce am vb cu proprietarii cand imi cautam eu masina. Inclusiv a mea mi s-a spus ca are ambreiajul schimbat.

Parerea mea oarecum subiectiva e ca merita 1.8t, am mai scris pe aici de ce sau poti citi in topicul din semnatura.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Iti spun doar atat: eu nu am avut masini fara turbo (asta nu inseamna ca nu am condus si fara turbo) si nu voi avea niciodata masina fara turbo.

15. mihai12 1st Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    AUDI A4 2.0 2002
    Aveti dreptate o sa mai am putina rabdare, intre timp poate o sa mai creasca bugetul si o sa caut si ceva mai sus de 4500 euro. Cum o fi si norocul, doar e ca la loto:) Un lucru stiu sigur, masina care o fi sa fie a mea, e pusa acolo deoparte :superman:

Asta a fost viusl meu http://www.buletinulauto.ro/autoturism/audi-a4-euro-4navigatie-2001-timis-387530.html dar sa dat imediat. era si 4x4 dar nu a mentionat. O sa gasesc alta sigur :laugh:

16. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Sa nu iti para rau daca nici macar nu ai fost sa vezi masina....ar trebui sa iti pui un semn de întrebare simplu:"samsarul" care o vinde,iti dai seama la un simplu search pe google ca e samsar .....oare la ce pret a adus-o din Germania??de o vinde pe unele site-uri chiar si la 3550e neg.
    Sa nu mai vb si despre descrieriile care diferă de la un site la altul.....masina aia ascunde multe....iar ce vezi in poze nu o sa vezi si in realitate,crede-ma ca am vazut zeci de masini impecabile in poze si in realitate baubauri.
    Nu te grăbi cu achizitia deschide bine ochi ca daca nu deschizi apoi larg buzunarele.
    P.S. Ia in considerare si un diesel.
    Bafta

17. mihai12 1st Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    AUDI A4 2.0 2002
    :)) am vazut si eu anuntul cu 3550 neg. Mi-au fugit imediat ochii la navigatie si cutie! doar ca intradevar intr-o stare buna sigur nu ar costa doar atat. Acum nu mai regret, cat despre rabdare, ori ca pica una azi sau peste 3 luni, daca e testata corespunzator si se merita de ce nu?!
    o sa ma duc sa vad zilele urmatoare http://www.tocmai.ro/audi-a4-2-0-2003-20559809.html#current_image . Nea caisa ala spune ca are masina din 2008, din Germania si a facut doar 50.000 km pana acum... doar ca atunci cand l-am intrebat daca are taxa platita spunea ca fostul proprietar si-a recuperat-o dar doar partial si mai multe o sa-mi spuna cei de la anaf! ce sa mai inteleg?
    iar pe mobile.de preturile da sunt pe bune, doar ca zic eu in loc sa achizitionez unul cu 5500 la care totusi pot aparea defectiuni, nu mai bine optez pentru unul de 4400 (neg) gen mai sus iar diferenta sa o am pentru eventuale probleme?
    Diesel, nu stiu ce sa zic, taxa cam mare, o atentie in plus la turbina si injectoare, in plus nu merg chiar asa mult sa trag pentru consum, desi mai sus m-am cam vaitat de consum, ma rog, credeam ca 1.8t consuma mai mult decat se pare. mentionez ca nu stau in oras iar drumuri mai dese o data saptamanal Valenii de munte->Brasov pe Cheia, cele mai multe portiuni serpentine.

Ultima editare: 3 Noi 2014
  18. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
  19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Probabilitatea de a "crapa" turbina, cum ziceti voi, e aceeasi si la benzina si la diesel, si asta pentru ca uleiul e sangele ei. Nu schimba uleiul la timp si te faci de un alt turbo.
    Ce a vrut sa spuna redlife, cred ca se referea la posibilitatea curatarii mai dese la diesel in cazul unui mers subturat.

20. MrMarius 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4,1.6,2003
    Pareri A4 2003

Am fost astazi in piata auto din iasi si am vazut un a4 motor 1.6 benzina.De mai bine de un an tot ma gandesc sa imi achizitionez un a4 B6.As vrea de la posesori de a4 o parere despre masina(cam cat consuma,intretirea,diferite probleme pe care le-as puteam intampina la partea mecanica si nu numai).Mentionez faptul ca nu vreau o masina pentru linute ci pentru condus cat de cat moderat.Pretul acestui a4 era de 3500 euro. Avea o problema la aripa dreapta era putin ruginit.

Ultima editare: 8 Noi 2014

Distribuie pagina asta