1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Mea culpa, ma gandeam la injectoare de 1.9 fara sa citesc ca n-a zis nimic de motorul acesta.

Un motor mic consuma mult daca ii ceri prea mult si/sau caroseria e ingrozitor de grea pt el. La 1.4 tone nu e cazul. Daca-l freci mult prin oras, da, o sa consume mult, dar daca mergi constant in exterior cu viteza legala consuma <= cu un motor mare. E infinit mai usor sa scoti consum mare cu 1.8t decat sa scoti consum mic cu 1.6. Eu rar depaseam 6.5% cu 1.6, ori ca sa am consumul asta cu 1.8t, ma abtin destul de mult.

Ambreiaj - cate 1.8T stii cu ambreiaj original? :)

Turbina - prin probleme cu turbina inteleg turbina dezechilibrata, la care trebuie schimbat miezul, nu careia poti sa-i faci fâs fâs si gata e ca noua. Treaba asta costa 340E la Cipos, fara manopera montat/demontat/transport/garnituri. O turbina K03 noua costa 475eur + TVA (dealer KKK turbocenter.ro). Iarasi, cate masini de varsta asta crezi ca au turbine care mai duc fara probleme 50k km in regim de Romania? crezi ca toti proprietarii pun ulei de calitate, il schimba la timp si nu abuzeaza de motorul rece?

Pana la urma astea sunt consumabile si mi se pare normal ca intotdeauna sa pui raul in fata cand e vb de consumabile si mai ales cand dai cuiva sfaturi despre o masina de la care asteapta intretinere ieftina, nu sa te gandesti "hai ca poate la el nu pica".

Nu stiu unde vopsesti tu si cat te costa, dar iti vand un pont, langa Craiova are atelier un baiat care vopseste cu 3mil pe element si culmea e ca am ajuns la el fiind recomandat ca meserias, nu ca ieftinache.

2. carceanu

carceanu 2nd Gear Member

Locație:
    voluntari
    Masina:
    Pauza, momentan...
    Deci, ma repet: nu va este frica sa lasati masina in parcare?[/QUOTE]

@ovidiutm...Eu o tin in curte si seara incui poarta, in parcare la hipermarket, 5 lei la paznic si sta ca timbru pe scrisoare...:yahoo:

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Lowlife, o curatare de turbo costa 250 ron, iar vopsirea unui element 300 ron.
    Carceanu, eu stau la bloc si in decursul unui an gasesc urme de usi deschise in masina mea, crengi sau castane cazute din copac pe masina, amprente de mingi de fotbal (cum se joaca copii), si chiar urme de bicicleta cum unii din copii abia stiu sa mearga pe bicicleta. Nu mai vorbim de unii care nu stiu sa iasa/intre din/in parcare. Asadar, astea pot costa mai mult decat un turbo.

4. vasi4manuu

vasi4manuu 2nd Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4,1.9 tdi awx,2002
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asta e 5500-5600 euro inscrisa. Pret corect.

6. vasi4manuu

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4,1.9 tdi awx,2002
    e tot de samsar anuntul dar afiseaza corect datele autoturismului si cred ca merita pretul...interiorul e super,jante,nu stiu cum e cu suspensia...asta m-ar atrage chiar si fata de un diesel...

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    mie imi place, insa o masina nu se cumpara dupa cum arata in poze. Testeaza masina si apoi trage tu o concluzie daca merita sau nu mai ales ca vad ca esti posesor deja de 1.8T, deci se presupune ca ar cam trebui sa stii la ce sa te uiti.
    Ca fapt divers si parere personala, rotile sunt oribile si total inutile pt drumurile romanesti.

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Iar eu urasc cel mai mult avant-urile care nu au bari longitudinale.
    Insa se pot monta. ;)
    Faptul ca e samsar nu schimba ecuatia cu nimic.

9. vasi4manuu

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4,1.9 tdi awx,2002
    Am A4 1.8 T si crede-ma ca am in garaj in cutii toate accesoriile care vin pe motor de frica sa nu se strice nimic. Dar piesele zac acolo de ceva timp pentru ca nu s-a stricat nimic. Asa ca nu prea ma pricep la 1.8 T si am bagat intotdeauna cea mai ieftina benzina. Sper sa ma tina in continuare. De asta am si ramas cu atractia asta fata de 1.8 T si mai sunt si dotarile. Cat despre samsari/intermediari/dealeri eu nu am nimic impotriva lor atata timp cat sunt corecti. Daca eu sunt mai comod si nu bat drumul pana in Germania probabil pe mine m-ar costa si mai mult adusul, etc. Nu ma deranjeaza sa castige atata timp cat nu vinde tampenii si te nenoroceste de bani.

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2015
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    vasi4manuu este ultima oara cand iti mai corectez mesajul.

Daca nu respecti ce ti-am scris mai jos in acest text mesajele tale vor fi sterse direct si fara alte explicatii:

1. Te rog nu mai folosi limbaj de mess sau chat, puncte de suspensie in exces si/sau prescurtari ale cuvintelor pentru ca nu ai voie conform regulamentului.

2. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE.

3. Ca sa intelegem ce vrei sa spui, data viitoare, formeaza fraze si propozitii asa cum a fost editat mesajul.

Multumesc de intelegere.

11. raduradu 1st Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    audi a3
    sfat achizitie audi A4 2.0T benzina din 2002

Salutari,

As avea nevoie de ajutorul vostru in a alege o masina. Intentionez sa-mi cumpar un A4 din 2002 cu motor de 2.0T benzina sau cel de 1.8T si va cer sfatul celor mai priceputi. Am cautat pe forum despre acest motor de 2.0T si nu am gasit mai nimic.Ce probleme sunt la acest motor de 2.0T.
    Va multumesc anticipat. :)

12. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Pe B6 nu exista 2.0T, doar aspirat.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Uite aici ce variante ai:

2.0 - 131 cp, cod motor ALT
    2.0 FSI - 150 cp, cod motor AWA

1.8T - 150 cp, cod motor AVJ
    1.8T - 163 cp, cod motor BFB
    1.8T - 167 cp, cod motor AMB
    1.8T - 190 cp, cod motor BEX

14. raduradu 1st Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    audi a3
    Multumes pentru raspuns. Cel din anunt nu era 2.0T , mai degraba era 2.0 FSI.
    Multumesc inca o data.

15. Dan_Dan_Dan

Dan_Dan_Dan 1st Gear Member

Locație:
    MM
    Masina:
    none
  16. alien_h2001

alien_h2001 Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A6,2010, 2.7 TDI,CANA,190CP
    Ma abtin sa comentez starea masinii,intr-adevar si mie mi se pare dubioasa.Grija mare la acte,fiindca masina este adusa din America.Daca nu a fost inmatriculata in Germania (el zice ca a fost) o sa fi nevoit sa platesti si vama,pe langa taxa de prima inmatriculare.
    O seara placuta.

Ultima editare: 28 Feb 2015
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Recent adus din germania. Nu zice niciunde ca are acte de germania!
    Si mie nu mi se pare ieftina, ba chiar mi se pare scumpa.

18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    pt un a4 b6 daramat din toate punctele de vedere pretul este ok, insa pt un a4 b6 bun pretul e suspect. Cel putin din poze pare ok masina, asa ca grija la acte si starea masinii.

19. Dan_Dan_Dan

Dan_Dan_Dan 1st Gear Member

Locație:
    MM
    Masina:
    none
    A cam rezistat jumate de zi anuntul. Mersi de raspunsuri.

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    O masina la care pe langa taxa mai trebuie platita si vama, te va ajunge maricel pretul.
    Iar masina aia ca sa se vanda la 3200 euro cu tot cu transport maritim peste ocean, pana la Rotterdam, apoi alt transport pana in Germania si inca unul pana in Ro si sa mai faca si bani la ea, trebuie sa aibe ceva probleme. Asa ca sa nu iti para rau.

Distribuie pagina asta