1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A4 B6 - motor benzina

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de speedfan, 11 Sep 2008.

1. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Mie-mi place, iar uzura cred ca este conforma nr. de km. Dupa mine, ii lipseste doar xenonul si 2 suruburi de la capacul motor :). Fii atent la istoric, lonjeroane, scurgeri ulei si la sunetul motorului la rece, pe la km astia cedeaza latul/patinele/intinzatorul.

2. audia4lev 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0 ALT 2002
    Mersi frumos. Ar trebui sa se auda ceva anume in cazul in care este ceva ce urmeaza sa cedeze? Intreb, deoarece am fost obisnuit pana acum doar cu motoare TDI.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    audia4lev, frumoasa masina. Imi place. Atentie ca mai are ceva avertizare in bord, cred ca e de bec ars, nu sunt sigur.
    Ar trebui vazuta.
    Referitor la 2.0 benzina, eu nu as da dieselul pe benzinar (tot ce ai auzit tu despre diesel e fals) insa sa pastram discutia la subiect, recomandarea mea ar fi sa cauti un 1.8T.
    2.0i are cateva probleme explicate cel mai bine aici. Consumul de ulei reprezinta o adevarata problema pentru acest motor. Intreaba-i pe detinatori si daca sunt sinceri o sa vezi ca sunt cam multi cu aceeasi problema.

Ultima editare: 15 Sep 2015
  4. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    audia4lev ma tem ca nu ai nimerit bine ca sa primesti sfaturi de achizitie audi cu motor benzina, intotdeauna un posesor de diesel o sa-ti prezinte altfel lucrurile.
    Daca nu ma crezi te voi pune in legatura cu persoane care au dat TDI-ul pentru benzina. Vad ca esti posesor de TDI, probabil stii despre ce vorbesc.
    Ce trebuie sa ai grija: 1.8T e un motor sensibil daca nu a avut intretinere corespunzatoare (pompa ulei cedeaza, cunosc multe cazuri cand au luat din targuri 1.8T si nu au ajuns cu ele acasa). Acest motor nu merge cu orice fel de ulei. Verifica foarte bine istoricul, intervalele de service si ce ulei a folosit. Ce zicea colegul cu lantul, patina, este adevarat dar nu este regula. Daca masina are probleme cu acestea, va suna la cald exact ca un motor diesel. Se pot schimba, nu este o tragedie. Daca suna doar la rece, acolo pot fi alte probleme, de la tacheti pana la ulei necorespunzator sau neschimbat la timp. Insa cu pompa de ulei este mai grav pt ca pica in mers fara sa dea nici un simptom si iti dai seama care sunt consecintele....alt motor.
    Legat de interior este foarte zgariat, probabil a hamalit bine masina, fiind si break sigur a carat mult cu ea. Si asta din poze, poate in realitate e mult mai grav.
    Decat un 1.8T cu 220.000 km sau un diesel cu 500.000 km, iti recomand un 2.0 de maxim 100.000 km (usor de gasit), chiar si un 1.6 daca nu cumperi masina pt raliu, curse. De preferat masini nerulate in Romania si iti garantez ca te vei bucura de calitatea lor, plus ca la km astia si uzura masinii va fi mult mai mica. Atentie mare la km !!!

Ultima editare: 16 Sep 2015
  5. audia4lev 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0 ALT 2002
    Va multumesc mult baieti pentru sfaturi. Cred ca o sa ma reorientez spre alt motor, ori 2.0 ori 1.6, deoarece masina o sa o folosesc 90% numai in oras.
    marius_bv ti-am trimis si un PM ca vad ca esti tot din Brasov.
    Va multumesc inca o data si daca mai am intrebari, revin la voi.

6. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
  7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    La cum arata volanul ala, km cred ca sunt +100.000.

8. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
    Am fost,am văzut mașina și am făcut stânga împrejur.
    Un gunoi de mașină la 5000e.

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Mi se pare normal, daca gaseai un b6 impecabil cu 7000 nu te interesa ca era mult. Dar ce sa mai zic ca exista b6 si la 3000 euro
    ....

10. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
    7000E sigur este prea mult,la aceeași bani găsești ceva mai nou și mai echipat la concurenta.
    Pana acum 1.8t nu m.a dat pe spate deloc,chiar sunt oarecum dezamăgit de el.
    Mai caut ca poate pana la urma găsesc ceva întreținut și cu un nivel de echipare decent.
    App.....nu știu ce le fac proprietarii de a4 la butonul de esp, ca la mai toate am găsit butonul ăla șters de tot,zici ca au stat toată ziua numai cu degetul pe el

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    krashy22 vezi ca 7.000 Euro pentru un B6 impecabil nu este un pret mare, este un pret corect. Daca tu asa gandesti sansele ca sa cumperi o masina buna dar ieftina sunt foarte mici.
    Butonul de la ESP precum si alte butoane din masina se tocesc singure fara sa stai cu mana/degetele pe ele. Au o problema cu vopseaua cauciucata aplicata pe ele. Bafta.

12. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    E o perceptie gresita ca "de la concurenta" iei ceva bun la 7000. Iei o duda. Ca sa nu mai spun ca "concurenta" are motoare aspirate care la o putere similara cu 1.8T (150, 163 sau 190hp stock care se pot remapa +30hp si tuna mai departe f rezonabil) te indoaie la impozit si consum.

PS: masina mea e departe de a fi impecabila (cel putin estetic), si n-as vinde-o pe 7000e.

13. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
    Cum vine asta, butoanele se tocesc singure ? Audi A4 se vrea mașina premium, nu ? Pai Cum sa dau 5.000 Euro (fără taxa) pe un Audi din 2003-2004 1.8tT, care are probleme cu ungerea, are motorul înghesuit de trebuie sa dai fata jos pentru o banala distribuție, unde mai pui ca așa zișii cai nici măcar nu prea se simt iar interiorul la o astfel de mașină "se tocește singur" ?
    Nu generalizez, dar pana acum am văzut numai cazane "premium". Daca pentru a simți ceva putere sub capota trebuie sa fac un remap la motor, atunci, mai bine mă lipsesc de turbina și trec la aspirat de la concurenta.

Ultima editare de un moderator: 21 Sep 2015
  14. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Masina nu are nici o problema cu ungerea. Problema este la proprietarii care le freaca prin oras cu ulei de 10 lei litrul si ala schimbat la minim dublu intervalului necesar.

Butoanele se tocesc singure adica au o toleranta mai mica la apasat ghiolbaneste cu unghiile netaiate sau cu piele gen smirghel. Asta se intampla din cauza ca vopseaua e cauciucata, nu plastic casant cum vezi la galeti de 10L in targ. Si, apropo, masina aia a fost de minim 5 ori mai scumpa decat vrei tu sa dai pe ea, te astepti sa fie noua?!

Ai intrat in vreun A4 sa-l compari cu "concurenta"? daca faci abstractie de design, materiale, spatiu interior, procentaj de masini rasturnate/samsarite in fel si chip, impozit si consum, poti trece linistit la concurenta. Iti spun dupa ce m-am uitat 2 ani dupa un BMW ca sansele sa gasesti unul bun sunt infinit mai mici decat un Audi si ca sigur nu va fi la 7000. Daca mai detaliam aici, deschidem cutia Pandorei.

15. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
    Eu zic sa fim totuși realiști și sa nu vb din sf-uri(butoanele interioare sunt de proasta calitate punct). Am văzut totuși ca sunt oameni care reconditioneaza butoanele ăstea și ies ca noi.
    Pana acum m.am urcat în 4 audi-uri,2 e46 și un golf 5(mai ca era sa.l cumpăr ieri), asta într săptămână de căutări.
    Am văzut pe forum/net destule cazuri în care fericiții posesori de 1.8t au fost nevoiți sa curețe sorbul pompei de ulei pt ca acesta era îmbâcsit de jeg și depuneri. Eu zic sa nu ne prefacem ca motoarele ăstea nu sunt predispuse la posibile probleme de ungere.
    Ps: m.am urcat și am probat/verificat mașinile mai sus menționate.
    @lowlife faina mașina ai,câți km ai cu ea ?

Ultima editare: 21 Sep 2015
  16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Si cum ai ajuns la concluzia ca sorbul de ulei se infunda din cauza problemelor de ungere ? Sorbul se infunda deoarece fostii proprietari, merg cu ulei de proasta calitate in regim longlife in Romania, unde 80% din km ii faci in regim urban. Daca as sta si as folosi masina permanent in Romania, i-as schimba uleiul (cu un ulei de calitate) undeva in jurul cifrei 8-10.000 km.

alanb1 apreciază asta.
  17. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
    Problemele legate de ungere apar din cauza sorbului pompei de ulei care se poate înfundă foarte ușor. Eu dacă as cumpăra un 1.8 T primul lucru pe care l-as face pe lângă schimbul de consumabile ar fi sa demontez baia de ulei iar acest lucru costa bani pentru ca nu este tocmai ușor sa o demontezi. Iar raportul putere-întreținere nu justifica prețul de 6.000-7.000 Euro. Cum majoritatea mașinilor "premium" ajung pe mana taranusilor iți dai seama ce combinație perfecta risc sa găsesc.

Ultima editare de un moderator: 21 Sep 2015
  18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mai da mari domni mai suntem unii...;) Ma intreb (retoric, nu astept un raspuns de la tine) cam ce metode folosesti sa iti dai seama care sunt/em taranusi si care nu :uhm:
    Dar e simplu sa aruncam cu apelative in stanga si in dreapta din spatele tastaturii, ca nu ne vede nimeni cine suntem si cum aratam.
    Ce sa zic...esti un mare domn...

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nici o masina nu este construita perfect, toate modelele au plusuri/minusuri.
    Te plangi cat costa intretinerea la un B6 de 6-7000 ? Stai sa vezi cat costa la un A8 de 8-9.000. Da, Audi nu este o marca ieftin de intretinul, cel putin unele modele. Acum conteaza si calitatea pieselor cu care o intretii, la o adica o poti intretine foarte ieftin dar cu piese slab calitativ.
    Treaba asta cu sorbul baii de ulei, este un caz minor pe langa alte probleme la alte motoare/marci.
    Si apropo, nu este usor sa demontezi baia, dar nici greu. Daca ai un minim de cunostinte/scule se poate face lejer.

20. krashy22 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4, 18t, 2003
    Nu am făcut referire la nici persoana prezenta pe aici
    Taranusii după parerea mea sunt acele persoane care își cumpără mașini pe care nu le pot întreține pt ca nu își permit și trag de ele pana ajung pe butuci.
    Am întâlnit un taranus din ăsta care susținea sus și tare ca la audi uleiul sintetic nu se schimba ci doar se completează.
    Prea multe audi-uri/bmw-uri au ajuns pe mana unor astfel de oameni.
    Cert este ca încă nu mă dau bătut și încă sunt în căutarea unui a4 1.8t care sa nu aibă rugina,interiorul sa fie cât de cât corect și cu ceva dotări minime (un BC, climatronic și geamuri electrice)

Ultima editare: 21 Sep 2015

Distribuie pagina asta