1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A6 C7 (4G) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de razvans, 20 Oct 2012.

1. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C8 Avant quattro S-Line, 50 TDI (DDVB), MY 2019
    Da... sunt destul de nehotarat dar ma mai gandesc pana maine dimineata cand ajung la prima. Abia sunt la Sibiu.
    Orice sfat/recomandare legat de ele este binevenit.

2. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Cel mai bine tu ai sa hotărăști.
    Le vezi live, te urci în ele și le faci proba de drum. Ar fi fost ok sa le probezi pe ambele
    Succes

3. AndreiS. 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 , 2.0 TDI , 2012
    Salutari ,

A venit vremea sa ma gandesc sa schimb si eu masina si m-am orientat catre un Audi A6 C7.
    Masina vreau sa o cumpar din Germania , cel mai probabil pe firma.
    M-am gandit de a cumpara ceva din 2012-2013 , sub 100.000 KM , 2.0 TDI sau TFSI ,Optiuni : MMI Plus, senzori parcare fata/spate, restul ar fi bonus (Avant sau Saloon) .

Am si eu cateva intrebari care m-ar putea ajuta in alegere:
    1) M-am uitat mai mult pe audi.de , pentru a o cumpara de la reprezentanta. merita eventualii bani in plus fata de dealerii normali?
    2) Merita programul Audi Plus? adica ar trebui sa-mi dea mai multa siguranta in KM reali si stare tehnica ?
    3) ce intrebari imi recomandati a pune pe mail inainte de a ajunge acolo? ( istoric , garantie... )
    4) daca vb la reprezentanta ,credeti ca rezerva masina ? sau primul venit , primul servit?
    5) MMI normal , poate fi inlocuit dupa cu MMI plus? daca da, cat de usor si cam la ce pret sa ma astept?
    6) Vreau sa o iau pe firma,fara TVA . trebuie vorbit inainte sau e deajuns sa ma prezint cu actele necesare?
    7) de obicei preturile la reprezentanta sunt negociabile?
    8) TDI sau TFSI ? cel mai probabil nu o sa fac mai mult de 15.000 pe an.

MULTUMESC !

4. bUzZ1 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0tdi
    1) Din experientea mea proprie, da, merita.
    2) Da, si eu am ales masina cu aceasta 'certificare' si garantie 1 an valabila in Romania
    3) Nu stiu daca o sa iti prezinte ei istoricul, eu am cerut VIN si m-am descurcat singurel, dar acum, din ce am auzit, nu prea mai merge pe la noi cu verificarea VIN, sunt mult mai reticenti. Ce e important e ca in anunt sa apara macar Accident Free
    4) Deobicei mentioneaza in anunt daca rezerva sau nu
    5) Din ce am auzit, c7 e una dintre cele mai potrivite masini pentru retrofituri dar nu stiu ce implica o asemenea aventura, eu am luat-o cu MMI Plus touch
    6) Trebuie neaparat vorbit inainte insa atentie ca vei plati integral masina si ulterior, dupa ce le trimiti dovada ca masina a fost inmatriculata in Romania, pe firma pe care a fost cumparata, iti vor vira TVA in contul firmei. La mine a durat aprox 2 luni. Poate dura si mai putin dar si mai mult, in functie de dealer.
    7) Eu am negociat 500 de euro din pretul afisat in anunt, cam pe acolo am inteles ca lasa toti.
    8) Aici e o discutie mult prea complexa:) TSI probabil va fi usor mai ieftina la achizitie. Depinde in ce regim o vei folosi mai mult, oras vs drumuri lungi in afara.

Eu mi-am exprimat parerea personala si fix prin ce am trecut eu acum 5 luni, nu dati cu pietre:)

5. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Referitor la Accident Free si Audi Gebrauchtwagen Plus eu am intalnit chiar si acolo probleme . Desi am mers si eu doar spre reprezentante mari in partea din nord
    In Germania istoricul nu se dădea sub nicio forma înainte si la o verificare ''acasa'' accident free era defapt accident plus, de când insa au fost introduse cărțile service electronice lucrurile s-au schimbat

Printeaza inainte listing-ul de pe site-ul unde ai gasit masina ca sa ai back-up in caz ca vor incerca sa o dea la intors cum am patit si eu

Masinile foarte bune se vand rapid ,exista cont platit pentru cei care se ocupa cu masini unde vor intra prima data acolo si mai apoi spre noi cei free, de aceea rezerva inainte

In rest colegul @bUzZ1 ti-a raspuns la intrebari
    Succes

P.S. am rugamintea ca toti cei care va ajutati de forum si postati aici intrebari, la final sa postati si rezultatul cu ceea ce ati adus/acgizitionat precum si o parte din experienta intalnita doar asa putem ajuta si pe ceilalti

Ultima editare: 23 Ian 2016
    lucaflo26 apreciază asta.
  6. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Impartasesc si eu experienta mea proaspata, marti am achizitionat un C7 (Gebrauchtwagen Plus) de la reprezentanta Audi din Aachen.

1. Si eu zic ca merita. La mine de ex., desi masina abia avusese facut 110 PunkteCheck, am observat ca intermitent o parte din led-ul de la stopul spate nu functiona. Cand mergea, cand nu mergea. Le-am spus asta si mi l-au inlocuit pe loc la service-ul reprezentantei.
    2. In general masinile de la Gebrauchtwagen Plus sunt masini care au fost in leasing si au fost returnate. Cel putin asa erau cele 2 pe care le-am vazut eu in Germania. Si atunci cand sunt in leasing ei fac reviziile si totul ca la carte iar in legatura cu nr de km nu prea au de ce sa minta, pt ca e caz penal in Germania.
    3. La masina pe care am cumparat-o, am primit de la vanzator inainte de a pleca sa o vad un istoric "full" (extras din "Service online") unde am putut vedea tot ce s-a facut la masina ( la cati au fost reviziile, ce s-a schimbat la fiecare revizie, ce tip de ulei, cati litri au fost folositi, cand au fost montate rotile de iarna, cand au schimbat de ex capacul de la rezervor ca nu se mai deschidea, inclusiv cand a fost spalata la reprezentanta :) ).
    In acest istoric era trecut si VIN-ul si m-am descurcat (dupa cum zicea mai sus colegul) sa il verific eu aici si datele se "pupau" cu cele pe care mi le-a dat vanzatorul din DE.
    4. Mie mi-au rezervat ambele masini (una de pe vineri pe luni si cealalta de pe luni dimineata pana luni seara - marti dimineata cand urma sa ajung la ea, intrucat era la 550 km distanta de cealalta).
    5. Si eu vroiam neaparat navi "mare" (nu pt touch, cladiri 3d sau hdd ci mai ales pt acel ecran color dintre ceasurile de bord), insa pana la urma am luat una cu navi "mic" dar cu optiunea acelui mini-display color si pot sa zic ca-s super incantat de navi (ok, rezolutia putea fi ceva mai buna insa ca si functionalitati sunt foarte asemanatoare). In plus, daca nu folosesti navi super des (la mine in majoritatea timpului o sa afiseze posturile de radio) nu cred ca ai nevoie de el.
    6. Eu am luat-o pe persoana fizica.
    7. Eu am negociat 600 Euro + cauciurile de iarna cu jante, insa, repet, am luat-o pe persoana fizica si poate si de asta mi-a lasat ceva mai mult. Plus ca abia primise masina si nici macar nu avea poze la ea si m-am agatat si de chestia asta spunand ca vin de la 550 km in 4 ore si-i cumpar masina, el vanzand-o asa "calda".
    8. Nici eu nu fac multi km, insa am ales TDI pt ca nu mai e la fel de zgomotos ca in trecut, are un cuplu mult mai bun si la revanzare un TFSI se va vinde mult mai greu (in plus, cel putin la A4 la motorul de 1.8 consumula ulei la greu).

Asa cum zicea si Cata, pot sa confirm si eu: masinile f bune se vand foarte repede. Lectia pe care am invatat-o eu e ca trebuie sa fii flexibil si sa stii exact ce vrei si ce nu vrei neaparat, ca sa poti lua o decizie repede pt ca altfel poti actiona cand esti acolo ca sa prinzi o masina buna.

Multa bafta si spor la cumparaturi. PS: C7-ele este o masina extraordinara, dupa parerea mea e clar cea mai buna masina din clasa ei :)

Cata_ADC apreciază asta.
  7. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    @dvr ma bucur ca ai reușit
    Nu îți doresc decât multi km fără probleme!!
    Sa o folosești sănătos

8. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mersi frumos Cata pt urari si pt ajutorul acordat inainte de achizitionare.
    O sa-i fac o prezentare in scurt timp pe forum, insa sa se mai incalzeasca afara ca sa-i pot face niste poze.

9. AndreiS. 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc pentru raspunsuri !
    dvr , sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

In legatura cu TVA-ul, nu mai inteleg . Am citit cum ca nu se plateste. buzz1 spune ca de fapt se plateste intreg si se recupereaza dupa..
    nu este o regula sau depinde de vanzator? Conteaza ca este autohaus sau reprezentanta?
    Exista vreo problema la inmatricularea 2.0 TDI ( cele cu problema de emisii) ?

10. bUzZ1 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0tdi
    Din cauza multor 'combinatori' sunt putini dealeri care mai vand direct la pret net. S-au intepat de multe ori, de aceea acum se practica aceasta politica.

Nu vei avea nicio problema la inmatriculare.

11. AndreiS. 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cu plata cum ati facut? Ma gandesc ca a fost transfer fiind o suma destul de mare pentru cash.
    Care metoda e cea mai buna pentru transfer ?

12. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Aproape nicaieri nu mai poti cumpara cash o masina ce depaseste suma de 10.000 euro.

13. barladi

barladi Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A7 3.0 Tdi (CDUC)- cca 300 CP
    Pe persoana fizica merge. Chiar daca se uita putin stramb cand vad toti banii :)))

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    In ce tara ? Italia, Spania, Austria, Anglia, Danemarca va spun 100% ca nu puteti cumpara nici o masina daca depaseste 10.000 euro. Nici pana in aceasta suma nu sunt absolut sigur ca se poate. :)
    Acum, ca o face vanzatorul cine stie ce "giumbuslucuri" de va accepta, e partea a 2-a. :)

15. AndreiS. 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ok , ma asteptam sa fie prin transfer, dar care ar fi cea mai convenabila banca/metoda.
    cam cat dureaza actele ?

Programul 5 years warranty este recunoscut si de Audi RO ?

Ultima editare: 24 Ian 2016
  16. barladi

barladi Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Eu am platit masina cash la reprezentanta din Roth(Germania). Nu au spus nimic doar ca au facut ochii cat cepele cand au vazut banii (jumate din ei erau bancnote de 50 euro) :))

17. dhan67

dhan67 Silver Member

Locație:
    LOGROÑO,LA RIOJA,ESPAÑA
    Masina:
    Audi A6/C7 Avant, 2.0 tdi 177 cp,multitronic, an fab. 2014,luna octombrie
    Eu locuiesc in Spania de 10 ani si va spun sigur ca prin lege nu se mai pot face plati mai mari de 2500€ cu cash.Tot ce depaseste aceasta suma este obligatoriu de facut prin transfer bancar.
    Bineinteles ca exista si "exceptii"...ca peste tot,dar pe riscul persoanelor implicate.

18. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Depinde de dealer. Unul mi-a spus ca accepta max 14999 cash si restul prin banca, celalalt mi-a spus ca accepta si totul cash (si l-am intrebat daca e legal si mi-a spus ca da doar ca au ei in plus 2 pagini de birocratie de completat). Ambii dealeri reprezentante Audi.
    Eu am platit o parte cash si restul prin banca (transfer la urgenta, in ~ 2.5 ore au ajuns banii).

19. sel

sel Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0 TDI (2O12) CDUC
    Exact cum spune si colegul drv, poți plati cash la fata locului si este cat se poate de legal la ei, sau cu transfer de urgenta si intra banii in 1-2 ore.

20. barladi

barladi Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Este bine de stiut pe viitor. Din fericire eu nu am avut probleme prin a plati cash dar poate in alta parte nu ar fi acceptat. Ce stiam eu ca nu ai voie sa ai mai mult de 10 000 euro la granita (daca ai peste trebuie declarati) dar sa fim seriosi....nu m-a controlat nimeni niciodata cand am iesit din tara

Distribuie pagina asta