1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A6 C7 (4G) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de razvans, 20 Oct 2012.

1. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Marius, asta are motor de 3.0TDI, nu are de facut distributia. La asemenea motor se ajunge usor la 500k kilometrii fara probleme serioase. In cel mai rau caz poate trebuie schimbata cureaua de accessorii.

2. alex2680

alex2680 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0 TDI Ultra S tronic, 2015
    Legat de consum, am inteles ca pe variantele de A6 Ultra consumurile difera ft mult fata de non Ultra. Nu stiu cat consuma un C7 2.0 multitronic, insa pot sa va atasez 2 poze cu 2.0 Ultra S tronic 190, ca sa va faceti o idee.
    Poza cu v medie de 123 km/h si consum 6.3%- traseu Braila-Slobozia-Bucuresti (100km pe A2).
    Iar in cealalta poza apare consumul pe ultimul an.

Daca un C7 3.0 Ultra consuma doar cu 1-2 litri in plus, atunci jos palaria.

Screenshot_20160810-154534.png Screenshot_20160810-154907.png

3. ChristianB

ChristianB 4th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A5 Sportback 2017, 2.0 TDI 190, Quattro, S tronic.
  4. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Asta fata de cealalta pare putin mai ingrijita, dar are ceva dotari in minus. Nu are scaune full electrice si cu memorie, in schimb are distronic. Motorul, cutia si tractiunea sunt identice.
    Prima are interiorul de A8 care este mai confortabil, mai practic si mai usor de intretinut, in plus are trapa(parca erai putin preocupat de lipsa acestei otiuni pe A6). :) Este putin dificil sa alegi una, sunt identice, dar diferite, acum depinde de ce anume te intereseaza si care este utilizarea de zi cu zi.

5. ChristianB

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Cealalta masina imi place mai mult insa asta ultima mi se pare mai de incredere istoricul si are km mai putini.. Nu cu mult totusi..
    Ce ma deranjeaza mult e lipsa scaunelor electrice si a trapei

6. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    La o masina SH intotdeauna o sa fie un plus sau un minus fata de ce ai fi ales singur pe una noua.:) Din pacate trebuie sa faci anumite compromisuri, trebuie sa renunti la anumite optiuni in favoarea sigurantei, fiabilitatii si a starii tehnice in care se afla masina.;)
    La prima, cea cu scaunele de A8, imi par putin uzate pentru doar 180k, as indrazni sa ii mai adaug inca 50-100k, dar pot fi asa uzate si din cauza folosirii prea dese si pe distante scurte, sau greutatea soferului.

7. lucianmarius

lucianmarius Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi Q7 2018 3.0 TDI / Ford Mustang Bullitt V8 2020 / ex Audi S5 V8 2007 4.2 FSI (CAUA)
    Salut baieti, scuzati off-topicul dar nu mai rezist.

1Kilometru
    2 Kilometri si NU 2 Kilometrii
    Scuzati din nou dar am citit de 100 ori si nu mai suport.

Acum, legat de sfaturi achizitie, nu exista reguli de genul, motor de 3x mai mare -> consum de 3x mai mare.

Sunt o gramada de factori ce influenteaza consumul, cum ar fi masa, cum este motorul gandit, daca e aspirat, turbo sau supraalimentat si tot asa.

In general declaratiile producatorilor va dau o idee despre consum. La mine a fost regula generala de cand ma stiu, iau consumul oficial, il cresc cu 50% si cam pe acolo este.

Asa a fost la cele 4 masini ce le-am avut pana acum, inclusiv la S5.

Un motor de 2l poate consuma mai mult decat un motor de 3l deoarece are un cuplu mai mic si o putere mai mica. Daca masina este submotorizata, sigur consuma mai mult decat una corect motorizata. Un coleg de birou are a4 1.6 benzina 100 cp. Consuma foarte mult masina.

In general, motoarele de generatie noua sunt extrem de economice si nu uitati, marcile premium fac foarte bine masinile cu motoare mari, de asta sunt atat de apreciate.

Analizati si din prisma utilitatii. Exemplu eu m-am fript la o masina ca nu am luat in calcul ca 2.0 diesel 136cp nu sunt suficienti cand mergi la drum incarcat maxim cu 4 persoane si full de bagaje. Consum mare, masina se misca greu.

Mi-ar conveni acum sa dau 500 eur pe impozit dar sa am mai multa siguranta la drum. Daca ai o urgenta si nu iti ajunge puterea?

Nu va lasati pacaliti ca o masina cu motor mare este periculoasa. Este exact invers.

3.0 tdi este dpmdv alegerea optima pentru un A6.
    2.0 tdi este versiunea de buget.

Ultima editare: 10 Aug 2016
    Cata_ADC, MonikaMNK și Cristi apreciază asta.
  8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Lucian daca ai stii tu cate mesaje initiale sunt scrise "de te doare capul cand le citesti" :) in prima postare ai ramane perplex si te-ai intreba prin ce scoala au trecut pentru ca aia prin care trebuia sa treaca, sigur nu au ajuns. Eu, 90 % din timpul petrecut pe forum, stau si editez mesaje. Bine ca nu se vede asta adica pot ascunde asta ca altfel iar ma certau ca de ce imi permit eu sa editez mesajele lor si ca ce: aici este forum lingvistic, de gramatica ? Unii "mai destepti" chiar ma luau/iau in continuare la misto pe facebook sau prin alte parti. Imi mai scapa si mie la editare dar sunt prea multe mesaje si prea putin timp. :)

lucianmarius apreciază asta.
  9. lucianmarius

lucianmarius Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi Q7 2018 3.0 TDI / Ford Mustang Bullitt V8 2020 / ex Audi S5 V8 2007 4.2 FSI (CAUA)
    @Cristi oricum faci o treaba buna.
    te-am inteles dar mai tarziu din pacate :)

On-topic - am sapat putin despre ce s-a discutat de consumuri. Este mare diferenta de consum intre C6 si C7 la acelasi motor.
    Pentru c6 225 cp
    Consumul de combustibil - urban 11.8 l./100 km.[​IMG]
    Consumul de combustibil - extra-urban 6.3 l./100 km.[​IMG]
    Consumul de combustibil - mixt 8.3 l./100 km.

Pentru C7
    Consumul de combustibil - urban 7.2 l./100 km.[​IMG]
    Consumul de combustibil - extra-urban 5.2 l./100 km.[​IMG]
    Consumul de combustibil - mixt 5.9 l./100 km.

Desigur ca atunci cand cumparati faceti un calcul. Din ce vedeti un C6 consuma cu 20-60% mai mult din cifrele oficiale. Deci daca faci 50.000 km pe an, cred ca e foarte important ce cumperi.
    Eu as lua un mixt la C7 de 9 si la C6 de 12. Inseamna ca ar fi o diferenta de 1.666 euro de cost mai mare la un C6 pe an. Desi initial pare mai ieftin, in 6 ani daca o utilizezi devine mai scump cu 10.000 euro plus ca e mai veche si nu ai acelasi confort.

Daca faci putini km pierzi mult la c7 pentru ca se devalorizeaza in draci. Nou e 60.000 euro unul bine dotat, dupa 3-4 ani 25.000. Si tot asa. Totul e sa stii ce vrei.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Referitor la consum am mai spus si ma repet: Lasati-l naibi de consum si bucurati-va de viata ca o viata avem si nu v-ati cumparat Audi pentru consum. Exista alte modele de masini pentru consum mic si din pacate nu le gasiti aici adica nu sunt acestea de pe acest forum. Exista topicuri dedicat consumului (cu toate ca ar trebui sterse pentru ca sunt o prostie) si va rog sa discutati acolo nu aici. Incheiem aici acest subiect. Multumesc pentru intelegere.

11. gabi a 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6, 3.0 tdi, 2012
    Prima masina are si suspensie pneumatica, o optiune foarte scumpa si utila as spune. mai are si scaunele de A8 - cu ventilatie chiar, deci este clar mai interesanta insa atentie mare la istoric si la intervalele la care s-au facut reviziile, mai ales la cutia de viteze!
    In functie de media de km parcursi intr-un an (se vede pe cartea service) poti calcula orientativ cati km are masina, e foarte posibil mai multi decat cei declarati. IInsa daca servisarile au fost facute corect si la timp nu ai de ce sa iti faci griji. Motorul de 3.0 este "tanc", te va sluji multe sute de mi de km fara probleme, te asigur!

Si inca ceva: nu puneti "botu" la textele samsarilor gen "plec din tara" sau "stau afara si o folosesc doar in vacante" etc - in general sunt povesti de adormit copii...

Ultima editare: 11 Aug 2016
    ChristianB apreciază asta.
  12. ChristianB

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    @MarianMaxx - intr-adevar, nu poti avea chiar toate dotarile dorite la o masina, sunt sanse mici .. dar nici nu as vrea sa ma grabesc, cine stie ce gasesc intr-o luna..
    @lucianmarius - tin sa cred ca ai dreptate :) am mai tot auzit parerea asta si mi se pare cea mai logica
    @gabi a - e mult mai dotata, stiu, dar imi e frica sa nu fie vrajeala de samsar. Cealalta ar fi mai multa siguranta in sensul acesta insa ii lipsesc cateva dotări importante si nu știu daca merita chiar 26000 EUR.
    Mulțumesc

Ultima editare: 11 Aug 2016
  13. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    cutia ar fi singura care ar putea sa iti faca probleme,si asta daca nu a fost servisata la timp.in rest masina arata f bine si are dotari de vis....

14. sel

sel Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0 TDI (2O12) CDUC
    Te intrebi daca merita 26000 Eur o astfel de masina? In cazul acesta mai bine cauta altceva cu buget mai redus pt. ca o astfel de masina are cat se poate de corect pretul, arunca un ochi si pe mobile si te vei convinge de pret, care poate intr-o astfel de configuratie poate ajunge chiar mai mult.
    Bafta!

Cata_ADC apreciază asta.
  15. lucianmarius

lucianmarius Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut baieti.

2l/3l vor fi tot timpul bune pe audi. E o chestie de gust si situatie financiara. NU luati audi pt consum dpmdv pt ca nu e o masina de consum.

Cine vrea consum merge la toyota yaris 1.4d sau dacia 1.5dci.

Audi este premium, nu ar trebui cumparat pt consum ci pt dotari, feeling,imagine, siguranta, performanta, exact ce nu ai la toy - ota si reno.

Faceti un test drive si convingeti-va care este pt voi!

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Va inselati amarnic daca voi credeti ca aici pe acest forum scrieti ce vreti voi, despre ce vreti voi si unde vreti voi. Mesajele, precum vedeti, au fost sterse dar data viitoare o sa stati sa priviti forumul o perioada mai lunga de timp daca nu va potoliti cu toate aberatiile si prostiile privind comparatia consumului, motivului achizitiei unui anumit motor si altor alegatii (consultati DEX on-line daca nu stiti ce inseamna cuvantul asta) privind comparatia intre diferite motorizari la Audi.
    Tin sa va amintesc ca poate ati uitat: pe acest forum nu exista arie Versus si/sau topicuri Versus si in consecinta pe acest forum sunt interzise cu desavarsire comparatiile / versus si implicit discutiile de tip Versus / Comparative intre marca Audi si alte marci Auto sau chiar intre aceleasi modele de Audi sau modele diferite de Audi dar cu motorizari diferite adica Benzina versus Diesel sau intre capacitati/cilindree diferite ale motoarelor. Aceste topicuri si discutii sunt interzise din mai multe motive.

Fiecare isi cumpara ce vrea "muschii lui" fara sa dea explicatii sau sa cautam justificari sau altii sa vina sa-i zica cuiva despre masina care a cumparat-o ca ba "prostule" de ce nu ti-ai luat nu stiu ce motor de nu stiu ce capacitate ca ala e mai bun si al tau este o mizerie. Punct.

17. gabi a 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6, 3.0 tdi, 2012
    Majoritatea masinilor sunt de la samsari si peste 90% au km manariti. Asta e motivul pentru care tb sa verifici bine masinile inainte de cumparare.
    Preturile celor doua masini sunt mici raportat la dotari si an, ceea ce inseamna ca au km mai multi decat declara proprietarii.
    A doa masina cred ca a fost in jur de 90.000 eur noua daca nu mai mult. Lipsesc doar sonorizarea bose, webasto, volanul incalzit si perdelutele + incalzirea banchetei spate, in rest le are pe toate.
    Nu m-ar mira sa aiba vreo 100.000 km in plus sau mai grav, sa fi fost avariata nasol....tinand cont ca in germania, la km astia nu iei o astfel de masina dotata nici la pretul net.

In general de la dealerii turci iei masini asa dotate la preturi mici, de ce oare?!?:))

Ultima editare: 12 Aug 2016
    Cata_ADC apreciază asta.
  18. ChristianB

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    @gabi a - http://autovit.ro/anunt/audi-a6-ID7Ghzor.html
    La asta te referi ca ar fi fost peste 90000 EUR ? Nu prea cred. Ii lipsesc multe dotări
    Masina in schimb , pentru Romania are pret mare avand in vedere ca aprox la acelasi pret +/- gasesti cu dotări mult mai multe, insa are istoric curat si km reali.
    Proprietarul e de la mine din oras, stiu cum cumpara masini, a luat-o din Germania de la reprezentanta , are toate facturile si pozele.
    Doar ca nu are atatea dotări cum voiam :(

19. gabi a 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6, 3.0 tdi, 2012
    Nu la asta ma refeream ci la cealalta...cu suspensie pneumatica si trapa, cu propietarul care locuieste in de:))

Cea din orasul tau pare corecta si este totusi peste medie dotata, merita 25.000 zic eu. In jur de 65-70.000 sa fi fost de noua, deci e mai aproape de adevar deprecierea.
    Daca actele si verificarile (din reprezentanta) inclusiv istoricul nu prezinta probleme eu zic sa o iei, face banii.

20. ChristianB

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    @gabi a - ma gandeam ca te referi la aia..
    Da, ai dreptate..
    Daca nu gasesc altceva in Germania, cred ca o voi lua. As prefera mai putini km totusi chiar daca dau un ban in plus avand in vedere ca o păstrez cel putin 5 ani

Distribuie pagina asta