1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A6 C7 (4G) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de razvans, 20 Oct 2012.

1. radu.

radu. 1st Gear Member

Locație:
    Augsburg
    Masina:
    A6 C7 3.0tdi/204cp
    Salut,
    As vrea sa achizitionez un C7 2.0 tdi dar toata lumea imi spune sa ma feresc de moatoarele de 2.0 de la audi ca "ar fi cu probleme" pe la pompa de inalta care trage dupa ea injectoarele s.a.m.d. Si inca ceva, eu as vrea combi, cum se comporta cei 177cp la cele 1850kg(daca stiu bine) multumesc, o zi buna

2. Dany 07

Dany 07 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Avant, cod motor: CGLC, 2.0 TDI 130kw, 2012
    Am Avant C7 din aprilie. 190.000 km acum. I-am facut toate reviziile, inclusiv la cutia de viteze, si merge superb. Pe sport, trage cu o forta incredibila. Nu cred ca ai nevoie de mai multa forta sincer la o masina. Oricum 90% din masinile de la noi sunt sub puterea unui A6 2.0 de 177 cai. Mai ales la kick down nu-i fac fata multi. Nu are nici o pb. Am facut vreo 6500 de km cu el din aprilie. Inclusiv Transalpina. Eu unul sunt incantat de alegere. Bafta! (chiar crezi ca facea Audi masini care sa nu fie fiabile, mai ales pentru piata din Germania? )

3. clauuualc

clauuualc Silver Member

Locație:
    Graz-AT/ Deva-RO
    Masina:
    A6 4G 3.0 BiTDI 2013, Allroad 4G 3.0 BiTDI 2013, TT 8S 2.0TFSI Quattro 2015.
    Dany 07 - Forta incredibila ... depinde cu ce il compari.
    DA, este o masina decenta si trage decent. Intradevar performantele sunt peste media masinilior intalnite pe drum. Insa de acolo mai este mult pana la alte motorizari. Cu un soft trage cam ca un 3.0tdi din generatia precedenta (C6).

Radu
    - Este o masina care nu te va costa foarte mult (taxe, revizii, etc) si de la care primesti cel mai bun raport intre ce primesti si ce platesti. Insa nu este o masina rapida!

sel apreciază asta.
  4. Dany 07

Dany 07 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Avant, cod motor: CGLC, 2.0 TDI 130kw, 2012
    Compar cu forta (medie) a celorlalte masini intalnite pe drum. O sa o softez si eu probabil in iarna. Doar de curiozitate, Sa vad diferenta. Eu nu am considerat necesara puterea unui motor 3.0 la drumurile noastre si la traficul nostru. Mai ales in Bucuresti. Daca mi-as lua o masina cu motor 3.0 as tine-o numai pentru concedii si pentru cand as iesi din Bucuresti. Cu asta merg si in Bucuresti si in afara. Ca nu este la fel de rapida ca alte masini, nu contest. Plus ca e foarte enervant acel "lag" care il are intre secunda cand apesi acceleratia puternic, si secunda in care "pleaca motorul", conform comenzii pedalei. Cred ca intelegi la ce ma refer.

5. clauuualc

clauuualc Silver Member

Locație:
    Graz-AT/ Deva-RO
    Masina:
    A6 4G 3.0 BiTDI 2013, Allroad 4G 3.0 BiTDI 2013, TT 8S 2.0TFSI Quattro 2015.
    Dany 07 - Inteleg perfect. Am avut A6 C7 2.0TDI, la care am facut ulterior soft. Cu soft scapi putin de lag si masina trage mult mai bine intre 100 si 180km/h. La viteze mici rupe aderenta tot timpul in treapta 2 din cauza cuplului mai mare. Inainte nu facea asta. Dar DA, as recomanda 2.0TDI. Eu l-am avut 2 ani si a fost perfect. Este un motor care isi face treaba.

Acum am 3.0BiTDI si povestea este alta.

Dany 07 apreciază asta.
  6. radu.

radu. 1st Gear Member

Locație:
    Augsburg
    Masina:
    A6 C7 3.0tdi/204cp
    .
    Nu sunt eu pilot de curse dar nici nu as vrea sa fie puturoasa. De motor de 3.0 ma cam feresc pentru ca locuiesc in germania si asigurarile au niste preturi astronomice. Mi.a zis un mecanic sa ma feresc de motoarele de 2.0 tdi. Piteti sa va dati o parere in privinta problemelor la motor? Multumesc

7. lillejhon

lillejhon 6th Gear Member

Locație:
    Hamburg
    Masina:
    Audi A6 4G 2.0 TDI CGLC 6+1 manuala
    Eu am ales motorul de 2.0 si cutie manuala. Din cate am citit inainte pe internet nu am vazut sa aiba probleme specifice. Diferenta intre 2.0 si 3.0 la asigurator nu e asa mare, doar impozitul pe an e mai scump cu 100 euro. (in Germania binenteles). Daca am facut o alegere buna sau rea ramane de vazut.

8. bUzZ1 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0tdi
    Eu am ales 2.0tdi pt ca n-am avut decat 30.000 de euro pt achizitie si am vrut o masina pana in 2ani6luni ani si dotata bine. 3.0 in aceleasi conditii insemna atunci un efort bugetar mai mare si nu mi l-am permis. O am deja de 1 an si am facut 20.000 de km, nicio problema pana acum. Are 97.000 in momentul de fata.

9. radu.

radu. 1st Gear Member

Locație:
    Augsburg
    Masina:
    A6 C7 3.0tdi/204cp
    Da, cred ca o sa merg si eu pe motor de 2.0, avant, automata. Tot ce ma induce in eroare este faptul ca toti cunoscutii mei imi spun sa ma feresc de motor de 2.0 ca sunt cu probleme. Bugetul meu ar fi cam 25.000 Euro.

10. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    In ce sens probleme la motor ? iti garantez ca daca bagi numai motorina care trebuie nu o sa ai probleme cu pompa.

Ultima editare de un moderator: 7 Oct 2016
  11. suciuadrian71 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    a6 c7
    oameni buni ,pai cei care vorbiti ca aveti buget de peste 20k vreti sa ziceti ca va sunt ultimii bani??ce rost are sa tot stati cu frica ca vai doamne ce veti pati la masina!!si eu am de 2tdi multitronic 170k km si mere de minune!!
    eu am dat 26k euro pe a mea ,am renuntat sa imi iau de 3.0 pentru ca nu am chef sa platesc atatia bani la stat,mai bine pe banii aia imi intretin masina si aici inchei,bafta!!
    daca va place o masina si e ok tehnic luati-o!!

12. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Exact.
    Ce atata frica de vreo reparatie de o mie doua de euro.. Ca doar nu stati in garsoniera sau in 2 camere cu soacra si va luati SH de 25 de mii.
    Mie mi-ar fi si rusine sa intreb de ce are s-au n-are masina,cand am 25 de mii in buzunar pt. masina. Test drive cu ea,mere bine,e ok vizual IA-O. Eventual,un mecanic daca esti pe langa cu masinile.
    La SH premium cum este A6 C7 trebuie sa ai mereu prin vreun sertar cateva mii(bune) pentru masina. Si sa nu-ti para rau de ei.
    Altfel nu cred ca e pentru tine masina aia.
    E ok,sa intrebi gen: daca trage motorul,daca e comoda la drum lung si alte chestii din astea. Da vad p-aici oameni cu o geanta de bani pregatita pt masina si intrebari de genul: Aoleoo da pompa de inalte,aoleoo da cutia de viteze..etc.

Zic si eu..ca lupu moralist..

lowlife, gruvnoise, Cata_ADC și încă o persoană apreciază asta.
  13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu eventual, ci obligatoriu testare in reprezentanta sau la orice alt mecanic in care aveti incredere.
    La sumele astea nu concep sa cumperi o masina pe premisa vazut/placut/cumparat.

lillejhon apreciază asta.
  14. lillejhon

lillejhon 6th Gear Member

Locație:
    Hamburg
    Masina:
    Audi A6 4G 2.0 TDI CGLC 6+1 manuala
    Eventual garantie de la dealer cand cumperi masina. In Germania mai toate auto dealers dau/vand garantie la masina. Eu am garantie 1 an care acopera aproape tot (mai putin disc ambreiaj si anumite suporturi de plastic).

15. quattro2001

quattro2001 Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A8L D4 2016 3.0TDI CTBD 262CP 580Nm
  16. bUzZ1 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0tdi
    Ma bufneste rasu, 3.0 cu dotari exceptionale si DOAR 181.000 la pret de 21.000.... Da-o incolo...super oferte

17. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Masina are foarte multe dotari, dar scaunul de tipul ala nu arata asa decat daca are muuuult peste 300 k km. Masina are sigur multe elemente vopsite, trebuie verificata amanuntit. Usa de pe partea soferului a fost demontata fata de usa, mai mult ca sigur. Si bara de pe spate parca este acolo din intamplare, nu prea apartine din peisaj. ATENTIE !!!

18. quattro2001

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Cum ti ai dat seama de fata de usa eu nu am observat nimi :d
    Din ce am vazut modelul asta de scaune se uzeaza cel mai repede se intinde pielea daca ar fi fost mai aproape ... o sa mai cer niste poze sa vedem daca e de acord in general la scaun

19. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Ornamentul de pe usa este fortat, nu se aseaza bine la locul lui. Pielea de pe mijloc este posibil sa se intinda, dar nu si lateralele sau parte din fata, nu sub 200 k km.:no:

Vezi daca sunt functionale toate optiunile cu cost mare de reparatie. Obligatoriu verificare la reprezentanta. Side assist, night vision, head-up display, soft close la usi, keyless entry, sunt cateva "minunatii" care daca nu merg te usuca reparatia.

In fine, masina este de cateva luni la vanzare. Crezi ca daca era totul ca in descriere, la aceste dotari si la acest pret, pana acum nu era vanduta ?

20. quattro2001

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Ba da stiu ca e mai demult la vanzare cam de cand caut eu :)) dar era 24k prima data apoi 23 ...
    Vreau o masina :(( e asa aiurea sa stai cu banii si sa mergi cu RATB-ul :))

Distribuie pagina asta