1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A6 C7 (4G) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de razvans, 20 Oct 2012.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Garantia Audi Gebrauchwagen nu este valabila in Romania. In Romania ai garantie 2 ani de la data fabricatiei (nu de la data vanzarii) masinii si atat. Restul sunt povesti.

clauuualc apreciază asta.
  2. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Pai la cea de 2 ani ne referim si noi. Masina avand doar 1 an si cateva luni, teoretic are garantie pana in vara lui 2018.

Trimis de pe al meu SM-J500FN folosind Tapatalk

lillejhon apreciază asta.
  3. lillejhon

lillejhon 6th Gear Member

Locație:
    Hamburg
    Masina:
    Audi A6 4G 2.0 TDI CGLC 6+1 manuala
    Daca primul proprietar a decis sa cumpere garantia extinsa Audi care este de 5 ani, aceasta este valabila si in Romania. Garantia extinsa cumparata la achizitionarea masinii este diferita de garantia Gebrauchwagen care este speciala pentru masini sh.

4. Dumitru Ionut Madalin

Dumitru Ionut Madalin 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A7 2013-3.0tdi cdu
    Salutare tuturor, doresc sa achizitionez un C7 in vreo 2 saptamani, intrebarea mea este ce motor considerati ca este mai putin problematic cat si cutie?? 3.0tdi sau 2.0tdi?
    Am intrebat cativa mecanici care lucreaza in domeniu iar raspunsul lor a fost ca, modelul 2.0tdi are ceva probleme la volanta cat si cutie, iar cel de 3.0tdi nu sunt asa problematic nici la motor nici cutie!
    Las si eu 2 link-uri cu masini daca se poate o parere din partea voastra!
    https://www.autovit.ro/anunt/audi-a6-c7-ID7GmM4U.html#5af4f93e7d
    https://www.autovit.ro/anunt/audi-a6-ID7GmWFH.html#834e9a93c7
    Ultima nu cred ca are km reali, cu km oricum este o loterie in ziua de azi!
    Stima!

5. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Prima nu merita nici sa o vezi. Minte din start cu multe lucruri :
    - Nu este nici un element s-line(a doua in schimb, da)
    - Nu este S-tronic, dar multitronic(mai multe probleme)
    - Faruri Full Led( nu astea). Mai sunt si alte minciuni. De evitat zona Arges si Constanta!

A doua pare Ok, chiar daca nu este chiar adevarat tot ceea ce spune in anunt.

Dumitru Ionut Madalin apreciază asta.
  6. Dumitru Ionut Madalin

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A7 2013-3.0tdi cdu
    Multumesc frumos pentru raspuns!
    Am sa revin peste 2 sapt daca gasesc ceva interesant!

7. lillejhon

Locație:
    Hamburg
    Masina:
    Amandoua masini de samsari cu descriere 'umflata', km extremi de putini raportat la pretul masinii.

Nu stiu ce mecanici ai intrebat dar nu te-au consiliat chiar ok, motorul de 2.0 are probleme la:
    1. temperatura motor iarna nu ajunge prea des la 90 grade daca nu mergi turat/autostrada
    2. Pompa de ulei
    3. Span pompa de motorina
    4. Se mai plangeau unii ca la relanti apare un warning de low oil pressure care nu are inca o rezolvare (in afara de schimbarea motorului).
    5. O fi si volanta, nu zic nu.

P.S. Mai nou vad ca samsarii is fac firme pe autovit, nu mai e trecut ca si 'Fane' ci 'Masini second hand import' :))

8. Dumitru Ionut Madalin

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A7 2013-3.0tdi cdu
    Pai toti sunt samsari, iar momentan nu dispun de un buget mai mare sa iau de la reprezentanta!
    Deci si motorul de 2.0 este ok, si vreau automata S-tronic ori multitronic, am avut doar manuala!
    Pana la urma o sa ma orientez si la una de 2.0, banuiesc ca isi fac treaba cei 177cp!
    Multumesc de raspuns, seara buna!

9. seftaka

seftaka Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Ex: Audi A6 2.0 TDI CGLD 2012 & Porsche Cayenne 3.0d 2016
    Ambele sunt masini de samsari, eu unul nu inteleg cu cat le pot cumpara, ca sa mai scoata si profit, pe langa cheltuiala cu drum etc! Kilometrii aia sunt foarte dubiosi. 3.0 e mai potrivit pentru acest model, dar si 2.0 isi face treaba. Si, decat 3.0 de 204 cai, mai bine 2.0!

10. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    De ce??

11. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Pt ca plătești un impozit pt un motor care sincer merge ca un 2.0
    3.0 de 204 este foarte ok pt cei ce cauta consum mic de la un motor mare

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Aurel G apreciază asta.
  12. Dumitru Ionut Madalin

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A7 2013-3.0tdi cdu
    Aurel G cu siguranta se simt cei 27cp, iar daca a-s lua de 3.0 cu siguranta iau quattro!

Eu unul nu ma uit la consum, ca deh motor mare, este si consumul pe masura, deci mai bine sa aleg varianta de 245cp decat 204!

13. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Atunci mergi la sigur cu BiTdi, cutia este TipTronic foarte fiabila, puterea mai mult decât suficienta și consumul nu de speriat.
    Vorbesc ca si proprietar nu din cărți :)
    Singurul lucru unde trebuie sa umblii este bugetul

Ultima editare: 28 Aug 2017
  14. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi Q7 4M, 11.2016, 3.0 TDI, cod motor CRTC
    Eu nu reusesc sa inteleg un aspect.......
    "toti sunt samsari, dar bugetul nu imi permite sa iau din reprezentanta...."
    Sa inteleg ca acest buget este totul si il bagi doar in masina. Dar, daca se intampla sa pice ceva la masina cu ce repari ? Eu stiu ca atunci cand cumperi o masina second, iti lasi posibilitatea de a putea face rost si de 1500-2000 in caz ca e nevoie. DUci masina la un service bun si o verifici cap-coada si schimbi daca si ce e de schimbat. La fel, un schimb de ulei si filtre este obligatoriu. Mai mult de atat, daca e de la samsari masina, pentru siguranta ta faci si schimbul de ulei in cutie, verifici distributia... Nu stii de la cat a fost facut "80.000 km" , dar cu siguranta se poate spune ca nici vanzatorul din Germania si nici samsarul nu au schimbat absolut nimic la masina. De regula la astfel de masini ai de schimbat si placutele de frana, lichidul de frana, poate chiar discurile.

Sfatul meu e daca nu dispui de o suma mai mare de bani sa mai astepti un pic. Asteptand vei aduna mai multi bani, preturile la masini vor scadea. Ce am spus mai sus sunt consumabile relativ ieftine, dar ce te faci daca masina are un defect ascuns la cutie? Sau poate pompa de ulei ? Sau pompa de motorina ? Riscurile sunt cam mari la masinile de la samsari. Aceste masini nu sunt ieftine degeaba......

NIMIC NU ESTE IEFTIN DEGEABA !!!

Andu333, stefan550, cata181 și încă o persoană apreciază asta.
  15. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    @dentimarius dacă as putea ți-aș face postul de mai sus sticky in topul ariei la consiliere :)
    Dar nu avem functia asta pe forum

16. Dumitru Ionut Madalin

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A7 2013-3.0tdi cdu
    Ma refer din reprezentanta ca sunt numai de la 25 de mii in sus!
    Categoric stiu ca trebuie schimbate consumabile si in special uleiul din cutie, asta o sa fac prima data cand o sa iau masina, ulei, curele, distributia clar ca nu stau in baza lasa ca merge, consumabilele!
    Dispun de mai multi bani si pt eventualele probleme daca ar fi sa fie (sper sa nu fiu ghinionist) dar nici 30 de mii nu as da!

17. lillejhon

Locație:
    Hamburg
    Masina:
    Ideea e ca poti avea noroc cu o masina mai ieftina sau mare ghinion cu una mai scumpa din reprezentanta la care sa pice o piesa imediat dupa. Daca verifici starea masinii la un service de incredere si nr. de km de la ultima intrare in service (la un dealer audi) si totul corespunde ar trebui sa fie ok.

Ultima editare: 28 Aug 2017
  18. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi Q7 4M, 11.2016, 3.0 TDI, cod motor CRTC
    @Dumitru Ionut Madalin masinile din reprezentante sunt mai scumpe tocmai pentru ca ofera o anumita garantie. De fapt nu stiu cum sa consider un pret ca fiind normal......un minim de la samsari pentru o epava pe roti, sau un pret maxim de la vreo reprezentanta cu un client nebun.
    Tind sa cred totusi ca normal pretul din reprezentante pentru ca ofera o garantie si nu neparat a masinii cat a starii generale a masinii. In reprezentante gasesti masini impecabile, dar gasesti si masini intr-o stare mai putin buna(cu un pret corect stabilit insa) . Garantia despre care iti vorbesc este in sensul ca ti se arata toate minusurile eventualei masini. Insa exista cazuri cand primesti si o garantie la masina.....motor si cutie in general. Eeee, de astfel de masini sa nu te indoiesti.....cu siguranta sunt in stare ff buna...astfel de masini isi merita pretul.

Acum, in linii mari, cu foarte mici exceptii, cu cat scade pretul mai mult sub reprezentanta, cu atat mai multe se ascund sub caroseria acelei masini. Cu cat scade pretul mai mult cu atat mai multi bani vei fi tu nevoit sa bagi in masina pentru a o aduce si mentine intr-o stare buna...

Cu mici exceptii cam asa sta treaba. Un pret mic mereu are 2 explicatii: 1. nevoie acuta de bani si 2. masina care TREBUIE "maritata"

19. clauuualc

clauuualc Silver Member

Locație:
    Graz-AT/ Deva-RO
    Masina:
    A6 4G 3.0 BiTDI 2013, Allroad 4G 3.0 BiTDI 2013, TT 8S 2.0TFSI Quattro 2015.
    As interveni si eu in discutie sa notez ca nu ar trebui sa isi faca nimeni vise ca exista A6 C7 2013 82.000km cu 18.000e brut.
    Cele din reprezentanta "numai de la 25.000" in sus sunt cu un motiv. Acela este pretul real al unei astfel de masini. Desi m'as mira sa fie

Ultima editare de un moderator: 29 Aug 2017
    Andu333 și stefan550 apreciază asta.
  20. Benilika 4th Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Audi A3 2.0 TFSI 200++HP an 2005 cod motor AXX
    Iti spun eu deoarece caut de ceva timp A6 C7 Bi-Tdi
    Unul cu 120 000 - 130 000 cu optiuni medii spre putine sub 30k nu ai nici o sansa sa gasesti.
    Daca dai un search pe Autovit ( din punctul meu de vedere masinile alea sunt toate furate altfel nu imi explic sumele care le cer ei pe acolo ) gasesti si sub 20k full full ( si chiar sunt unele full )
    De aici eu ma intreb ce au frate masinile samsarilor de le dau atat de ieftin ? fie si cutiile duse daca le inlocuiesti tot nu ajungi la 30k dar desigur fiecare pe riscul lui cumpara si isi asuma ce cumpara.

mabalaru apreciază asta.

Distribuie pagina asta