1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie A6 C7 (4G) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de razvans, 20 Oct 2012.

1. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi Q7 4M, 11.2016, 3.0 TDI, cod motor CRTC
    Asa este. Un BiTDI in jur de 120000 km cu dotari medii e undeva in jur de 35.000. Ma refer la surse cat de cat de incredere, in Germania.
    De altfel se gasesc BiTDI-uri cu 50.000 km si la 23.000 euro cu dotari multicele....... Acum ce sa zic, fiecare e liber sa decida cat da pe masina si cat valoreaza linistea lui ulterioara si placerea de a se bucura de masina respectiva.....

Am aflat cumva de un BiTDI cu aproximativ 60.000 km din 2014, cu dotari bune....quattro, matric, ACC, LA, SA, memorii, volan electric si incalzit, BOSE, etc.........Masina cumparata de la noi...proprietarul vrea noul A8. Inca nu stiu de pret nimic, dar ma gandesc ca spre sfarsitul anului, dupa ce apare A8-ul la noi pretul va scadea destul de mult. Pentru mine are un singur minus masina asta......nu este Avant... :(
    Cam ce consum are un astfel de motor ? La oras cred ca se duce spre 16-17 iarna, dar la drum lung ?

2. Benilika 4th Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Audi A3 2.0 TFSI 200++HP an 2005 cod motor AXX
    Din ce, citeam eu are un consum mai mic decat cel de 3.0 de 245hp
    Este destul de reusit modelul asta ( cutia nu are problemele bine cunoscute de la S-tronic )
    Din punctul meu de vedere doar aceste 2 aspecte merita diferenta de 10k euro dintre ele si aici nu mai punem diferenta de putere.

3. adiCiobanu 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A6 C7 Multitronic, 2.0 TDI, CGLC, 2013
    Salutare,
    Am tot citit pe forum foarte multe pareri cum ca se cumpara mai mult vise decat masini la bani putini.
    Saptamana viitoare intentionez sa iau un Audi A6 C7. Am gasit in Germania pe site-ul lor oficial http://www.audi-boerse.de/gebraucht.../177ps-frontantrieb-grau-2_DEU2034634801.htm#
    Le-am trimis momentan un mail si astept raspuns, dar pana atunci v-as ruga daca puteti sa va dati o parere despre masina, e prea ieftina ca sa fie adevarat, ma refer la vechime, optiuni, rulaj?
    Rulajul e putin cam mic pentru o masina rulata in Germania dar avand in vedere ca e vanduta prin programul Audi gebrauchtwagen plus, imi da un plus de incredere.
    Multumesc

Andu333 apreciază asta.
  4. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Rulajul masinii e posibil sa fie real, tinand cont de faptul ca masina e vanduta de ei. Istoricul de service este ok. Pretul cred ca e ok in raport cu dotarile masinii.....La capitolul asta e oarecum modesta masina dar minimul este. Ma rog, aici nu discutam, fiecare are propriile gusturi si pretentii. Verifica istoricul de service al masinii, nu pentru revizii, care sunt ok facute sunt absolut sigur, cat pentru eventualele intrari pentru reparatii.....
    Daca istoricul este ok, eu zic ca e ok masina....pretul reflecta o realitate corecta zic eu....
    Mai e un aspect la numarul redus de km. Foarte probabil masina a mers doar pe distante scurte, nu a mers distante mari. La mersul pe distante scurte uzurile motorului si cutiei in special sunt mai crescute cu mult decat la mersul pe autostrada... Sa asculti un pic motorul, verifici cum schimba cutia.....sa nu aiba sunete sau socuri ciudate.

Benilika apreciază asta.
  5. Benilika 4th Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Audi A3 2.0 TFSI 200++HP an 2005 cod motor AXX
    Eee uite asta mii se pare o masina decenta la pret real ( pe Autovit la banii astia iti iei biturbo )
    Sa stii ca nu are f multe optiuni masina dar poate de aici si pretul raportat la numarul de km.
    Masina este ceea ce trebuie daca pe tine optiunile acelea te multumesc.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    adiCiobanu chiar daca a fost si lovita dar reparata in reprezentanta masina isi merita bani cu varf si indesat chiar daca are mizeria aia de cutie automata. Bafta.

Benilika apreciază asta.
  7. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Eu scot cam 14 in oras in mod uzual, 17 vad doar daca e grav bara la bara, in weekend mai degraba 11.
    Afara fara sa mergi batraneste cam 7.5, daca mergi pe cruise la 130-140km/h cam 6.8-7 am scos.

8. adiCiobanu 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Multumesc mult pentru raspunsuri.
    Nu ma intereseaza cine stie ce optiuni decat sa fie automata, faruri cu xenon, pilot automat, scaune incalzite si isofix, jantele le voi schimba dupa prima iarna cu unele mai mari si le voi pastra pe astea pentru iarna.
    @Cristi, de ce este o mizerie de cutie? Da-mi te rog mai multe detalii.
    Multumesc

9. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Se considera ca multitronicele sunt cele mai slabe cutii folosite vreodata de Audi. Sunt mai sensibile, nu sunt sportive, sunt mai degraba orientate spre consum redus. Dar, daca sunt intretinute bine nu fac probleme.
    Difera feelingul de la volan. La multitronic practic nu simti cand schimba vitezele. In acceleratii normale, practic cutia nu schimba.......Mie, personal, imi place la nebunie senzatia de la multitronic.....prin comparatie cu un tiptronic sau s-tronic.
    Multitronicul este o cutie de viteze de tip CVT. pentru detalii poti sa cauti pe internet.....e un pic altfel decat cutia automata clasica.
    Repet..... si o multitronica, daca e intretinuta bine rezista mult si bine fara probleme. Cunosc masini trecute bine de 300.000 km fara probleme la cutie. Ma refer la multitronic, generatie mai veche.

bobalex18 apreciază asta.
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    adiCiobanu pentru mine orice si oricare cutie automata este o mizerie. Mai departe nu intru in detalii. Este optiunea mea personala sa consider asta si nu vreau sa intru in detalii. Bafta la achizitie.

11. lillejhon

lillejhon 6th Gear Member

Locație:
    Hamburg
    Masina:
    Audi A6 4G 2.0 TDI CGLC 6+1 manuala
    Este o masina corecta, poti sa negociezi sa-ti faca o revizie completa inainte sa ti predea masina si poate niste cauciucuri de iarna.

12. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    @adiCiobanu cred ca esti primul din ultima vreme dupa multe masini de samsari postate si raspostate.
    Succes la achizitie

13. adiCiobanu 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Da, stiu ca o masina buna costa, nu vreau sa iau un chilipir si dupa o luna sa-mi para rau, vreau ceva bun, acum mai citesc despre multitronic, m-au pus pe ganduri colegii de mai sus :)
    Asfalt uscat

14. Anonymus 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu-Vâlcea
    Masina:
    A4,2000,2008
  15. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C8 Avant quattro S-Line, 50 TDI (DDVB), MY 2019
    @adiCiobanu sa stii ca Multitronicul este o cutie foarte orientata spre confort. La mers normal, cu acceleratii normale, nu prea auzi motorul chiar daca e diesel.
    Acum, sincer, pe un A6 2.0 diesel nu e chiar pt sportivitate: isi face treaba ok, chiar decent pe dynamic dar nu e sport (iti trebuie macar un 3.0 245 ca sa simti ceva mai serios sportivitatea). Mie 2.0 diesel Multitronic imi place foarte mult pt ca ma intereseaza confortul in primul rand.
    Ca dotari, masina pusa de tine, e ok (mediu dotata) si are cam tot ce iti trebuie (daca nu ai pretentii mai speciale). Ca si pret, intr-adevar una din putinile masini postate in ultima vreme aici care are un pret real :)

16. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    @Anonymus masina e dotata binisor......ACC, LA, Sa, scaune, navigatie, volan incalzit, headup display.......
    Km daca sunt reali nu reprezinta deloc motiv de ingrijorare, evident daca intretinerea a fost ok. Dar pretul.............pretul mi se pare dubios de mic....... sincer un astfel de pret imi taie elanul de a merge macar sa vad masina......

twr apreciază asta.
  17. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Poate cineva sa imi spuna pachetul PX2 - faruri LED de pe A6 facelift exact ce presupune ?
    Sau, mai concret, am gasit un A6 cu aproximativ 60.000 km din 2014, facelift, cumparat de la noi din tara de nou, 3.0 TDI 272 CP(aveam impresia ca e un Bi-turbo, dar nu e) , stronic, cu o lista de dotari impresionanta, S interios si exterios, suspensii adaptive S line.
    Pretul il astept zilele urmatoare, spre se fie unul decent. Masina de noua a costat 110.000 euro. In acelasi timp am gasit si un Bi Competition si asta full la dotari in 59.000 nou, in reprezentanta.

Cutia este Stronic si nu tiptronic. Un minus, e adevarat, dar.....
    Ce probleme pot aparea la motorul de 272 CP si la Stronic ? Cat de sensibile sunt de fapt ?

18. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Facelift in 2014? O fi decembrie, desi stiam ca facelift sunt doar din 2015.....a fost 110.000 euro noua si nu are faruri led? Retrofitul la led fara matrix e una, insa matrix led e alta....la facelift sunt mai complicate retrofit-urile, mai greu de imperecheat calculatoare daca masina nu a avut dotarea, aici poate @CMG sa ne poata lamuri. El a documentat trecerea la matrix led cred si aici pe forum, sau daca nu e aici, sigur e pe topicul lui de pe audiworld.
    La Stronic poate pica cablajul sau mecatronicul, astea sunt cele mai intalnite, dar pot fi si altele. Sensibilitatea lor e dupa noroc cred....:)

19. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    @dentimarius sigur este facelift?
    Deși după preț iti dai seama
    Farurile led Matrix sunt un subiect delicat nu este atât de ușor ca la trecerea de pe xenon la full led pe ante facelift

Intre bitdi și facelift 272 căluți iti recomand fără sa stai pe gand bitdi ul chiar dacă nu e facelift
    Dacă e pachet competition (care vine doar pe facelift) atunci e chiar ceva special care merita într-adevăr efortul financiar :)
    Am cautat și eu un avant competition înainte de a lua Allroadul și piața era sus
    Acum poate sa mai scadă doar după lansarea și vânzarea noii platforme C8 care va fi la anul

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

20. dentimarius

dentimarius Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Da. Vorbim de 2 masini diferite:
    1. Cel BiTDI Competition , nou, in reprezentanta care mi s-a ofertat la un pret de 59.000 euro fara TVA. In conditiile in care masina stock pleaca de la acest pret. CU toate dotarile suplimentare pretul masinii, conform ofertei este 99.000 cu tva.
    2. A6 limuzina, 3.0 tdi, 272 cai, 2014 facelift, cred ca tot ce se putea pune pe masina, quattro, diferential sport, night vision, navi cu audi connect chiar si magazia de cd-uri(nu ii vad rostul cand sunt 2 SD fiecare de 64 gb maxim, dar este acolo), camere 360 grade, suspensii S cu perne de aer adaptive, etc..........in 2014 clientul a platit suma de 110.000 tva inclus. Cum spuneam acum are cu aproximatie 60.000 km, dar inca nu e hotarat sa faca un pret. Vinde pentru ca vrea A8-ul nou.

Ambele masini sunt comparabile ca dotari. Specific ca ca cei 70 CP in plus la Bi-tdi nu reprezinta un factor de decizie pt mine, dar clar primeaza foarte mult prin prisma cutiei tiptronic si a faptului ca e absolut noua. A doua masina, cum am spus are 60.000 km si 3 ani. Desi a costat cu 40.000 mai mult decat cea noua, ma astept sa faca un pret decent. In 35.000 euro se cam gasesc Bi-TDI-uri cu rulajul asta in Germania in reprezentante.
    Acum si din punctul lui de vedere dupa doar 3 ani si doar 60.000 km sa scada pretul la o treime......dar, fiecare e liber sa ceara sau sa ofere cat considera ca e ok.

Oricat am vrut sa nu dau bani la stat pentur motor de 3000, se pare ca in final tot cam pe acolo voi ajunge.....doatarile ambelor masini sunt impresionante efectiv.

Distribuie pagina asta