1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. crd

crd 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad, 3.0 TDI, 313 CP, 2013
    pt Merieales

A6 3.0 TDI quattro este MASINA. Costurile de intretinere sunt rezonabile si perfect justificate pt ce ofera MASINA.
    Cutie de viteze poate fi tiptronic sau manuala (f rar intalnita pt ca in general lumea alege comoditatea, mai ales in Germania).

Daca iti place, o vrei si poti sa ti-o cumperi nu cred ca vei regreta vreun moment alegerea ta....after all AUDI RULES:icon_thumright:

2. Scorpiono

Scorpiono 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7, 2008, S-Line
    Si eu eram initial speriat de impozit auzisem de 18mil, e 10, apoi de consum
    depinde foarte mult cum mergi cu ea, mie imi ia 13.5 in Buc spre exemplu si da.. ajunge si la 15 cand ii dau, dar nu e nevoie, iar la drum lung am 6.5%.
    Pentru ce ofera masina, costurile sunt rezonabile, o am de 4 saptamani, nu regret nici o clipa alegerea, ba chiar nu cred ca voi mai vrea altceva in urmatorii 5 ani.

3. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    E ca si cum ai intreba un microbist de ce tine cu Steaua!:) Mai la modul general:ca sa trec ca un fulg pe langa tine,cu acelasi motor si mai mult, pe langa altii consacrati!;)

1

4. Scorpiono

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7, 2008, S-Line
    Tuning - useful?

Bun si, fara nici un fel de consecinte asupra .. eu stiu, consumului? sau ale uzarii? Intreb doar.

A, si partea rautacioasa din mine care prefera stock se intreaba la ce te ajuta ca treci pe langa mine cu acelasi motor :)) esti mai rapid, super.. de parca stock nu prinde 220, clar nu am motivatii de genul desi am 20 de ani si ar cam trebui.

Astept raspuns la prima, sunt chiar curios.

5. DANLO

DANLO 1st Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    Audi A6 -2.7TDI Quattro -2006 / VW JETTA 1.9 TDI -105 CP -2007
    eu am batut moneda pe acea ....diferenta uriasa ....ca e normal sa fie diferente si nu ai cum sa ma faci de rusine si tu, ca ceilalti nu m-au facut ci din contra au dat curs discutiei
    si apropo ei au alte motoare decit 2.7
    astept si raspunsul tau ....nu al lor:salute:

Tu vb de cuplu la al tau A5 care are 240 cp la motorul de 3.0 , iar A6 are parca 231 la motorul de 3.0
    Nu vb de A5 pt ca e altceva , e peste A6

incercam sa vad si eu diferentele uriase , pt ca prefer masinile break
    am renuntat la o berlina si am achizitionat un A6 avant , pe care sincer sa fiu nu l-am vrut din considerentul ca e 2.7 , dar am mers cu el inainte sa dau banii pe el si ......de aici si inexistenta diferentelor uriase .... asta nu inseamna ca nu sunt dif inafara de lungimea pistoanelor , dar incercam sa aflu de la el :)

Ultima editare de un moderator: 2 Dec 2009
  6. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Dane eu incerc sa spun altceva,nimeni nu contesta faptul ca 2,7 nu e un motor bun,dar,difernta de performanta/consum intre cele doua in cauza este mai mare raportata la diferentele de pret,plus ca, la 3.0 ai quatrro standart! Daca aduni 20% pierderi, vei vedea ca am cuplu de 660 NM la volanta,mai mult decat spune MTM! Scorpiono,consumul a crescut cu aprox. 0,5 l/100 km,neglijabil in opinia mea,iar uzurile la un soft bine facut sunt la fel cu cel stock,nu depaseste parametrii de functionare recomandati de fabricant! Am mers cu ea 275km/h,cu un pasager si bagaje,poate pentru tine nu conteaza,pentru mine DA!:yum:

7. Scorpiono

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7, 2008, S-Line
    Okay, mersi :)

8. dan_dddxz 2nd Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    Audi A6, 2.7 tdi
    Salut! din cate am inteles voi comparati un 3.0 cu 2.7 dar de masini diferite(A5-3.0 si A6-2.7).Eu cred ca e diferenta si intre un A6 si un A5 ambele cu 3.0tdi, deci daca e sa compari motoarele ar fi mai corect A6 cu A6 motorizari diferite.Eu am un 2.7tdi si un 2.0tdi (ambele A6 acelasi model 2006).Diferenta e mare intre cele 2. Am avut ocazia sa merg si cu 3.0 tdi dar automatic si pot sa spun ca e o diferenta intre 2.7 si3.0 dar nu la fel de mare ca intre 2.0 si 2.7

9. merieales 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel Vectra 1.8 2001
    Mulţumesc frumos pentru lămurire şi pentru încurajări. Tot gaseam pe anunturile de vânzări maşini "Audi A6 Multitronic" şi mă gândeam că nu voi putea face diferenţa între cutiile automate deoarece nu am mai vazut până acum.:o:

10. didita 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6
    Buna ziua,
    Doresc sa achizitionez un A6 nou dar sunt in dubii ce motor sa iau 2.0 sau 2.7
    Nu am facut drive test pt ca nu au masini inmatriculate. Cei de la reprezentanta imi recomanda 2.7. Poate normal, dar vrea niste sfaturi din toate punctele de vedere. Mersi

11. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Eu am gandit astfel problema:
    Fost posesor de A6 C5 2.5TDI 150cp am fost convins ca cei 140 Cp de pe A6 C6 nu imi vor fi nici pe departe indeajuns. Deci, l-am scos din ecuatie.
    2.7TDI cu cei 180 de caluti ar fi fost insa decent.
    Deoarece 2700 cmc se incadreaza in grupa de impozit 2600-3000 cmc, am zis ca nu e mare diferenta de la 2.7 la 3.0 dpdv al impozitului.
    Referitor la consum, din nou 2.7 nu reprezinta vreo economie fata de 3.0, in schimb e clara diferenta de putere intre cele doua.
    In plus, 3.0 e in general mai bine dotat. Mai usor de gasit la SH cu dotari aproape de full. In mod sigur quattro vine standard.
    Si am ales, desigur un 3.0TDI.

12. didita 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6
    Mersi, deci zici sa nu ezit in a alege 2.7 fata de 2.0.
    Mai am o nelamurire, Cutia de viteze multitronic este cu ceva inferioara celei tiptronic de la 3.0

13. didita 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6
    Vreau sa stiu daca 3.0 a fost noua. Da.mi te rog detalii despre consum service preturi.

14. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    In cateva cuvinte: multironic e mai performanta, conceptie mai noua, CVT transmite cuplul mai judicios, insa e cam sensibila, defectabila fata de tiptronic.
    PS: La 3.0 nu ai optiunea multironic.

Edit:
    A fost luata SH.
    Daca te duci la reprezentante in Bucuresti e foarte scumpa manopera. In Constanta e mult mai ieftin la Cardinal. Chiar si piesele un pic mai ieftine. Au redus foarte mult ora de manopera.
    O revizie cu ulei Castrol Long Life (8.3 l parca, dar am cumparat 10 l dintr-un magazin), filtre (toate originale din reprezentanta) de ulei, aer, polen si motorina aprox 1200 Ron.
    Manopera nu a fost facuta la reprezentanta si ma costat 50 ron, fara polen cu care m-am descurcat eu.

Ultima editare: 6 Dec 2009
  15. crd

crd 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pt Didita: depinde ce vrei tu de la masina ta!

consum mic atunci mergi pe motorul de 2.0TDI ca bonus ai si impozitul anual mic
    consum ceva mai mare (la pachet cu putere suficienta 224 CP) atunci ai putea merge pe 2.7 sau 3.0 TDI

Dupa cum zicea si AndyG la impozit nu e nici o diferenta intre motorizarile de 2.7 si 3.0 TDI.

Te-as sfatui sa iti iei un 3.0TDI quattro si sa te uiti sa fie fara filtru de particule chiar daca taxa de poluare e mai mare cu 25%, pe long run scapi de regenerarea filtrului de particule si mai ales de schimbarea lui la intervalul de timp recomandat de Audi, care e de reg 90.000 km..filtrul costa de nou in jur de 7000 ron.
    Daca se poate sa o iei cu o cutie de viteza automata dar si "maintenance free". Sunt diferente de intretinere inclusiv intre cutiile tiptronic.

Inca un sfat si gata: daca Audi spune ca nu trebuie sa faci schimb de ulei la cutia masinii tale asculta-i intocmai:-)

Diferente de preturi intre intretinerea motorizarilor diesel de la Audi sunt f mic daca le faci in reprezentanta. Eu le fac la Nurvil Rm Valcea si un schimb de filtre plus ulei si o revizie ma ajung pe la 1250 ron cu totul. Ti-i recomand pt seriozitate si mai ales pt faptul ca poti sta cu ei in timp ce lucreaza pe masina ta si sa vezi efectiv ce ii fac.

Bafta la alegere.

16. aditza1234 1st Gear Member

Locație:
    ...
    Masina:
    ...
    buna ziua,
    sunt pe puctul de a achizitiona un audi a6 din 2007
    marea problema e cum pot afla km reali...
    oare ce pot sa-mi spuna cei de la audi in urma diagnosticarii complete....?

17. crd

crd 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    mergi la reprezentanta si ei pot sa-ti spuna doar cati kilometri avea masina in momentul ultimei revizii facute la o reprezentanta Audi.

Daca insa fostul proprietar si-a facut service-urile si reviziile pe la prieteni, nu vei sti niciodata cati km reali are masina.

Kilometrajul Audi se poate manari relativ usor de baietii care stiu asta, iar la reprezentanta nu au cum sa-si dea seama de nr real de km.

In general samsarii/vanzatorii de masini mint de rup cand vine vorba de km masinii. pt edificare uita-te pe mobile.de si vezi cam cati km are o masina de 3-4 ani si uita-te si pe sitele Autovit. Toate masinile de pe site-urile romanesti au undeva intre 100-150 mii km:-)), si majoritatea sunt luate din Germania. Discrepanta e mai mult decat relevanta.

Oricum km nu ar trebui sa te apese prea tare daca masina merge ceas si nu are nici o problema, pt ca un motor Audi poate duce lejer cateva sute de mii de km in cond unei utilizari cat de cat normale.

Bafta la cumparat

18. Cservice000

Cservice000 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi 2.7 2006
    Am vazut tot felul de comparatii A6 2.0 vs 2.7.Acum mai depinde si pt ce drumuri iti iei masina.Daca stai in Bucuresti sau in oras mare te sfatuiesc sa mergi pe 2.0 pt chiar NU ai nevoie de 2.7.Eu rar ajung in 3000rpm si peste in oras, poate doar seara cand e mai liber.Consum de 11-12.Drumurile in afara localitatii este alta discutie, acolo nu tre sa iti faci griji decat de radar, si uita de consum, nu e asa mare incat sa te abtii in folosirea acceleratiei.
    Una peste alta, toti mecanicii miau recomandat 2.7, cum zicea cineva mai sus "daca ii dai ce-i trebuie nu ai nici o grija".La chilometrii pe care ii fac eu pe an, comparand cu costurile de schimbare a distributiei la 2.0, taxa de impozit e platita de distributia pe lant.:footy:

19. Scorpiono

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7, 2008, S-Line
    Mecanicii recomanda 2.7 pentru ca stiu ca nu e 2.0, impozit mai mic, etc..
    Nu ma arunc in declaratii, nu am 2.7, am 3.0 si nu am ce sa vreau mai mult de la masina asta de 2 tone, putere nelimitata.

Asa o fi si 2.7ele... sau.. nu?:)

20. gicu

gicu Silver Member

Locație:
    Gropești București
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014, Audi RS3 Greta
    Audi a6 chiar si, in varianta de motorizare 3.o este o masina grea, Ca iti da senzatia de putere nelimitata, o sa iti treaca in timp. In acelasi timp motorizarile de 2.7 si 3.0 sunt mult mai silentioase si placut de condus. Stai ca acum vin cei cu motoarele 2.0. Eu sunt in general ponderat. Imi ia cam 10.5 media repet media in oras iar in afara 8 daca merg usor sau 10-11 daca ma grabesc.

Distribuie pagina asta